![]() |
2008.11.06. 21:21
admin írta:
Külön külön próbáltad az ülés fütést?Hogy akkor is csinálja?Nem lehet valami test gond?
2008.11.06. 21:29
2008.11.06. 21:37
Először is üdv a csapatba!gyurmano66 írta:Sziasztok!
Most vásároltam egy 520i 1997-es brömbit.
lenne pár kérdésem.
Nem lehet leengedni a 2 hátsó ablakot,de hallom ahogy kattog a relé a kesztyűtartó mögűl.Igaz csak akkor ha felfelé probálkozom.
A másik ,kevés volt a fékoalj, feltöltöttem és mégis jelez hogy kevés.Igaz hogy csak akkor nem fog jelezni ha lenullázom az olajcsere kijelzőt akkor ez is megszünik.
És még 1.Világit a légzsák visszajelzö,honnan lehetne megtudni hogy melyik a rossz!
Válaszotokat elöre is köszi
2008.11.06. 21:58
gyurmano66 írta:És 1 utolsó.A jobb első lámpám nagyon lefelé világit,megnéztem eltört az állitó csavarnál a tartó,kérdés szét lehet szedni a lámpát ,hogy meg javitsam a töröt alkatrészt!!!!
2008.11.06. 22:25
admin írta:gyurmano66 írta:És 1 utolsó.A jobb első lámpám nagyon lefelé világit,megnéztem eltört az állitó csavarnál a tartó,kérdés szét lehet szedni a lámpát ,hogy meg javitsam a töröt alkatrészt!!!!
Lehet cserélni az álitót!
Ha facelift előtti akkor szét lehet szedni és úgy ha utáni akkor jógázni kell de megoldható
Itt találsz faceliftes lámpához álitót
http://www.mobilgumi.hu/lampak/lampak.htm
2008.11.06. 23:08
gyurmano66 írta:Sziasztok!
lenne pár kérdésem.
Nem lehet leengedni a 2 hátsó ablakot,de hallom ahogy kattog a relé a kesztyűtartó mögűl.Igaz csak akkor ha felfelé probálkozom.
A másik ,kevés volt a fékoalj, feltöltöttem és mégis jelez hogy kevés.Igaz hogy csak akkor nem fog jelezni ha lenullázom az olajcsere kijelzőt akkor ez is megszünik.
És még 1.Világit a légzsák visszajelzö,honnan lehetne megtudni hogy melyik a rossz!
És 1 utolsó.A jobb első lámpám nagyon lefelé világit,megnéztem eltört az állitó csavarnál a tartó,kérdés szét lehet szedni a lámpát ,hogy meg javitsam a töröt alkatrészt!!!!
2008.11.06. 23:17
ZALAN írta:gyurmano66 írta:Sziasztok!
lenne pár kérdésem.
És 1 utolsó.A jobb első lámpám nagyon lefelé világit,megnéztem eltört az állitó csavarnál a tartó,kérdés szét lehet szedni a lámpát ,hogy meg javitsam a töröt alkatrészt!!!!
A hátsóablakokban tudok segíteni, remélhetőleg. Mi is pontosan a jelenség? Elektromos kapcsolók, motorok jók?
2008.11.07. 00:17
gyurmano66 írta:ZALAN írta:gyurmano66 írta:Sziasztok!
lenne pár kérdésem.
A hátsóablakokban tudok segíteni, remélhetőleg. Mi is pontosan a jelenség? Elektromos kapcsolók, motorok jók?
Most vásároltam az autot.
Bal oldalrol sem tudom vezérelni és hátulrol sem se a bal se a jobb nem mozdul lefelé.De ha felfelé nyomom hallom hogy kattan a relé.Le felé nem hallok semmit sem.
Létezik hogy mind a két motor elromlott,vagy a kevés használat miatt megszorulhatott?
2008.11.07. 07:31
Zsigu írta:admin írta:
Külön külön próbáltad az ülés fütést?Hogy akkor is csinálja?Nem lehet valami test gond?
Szia Admin!
Elmentem kocsikázni. Ha csak a jobb vagy bal oldali ülésfűtést kapcsolom be akkor is van feszültség ingadozás, de csak fele annyi mint amikor mind a kettő be van kapcsolva. 0,5-0,7V ingadozás helyett csak 0,2-0,3V-ot esik..... ilyenkor még nem lehet észrevenni a villogást.
Már egy két helyen kerestem kontakt gondot, de még van lehetőség. Ami érdekes, hogy mindenhol "villog".... első-hátsó lámpák, utastér. (ha lekapcsolom a világítást akkor is folytatja, de csak az utastérben)
MChris
Az akunál (itt is ingadozik) kb. 0,2V-tal mérek többet, mint amit mutat a műszerfal.
2008.11.07. 08:02
MChris írta:pityke írta:MChris írta:pityke írta:Üdv Bajtársak!
Klíma gondom volt, megoldódot, leírom hogy okuljatok.
Nos az egész úgy kezdődött hogy mikor ment a klíma kopogott vmi, nem mindig csak néha, én nem szeretem az ilyet, mert ha vmi kopog aminek nem kéne ott előbb utóbb gond lesz.
Lett is.
Tegnap elmentem klímáshoz, azt mondta lehet az a baja hogy túl van töltve a rendszer, lefejtette 880 g közeg volt benne az 1210 g helyett. Visszatölti az előirtat. kopog mint állat. Ez kompresszor lesz mondja ő. Ne má mondom én. Leállítom, egy nagy koppanással áll le. Többet nem indult el. Azt mondta nekem a szaki hogy 150 ezer után a kompresszor müködése ajándék, bár ezt nem hiszem, mindenesetre 197.000-t birt ki.
Na mindegy 1db hella kompresszor+ 1 szárítószűrő cca 140 ezer+27ezer a tőltés, szerelés. Úgy tudom ezeket nem lehet felújítani. A jó hír hogy kb 3-4 cég gyárt ilyen alkatrészt, és mind gyári beszállító, kvázi nincs belőle silány minőségű utángyártott.
Köszi az infót,de ezt a 150eKm nem tudom hogyan értette a szaki,mert gondolom nem ment mindig a klímád,én tavasszal-ősszel-télen nem használom a klímát,de az autót igen,de ha cserés volt akkor cserés volt,lényeg hogy jó,majd késő tavasszal megyek én is megnézetni.
Köszi mégegyszer!
Én sem haszálom mindig, de van egy cimbim aki folyamatosan használja, gondolom a szaki is úgy értette.
mindegy amit meg kell csinálni azt meg kell és kész.
Most éppen a bal első ajtó motoját cserélem, mert nem mindig nyitja ki az ajtót, hétvégén pl egyáltalán nem működött, csak az anyós felöl tudtam közlekedni.![]()
ez is korral jár szerintem.
Ezt nem is vitatom,csak érdekes felvetésnek tartottam a szakitól,ennyi.
ETK-ban benne van a motor?,mert nekem lassabban nyit ki a bal hátsó ajtó zárja,mint a többi.
Köszi
2008.11.07. 08:16
pityke írta:MChris írta:pityke írta:MChris írta:pityke írta:Üdv Bajtársak!
Nos az egész úgy kezdődött hogy mikor ment a klíma kopogott vmi, nem mindig csak néha, én nem szeretem az ilyet, mert ha vmi kopog aminek nem kéne ott előbb utóbb gond lesz.
Lett is.
Tegnap elmentem klímáshoz, azt mondta lehet az a baja hogy túl van töltve a rendszer, lefejtette 880 g közeg volt benne az 1210 g helyett. Visszatölti az előirtat. kopog mint állat. Ez kompresszor lesz mondja ő. Ne má mondom én. Leállítom, egy nagy koppanással áll le. Többet nem indult el. Azt mondta nekem a szaki hogy 150 ezer után a kompresszor müködése ajándék, bár ezt nem hiszem, mindenesetre 197.000-t birt ki.
Na mindegy 1db hella kompresszor+ 1 szárítószűrő cca 140 ezer+27ezer a tőltés, szerelés. Úgy tudom ezeket nem lehet felújítani. A jó hír hogy kb 3-4 cég gyárt ilyen alkatrészt, és mind gyári beszállító, kvázi nincs belőle silány minőségű utángyártott.
Köszi az infót,de ezt a 150eKm nem tudom hogyan értette a szaki,mert gondolom nem ment mindig a klímád,én tavasszal-ősszel-télen nem használom a klímát,de az autót igen,de ha cserés volt akkor cserés volt,lényeg hogy jó,majd késő tavasszal megyek én is megnézetni.
Köszi mégegyszer!
Én sem haszálom mindig, de van egy cimbim aki folyamatosan használja, gondolom a szaki is úgy értette.
Most éppen a bal első ajtó motoját cserélem, mert nem mindig nyitja ki az ajtót, hétvégén pl egyáltalán nem működött, csak az anyós felöl tudtam közlekedni.![]()
ETK-ban benne van a motor?,mert nekem lassabban nyit ki a bal hátsó ajtó zárja,mint a többi.
Köszi
Szia MChris!
Igen benne van mégpedig itt:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=45
ott az 1. es alkatrész.
Nekem az első 20.000 HUF volt.
Üdv!
2008.11.07. 14:07
MChris írta:pityke írta:MChris írta:pityke írta:MChris írta:pityke írta:Üdv Bajtársak!
Lett is.
Köszi mégegyszer!
Köszi
Szia MChris!
Igen benne van mégpedig itt:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=45
ott az 1. es alkatrész.
Nekem az első 20.000 HUF volt.
Üdv!
Szia!
Köszönöm szépen!
Látom Budapesti vagy,E39-46 klubtali nem érdekel?
2008.11.08. 17:58
2008.11.08. 19:29
MChris írta:Sziasztok!
Nem tudja valaki,hogy ETK-ban hol van a főtengelyjeladó vagy vezérműtengelyjeladó (ha van olyan nem emlékszem pontosan mert kettőt irt ki a gép,de nem emlékszem a másodikra ponotsan) törölni lehetett de indítás után vissza is írodik (fűrészjeles szenzor)![]()
a másik hibám meg utas oldali biztonságiöv feszítő patron zárlat (viágít a légzsákos lámpa) de ezt nem lehet törölni.
Előre is köszönöm szépen!
2008.11.08. 19:33
muhaati írta:MChris írta:Sziasztok!
Nem tudja valaki,hogy ETK-ban hol van a főtengelyjeladó vagy vezérműtengelyjeladó (ha van olyan nem emlékszem pontosan mert kettőt irt ki a gép,de nem emlékszem a másodikra ponotsan) törölni lehetett de indítás után vissza is írodik (fűrészjeles szenzor)![]()
a másik hibám meg utas oldali biztonságiöv feszítő patron zárlat (viágít a légzsákos lámpa) de ezt nem lehet törölni.
" fűrészjeles szenzor " ez elég furi fordítás, de valószínüleg főtengely jeladóra gondol. Azt ITT TALÁLOD
Az övfeszítőnél lehet kontakt hiba, ellenőrizendő az ellenállása.
2008.11.08. 19:49
MChris írta:muhaati írta:MChris írta:Sziasztok!
" fűrészjeles szenzor " ez elég furi fordítás, de valószínüleg főtengely jeladóra gondol. Azt ITT TALÁLOD
Szia Ati!
Köszönöm szépen!
2 jeladot adott be a gép ua. hibakódra egyik főtengely a másik tengely jeladó volt.
Övfeszítőn mire gondolsz? Kitudnád fejteni bővebben![]()
Köszönöm szépen!
2008.11.08. 19:56
muhaati írta:MChris írta:muhaati írta:MChris írta:Sziasztok!
Szia Ati!
Köszönöm szépen!
2 jeladot adott be a gép ua. hibakódra egyik főtengely a másik tengely jeladó volt.
Övfeszítőn mire gondolsz? Kitudnád fejteni bővebben![]()
Köszönöm szépen!
Ha nem "durrant el " balesetben, akkor elég ritka hogy hibás legyen a patron. Az ülés alatt van egy csatlakozója, az szokott viccelődni. Pontos ellenállásának kell lennie, nem tűr eltérést. Az én gépem megjeleníti mindkét patron ellenállás értékét, össze lehet hasonlítani , azoknak egyezniük kell. ( ha kinyírsz, akkor sem emléxem, de 2.5 K.ohm-rémlik ). Tehát a csatit széthúzod, tisztítod, össze.
Ha stimm, akkor törölhető a hiba.
( Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem rossz az övfeszítőd, csak ritka )
2008.11.08. 20:59
MChris írta: ha cserés akkor hol van ez a kütyü (mert végignéztem 2óra alatt az ETK-t de ezt sem találom![]()
)
Köszönöm szépen!
2008.11.08. 21:02
MChris írta:
Még valami felmerült bennem,mégpedig az akksid megfelelő Ah-ásnem sporolt vele az előző tulaj és kisebb van benne?
(jelenség hasonlít arra mikor valaki (sarkított példa) belerak 6X20000W-os Hi-Fi-t kondi nélkül és a mélynél meg pislákol a minden)
2008.11.09. 10:27
Zsigu írta:MChris írta:
Még valami felmerült bennem,mégpedig az akksid megfelelő Ah-ásnem sporolt vele az előző tulaj és kisebb van benne?
(jelenség hasonlít arra mikor valaki (sarkított példa) belerak 6X20000W-os Hi-Fi-t kondi nélkül és a mélynél meg pislákol a minden)
Az akut már én vettem.... egy nagy 90Ah Exide van benneDe nem baj, majd meglesz a hiba.
![]()