![]() |
2014.12.22. 09:51
hamoriarpi írta:cziri írta:barbrady írta:cziri írta:Sziasztok! Motul 5w40 olaj került az autómba 6000km alatt kb 8dl evett meg. Ez mem annyira normális igaz?
Milyen autó? Előtte mit használtál? Abból mennyit evett?
Tapatalk
528I előtte castrol edge 5w40 volt ugyanigy csipegette.
Kérdés, hogy mit tekintesz normálisnak. A gyári limiteket (egyes tipusoknál 1 liter/1000Km), vagy a saját elvárásaidat. Nekem nem normális. Az 523imnél nem volt mérhető olajfogyasztás 2 csere között ugyanezzel az olajjal. Az tényszerű, hogy a tiéd ennél rosszabb állapotú. Én már amellett sem tudok szó nélkül elmenni, hogy a mostani autóm 15.000 alatt 6 decit elkér. Az sem magyarázat, hogy sok a hidegindítás.
A te olajfogyasztásod is nézőpont kérdése. Első körben meg kellene nézni, hogy olcsón (szeparátor) vagy drágán orvosolható helyen (gyűrűk, szszszimmering) tűnik el az olaj.
2014.12.22. 12:19
cziri írta:Ok. Olajteknőtömítésem tuti nem jó már, olajos minden körülötte... Nem lesz egyszerű kicserélni ahogy néztem
2015.01.18. 11:12
2015.01.27. 12:15
Bummer írta:cziri írta:Ok. Olajteknőtömítésem tuti nem jó már, olajos minden körülötte... Nem lesz egyszerű kicserélni ahogy néztem
Nem biztos, h ott a lik...folyhat az akarhonnan...szelepfedel, olajszuro haz...mind mind oda csorog le es oszlik szet szepen..
2015.01.28. 11:20
2015.01.28. 21:20
2015.01.28. 21:48
afcajax írta:Után kellett töltenem egy kis olajat még a nagy olajcsere előtt és csak 5-30W Castrolt tudtam venni rögtönözve és öntöttem belőle egy fél litert a gyári, ugyancsak 5-30W olajhoz. Ugye nem követtem el nagy hibát hogy a két különböző márkát kevertem. Tudom h megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán rosszabb e a castrol mint a gyári bmw olaj (olyan verziót is hallottam hogy gyakorlatilag ugyanaz csak más csomagolásban) de az érdekelne hogy ha egyszerre van mind a két fajta bent az nem okoz e gondot.
2015.01.28. 22:29
afcajax írta:Után kellett töltenem egy kis olajat még a nagy olajcsere előtt és csak 5-30W Castrolt tudtam venni rögtönözve és öntöttem belőle egy fél litert a gyári, ugyancsak 5-30W olajhoz. Ugye nem követtem el nagy hibát hogy a két különböző márkát kevertem. Tudom h megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán rosszabb e a castrol mint a gyári bmw olaj (olyan verziót is hallottam hogy gyakorlatilag ugyanaz csak más csomagolásban) de az érdekelne hogy ha egyszerre van mind a két fajta bent az nem okoz e gondot.
2015.01.29. 15:53
2015.01.29. 16:04
2015.01.29. 16:06
kzolee írta:Jó az bele teljesen. Nem kell variálni.
2015.01.29. 21:16
jlaci74 írta:afcajax írta:Után kellett töltenem egy kis olajat még a nagy olajcsere előtt és csak 5-30W Castrolt tudtam venni rögtönözve és öntöttem belőle egy fél litert a gyári, ugyancsak 5-30W olajhoz. Ugye nem követtem el nagy hibát hogy a két különböző márkát kevertem. Tudom h megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán rosszabb e a castrol mint a gyári bmw olaj (olyan verziót is hallottam hogy gyakorlatilag ugyanaz csak más csomagolásban) de az érdekelne hogy ha egyszerre van mind a két fajta bent az nem okoz e gondot.
Nem.
Ha ugyanolyan viszkozitású és teljesítmény szintű ...
2015.01.29. 22:56
afcajax írta:jlaci74 írta:afcajax írta:Után kellett töltenem egy kis olajat még a nagy olajcsere előtt és csak 5-30W Castrolt tudtam venni rögtönözve és öntöttem belőle egy fél litert a gyári, ugyancsak 5-30W olajhoz. Ugye nem követtem el nagy hibát hogy a két különböző márkát kevertem. Tudom h megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán rosszabb e a castrol mint a gyári bmw olaj (olyan verziót is hallottam hogy gyakorlatilag ugyanaz csak más csomagolásban) de az érdekelne hogy ha egyszerre van mind a két fajta bent az nem okoz e gondot.
Nem.
Ha ugyanolyan viszkozitású és teljesítmény szintű ...
Hát a viszkozitás az ugye ugyanaz, de a teljesítményszintet nem is néztem, remélem ugyanaz ha a gyári ajánlásban is benne van a castrol.
2015.02.08. 12:16
2015.02.08. 12:28
Atka6 írta:Sziasztok,
A hétvégén voltam olajcserén. 7L olajat kértem, mondom gyári előírás szerint 6.5 l megy a motorba (M54B25), a fél liter meg jó lesz tartaléknak. Erre a végén jön oda a srác, hogy bele öntötte a 6.5 litert, de még az alsó nívót se éri el a szint. Mondtam neki, hogy hagyja úgy, megyek vele kicsit, aztán meglátom mit mutat, mivel egyszer már jártam úgy, h túl lett töltve. Így is lett, viszont az olajszint pár kilóméter után is alsó alatt volt. Bele öntöttem azt a fél litert még, így épphogy eléri az alsó szintet. A kérdésem, hogy valaki járt már így, hogy 7L olajjal minimumon van a szint? Ezek szerint 8 liter kéne bele? Annyi, hogy szűrő is lett cserélve persze és a szerelő ismerős, szóval lehúzás kizárva...
2015.02.08. 15:50
KissGSV írta:Atka6 írta:Sziasztok,
A hétvégén voltam olajcserén. 7L olajat kértem, mondom gyári előírás szerint 6.5 l megy a motorba (M54B25), a fél liter meg jó lesz tartaléknak. Erre a végén jön oda a srác, hogy bele öntötte a 6.5 litert, de még az alsó nívót se éri el a szint. Mondtam neki, hogy hagyja úgy, megyek vele kicsit, aztán meglátom mit mutat, mivel egyszer már jártam úgy, h túl lett töltve. Így is lett, viszont az olajszint pár kilóméter után is alsó alatt volt. Bele öntöttem azt a fél litert még, így épphogy eléri az alsó szintet. A kérdésem, hogy valaki járt már így, hogy 7L olajjal minimumon van a szint? Ezek szerint 8 liter kéne bele? Annyi, hogy szűrő is lett cserélve persze és a szerelő ismerős, szóval lehúzás kizárva...
25d-nél sem szabad hinni a leírásnak, nekem 8 literből maradt egy fél flakonnal a későbbiekre. Szintén 6,5l volt írva...
2015.02.08. 20:33
admin írta:KissGSV írta:Atka6 írta:Sziasztok,
25d-nél sem szabad hinni a leírásnak, nekem 8 literből maradt egy fél flakonnal a későbbiekre. Szintén 6,5l volt írva...
6.5L a 4hengeres 20D-be megy nem 6hengeres autóba.
2015.02.08. 21:17
Zo78 írta:Nekem hosszabb a nívópálcám fél-egy literrel, vagy nektek rövidebb?
2015.02.09. 12:58
Atka6 írta:Sziasztok,
2015.02.09. 17:59
Johny540 írta:A V8-ba kell 7.5Liter.Az összes 6hengeresbe 6.7Liter ment.....Közel nem egy autóról beszélek.Valami nem kerek.