Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: M5 motor

2011.10.11. 22:12

Srácok nagyon jók a videók! :franko:
Amit a kipufogó kap, az nem semmi!

Én csak ezt találtam.

Kép

2011.10.11. 22:49

LeviM5 írta:Srácok nagyon jók a videók! :franko:
Amit a kipufogó kap, az nem semmi!

Én csak ezt találtam.

Kép

Ez az igazi, nem a küszöbneon! :mrgreen:
Nagyon brutál!

2011.10.12. 08:17

Fazer írta:
Én nem értem... 2300 köbcenti 850 lóerő... ezzel szemben a legújabb M5 kétszer ennyi köbcenti és csak kétharmad lóerő... :?:

A kulcsszó " megfújva", vagyis a turbo-feltöltő.
Iszonyatos teljesítményt lehet elérni vele, persze rövid élettartam mellett, ( legalább is ekkora nyomásoknál )
Lásd BMW F1 1986-ból: 1500ccm - 1300 Le ( 5,5 bar !!! )

Kép

2011.10.12. 08:26

Hogy a topic címénél maradjunk:

elnézegetném a nappaliban ...

Kép

2011.10.12. 11:23

jlaci74 írta:A kulcsszó " megfújva", vagyis a turbo-feltöltő.
Iszonyatos teljesítményt lehet elérni vele, persze rövid élettartam mellett, ( legalább is ekkora nyomásoknál )
Lásd BMW F1 1986-ból: 1500ccm - 1300 Le ( 5,5 bar !!! )

Az már majdnem sugárhajtás! :)

2011.10.13. 09:29

jlaci74 írta:Hogy a topic címénél maradjunk:

Kép

Én meg a garázsban a motorháztető alatt :D

2011.10.13. 10:25

kzolee írta:

Kép

Akkor egyezzünk meg: motorháztető alatt a nappaliban... :mrgreen:

Valami hasonlót képzelek el:

Kép

2011.10.13. 10:34

jlaci74 írta:
kzolee írta:

Kép

Kép

Persze így is lehet, ha nem zavarja az asszonyt a fekete csík a padlón :mrgreen: :

www.youtube.com Video innen: : www.youtube.com

2011.10.13. 14:14

jlaci74 írta:
kzolee írta:

Kép

Kép

Ezen már én is agyaltam, télen beállítani a nappaliba.
De nem darabokban! :D
Kép
Kép
Kép
Inkább így:
Kép

2011.10.14. 06:54

LeviM5 írta:

van egy szett szürke bőrbelsőm a hátsókból tavasszal csinálunk egy hintaágyat :wink:

2011.10.14. 20:57

Egyik legjobb e39 kisfilm, nagy kedvencem!

Vannak benne érdekes pillanatok, pl. 4:10-nél vagy 5:03-nál.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: Zoli E39
Értékelés: 4.76%

2011.10.15. 20:00

LeviM5 írta:Egyik legjobb e39 kisfilm, nagy kedvencem!

Ez tényleg jó ! :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zoli E39 az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5

2011.10.17. 14:53

LeviM5 írta:Egyik legjobb e39 kisfilm, nagy kedvencem!

:taps:

2011.10.19. 21:10

Hírek az M Gmbh háza tájáról:

http://www.origo.hu/auto/20111019-jonne ... -bmwk.html

2011.10.19. 21:15

Ember csinálta :!:
Egy mérnöki csoda.

Kép
Kép
Kép

2011.10.20. 11:34

LeviM5 írta:Ember csinálta :!:
Egy mérnöki csoda.

képek helye

Mérnöki csoda akkor lesz ha ez hibátlanul működik hosszú ideig.

Jackson, akinek attól hogy bonyolult még nem tartja csodának

2011.10.26. 10:28

jackson írta:
LeviM5 írta:Ember csinálta :!:
Egy mérnöki csoda.

képek helye

Mérnöki csoda akkor lesz ha ez hibátlanul működik hosszú ideig.

Jackson, akinek attól hogy bonyolult még nem tartja csodának

Nem attól lesz mérnöki csoda, hogy meddig fog működni ! Az a szervizeléstől és a használattól is nagyban függ ! Ajánlom, hogy próbálj ki egy X5M X6M vagy F10 M5 -öt és magad is rájössz majd hogy mitől "mérnöki csoda" !!! A valódi csoda persze az lenne ha TE is rámondtad volna hogy az :D Persze megértjük, hogy azokban a tudásbeli magasságokban ahol te jársz, neked ez nem nagy szám, de nekünk földi halandóknak, egyszerű M5 tulajoknak ez bizony nagy szám ! :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek madox az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5

2011.10.26. 11:04

madox írta:Nem attól lesz mérnöki csoda, hogy meddig fog működni ! Az a szervizeléstől és a használattól is nagyban függ ! Ajánlom, hogy próbálj ki egy X5M X6M vagy F10 M5 -öt és magad is rájössz majd hogy mitől "mérnöki csoda" !!! A valódi csoda persze az lenne ha TE is rámondtad volna hogy az :D Persze megértjük, hogy azokban a tudásbeli magasságokban ahol te jársz, neked ez nem nagy szám, de nekünk földi halandóknak, egyszerű M5 tulajoknak ez bizony nagy szám ! :D

Szia! :lol:

Pusztán, csak a sokáig jót nagyobb becsben tartom mint a most húúú de szuper 1-2 évig témánál.
Ez nem lekicsinyli a dolog természetét (rohadt nagy meló egy mostani M-es motor) csak sejtésem szerint nem fog olyan öregkorában is nagy szám lenni mint mondjuk az E39 M5. Azért mert Euro6-7-8-9 stb. én még nem vágom hanyatt magamat.
Én többre tartom a E39 M5-ödet mint a mostani F10 M5-öt.

Jackson, aki lehet, hogy mivel öregszik kezd konzervatív lenni

2011.10.26. 12:05

jackson írta:
madox írta:Nem attól lesz mérnöki csoda, hogy meddig fog működni ! Az a szervizeléstől és a használattól is nagyban függ ! Ajánlom, hogy próbálj ki egy X5M X6M vagy F10 M5 -öt és magad is rájössz majd hogy mitől "mérnöki csoda" !!! A valódi csoda persze az lenne ha TE is rámondtad volna hogy az :D Persze megértjük, hogy azokban a tudásbeli magasságokban ahol te jársz, neked ez nem nagy szám, de nekünk földi halandóknak, egyszerű M5 tulajoknak ez bizony nagy szám ! :D

Pusztán, csak a sokáig jót nagyobb becsben tartom mint a most húúú de szuper 1-2 évig témánál.
Ez nem lekicsinyli a dolog természetét (rohadt nagy meló egy mostani M-es motor) csak sejtésem szerint nem fog olyan öregkorában is nagy szám lenni mint mondjuk az E39 M5. Azért mert Euro6-7-8-9 stb. én még nem vágom hanyatt magamat.

Abban tökéletesen igazad van, hogy szereted a régi dolgokat, én is...de ha már a motoroknál tartunk, sajnos az E39 M5 vagy E39 540 motorokat sem kell annyira dicsőíteni...a legtöbb E39 M5 -ben például már 150-180 ezer km-nél sem lehet teljes kompressziót mérni , azaz sajnálatos módon nagyon kevés olyan M5 van amelyik tudja ténylegesen a 400 lóerőt ! Volt szerencsém pár ilyen mérésnél jelen lenni és bizony nagy volt a megdöbbenés az eredmény láttán ! Sajnos az enyémből is hiányzik pár paci (cca 370 lenne kompresszor nélkül) amire a megoldás csak a motorcsere (új) vagy felújítás és a többi M5 sincs különb állapotban. 2-3 hete voltam a szerelőmnél akinél egy Német tulaj E39 M5-ét mértük, eredeti 145.000 km-el, az sem tudta a 400 pacit ! Az E60 szériáról meg ne is beszéljünk...Úgyhogy nem gondolnám hogy a mostaniak bármivel is rosszabbak lennének, egyszerűen el kell fogadni ,hogy az M divízió a maga tuningolt kihegyezett motorjait nem 10-20 évre fejleszti . Én ettől függetlenül elégedett vagyok velük és nagyon szeretem mind a régit mind pedig az újat !

2011.10.26. 13:59

madox írta:
jackson írta:

Abban tökéletesen igazad van, hogy szereted a régi dolgokat, én is...de ha már a motoroknál tartunk, sajnos az E39 M5 vagy E39 540 motorokat sem kell annyira dicsőíteni...a legtöbb E39 M5 -ben például már 150-180 ezer km-nél sem lehet teljes kompressziót mérni , azaz sajnálatos módon nagyon kevés olyan M5 van amelyik tudja ténylegesen a 400 lóerőt ! Volt szerencsém pár ilyen mérésnél jelen lenni és bizony nagy volt a megdöbbenés az eredmény láttán ! Sajnos az enyémből is hiányzik pár paci (cca 370 lenne kompresszor nélkül) amire a megoldás csak a motorcsere (új) vagy felújítás és a többi M5 sincs különb állapotban. 2-3 hete voltam a szerelőmnél akinél egy Német tulaj E39 M5-ét mértük, eredeti 145.000 km-el, az sem tudta a 400 pacit ! Az E60 szériáról meg ne is beszéljünk...Úgyhogy nem gondolnám hogy a mostaniak bármivel is rosszabbak lennének, egyszerűen el kell fogadni ,hogy az M divízió a maga tuningolt kihegyezett motorjait nem 10-20 évre fejleszti . Én ettől függetlenül elégedett vagyok velük és nagyon szeretem mind a régit mind pedig az újat !

Sziasztok!
Mennyi a megfelelő gyári kompresszió?? Egy sima diaggal ellenőrizhető az állapot? Komolyan mondom elgurulok, megnézetem már annyira felcsigázott ez a dolog! Főleg, hogy mindig azt mondják minden a legnagyobb rendben, a gép fasza!
Hozzászólás küldése

VigLink badge