![]() |
2015.01.03. 12:35
Gallaca írta:Madtomi írta:Üdv Márkatársak!
Ma eljutottam addig, hogy leszedtem megint a kályhát. Diagra nem reagált semmit sem. Direktben lehetett indítani de semmi. A pumpát nem működteti sajnos, én viszont működtettem hát még a kipufgón is gázolaj jött kifele![]()
Kicseréltem az izzító stiftet is! Hátha az a baj de egyébként melegedett a régi stift is nem volt hibás. Lehet az ellenállása az már nagy de passz ezt nem mértem meg.
Most jelenleg még mindíg nem megy cserébe a másik stiftel el sem tudtam indítani. Lehet rossz az a stift amit beletettem.
Gázolaj pumpa jó a kályha csatlakozójától
Vízpumpa jó, vezérli is.
Ventit elindítja és szellőztet is.
Stift nem égett el és elvileg jó is.
Nem működik mégsem a kályha!![]()
Dis az csak majd a jövőhéten lesz. De ott viszont már nem tudom kibontani.
Hátha valakinek eszébe jut valami még.
Mindegy most meguntam a kályházást.![]()
Üdv Tamás
Leírtam, hogy diag nélkül nem mész semmire! Azt is írtam, hogy szivattyúhibánál hibatörlésig nem ment a kályha, utána igen. Tehát nagy valószínűséggel a Tied sem fog menni addig, amíg van benne tárolt hiba. Most két kézzel matatsz a betegben hátha meggyógyul, miközben nem tudod mi a baja.
Bizti ki-be próbáltad már?
2015.01.03. 12:45
Madtomi írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Üdv Márkatársak!
Ma eljutottam addig, hogy leszedtem megint a kályhát. Diagra nem reagált semmit sem. Direktben lehetett indítani de semmi. A pumpát nem működteti sajnos, én viszont működtettem hát még a kipufgón is gázolaj jött kifele![]()
Kicseréltem az izzító stiftet is! Hátha az a baj de egyébként melegedett a régi stift is nem volt hibás. Lehet az ellenállása az már nagy de passz ezt nem mértem meg.
Most jelenleg még mindíg nem megy cserébe a másik stiftel el sem tudtam indítani. Lehet rossz az a stift amit beletettem.
Gázolaj pumpa jó a kályha csatlakozójától
Vízpumpa jó, vezérli is.
Ventit elindítja és szellőztet is.
Stift nem égett el és elvileg jó is.
Nem működik mégsem a kályha!![]()
Dis az csak majd a jövőhéten lesz. De ott viszont már nem tudom kibontani.
Hátha valakinek eszébe jut valami még.
Mindegy most meguntam a kályházást.![]()
Üdv Tamás
Leírtam, hogy diag nélkül nem mész semmire! Azt is írtam, hogy szivattyúhibánál hibatörlésig nem ment a kályha, utána igen. Tehát nagy valószínűséggel a Tied sem fog menni addig, amíg van benne tárolt hiba. Most két kézzel matatsz a betegben hátha meggyógyul, miközben nem tudod mi a baja.
Bizti ki-be próbáltad már?
Szia
Igen írtad a diagot és tényleg nem nagyon megy nélküle a dolog.
kivettem a biztit viszont azt nem néztem, hogy egyesen van a gyújtáskapcsoló és akkor direktbe indítom.
Én mindíg a kályhán lévő direkt indítást használtam gyújtás nélkül.
Egyébként kilehet cserélni úgy az izzító stiftet ha nem bontom meg a vízkört igaz egy nőgyógyász professzor és egy origami hajtogató művésznek kell lenni hozzá![]()
Jövőhéten majd diaggal újra kezdem
Ha nem jó a panel akkor elgondolkozok a cserén, van hozzá utólagos panel igaz akkor asszem az autó nem fogja indítani ha beindítom hidegben talán.
Árulnak ehez elérhető áron gyári panelt esetleg?
Üdv Tamás
2015.01.03. 13:08
2015.01.03. 22:43
Madtomi írta:Helló
Hát akkor a gyári panel elfelejtve![]()
Diaggal megnézem hátha rendbejön a dolog.
Szép Napot!
Üdv Tamás
2015.01.04. 21:54
jimbi525d írta:Madtomi írta:Helló
Szép Napot!
Üdv Tamás
Én speciel vettem egy bontott működő kályhát és azt tettem be és már 3 éve szépen működik.
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-S5360-ről
2015.01.04. 22:14
Madtomi írta:jimbi525d írta:Madtomi írta:Helló
Szép Napot!
Üdv Tamás
Én speciel vettem egy bontott működő kályhát és azt tettem be és már 3 éve szépen működik.
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-S5360-ről
Igen ez jól hangzik csak az a baj, hogy azok is annyi idősek. Teljesen lutri a dolog sajnos.
Ha megáll a szivattyú rajta akkor felforralja magát és oda az egész. Lehet egy hetet sem megy.
Azért próbálom inkább megcsinálni azt ami benne van.
Jah igen nézegettem a kályhás képeket és rájöttem, hogy a venti és a vízpumpa kábelét valaki fordítva kötötte be és én végig fordítva kötöttem vissza. Ma megfordítottam /esett a hó reggelre a többit már nem is részleteyem, hogy milyen vízben csináltam/, ráindítottam: elindult a venti pár másodpercre utánna le is állt és azóta csendben van.
Holnap felteszem a diagot és ránézek mi a baja
Üdv Tamás
2015.01.07. 21:14
2015.01.07. 22:27
imi36 írta:Na, hát nem tudom mennyire dolgozik jól. Azt mondják megbízható emberke, WEBASTO-t JAVÍT, mégegyszer leírnám JAVÍT. Sokaknak volt ez itt már kérdése, most "közkinccsé" teszem.
Nevét nem tudom, itt van a száma, aki akarja és szüksége van rá, hívja fel.
+36 harminc kilenc 02 4568
2015.01.07. 22:35
Haminda írta:imi36 írta:Na, hát nem tudom mennyire dolgozik jól. Azt mondják megbízható emberke, WEBASTO-t JAVÍT, mégegyszer leírnám JAVÍT. Sokaknak volt ez itt már kérdése, most "közkinccsé" teszem.
BMW's Webasto-t is?
Küldve az én D5503-emről
2015.01.07. 22:37
imi36 írta:Haminda írta:imi36 írta:Na, hát nem tudom mennyire dolgozik jól. Azt mondják megbízható emberke, WEBASTO-t JAVÍT, mégegyszer leírnám JAVÍT. Sokaknak volt ez itt már kérdése, most "közkinccsé" teszem.
BMW's Webasto-t is?
Küldve az én D5503-emről
Azt akarod mondani, hogy ez nem a Fáuvé Vento klub?![]()
Ugye csak viccből kérdezed?
Persze, hogy BMW, máskülönben minek írtam volna ide.
2015.01.07. 22:40
Haminda írta:imi36 írta:Haminda írta:imi36 írta:Na, hát nem tudom mennyire dolgozik jól. Azt mondják megbízható emberke, WEBASTO-t JAVÍT, mégegyszer leírnám JAVÍT. Sokaknak volt ez itt már kérdése, most "közkinccsé" teszem.
BMW's Webasto-t is?
Küldve az én D5503-emről
Azt akarod mondani, hogy ez nem a Fáuvé Vento klub?![]()
Ugye csak viccből kérdezed?
Persze, hogy BMW, máskülönben minek írtam volna ide.
Mi scusi![]()
Küldve az én D5503-emről
2015.01.08. 15:05
2015.01.08. 15:36
Bazijoe írta:Üdv urak!
Ez lehet hülye kérdés de a kályhának időzítve is kéne mennie? Úgy emlékeztem igen, de a minap, hogy jó meleg legyen reggel a kocsi, beidőzítettem reggelre, de mikor beültem csak a hideg levegőt fújta.
A kályha amúgy kifogástalanul megy és az akksival sincs semmi gond.
Köszi,
B.
2015.01.08. 15:37
Bazijoe írta:Üdv urak!
Ez lehet hülye kérdés de a kályhának időzítve is kéne mennie? Úgy emlékeztem igen, de a minap, hogy jó meleg legyen reggel a kocsi, beidőzítettem reggelre, de mikor beültem csak a hideg levegőt fújta.
Köszi,
B.
2015.01.08. 15:54
Haminda írta:Bazijoe írta:Üdv urak!
Köszi,
B.
Lehet hogy csak az álló szellőztetés indult el? Fél van programozva álló fűtésnek?
Küldve az én D5503-emről
2015.01.09. 12:42
2015.01.09. 12:54
Sandi69 írta:Tisztelt Uraim!
Korábban már többször végigolvastam az egész topicot, de most nem találom azt, ami konkrétan segítene nekem. Ezért segítséget kérek a hozzáértőbbektől:
Büszke vagyok, hogy szuperül szuperál a kályhám, sok munkám van benne. "Csak" automatikus üzemmódom van, mert eredetileg nem MID-es a rádióm (azt hiszen IRIS volt, amíg benne hagytam), de szeretném távirányítva is be/ki kapcsolni.
Az autómban van egy GPS-es egység, ami mobilról is vezérelhető. Tehát pl. mobilról le tudom állítani a motort, - de ami fontos jelen esetben - van egy plusz szálam, amire +12v-t tudok adni a telefonommal, illetve azt megszüntetni. Ezzel a szállal szeretném a Webasto-t bekapcsolni hidegebb reggeleken. Azt olvastam, hogy simán rá kell kötni az 1-es pinre. Nem tudom, hogy a Webasto +12V pinjére kell rácsatlakoztatni, vagy az időzítő (6 pines csatlakozó 1-es pin-je)?
Mi történik, ha a telefonnal bekapcsolom és miközben a kályha fűt, beülök a kicsi kocsimba és indítok? Ilyenkor a kocsi vezérlése automatikusan (rá)indítja a kályhát? Nem bolondul meg tőle?
Ha minden sikerülne és működne a dolog, nem lehet abból baj, hogy a kályha melegíti a vizet és a termosztát nyit, de a motor vízpumpája nem megy, így csak a kályha kis pumpája erőlködik az egész vízkörben?
Van valakinek tapasztalata?
2015.01.09. 15:29
Sandi69 írta:Tisztelt Uraim!
Korábban már többször végigolvastam az egész topicot, de most nem találom azt, ami konkrétan segítene nekem. Ezért segítséget kérek a hozzáértőbbektől:
Büszke vagyok, hogy szuperül szuperál a kályhám, sok munkám van benne. "Csak" automatikus üzemmódom van, mert eredetileg nem MID-es a rádióm (azt hiszen IRIS volt, amíg benne hagytam), de szeretném távirányítva is be/ki kapcsolni.
Az autómban van egy GPS-es egység, ami mobilról is vezérelhető. Tehát pl. mobilról le tudom állítani a motort, - de ami fontos jelen esetben - van egy plusz szálam, amire +12v-t tudok adni a telefonommal, illetve azt megszüntetni. Ezzel a szállal szeretném a Webasto-t bekapcsolni hidegebb reggeleken. Azt olvastam, hogy simán rá kell kötni az 1-es pinre. Nem tudom, hogy a Webasto +12V pinjére kell rácsatlakoztatni, vagy az időzítő (6 pines csatlakozó 1-es pin-je)?
Mi történik, ha a telefonnal bekapcsolom és miközben a kályha fűt, beülök a kicsi kocsimba és indítok? Ilyenkor a kocsi vezérlése automatikusan (rá)indítja a kályhát? Nem bolondul meg tőle?
Ha minden sikerülne és működne a dolog, nem lehet abból baj, hogy a kályha melegíti a vizet és a termosztát nyit, de a motor vízpumpája nem megy, így csak a kályha kis pumpája erőlködik az egész vízkörben?
2015.01.09. 19:54
imi36 írta:Haminda írta:Bazijoe írta:Üdv urak!
Köszi,
B.
Lehet hogy csak az álló szellőztetés indult el? Fél van programozva álló fűtésnek?
Küldve az én D5503-emről
Mit ír ki a navi, vagy MID?
Aux vent/ Aux heat?
Van Heat is? Mert ha csak Vent(ez a gyári állapot, kivéve ha van valós állófűtésed plusz keringetővel) akkor nem fog melegíteni, úgy csak szellőztet!
Fel kell programozni, hogy menjen kvázi időzíthető "állófűtésként".
2015.01.09. 22:50
KissGSV írta:Sandi69 írta:Tisztelt Uraim!
A 6 pines csatlakozó 1. pinjére. Ennek így működnie kell.