![]() |
2016.06.09. 18:58
kzolee írta:morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
Két tippem van:
Rugótörés vagy nem rendesen bedugott lengéscsillapító a csonkállványba esetleg...
2016.06.09. 19:02
morv írta:kzolee írta:morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
Két tippem van:
Rugótörés vagy nem rendesen bedugott lengéscsillapító a csonkállványba esetleg...
Koszi Zoli! Esetleg a masodik lehet. Kovetkezo szabadnapomon megemelem. Van valami jel rajta, hogy meddig kene bemennie?
2016.06.09. 19:49
morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
2016.06.09. 21:27
morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
2016.06.09. 21:28
Gallaca írta:morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
Toronyszilentek egyszerre lettek cserélve/milyen állapotban lehetnek? Asszony kocsiján a hétvégén cseréltem őket, az új lemförder szilent kb. 2-3 centivel volt magasabb mint a régi, az úgy leült már. Mikor leengedtem, ki is borultam, olyan volt mint Waresz kocsija, mikor nem volt a helyén a gátló.
A réginek a gumiszilentje már a felső rugótányéron súrlódott, úgy összeesett. És csak az egyik oldalon, a másik még egész jó volt. Futóműállításnál nem problémáztak miatta.
2016.06.10. 07:49
rockolo77 írta:morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
Tizenéves autónál ennyi különbség még akár normális is lehet. Én párban cseréltem gátlót, toronycsapágyat ültetőgumit, és mégis maradt benne ennyi, de a beállításnál nem okozott gondot.
A hátuja egyforma? -az is át tud verni elöl, de ha csak az egyik oldalon ereszti el a gázt a gátló, attól is lehet felemás.
2016.06.10. 08:59
morv írta:rockolo77 írta:morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
Tizenéves autónál ennyi különbség még akár normális is lehet. Én párban cseréltem gátlót, toronycsapágyat ültetőgumit, és mégis maradt benne ennyi, de a beállításnál nem okozott gondot.
A hátuja egyforma? -az is át tud verni elöl, de ha csak az egyik oldalon ereszti el a gázt a gátló, attól is lehet felemás.
Ujak a gatlok es a hatulja is egyforma.
2016.06.10. 15:59
morv írta:Gallaca írta:morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
Toronyszilentek egyszerre lettek cserélve/milyen állapotban lehetnek? Asszony kocsiján a hétvégén cseréltem őket, az új lemförder szilent kb. 2-3 centivel volt magasabb mint a régi, az úgy leült már. Mikor leengedtem, ki is borultam, olyan volt mint Waresz kocsija, mikor nem volt a helyén a gátló.
A réginek a gumiszilentje már a felső rugótányéron súrlódott, úgy összeesett. És csak az egyik oldalon, a másik még egész jó volt. Futóműállításnál nem problémáztak miatta.
Mult heten voltak cserelve a lengescsillapitok es a szilentek egyszerre. Holnap delutan ranezek, lekapom a kereket, a gyerekek koran vegeznek, ugysem hagynak majd aludni.
Mi a velemenyetek, okozhat ez gondot?2016.06.10. 16:40
morv írta:morv írta:Gallaca írta:morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
Mult heten voltak cserelve a lengescsillapitok es a szilentek egyszerre. Holnap delutan ranezek, lekapom a kereket, a gyerekek koran vegeznek, ugysem hagynak majd aludni.
Sikerult raneznem, de fel sem emeltem, csak kitekert kormanynal ala kukkantottam. Sejtem, hogy amit lattam az nem jo jel, gondolom a Sachsnal nem veletlenul jelolik a csillapitokat L es R jelekkel? A kedves szakinak sikerult a balost jobbra tennie es a jobbost balra![]()
Mi a velemenyetek, okozhat ez gondot?
Hetfon viszem vissza, hogy cserelje mar at oket, talan akkor megszunik a problemam, de legalabb nyugodtabban fogom elviselni a dolgot tudvan, hogy mindent megtettem. Egyebkent erdeklodtem mas tulajoknal is es jellemzoen elofordul ez a dolog a modelpaletta szelteben hosszaban.
2016.06.10. 16:45

2016.06.10. 16:46
waresz írta:morv írta:morv írta:Gallaca írta:morv írta:Sziasztok, az alany egy e39 touring (angol). A bal eleje kb fel-egy centivel magasabb, mint a jobb, attol fuggoen, hogy eppen hol all stb. Ez normalis? Jovo heten megy futomu beallitasra, addigra a vegere kene jarni a dolognak. Legutobb sem tudtak rendesen beallitani, pont a bel elejenel volt eltetres.
Sikerult raneznem, de fel sem emeltem, csak kitekert kormanynal ala kukkantottam. Sejtem, hogy amit lattam az nem jo jel, gondolom a Sachsnal nem veletlenul jelolik a csillapitokat L es R jelekkel? A kedves szakinak sikerult a balost jobbra tennie es a jobbost balra![]()
Mi a velemenyetek, okozhat ez gondot?
Hetfon viszem vissza, hogy cserelje mar at oket, talan akkor megszunik a problemam, de legalabb nyugodtabban fogom elviselni a dolgot tudvan, hogy mindent megtettem. Egyebkent erdeklodtem mas tulajoknal is es jellemzoen elofordul ez a dolog a modelpaletta szelteben hosszaban.
A teló vagy első vagy hátsó. Az első pedig a jobbos vagy balos mivoltát úgy éri el, hogy el van forgatva kb 30fokot(tippeltem) két jelnek megfelelően. Azzal hogy kitekerted a kormányt valószínűleg csak az egyik jelhez tartozó írást láttad. Magasságeltérést pedig ahogy már Gállaca írta is, az okozza, hogy a szakinak nem sikerült mindkettőt egyforma mértékben beletolni a csonkállványba. Ezt amúgy szereloakna segítségével 10perc alatt lehet ellenőrízni és korrigálni.
Tapatalkkal küldve az én SM-J500FN eszközömről
2016.06.10. 16:52
waresz írta:
Na, az adott oldalhoz tartozó jelnek a csonkálvány hasítékában kell látszódni. Elvileg a másikra rá sem látsz.
2016.06.10. 18:45
morv írta:waresz írta:
Na, az adott oldalhoz tartozó jelnek a csonkálvány hasítékában kell látszódni. Elvileg a másikra rá sem látsz.
Kozben megneztem a regit, es felvilagosultam, meg megvan a perem is, amihez a magassagot kell allitani. Koszi a kepet! az lehetseges, hogy ha esetleg a forgatas nem jo, akkor a rugo nem ul rendesen ott, ahol kene neki es esetleg ezert magasabb?
2016.06.10. 20:18
morv írta:waresz írta:
Kozben megneztem a regit, es felvilagosultam, meg megvan a perem is, amihez a magassagot kell allitani. Koszi a kepet! az lehetseges, hogy ha esetleg a forgatas nem jo, akkor a rugo nem ul rendesen ott, ahol kene neki es esetleg ezert magasabb?
2016.06.10. 20:25
Gallaca írta:morv írta:waresz írta:
Nem lehet, mert ez egy önálló egység, bárhová forgathatod, a rugó a helyén marad.
2016.06.10. 20:43
bendegúz írta:Annyira meg csak nem vak egy szerelő, hogy na tegye helyére a rugót a rugótányérba.
2016.06.11. 18:17
2016.06.11. 18:18
bendegúz írta:Gallaca írta:morv írta:waresz írta:
Nem lehet, mert ez egy önálló egység, bárhová forgathatod, a rugó a helyén marad.
Annyira meg csak nem vak egy szerelő, hogy na tegye helyére a rugót a rugótányérba.
2016.06.11. 21:41
awh írta:Hello!
Utalhat konkrétan valaminek a hibájára a 120 és 140 km/h óra közötti pályás kormányrázás? 120 alatt egyáltalán nem, 140 felett alig észrevehetően ráz, a gázpedálon is érezni valamennyi rezgést. Ilyen sebességről erősebb fékezésnél is ráz. A gumi közben cserélve lett, nem változott semmit, a következő lépés hogy a hátsókat előreteszem, ha az sem segít akkor betolom futóműveshez. A leírtakon kívül nem érezni semmi hibát.
Köszi
2016.06.11. 22:29
morv írta:bendegúz írta:Gallaca írta:morv írta:waresz írta:
Annyira meg csak nem vak egy szerelő, hogy na tegye helyére a rugót a rugótányérba.
Lattunk itt mar csodakat! Ez egy ilyen orszag, szinte mindent dragan csinalnak ellenben szarul.
A mai szemrevetelezes az eso miatt elmaradt. Most, hogy elallt mar mehetek is melozni.