![]() |
2014.12.16. 17:10
2014.12.30. 16:57
2014.12.30. 17:19
2014.12.30. 17:25
petya1 írta:A tank ac hiaba mukodik, ha a vezeto ules alatti nem. Diag, aztan ha pumpa, akkor jobb a kettot egyszerre cserelni.
2014.12.30. 17:27
Zsolt77 írta:petya1 írta:A tank ac hiaba mukodik, ha a vezeto ules alatti nem. Diag, aztan ha pumpa, akkor jobb a kettot egyszerre cserelni.
thx, értem, másra nem tudok gondolni, hisz amint már írtam elő sem jön a gázolaj. Az autó még mindig ott van Szlovéniában sajna, remélem holnap már el tudjuk hozni. Már nézegettem ac pumpákat is az ebayen 27 eurótól 70 euróig találtam.
2014.12.30. 18:48
Zsolt77 írta:petya1 írta:A tank ac hiaba mukodik, ha a vezeto ules alatti nem. Diag, aztan ha pumpa, akkor jobb a kettot egyszerre cserelni.
thx, értem, másra nem tudok gondolni, hisz amint már írtam elő sem jön a gázolaj. Az autó még mindig ott van Szlovéniában sajna, remélem holnap már el tudjuk hozni. Már nézegettem ac pumpákat is az ebayen 27 eurótól 70 euróig találtam.
2015.02.03. 19:48
2015.02.03. 20:16
kaszalakalyha írta:Sziasztok nekem 525d van 2001 év végi . Ha leállítom az autót a vezető ülés körül hangos zúgás hallatszik van amikor még egy percig is megy a leállítás után.Volt már, hogy füstölt is .de az autó megy .Szerintetek?
2015.02.05. 20:56
barbrady írta:kaszalakalyha írta:Sziasztok nekem 525d van 2001 év végi . Ha leállítom az autót a vezető ülés körül hangos zúgás hallatszik van amikor még egy percig is megy a leállítás után.Volt már, hogy füstölt is .de az autó megy .Szerintetek?
Az a webasto, ami kiegészítő fűtésként üzemel.
Tapatalk
2015.02.06. 08:55
kaszalakalyha írta:barbrady írta:kaszalakalyha írta:Sziasztok nekem 525d van 2001 év végi . Ha leállítom az autót a vezető ülés körül hangos zúgás hallatszik van amikor még egy percig is megy a leállítás után.Volt már, hogy füstölt is .de az autó megy .Szerintetek?
Az a webasto, ami kiegészítő fűtésként üzemel.
Tapatalk
Köszi.Ez autómatikusan működik vagy vagy lehet ki és bekapcsolni mert nekem ez csak kb egy hónapja működik .Eddig azt sem tudtam ,hogy van benne.
2015.02.11. 13:31
2015.02.11. 19:12
fékállító írta:Sziasztok drága, aranyos és okos Szakik!
Van egy komoly problematikám.
99-es 530D-ről lenne szó, és olyan gondom-gondunk van, hogy a motor nem pörgött fel 2500-2700 ford/percnél jobban. A fórumon kiokosodva, rögvest AC pumpára gyanakodtam, el is ruccantam egy szakihoz, aki diag után kijelentette, hogy ülés alatti AC lesz a gond, mivel kb.1,5-1,6 bar a nyomás. Alvázszám, motorszám, meg ami még kell és ezek alapján meghozat az új AC. Beszerelés után azonban a nyomás még kevesebb, diag szerint 1,43 bar, és az autó ugyanúgy nem megy. A motor jár szépen, indul, ahogy kell, de nem pörög fel a már fentebb emlitebb mértéknél jobban, tehát 2500-2700-as a max fordulata. Üz.a. szűrőt is cseréltünk, hátha...
Szerintetek, mi lehet a gond? Esetleg a tank AC is kuka? Vagy valami motorvezérlési probléma lehet? A diag nem mutat semmilyen egyéb hibát.
Válaszokat előre is köszönöm!
2015.02.11. 19:21
muhaati írta:fékállító írta:Sziasztok drága, aranyos és okos Szakik!
99-es 530D-ről lenne szó, és olyan gondom-gondunk van, hogy a motor nem pörgött fel 2500-2700 ford/percnél jobban. A fórumon kiokosodva, rögvest AC pumpára gyanakodtam, el is ruccantam egy szakihoz, aki diag után kijelentette, hogy ülés alatti AC lesz a gond, mivel kb.1,5-1,6 bar a nyomás. Alvázszám, motorszám, meg ami még kell és ezek alapján meghozat az új AC. Beszerelés után azonban a nyomás még kevesebb, diag szerint 1,43 bar, és az autó ugyanúgy nem megy. A motor jár szépen, indul, ahogy kell, de nem pörög fel a már fentebb emlitebb mértéknél jobban, tehát 2500-2700-as a max fordulata. Üz.a. szűrőt is cseréltünk, hátha...
Szerintetek, mi lehet a gond? Esetleg a tank AC is kuka? Vagy valami motorvezérlési probléma lehet? A diag nem mutat semmilyen egyéb hibát.
1.6 bar-al be sem indul. Valami nem gömbölyű!
2015.02.12. 11:00
Gallaca írta:muhaati írta:fékállító írta:Sziasztok drága, aranyos és okos Szakik!
Esetleg egy üa szűrő nyomásérzékelő?
2015.02.12. 13:43
fékállító írta:Gallaca írta:muhaati írta:fékállító írta:Sziasztok drága, aranyos és okos Szakik!
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásotokat!![]()
Továbbítottam a szerelőmnek az észrevételeket, aki azt mondta, hogy a nyomásérzékelő - szerinte - nem lehet gond, mert az már a nagynyomású rendszerben van, és, ha az lenne rossz, be sem indulna a szekér.
Az 1.43 bar-t a diag méri - a régi AC-nál 1.6-1.7 bar-t - és nem magát a szivattyút mértük. Holnapra lesz egy gyári AC, amivel újra próbálkozunk, mert ami most belekerült, valami olasz gyártmány, és - szerinte - az nem tökéletes, bár az alkatrészesek vélenye alapján, nem volt még gond ezekkel sem ezidáig.
Amúgy, mint említettem, járok az autóval, de csak itt a városban, indul rendesen, jár a motor szépen, csak 2500-2700-as fordulatnál nem megy feljebb a motor pörgése.
2015.02.12. 14:06
Gallaca írta:fékállító írta:Gallaca írta:muhaati írta:fékállító írta:Sziasztok drága, aranyos és okos Szakik!
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásotokat!![]()
Továbbítottam a szerelőmnek az észrevételeket, aki azt mondta, hogy a nyomásérzékelő - szerinte - nem lehet gond, mert az már a nagynyomású rendszerben van, és, ha az lenne rossz, be sem indulna a szekér.
Az 1.43 bar-t a diag méri - a régi AC-nál 1.6-1.7 bar-t - és nem magát a szivattyút mértük. Holnapra lesz egy gyári AC, amivel újra próbálkozunk, mert ami most belekerült, valami olasz gyártmány, és - szerinte - az nem tökéletes, bár az alkatrészesek vélenye alapján, nem volt még gond ezekkel sem ezidáig.
Amúgy, mint említettem, járok az autóval, de csak itt a városban, indul rendesen, jár a motor szépen, csak 2500-2700-as fordulatnál nem megy feljebb a motor pörgése.
A szerelőd rosszul tudja, mert amit a diag kiír "pre supply" nyomást, azt az üzemanyagszűrőn található jeladó adja. Amit a szerelőd mond, az a railnyomás szenzora. Az valóban a nagynyomású rendszerben van.
2015.02.13. 16:25
2015.03.07. 20:40
2015.03.07. 20:56
Csonti írta:Szervusztok Márkatársak!
Imádott autómnak az utóbbi időkben érdekes problémája akadt, és köszönettel vennék minden olyan észrevételt ami a probléma megoldásának az irányába elmozdít!
- Időnként érdekes búgó hangot hallok az ülésem alól, és sokszor (de nem rendszeresen, szinte teljesen random szinten) hiába adok gáz, nem történik semmi, csak gurul, ha nagyobb gázt adok, akkor meg úgy elindul mint a puskagolyó. Kizárólag kis gázadásnál jelentkezik a probléma. Szépen leizzadtam amikor kifordultam valami nagy vasaló elé, adok gázt, de a drága nem lendül, csak mélázik...vasaló meg jön nagy lendülettel, és csak a hirtelen padlógáz mentette meg a helyzetet. Sajnos sűrüsödik a tünet, de nem tudom kötni semmi megelőző jelenséghez. 2000-es évjárat, 530D.
Minden tanácsot, ötletet, véleményt előre is Köszönök!!!
Üdvözlettel:
Csonti
- komoly ember komoly gépet vezet -
2015.03.07. 21:37