![]() |
2009.02.08. 19:07
2009.02.08. 19:45
Csumpy írta:Szerintetek jó ha Castrol magnatec 10w40-et rakok bele. Ez ugyan félszintetikus, de edge-ből nem találtam 10w-et.
Nameg ebből csak 5 rugi 5 liter.
Nem lesz tőle baja a motornak? Az olajat már így is eszi eléggé.
2009.02.08. 19:57
simi64 írta:Csumpy írta:Szerintetek jó ha Castrol magnatec 10w40-et rakok bele. Ez ugyan félszintetikus, de edge-ből nem találtam 10w-et.
Az valami félhivatalos lehet, mert az is, még a Tescoban is 11 rugó az 5 lityi.
Enyémben az van, szakember ajánlotta.
2009.02.08. 20:23
Csumpy írta:simi64 írta:Csumpy írta:Szerintetek jó ha Castrol magnatec 10w40-et rakok bele. Ez ugyan félszintetikus, de edge-ből nem találtam 10w-et.
Az valami félhivatalos lehet, mert az is, még a Tescoban is 11 rugó az 5 lityi.
Enyémben az van, szakember ajánlotta.
Bocs csak 4 liter, de valóban.....van rajta "némi" kedvezmény
2009.02.10. 12:21
2009.02.10. 12:33
Kulcsar írta:hajtóműolajat mikor kell/szoktatok cserélni?
úgy tudom 80 ezrenként kell, csak a diffiben, a manuális váltóban csak akkor ha valamiért szét kell szedni, egyébként soha.
2009.02.11. 02:41
MChris írta:Kulcsar írta:hajtóműolajat mikor kell/szoktatok cserélni?
úgy tudom 80 ezrenként kell, csak a diffiben, a manuális váltóban csak akkor ha valamiért szét kell szedni, egyébként soha.
Vátos topikban van infó az olajcseréről,difit nem tudom
2009.02.11. 17:42
bmw750i írta:MChris írta:Kulcsar írta:hajtóműolajat mikor kell/szoktatok cserélni?
Nekem a difire is rá volt írva NICHT OILWESCHEL, nem tudom jól írtam e le. De szerintem hülyeség az örökös olaj, mert, ha váltó olajleeresztő csavarját kicsavarja valaki és van rajta mágnes (520i E34 manuál váltó olajleeresztő csavarján volt), azon tuti lesz fémforgács. Meg úgytudom egyidő után az olajak is nagyot veszítenek a kenőképességükből, ezért én a csere mellett vagyok.
2009.02.11. 20:17
jackson írta:bmw750i írta:MChris írta:Kulcsar írta:hajtóműolajat mikor kell/szoktatok cserélni?
Nekem a difire is rá volt írva NICHT OILWESCHEL, nem tudom jól írtam e le. De szerintem hülyeség az örökös olaj, mert, ha váltó olajleeresztő csavarját kicsavarja valaki és van rajta mágnes (520i E34 manuál váltó olajleeresztő csavarján volt), azon tuti lesz fémforgács. Meg úgytudom egyidő után az olajak is nagyot veszítenek a kenőképességükből, ezért én a csere mellett vagyok.
Örök olaj nincs: marketing bullshit. Tessék csak olajat cserélni, mert azzal kijönnek a lemorzsolódott részecskék. Olaj még a szintetikus is elöregszik elfárad avagy koszolódik és hordja magával a mocskot.
A diffit aszem a váltó olajjal szokás egyszerre cserélni. És mivel ez ritkán van kézi váltónál ebbe persze minőségi cuccot nem kell sajnálni.
Automatánál a duma ellenére 60eKm-t hallottam, ezt az amcsi haver is megerősiti. Jó automata váltó működés alapfeltétele a gyártó duma ellenére olaj és szűrő csere: Csak itt EU nincs tapasztalat.
Jackson, aki javasolja
2009.02.11. 23:33
MChris írta:jackson írta:bmw750i írta:MChris írta:Kulcsar írta:hajtóműolajat mikor kell/szoktatok cserélni?
Örök olaj nincs: marketing bullshit. Tessék csak olajat cserélni, mert azzal kijönnek a lemorzsolódott részecskék. Olaj még a szintetikus is elöregszik elfárad avagy koszolódik és hordja magával a mocskot.
A diffit aszem a váltó olajjal szokás egyszerre cserélni. És mivel ez ritkán van kézi váltónál ebbe persze minőségi cuccot nem kell sajnálni.
Automatánál a duma ellenére 60eKm-t hallottam, ezt az amcsi haver is megerősiti. Jó automata váltó működés alapfeltétele a gyártó duma ellenére olaj és szűrő csere: Csak itt EU nincs tapasztalat.
Jackson, aki javasolja
Difiben mi a menete?
2009.02.12. 00:04
bmw750i írta:MChris írta:jackson írta:bmw750i írta:MChris írta:Kulcsar írta:hajtóműolajat mikor kell/szoktatok cserélni?
Jackson, aki javasolja
Difiben mi a menete?
Már most a csere menetére gondolsz?
2 csavar van rajta, nem tudom konkrétan milyen kulccsal lehet kivenni, de úgy emlékszek (szinte minden autónál) a 1/2 colos krova négyszögét tudod beleilleszteni a csavarba, mert belső kulcsnyílású. A difi alján lévő csavar a leeresztő csavar, a másik, ami úgy a közepén, asszem hátul található a levehető alu deknijén az a beöntő és nívó csavar. Ha lefolyt az olaj, betekered a leeresztő csavart, kiveszed a beöntő csavart és addig töltöd olajjal, amíg a beöntő csavar nyílásán, amin öntöd be az olajat, ott elkezd kifolyni az olaj, akkor megfelelő benne az olajszint. Lehetőleg vízszintes területen cseréld le, hogy jó legyen az olajszint, kicsit több lehet, de kevesebb ne legyen.
GL4, GL5 minőségű hajtómű olaj kell bele asszem, 75W-90-es viszkozitással, de ezt jobb, ha megkérdezed szervízbe. Nekem GL5 75W-90-es olaj van a 750i difijén.
2009.07.18. 21:26
2009.07.18. 21:30
Labi írta:nem oly rég volt olaj és szelepfedél tömítés cserém. (Muhaati által) készített nekem pár képet. gondoltam szeretnétek gyönyörködni a szép tiszta motorom belsejében, hát felrakom a képeket, amit Ati készített.
amúgy 5-40-es olaj ment bele. Castrol Magnetic. A guruk elmondása szerint ez a számjelzésű jól tűri a magas hőmérsékletet.
olajcserét kb 12.000 km-nél szoktam végeztetni.
2009.07.18. 21:30
Labi írta:nem oly rég volt olaj és szelepfedél tömítés cserém. (Muhaati által) készített nekem pár képet. gondoltam szeretnétek gyönyörködni a szép tiszta motorom belsejében, hát felrakom a képeket, amit Ati készített.
amúgy 5-40-es olaj ment bele. Castrol Magnetic. A guruk elmondása szerint ez a számjelzésű jól tűri a magas hőmérsékletet.
olajcserét kb 12.000 km-nél szoktam végeztetni.
2009.07.18. 21:32
2009.07.18. 21:36
Labi írta:mit nem láttok? nincsen kép vagy mi?
MChris írta:Labi írta:mit nem láttok? nincsen kép vagy mi?
Semmit nem látniill. 5 X-et
2009.07.18. 21:38
lepke írta:MChris írta:Labi írta:mit nem láttok? nincsen kép vagy mi?
Semmit nem látniill. 5 X-et
Helo
Pedig látni mindent
szerintem a gépetek NEM jó
üdv zoli
2009.07.18. 21:45
Labi írta:ne csináljátok már!
ezt nem látni?
nesze link: http://www.e39.hu/keptar/displayimage.p ... 0154&pos=2
(csak beraktam a képeket, mert tudom, ogy lusta disznók vagytok klikkelgetni és csak a képeket szeretitek nézegetni. ....erre tessék, kapom az ívet!![]()
Lepkének bezzeg volt pénze rendes számítógépet venni!![]()
![]()