![]() |
2012.10.09. 18:49
jlaci74 írta:Azért ez a bontott váltó téma elgondolkodtató...
150 a váltó , jön rá egy le-fel szerelés munkadíja és egy friss olaj+szűrő, így már 200 felett vagyunk.
Ha nem jó a váltó kicseréli a bontós ( jó esetben ) , de a többi kidobott pénz és a csereváltóra újra rádobod.
Arról nem beszélve, hogy egy kb. ugyanannyit futott váltót fogsz megvenni mint a sajátod, úgyhogy max. pár ezer km-rel tolod ki az újabb problémát.
Persze tudom, hogy nem egyszerű manapság 3 kiló sorsáról dönteni...
2012.10.09. 20:16
Gallaca írta:jlaci74 írta:Azért ez a bontott váltó téma elgondolkodtató...
150 a váltó , jön rá egy le-fel szerelés munkadíja és egy friss olaj+szűrő, így már 200 felett vagyunk.
Ha nem jó a váltó kicseréli a bontós ( jó esetben ) , de a többi kidobott pénz és a csereváltóra újra rádobod.
Arról nem beszélve, hogy egy kb. ugyanannyit futott váltót fogsz megvenni mint a sajátod, úgyhogy max. pár ezer km-rel tolod ki az újabb problémát.
Nos ez az egyik, fő ok ami miatt az általam elkövetett felújításban gondolkodom. Esetleg automataváltó alkatrész beszerzésében tudsz segíteni?
2012.10.09. 20:23
2012.10.09. 22:48
jlaci74 írta:Szívesen segítenék de nincs benne tapasztalatom: soha senki nem kért még hozzá alkatrészt.
2012.10.09. 23:40
Labi írta:nincs mese, át kell alakítani kézisre!
2012.10.13. 20:42
Nos ez az egyik, fő ok ami miatt az általam elkövetett felújításban gondolkodom. Esetleg automataváltó alkatrész beszerzésében tudsz segíteni?
2012.10.13. 21:21
2012.10.14. 00:30
Imco írta:Gallaca írta:jlaci74 írta:Azért ez a bontott váltó téma elgondolkodtató...
Van hozzá felújító készlet.
Lamellák, solenoid, tömítés.
Nem olcsó, de létezik ha jól tudom.
Szerintem...
2012.10.14. 10:16
Gallaca írta:Idézem az eddigi eredményt!
Ennek fényében, Tamás még olcsón dolgozik! Az alkatrészeket, NEM innen fogjuk beszerezni! Még keressük a megoldást, bár a válasz elgondolkodtató! Az alkatrészbeszerzés nehézkessége, és elhúzódása miatt, gyorsban beszereztem egy vélhetően keveset futott váltót,(szerelgetős topicban van kép róla) ezzel feltámasztom az autót, mert szükség van rá. De a váltó fel lesz újítva mindenképp, már csak kíváncsiságból is. Érdekesség, hogy ugyanez a váltó van az opel 2.5 DTI motorjához, Range Rover dieselben, és sok benzines BMW-ben is.(pl Z3, Z4)
"Az Ön által kért alkatrészek ára közel 200,000ft, de egy nagyjavításnál a GM 5L 40E hajtómű esetében kizárólag az Ön által kért alkatrészek kicserélése " kidobott" pénz lenne. A javításhoz szükséges alkatrészek a következők / + /:
- converter felújítás / nincs javítás converter felújítás nélkül, típushiba a GM 5L 40 E esetében szinte minden meghibásodás oka/
- tömítés garnitúra
- módosított hidraulikus panel
- új elektromos nyomásszabályozó szelep
- felújított olajszivattyú / indokolt esetben/
A felsoroltakon kívül javasolt egy új hőcserélő beépítése . A Javítástechnológia betartása mellett a hajtómű nagyjavításának az ára meghaladja a 400,000 forintot."
2012.10.14. 11:12
kovessyroli írta:Akkor már csak arra kellene a választ keresni, hogy miért tudnak pl. az Ebayon a német szakszervízek 1300 EURO-ért komplett, felújított, garanciás váltót adni.
2012.10.14. 11:34
admin írta:kovessyroli írta:Akkor már csak arra kellene a választ keresni, hogy miért tudnak pl. az Ebayon a német szakszervízek 1300 EURO-ért komplett, felújított, garanciás váltót adni.
Ők is ott veszik:)) És hát nekik is kell haszon!!
iPhone Tapatalk
2012.10.14. 11:48
2012.10.14. 12:47
Gallaca írta:admin írta:kovessyroli írta:Akkor már csak arra kellene a választ keresni, hogy miért tudnak pl. az Ebayon a német szakszervízek 1300 EURO-ért komplett, felújított, garanciás váltót adni.
iPhone Tapatalk
Igen, már kezdem kapisgálni, mert USA oldalon találtunk 70k-ért felújítószettet. Csak azt nem tudom, hogy arra megy-e még vám, és ha igen mennyi?
2012.10.14. 17:55
Gallaca írta:admin írta:kovessyroli írta:Akkor már csak arra kellene a választ keresni, hogy miért tudnak pl. az Ebayon a német szakszervízek 1300 EURO-ért komplett, felújított, garanciás váltót adni.
iPhone Tapatalk
Igen, már kezdem kapisgálni, mert USA oldalon találtunk 70k-ért felújítószettet. Csak azt nem tudom, hogy arra megy-e még vám, és ha igen mennyi?
2012.10.17. 19:44
jlaci74 írta:Gallaca írta:admin írta:kovessyroli írta:Akkor már csak arra kellene a választ keresni, hogy miért tudnak pl. az Ebayon a német szakszervízek 1300 EURO-ért komplett, felújított, garanciás váltót adni.
iPhone Tapatalk
Küldj egy linket a szettről, talán tudok segíteni,van kint kapcsolatom.
2012.11.12. 20:06
2012.11.15. 12:38
2012.11.15. 21:17
2012.11.15. 22:39
greeen54 írta:Sziasztok! Legurultam ma délután Balatonfűzfőre az automata váltó javító emberkéhez! Elég jó híre van itt a környéken, de már távolabbról is hallottam pozitív visszajelzést. Én csak átnézettem vele a váltót, minden oké-e (olajszint, működés, állapot stb.) meg váltottam vele pár szót. Bátran merem ajánlani, csak automata javítással foglalkoznak és nagyon képben is vannak és nem minden áron a saját malmukra terelik a vizet! Volt egy kis ,,pontatlansága" a váltómnak, de most tökéletes... csak gondoltam megosztom, ha valaki megbízható embert keres a váltójához! Üdv. Elérhetőséget tudok adni privátban.
2012.11.16. 02:21