Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: xenonlámpák

2016.06.17. 08:51

Bandi1978 írta:
razzia946 írta:Sziasztok!

Nem biztos hogy jó topicot találtam meg a problémámmal, de azért fel teszem a kérdést hátha lesz segítség :) Szeretném a pre faceliftes első lámpákat körhelyzetjelzős nem xenonosra cserélni, van esetleg ilyenből gyári, és valakinek eladó?

Helló! Van itt néhány arc a keres-kínál topic-ban, akiknek biztos van ilyesmi, de ha a netet körbe böngészed 100% hogy találsz gyári Hella-t is.

Köszönöm!

2016.06.17. 09:45

Halihó!

Rég írtam be, sokat melózok, alig tudom az időmet beosztani...

Szóval megosztom a legfrissebb fényszórós tapasztalataimat, lehet segítségére lesz valakinek, aki érdeklődik vagy most kezdi ezt a fanatizmust.
Tehát az első fényszórók esete, gyári, nem kör helyzetjelzős.
A megoldandó probléma pedig az volt, hogy a fényszóró kombináltsága miatt (xenon-hagyományos) a működés közbeni színhőmérsékleti tartomány markánsan különbözött. A H6W helyzetjelző és a HB3 távolsági színe sárga volt, míg a xenon (4300K, GE xensation) fehéres.
Régebben ide már leírtam a leddel való kísérletezéseimet, hát az sajnos nem jutott eredményre.
Mégpedig azért, mert az LCM modul Light Coding eleme szoftveresen zárt (én így neveztem el ezt a helyzetet), ami azt jelenti, hogy a hideg és meleg tesztet nem lehet kiiktatni, ami a ledek villogását eredményezi, ezért a rendszámtábla megvilágításon kívül máshol nem használhatóak.
Ebből a modulból van I, II, III széria feltehetőleg ettől is függ, hogy mennyire lehet belenyúlni a beállításaiba.
Mivel a led nem vezetett megoldásra, így folyton bújtam a netet és meglett...
A H6W helyzetjelzőt kicseréltem Pilot 58129 (1400.-/pár, Lampa Italy gyártmány) elnevezésű izzóra, amin 4500K színhőmérséklet van feltüntetve és a 4300K-es xenonnal teljesen megegyezik a színe. Fényereje ugyanolyan mint a hivatalos, hagyományos technológiájú változatnak, csak jóval fehérebb és nem szivárványos, ami lehet a foncsornak is köszönhető.
A philips is gyárt ilyet White Vision néven (7000.-/pár), arra 4300K-t ír a gyártó.
Nem tudtam mire számíthatok, ezért elsőre az alacsonyabb összegűt próbáltam ki.

A távolsági HB3 foglalatba pedig az Osram Cool Blue Hyper+ (7200.-/pár, szállítással) izzóját tettem, amire 5000K-t írt a gyártó és valóban hozza is, mert most a xenon kissé sárgásabb fehérnek tűnik mellette, ha egyszerre be van kapcsolva mindkettő. Fényereje a régi sárgáshoz képest egyformának mondható, de a fehérsége miatt sokaknak gyengébbnek tűnhet. Én ritkán használom, akkor is villantásra inkább.
Kipróbáltam benne előzőleg egy hong kong-i 100W-os ledet, jó kiállású, alu kerettel rögzített 20db-os ledsorral van szerelve, masszív 6000K-es, erős fénye van, de ha le volt kapcsolva 15-20 másodpercenként felvillant, felváltva a kettő, így menet közben használhatatlan.

Tehát megoldódott ledek nélkül is a színhőmérsékleti egységesítés.
Rengeteg netes böngészés és kereken 10500.- ledekre kidobott pénz hozta meg az eredményt.
Külön köszönet a "tuning" weboldalaknak, aminek amúgy nem vagyok híve.
Végezetül: ezek off road termékek, tehát hivatalosan közúton nem használhatók, de engem nem érdekel, mert a fényük semmivel sem vakítóbb vagy szabványon kívülibb, mint a legújabb autók led vagy xenon világító egységei. Néhánynak a nappali menetfénye vakítóbb mint egy 8000K-es xenon.

2016.06.19. 18:37

Hali!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
A kocsi face előtti xenon-hb3 izzós, sárga indexes. Ki szeretném cserélni a búrát fehér indexesre, de nem igazodok el a dolgokon.
A xenon üvege projektoros lenne?
Amiket nézegetek búrákat annyira össze-vissza vannak írva, van amelyikben benne van a két lámpa üvege, van amelyikben csak a búra van. Az enyémhez melyik verzió kéne?
Ha leveszem a búrát az enyémről, akkor lejön a búrával együtt a 2 üveg, vagy nem? Átrakható másik búrára?
Köszi!

2016.06.19. 21:25

WASPZotya írta:Hali!

A kocsi face előtti xenon-hb3 izzós, sárga indexes. Ki szeretném cserélni a búrát fehér indexesre, de nem igazodok el a dolgokon.
Amiket nézegetek búrákat annyira össze-vissza vannak írva, van amelyikben benne van a két lámpa üvege, van amelyikben csak a búra van. Az enyémhez melyik verzió kéne?
Ha leveszem a búrát az enyémről, akkor lejön a búrával együtt a 2 üveg, vagy nem? Átrakható másik búrára?
Köszi!

A projektorok kulon vannak a buratol igy cserelheted kb 10 perces muvelet +akkor mar erdemes kitakaritani szepen a lampa testet

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bandi1978, WASPZotya
Értékelés: 9.52%

2016.06.21. 10:31

rockerekhu írta:
WASPZotya írta:Hali!

Köszi!

A projektorok kulon vannak a buratol igy cserelheted kb 10 perces muvelet +akkor mar erdemes kitakaritani szepen a lampa testet

Sent from my iPhone using Tapatalk

Így van...

Továbbá a két üveglencse is kiszedhető, bár kissé nehéz kipattintani, azt nem tudom, hogy a lencse nélküli búrában van-e klipsz ami befogja, ha van akkor átrakható.
Amire érdemes még odafigyelni, hogy a fényszóró két része (búra és főtest) közötti tömítés milyen formában van, mert az új búra nem fog szépen felfeküdni a régi tömítésre és ezért nagy a valószínűsége, hogy párásodni fog! A gyári tömítés (mivel más nincs is) 3500.- körül van és ugye 2 kell belőle.
Másik lényeges dolog, hogy a 2-2 magasságállító műagyagot is feltehetőleg cserélni kell, ha teljesen szétszeded a fényszórót, mert vagy már törött vagy a szétszedéskor fog széttörni. Ebből 3000.- egy komplett készlet az eBay-en.
Ja, és a xenon fényvető búra foncsorát óvatosan kell tisztítani, mert a legenyhébb súrolás is lehozza, mivel műanyagra vitték fel!
A HB3 búrája jól bírja, mert az fém!

(Én a búra mattulás ellen úgy próbálok védekezni, hogy mosás után rongyra fújok szilikont és átkenem vele, így a bogarak is könnyen lejönnek. Majd az idő eldönti, hogy jól gondoltam-e ki ezt.)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bandi1978 az itt látható tagok köszönték meg: WASPZotya
Értékelés: 4.76%

2016.07.06. 08:03

Üdv Urak!
Ma fogok megnézni egy fl-es 30d-t, ami gyárilag xenonon, de a lökhárítóban nincs mosófej (cserés volt).
U.gy. M5 lökhárítóról van szó. Be lehet jelölve rajta a helye vagy ki kell méregetni, ha pótolni akarom?

2016.07.06. 08:24

BMWFUN írta:Üdv Urak!
Ma fogok megnézni egy fl-es 30d-t, ami gyárilag xenonon, de a lökhárítóban nincs mosófej (cserés volt).
U.gy. M5 lökhárítóról van szó. Be lehet jelölve rajta a helye vagy ki kell méregetni, ha pótolni akarom?

Úgy emlékszem, mintha olvastam volna, hogy belül be van jelölve, talán valaki megerősít vagy cáfol.

2016.07.06. 08:50

Nekem u.gy. van (még nincs fenn) de azon eleve van hely a mosónak (Bimmer.hu, Danitól van) ,kérdezz rá honnan vette
Amúgy ha gyári xenon, akkor a műszerfalon nem szabad lenni egy fényszórómagasság állítónak a jobb oldalt az óra mellett
Például itt van állító "potméter" ,de ez nem is xenon fényszórós autó: http://hasznaltauto.medija.hu/1188/10320805_10.jpg?1467787200
B-verzió: kéred az alvázszámot, utolsó 7 karaktert ide beütöd: http://www.bmwvin.com/ (522 a gyári kódja a xenonnak)

...és ha kamuzott a tulaj,akkor ott már végeznék is a beszélgetéssel,mert mi az amivel még átbaszna....

2016.07.06. 11:17

Bor3sz írta:

Nekem u.gy. van (még nincs fenn) de azon eleve van hely a mosónak (Bimmer.hu, Danitól van) ,kérdezz rá honnan vette
Amúgy ha gyári xenon, akkor a műszerfalon nem szabad lenni egy fényszórómagasság állítónak a jobb oldalt az óra mellett
Például itt van állító "potméter" ,de ez nem is xenon fényszórós autó: http://hasznaltauto.medija.hu/1188/10320805_10.jpg?1467787200
B-verzió: kéred az alvázszámot, utolsó 7 karaktert ide beütöd: http://www.bmwvin.com/ (522 a gyári kódja a xenonnak)

...és ha kamuzott a tulaj,akkor ott már végeznék is a beszélgetéssel,mert mi az amivel még átbaszna....

Köszönöm, ismerem a jegyeket, az előző (25d) xenonos volt, ezen sincs "tekerő", VIN alapján is ellenőriztem, csak miután összetört a gyári és nem mosós került fel. Gondoltam arra is, hogy Danit, ismerem őt.
A legbiztosabb az lesz, ha megnézem, ha megvettem. :)

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2016.08.03. 13:09

Sziasztok, ne kövezzetek meg érte, tudom nem teljesen ide tartozik. Kis segítséget szeretnék kérni: E39 520D 2002/10 sedanban meg lehet oldani, hogy a gyári angel eyes menetfényként működjön? (utólagos nem tetszik, a kapcsolót meg mindig elfelejtem)

2016.08.03. 16:57

kova írta:Sziasztok, ne kövezzetek meg érte, tudom nem teljesen ide tartozik. Kis segítséget szeretnék kérni: E39 520D 2002/10 sedanban meg lehet oldani, hogy a gyári angel eyes menetfényként működjön? (utólagos nem tetszik, a kapcsolót meg mindig elfelejtem)

Az kevés nappali menetfénynek.

2016.08.03. 21:33

Mi az ami elég lehet nappali menetfénynek? Mondjuk egy 25W-os LED mennyire virít? És ugyan ez éjjel ne vakítja el a szembe jövőt?

2016.08.04. 07:35

Csuti írta:Mi az ami elég lehet nappali menetfénynek? Mondjuk egy 25W-os LED mennyire virít? És ugyan ez éjjel ne vakítja el a szembe jövőt?

Ezért van ez a két dolog külön. Meg kell érteni, hogy a helyzetjelző nem menetfény.

2016.08.06. 21:07

Csuti írta:Mi az ami elég lehet nappali menetfénynek? Mondjuk egy 25W-os LED mennyire virít? És ugyan ez éjjel ne vakítja el a szembe jövőt?

E39-hez semmilyen alkalmas izzó vagy LED sincs az angel eyes karika nappali menetfény-erősségű fényforrás működtetéséhez. Nem alkalmasak rá a fényvezetők.
Ami megoldás van az az, hogy a reflektorod világítson csökkentett fényerővel, valahogy így:
Kép

2016.08.07. 22:21

Sziasztok!

Amennyiben nem sürgős a nappali menetfény és tudtok várni egy-két hónapot, míg letesztelem a találkozón bemutatott prototípust, akkor elérhető lesz egy elég jó kis nappali menetfény készlet, ami úgy lett megtervezve, hogy a Cellis karikák mögé lehet szerelni, a száloptika kihagyásával. Ezáltal nem lesz fényerőveszteség. Árat egyelőre nem tudok mondani.

Üdv,

Peti

2016.08.11. 15:42

Igen, a reflektor fény fénnyel világítását már állítottuk be, az is egy működő megoldás, csak nem annyira csinos :D

És azon is gondolkodtam, hogy a fényvezető karikák mögé rakni egy led sort, ahogy Conzales írta.

Igazából nem mókolni akarok, az indok ésszerű:
A xenon nem szereti a fel-le kapcsolgatást. Ezért lenne jó, ha úgy működne, hogy ha gyujtást adok, akkor világítson az angel eyes.

2016.08.11. 20:43

bendegúz írta:
kova írta:Sziasztok, ne kövezzetek meg érte, tudom nem teljesen ide tartozik. Kis segítséget szeretnék kérni: E39 520D 2002/10 sedanban meg lehet oldani, hogy a gyári angel eyes menetfényként működjön? (utólagos nem tetszik, a kapcsolót meg mindig elfelejtem)

Ezt a cikket http://autotechnika.hu/cikkek/9220,a-na ... alata.html illetve mást is olvasva, sehol nem látok előírást, hogy kevés, vagy sok lenne.

2016.08.11. 20:50

Csuti írta:
A xenon nem szereti a fel-le kapcsolgatást. Ezért lenne jó, ha úgy működne, hogy ha gyujtást adok, akkor világítson az angel eyes.

Azért 10 évet kibír így is :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz
Értékelés: 4.76%

2016.08.12. 15:38

kova írta:
bendegúz írta:

Ezt a cikket http://autotechnika.hu/cikkek/9220,a-na ... alata.html illetve mást is olvasva, sehol nem látok előírást, hogy kevés, vagy sok lenne.

Nem az előírásnak kevés, hanem a többi közlekedőnek.
Hallottam anno valami legalább 4db MAGSFÉNYŰ ledről, pontosan meghatározott helyen.
De mindegy nekem, csak ne csodálkozz ha villognak, pl. én, meg kivesz a rendőr.

2016.08.12. 20:15

NagyMatyas írta:
Csuti írta:

Azért 10 évet kibír így is :wink:

Még szép, és ha így marad az se gond. Azért így is szép :D

https://www.facebook.com/23484341988448 ... =3&theater

És az MTech led sem sokkal jobb. Cserébe drágább.
Hozzászólás küldése

VigLink badge