Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.05.10. 21:52

Fiúk!

Nem emlékszem, hogy lett volna már hasonló problémája korábban valakinek, így a megoldásra sincs ötletem.
A probléma a következő:
Menet közben egyszercsak elaludt az időmérő kijelzőm. Az audió és a telefon menüje látható, azonban a BC-é és az óráé nem, sőt az index visszajelző lámpák sem világítana, hang (kattogás) sincs, de az irányjelző az autón kívül frankón működik. A titkos menü előjön, az adatok megnézhetők, a rendszer működik, de ugyanazok az adatok a középkonzolon nem jeleníthetők meg, már ami lehetséges lenne. Nem jelennek meg a hibaüzenetek sem (pl. ajtó nyitva) és gong sincs, valamint az irányjelző kapcsoló is csak indexelésre használható, a többi funkció nem működik.
Nagy MID-es a gépem.
Tudja valaki mi lehet az ok? Zárlat, szakadás, esetleg biztosíték?
Az ötleteket, segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Zoli

2009.05.10. 22:00

VZoltan írta:Fiúk!

Nem emlékszem, hogy lett volna már hasonló problémája korábban valakinek, így a megoldásra sincs ötletem.
A probléma a következő:
Menet közben egyszercsak elaludt az időmérő kijelzőm. Az audió és a telefon menüje látható, azonban a BC-é és az óráé nem, sőt az index visszajelző lámpák sem világítana, hang (kattogás) sincs, de az irányjelző az autón kívül frankón működik. A titkos menü előjön, az adatok megnézhetők, a rendszer működik, de ugyanazok az adatok a középkonzolon nem jeleníthetők meg, már ami lehetséges lenne. Nem jelennek meg a hibaüzenetek sem (pl. ajtó nyitva) és gong sincs, valamint az irányjelző kapcsoló is csak indexelésre használható, a többi funkció nem működik.
Nagy MID-es a gépem.
Tudja valaki mi lehet az ok? Zárlat, szakadás, esetleg biztosíték?
Az ötleteket, segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Zoli

Szia!

Nekem akor volt ilyen, amikor az I-bus szálat letesteltem, így minden ami azon volt, elment, többek közöt az LCM is, ami felelős az indexér is! Vagy, lehet hogy behalt az LCM-ed!:(

2009.05.10. 22:07

Labi írta:
muhaati írta:
Labi írta:ki szid? 8O csak kérdem. ...de úgyis megyek lassan Atihoz.... Ő ért hozzá, majd megaszondja mi van! :wink:

Már megint nem hisztek nekem.

mármint, hogy a "13,8 és 14,2 között ok, de a 14,4 még belefér"? ...vagy hogy nem a lazaság a probléma?
mire gondolsz?

Igen az még belefér. A lazaságot meg kéne nézni.

2009.05.10. 22:08

vaszarig írta:[
Szia!

Nekem akor volt ilyen, amikor az I-bus szálat letesteltem, így minden ami azon volt, elment, többek közöt az LCM is, ami felelős az indexér is! Vagy, lehet hogy behalt az LCM-ed!:(

Bocs, de kicsit tudatlan vagyok. Mi az az I-bus és hol található, hogy tudom leellenőrizni? És mi is az az LCM? Hova érdemes fordulnom a javítás ügyében?
Üdv. Zoli

2009.05.10. 22:11

kovessyroli írta:
Labi írta:
muhaati írta:
Labi írta:ki szid? 8O csak kérdem. ...de úgyis megyek lassan Atihoz.... Ő ért hozzá, majd megaszondja mi van! :wink:

mármint, hogy a "13,8 és 14,2 között ok, de a 14,4 még belefér"? ...vagy hogy nem a lazaság a probléma?
mire gondolsz?

Labi, ha gondolod, intézek neked egy raklap hátsóégőt, itt van nagykanizsán a GE egyik legnagyobb magyarországi gyáregysége. :lol:
minden nap bedobsz a csomagtartóba egy kartonnal, és estig kihúzod vele. :lol:

vagy egy másik megoldás: nem fékezel, nem mész lakott területen kívülre, és nem tolatsz :lol:

M5-be belül volt gyertya,lehet neked is az kellene van málnás meg epres annak piros a szine míg nem gyújtod meg. :lol:

2009.05.10. 22:16

VZoltan írta:
vaszarig írta:[
Szia!

Bocs, de kicsit tudatlan vagyok. Mi az az I-bus és hol található, hogy tudom leellenőrizni? És mi is az az LCM? Hova érdemes fordulnom a javítás ügyében?
Üdv. Zoli

Fehér-sárga vezeték a kocsiban,minden ezen "kommunkál" IBUS=mindenhol megtalálható, LCM-ről van fent a letöltéseknél doksi,de jobb oldalon az A-oszlop alatt keresd.

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/473258

2009.05.10. 22:34

MChris írta:
kovessyroli írta:
Labi írta:
muhaati írta:

mire gondolsz?

Labi, ha gondolod, intézek neked egy raklap hátsóégőt, itt van nagykanizsán a GE egyik legnagyobb magyarországi gyáregysége. :lol:

vagy egy másik megoldás: nem fékezel, nem mész lakott területen kívülre, és nem tolatsz :lol:

M5-be belül volt gyertya,lehet neked is az kellene van málnás meg epres annak piros a szine míg nem gyújtod meg. :lol:

Egy kis "lazaság" még belefér ugye Chris? Miért ne lehetne neki 9 gyertyája? :D

2009.05.10. 22:36

simi64 írta:
MChris írta:
kovessyroli írta:
Labi írta:
muhaati írta:

mire gondolsz?

Egy kis "lazaság" még belefér ugye Chris? Miért ne lehetne neki 9 gyertyája? :D

legyen 12 nehogy belemenjen valaki hátulról

2009.05.10. 22:39

Helló!

Én is hozzászólnék a generátoros témához. :)
Lebontottam a szervócsöveket,hogy kicseréljem a bilincseket és cseréltem szervószivattyút is mert üzemmeleg motornál volt egy kis hangja.(minden jó lett)
Gondoltam,ha már így le van bontva akkor a generátort is megnézem.Bosch KC-14V->50-90A. Elvittem egy villamosságishoz,hogy cserélje ki a csapágyakat és tisztítsa ki.A szénkefék kopottak voltak és a fesz.szabályzóval vannak egybeszerelve.Szerzett egy új szabályzót,Cargo elvileg,de nincs semmilyen márkajelzés az alkatrészen.Beszereltem a generátort és nézem a helyzetjelzőket és a belsőtér világítást,villognak alapjáraton.Menüben nézem (9. menüpont) ,hogy össze vissza ugrál a feszültség,kb. fél voltos eltéréssel.Alsó határ 13,8-9V és felső 14,3-4V .A 14,4V nem is lett volna gond,hanem a fél voltos ingadozás.A szaki nem tudott erre semmit mondani.Én a szabályzót tartottam ludasnak.Írtam Muhaatinak és ő azt javasolta,hogy szerezzek másik szabályzót ,mert ez nem épp a legmegfelelőbb.Köszönöm a segítségét! :) Szereztem két szénkefét és beszereltem az eredeti Bosch szabályzóba és minden ok.13,8-9 V és terhelten 13,6V.Jó lenne,ha a bolt beszámítaná az off szabályzót egy eredetibe,mert nem lene jó kidobni 11e Ft-ot.
Saját tapasztalat,ez nem jelenti azt,hogy aki 14,3-4 Voltot lát a műszeren,az rögtön szereljen :)

2009.05.10. 22:47

MChris írta:Fehér-sárga vezeték a kocsiban,minden ezen "kommunkál" IBUS=mindenhol megtalálható, LCM-ről van fent a letöltéseknél doksi,de jobb oldalon az A-oszlop alatt keresd.

Köszi az infót, de én nem találom a letöltések között :oops:
Egyébként hogy lehet behatárolni a hibát? Csak cserélgetéssel? Mennyibe kerül egy ilyen modul?
Üdv. Zoli

2009.05.10. 22:51

VZoltan írta:
MChris írta:Fehér-sárga vezeték a kocsiban,minden ezen "kommunkál" IBUS=mindenhol megtalálható, LCM-ről van fent a letöltéseknél doksi,de jobb oldalon az A-oszlop alatt keresd.

Egyébként hogy lehet behatárolni a hibát? Csak cserélgetéssel? Mennyibe kerül egy ilyen modul?
Üdv. Zoli

Tényleg kevertem a sünivel,bocsi :oops: 3 féle LCM van és át kell tölteni a régiről az adatokat az új-bontottba,asszem Labi 10-15 körül vette.

2009.05.10. 22:54

MChris írta:
VZoltan írta:

Üdv. Zoli

Tényleg kevertem a sünivel,bocsi :oops: 3 féle LCM van és át kell tölteni a régiről az adatokat az új-bontottba,asszem Labi 10-15 körül vette.

Köszönöm!
Akkor megpróbálok Labival konzultálni.
Üdv. Zoli

2009.05.10. 22:56

VZoltan írta:
MChris írta:
VZoltan írta:

Üdv. Zoli

Köszönöm!
Üdv. Zoli

vagy levibeka-val:

4 oldal utolsó hozzászólása kb 8.oldalig van pár infó

2009.05.10. 23:02

MChris írta:
VZoltan írta:
MChris írta:
VZoltan írta:

Üdv. Zoli

Köszönöm!
Üdv. Zoli

vagy levibeka-val:

Először nem ártana egy diag!Mert az óracsoport is képes ilyet produkálni.

2009.05.11. 07:46

admin írta:
MChris írta:
VZoltan írta:
MChris írta:
VZoltan írta:

Üdv. Zoli

Köszönöm!
Üdv. Zoli

vagy levibeka-val:

Köszi az ötletet. Modicolással kimutatható, hogy hol a hiba?

2009.05.11. 07:52

VZoltan írta:

Bingó pont ezt irta az admin.

Jackson, aki már láttot I-bus hibát DIS közben (MoDiC a régi név már helyette a DIS az aktuális E39nél)

2009.05.11. 08:23

VZoltan írta:
admin írta:
MChris írta:
VZoltan írta:
MChris írta:
VZoltan írta:

Üdv. Zoli

Köszönöm!
Üdv. Zoli

vagy levibeka-val:

Elvileg igen, bár anno nekem sajna csak annyit írt ki, hogy zárlat van az I-Buson, és ezért nem tud a gép kommunikálni az LCM-mel! Mindenesetre én is megnézném először géppel, hogy mi lehet a gond, csak utána állnék neki szétbombázni! :wink: :lol:

2009.05.11. 08:29

vaszarig írta:
Elvileg igen, bár anno nekem sajna csak annyit írt ki, hogy zárlat van az I-Buson, és ezért nem tud a gép kommunikálni az LCM-mel! Mindenesetre én is megnézném először géppel, hogy mi lehet a gond, csak utána állnék neki szétbombázni! :wink: :lol:

Ha ilyet ir ki akkor a hiba elháritás menete:
- Minden leköt az I buszról
- Diag teszt újra
- Műszerfal (óra csoport) visszakötése és csak ő legyen rajta.
- Diag teszt újra
És így egyesével vissza kötögetni majd diagolni mi rontja el a buszt.
Ha már az órával gáz van akkor már elején rosszat kéne mutatnia. Ha busz zárlat akkor az egyértelműen jelzi pl. test zárlat (mint PociLaci-én láttam). És amikor be jön a hiba azt a modult kell megvizgsálni (csatlakozóját) és cserélni a modult ha nincs más lehetőség.

Leirva könnyű megtalálni a test zárlatot már WDS kell hozzá és ha mázlid van a köztes kötési pontok között megtalálod a zárlatot vagy lehet a teljes buszt cserélni.

Jackson, aki elméletben tudja (gyakorlatilag meg lusta lenne hozzá kezdeni)

2009.05.11. 08:40

jackson írta:
vaszarig írta:

Ha ilyet ir ki akkor a hiba elháritás menete:
- Minden leköt az I buszról
- Diag teszt újra
- Műszerfal (óra csoport) visszakötése és csak ő legyen rajta.
- Diag teszt újra
És így egyesével vissza kötögetni majd diagolni mi rontja el a buszt.
Ha már az órával gáz van akkor már elején rosszat kéne mutatnia. Ha busz zárlat akkor az egyértelműen jelzi pl. test zárlat (mint PociLaci-én láttam). És amikor be jön a hiba azt a modult kell megvizgsálni (csatlakozóját) és cserélni a modult ha nincs más lehetőség.

Leirva könnyű megtalálni a test zárlatot már WDS kell hozzá és ha mázlid van a köztes kötési pontok között megtalálod a zárlatot vagy lehet a teljes buszt cserélni.

Jackson, aki elméletben tudja (gyakorlatilag meg lusta lenne hozzá kezdeni)

Hú, ez nekem bonyolultnak tűnik :? Nekem nincs műszerem, így diagnosztikára el kell vinnem a gépet. Lehet, hogy ott megcsinálják a keresést is :oops:

2009.05.11. 08:49

VZoltan írta:Hú, ez nekem bonyolultnak tűnik :? Nekem nincs műszerem, így diagnosztikára el kell vinnem a gépet. Lehet, hogy ott megcsinálják a keresést is :oops:

Az a komoly műszer egy Ebay-en vett BMW INPA kábel és a hozzá adott Cd lemez cirka 16eFt-ért. Ehhez elég az INPA is nem kell hozzá a full DSI-t felrakni.

Jackson, akinek ugyancsak van.
Hozzászólás küldése

VigLink badge