Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: xenonlámpák

2015.09.30. 22:19

Tormagergo írta:Gondolom nem mesélik el hogyan kell a 4000 ert csinálják..

Nem erre gondoltam, ők szakszerűen megcsinálják x pénzért vagy megcsinálod saját magad mind sokan mások.

Tapatalk-kal küldve az én HUAWEI Y550-L01-el

2015.10.01. 01:25

Tormagergo írta:Gondolom nem mesélik el hogyan kell a 4000 ert csinálják..

2015.10.10. 07:15

Készül az ebéd.
Sül a finom Angel Eye.
150 fokon 15 percig. :mrgreen:
Kép

2015.10.10. 07:38

Jerry írta:Készül az ebéd.
Sül a finom Angel Eye.

Micsoda gourmet :)

2015.10.10. 07:57

PeterE39 írta:
Jerry írta:Készül az ebéd.
Sül a finom Angel Eye.

Micsoda gourmet :)

Ugye-ugye?
Az embernek kifinomul az ízlése távol az otthonától. :)

2015.10.10. 19:32

Helo,

Előfordulhat, hogy a fényszóró magassága elálítódott?Ugye amikor fel szoktam kapcsolni beállítka automatikusan a magasságot, de mintha egy ideje lentebb lenne és az országúton zavaró mert ott annál inkább érzékelhetó a scsökkent látótávolság.Én tudok rajta segíteni vagy irány a szerelő?

2015.10.10. 20:27

afcajax írta:Helo,

Előfordulhat, hogy a fényszóró magassága elálítódott?Ugye amikor fel szoktam kapcsolni beállítka automatikusan a magasságot, de mintha egy ideje lentebb lenne és az országúton zavaró mert ott annál inkább érzékelhetó a scsökkent látótávolság.Én tudok rajta segíteni vagy irány a szerelő?

Volt már róla szó:

jlaci74 írta:
Zo78 írta:Üdv!

Probléma:
gyári xenon lámpa; indításkor "kacsint" ahogy kell; az automata magasságállító dolgozik, a bal oldalit beállítja, a jobb oldali alig mozdul, így kissé lefelé világít (ennek ellenére éjszaka is jól látok vele, tehát közlekedésbiztonsági szempontból talán érdektelen lenne, csak az én agyamat baszkurálja). A legutóbbi diag jeladó-hibát nem jelzett... Lehet hogy az automatikában van valami gebasz, a lápatestben valami eltörve?

Gyógyászati javallatok?
Köszi előre is.

Valószínűleg a lámpa belsejében a kis pöckökből lehet eltörve 1-2 ...
Ha leveszed az izzót takaró kis gumisapkát és benyúlsz az izzóhoz, fogod érezni ha mozog az egész foncsor rész...
Ha fixen áll akkor nem ez a hiba.

Kép

2015.10.11. 12:23

Zo78 írta:

Volt már róla szó:

jlaci74 írta:
Zo78 írta:Üdv!

Probléma:
gyári xenon lámpa; indításkor "kacsint" ahogy kell; az automata magasságállító dolgozik, a bal oldalit beállítja, a jobb oldali alig mozdul, így kissé lefelé világít (ennek ellenére éjszaka is jól látok vele, tehát közlekedésbiztonsági szempontból talán érdektelen lenne, csak az én agyamat baszkurálja). A legutóbbi diag jeladó-hibát nem jelzett... Lehet hogy az automatikában van valami gebasz, a lápatestben valami eltörve?

Gyógyászati javallatok?
Köszi előre is.

Valószínűleg a lámpa belsejében a kis pöckökből lehet eltörve 1-2 ...
Ha leveszed az izzót takaró kis gumisapkát és benyúlsz az izzóhoz, fogod érezni ha mozog az egész foncsor rész...
Ha fixen áll akkor nem ez a hiba.

Kép

Nekem mind a kettő azonos magasságban van. tehát kétlem hogy pont mind a kettőben el lenne törve.No mindegy úgy is esedékes a féléves olajcsere és akkor erre is kitérünk majd.

2015.10.11. 12:36

Tudsz állítani rajtuk kézzel. Van két pöcök, amit tekergethetsz. Egy függőleges és egy vízszintes irány.
De semmiből nem áll megmozgatni hátul, ahogy javasolták. Ha lötyög, akkor az állítópöckök törtek el. Ahogy nekem is. Mind a kettőben. Tegnap pont azokat cseréltem. Talán láttad is a képet, ami a sütőben piruló lámpatestről készült. :)

2015.10.11. 19:27

Üdv.
Nemrég rossz helyen tettem fel a kérdésemet,most korrigálok. :facepalm:
Tehát a problémám más egyebek mellett hogy a fényszóró mosóm bár működik, de a víz nem jut el a fényszórókig.
Van egy elosztó a lökhárító alatt, ahol ugye ketté ágazik a cső.
Azon az elosztón van egy furat, és azon keresztül nyomja ki a vizet.
Próbáltam kompresszorral is nyomatni, de még a levegő sem megy tovább, hanem a furaton keresztül jön ki.
Berohadhatott, vagy egyáltalán van abban valami mozgó alkatrész?
Ha volt valakinek ilyen problémája, és meg tudta oldani ossza meg velem is.

2015.10.11. 20:38

Devon írta:Üdv.
Tehát a problémám más egyebek mellett hogy a fényszóró mosóm bár működik, de a víz nem jut el a fényszórókig.
Próbáltam kompresszorral is nyomatni, de még a levegő sem megy tovább, hanem a furaton keresztül jön ki.

Azt megnézted, hogy az elosztó és a fényszórók között átjárhatók-e a csövek?

Tapatalk

2015.10.11. 20:56

barbrady írta:
Devon írta:Üdv.

Azt megnézted, hogy az elosztó és a fényszórók között átjárhatók-e a csövek?

Tapatalk

Az igazat megvallva nem, az nagyobb megbontással járt volna, és közben elfogyott az időm :(
Próbáltam a spricniktől visszafelé is fúvatni, de úgy se ment át a levegő.
Le kell vennem a lökhárítót hogy a végére tudjak járni, csak az a baj hogy nagyon korlátozott mennyiségű szabadidőm van :lol:

2015.10.17. 14:08

Jol sejtem, h ez az angel eyes karika megvilagitasaert felelos?? Ebbol hogy jon ki az izzo??
Kép

Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el

2015.10.17. 14:14

dreizwanzig írta:Jol sejtem, h ez az angel eyes karika megvilagitasaert felelos?? Ebbol hogy jon ki az izzo??
Kép

Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el

Bajonettes izzó van benne, a megfelelő helyeken tűreszelővel kireszelsz a foncsor tövénél két kis hornyot, és cserélhető. Ba9s típus emléim szerint.

2015.11.07. 15:29

Üdv, ma vettem észre, hogy lötyögnek a fényszóró magasság állítóim :( Mondjuk érdekes mert beállítja őket látom, hogy mozognak és jól is látok velük. Nyárra program megvan, nem úszom meg a sütőt :D

Viszont ha felnyitom motorházat a lámpák tetején van valami tekergetnivaló, de csak egy olyan kisebb fordulat ide vagy oda nem jöttem ár mi ez, mutatom képen.

https://www.google.sk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAQQjBxqFQoTCP_H24y1_sgCFcG0Dwodx1gB7g&url=http%3A%2F%2Fi1339.photobucket.com%2Falbums%2Fo703%2FChefDJ%2FE39%2520Headlight%2520Repair%2FIMG-20140413-WA0028_zpsec1d34e7.jpg&bvm=bv.106923

Látszik is felül a képen a két kis füllel :) Na őrá gondolok mi lehet.

Előre is köszi! :)

2015.11.07. 15:38

erikk93 írta:Üdv, ma vettem észre, hogy lötyögnek a fényszóró magasság állítóim :( Mondjuk érdekes mert beállítja őket látom, hogy mozognak és jól is látok velük. Nyárra program megvan, nem úszom meg a sütőt :D

Viszont ha felnyitom motorházat a lámpák tetején van valami tekergetnivaló, de csak egy olyan kisebb fordulat ide vagy oda nem jöttem ár mi ez, mutatom képen.

https://www.google.sk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAQQjBxqFQoTCP_H24y1_sgCFcG0Dwodx1gB7g&url=http%3A%2F%2Fi1339.photobucket.com%2Falbums%2Fo703%2FChefDJ%2FE39%2520Headlight%2520Repair%2FIMG-20140413-WA0028_zpsec1d34e7.jpg&bvm=bv.106923

Ez a kép a te lámpádról készült?

Tapatalk

2015.11.07. 18:20

Nem dehogy, ilyen barbár munkát én nem végeznék :D Majd nyáron szétkapom és cserélem a tartókat. Csak azért linkeltem a képet, hogy tudjátok mire gondoltam, mire szolgálhat :)

Annyi van ráirva, hogy manual adjustment see manual. Nem értem minek van ott egy automatikus magasságállítós xenon fényszórónál :D
Vagy, hogy mi célt szolgálhat...

barbrady írta:
erikk93 írta:Üdv, ma vettem észre, hogy lötyögnek a fényszóró magasság állítóim :( Mondjuk érdekes mert beállítja őket látom, hogy mozognak és jól is látok velük. Nyárra program megvan, nem úszom meg a sütőt :D

Tapatalk

2015.11.07. 18:31

erikk93 írta:Nem dehogy, ilyen barbár munkát én nem végeznék :D Majd nyáron szétkapom és cserélem a tartókat. Csak azért linkeltem a képet, hogy tudjátok mire gondoltam, mire szolgálhat :)

Annyi van ráirva, hogy manual adjustment see manual. Nem értem minek van ott egy automatikus magasságállítós xenon fényszórónál :D
Vagy, hogy mi célt szolgálhat...

barbrady írta:

Tapatalk

Az egy kupak, alatta van egy kis ful, amivel a vetitesi kepet tudod allitani (lenyegeben levagja az elore nyulo csovat), hogy ha jobbkormanyos kozlekedesu helyre mesz, akkor ne vakitson.

2015.12.15. 10:16

Sziasztok!

Lelkesen olvasom a fórumot, de ezt a részt még nem volt időm, viszont most segítségre lenne szükségem (keresőt már használtam a témában). E39, touring, automata szintszabályzós hátsó futóművel. Utólag lett beépítve gyári xenon, nem általam. Viszont tipikus...fényszórómosó nem. Mit kell tegyek, hogy legyen ilyenem? (azon kívül, hogy veszek egy bontott szettet) Mik kellenek pontosan hozzá? (spricni, csövek, motor, tartáy, relé...???) Illetve hogy kell beszerelni?

Az automata magasságállítás is érdekelne, hogy teljesen perfekt legyen.

köszikösziköszi

2015.12.15. 14:15

didli írta:Sziasztok!

Lelkesen olvasom a fórumot, de ezt a részt még nem volt időm, viszont most segítségre lenne szükségem (keresőt már használtam a témában). E39, touring, automata szintszabályzós hátsó futóművel. Utólag lett beépítve gyári xenon, nem általam. Viszont tipikus...fényszórómosó nem. Mit kell tegyek, hogy legyen ilyenem? (azon kívül, hogy veszek egy bontott szettet) Mik kellenek pontosan hozzá? (spricni, csövek, motor, tartáy, relé...???) Illetve hogy kell beszerelni?

Az automata magasságállítás is érdekelne, hogy teljesen perfekt legyen.

köszikösziköszi

Pályázd meg Schnitzert az igényeddel! Gyönyörűen lerajzolta nekem annak idején! / lehet hogy ez titok! :D /
Vagy Gallaca talán be is szereli ha épp nincs a 6-osban! :D!
Egyébként kb. teljes a lista azzal amit felsoroltál.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: habonynorbi
Értékelés: 4.76%
Hozzászólás küldése

VigLink badge