![]() |
2012.06.24. 12:51
2012.06.25. 11:23
indeus írta:üdv mindenkinek!
Na így bő 1 hónap után visszakaptam a gépet. (528iA automata váltó szerviz módba váltott)
Papp Tamás jól megmondta, hogy a váltómnak semmi baja nincs, valamilyen elektronikai hiba lesz.
A főtengely (holtpont) jeladót érzékelte hibásnak már nála is. Ezt cseréltük gyárira, a hiba azonban megmaradt.
Újabb diagnosztika és kiderült, hogy a vezérműtengely jeladó is hibás.
Ennek cseréje után az automata váltó probléma megszűnt, és azóta is jó.
Bár nem vagyok benne biztos, hogy emiatt javult meg az autó, de nagyon valószínű.
Ezeket cseréltük még ki: hosszbordás szíj, feszítőgörgő, csillapító, termosztát ház, szervoolaj tartály. Ezen kívül felújítottam a önindítót és a komfort elektronikát (más néven lichtmodul, gyári újban horror áron lett volna, bontottat meg szinte lehetetlen találni). Az olajcső is cserélve lett + 1-2 apróság.
A váltó viszont tökéletes. Egy dolog rossz maradt azonban, a kormányszervó olaj, ami kb 1 nap alatt elfogy a tartályból, folyásnak azonban nyoma sincs.
Valahol pedig tuti szivárog, remélem hamarosan rájövök honnan. Egyébként ha fel van töltve a szervóolaj, a kormány akkor is "ropog", egyelőre nem jöttük rá mitől.
Erre van valakinek valami ötlete (+hogy mitől fogyhat el ilyen hamar a szervóolaj)?
Attila
2012.06.25. 15:49
hamoriarpi írta:indeus írta:üdv mindenkinek!
Na így bő 1 hónap után visszakaptam a gépet. (528iA automata váltó szerviz módba váltott)
Papp Tamás jól megmondta, hogy a váltómnak semmi baja nincs, valamilyen elektronikai hiba lesz.
A főtengely (holtpont) jeladót érzékelte hibásnak már nála is. Ezt cseréltük gyárira, a hiba azonban megmaradt.
Bár nem vagyok benne biztos, hogy emiatt javult meg az autó, de nagyon valószínű.
Ezeket cseréltük még ki: hosszbordás szíj, feszítőgörgő, csillapító, termosztát ház, szervoolaj tartály. Ezen kívül felújítottam a önindítót és a komfort elektronikát (más néven lichtmodul, gyári újban horror áron lett volna, bontottat meg szinte lehetetlen találni). Az olajcső is cserélve lett + 1-2 apróság.
A váltó viszont tökéletes. Egy dolog rossz maradt azonban, a kormányszervó olaj, ami kb 1 nap alatt elfogy a tartályból, folyásnak azonban nyoma sincs.
Valahol pedig tuti szivárog, remélem hamarosan rájövök honnan. Egyébként ha fel van töltve a szervóolaj, a kormány akkor is "ropog", egyelőre nem jöttük rá mitől.
Erre van valakinek valami ötlete (+hogy mitől fogyhat el ilyen hamar a szervóolaj)?
Attila
Sajnos a tüneteid alapján én kormánymű hibára gondolok. Olajszivárgást a 2 oldali kihajtásnál (gumiharangok) és az orsóház felett (kormányrúd) keresnék.
A ropogás lehetne még sok más is (törött rugó, toronycsapágy, stb), de itt eléggé összevágnak a dolgok.
Keress fel egy kormányművekre és szervoszivattyúkra specializálódott műhelyt
2012.06.25. 19:42
simi64 írta:hamoriarpi írta:indeus írta:üdv mindenkinek!
Attila
Sajnos a tüneteid alapján én kormánymű hibára gondolok. Olajszivárgást a 2 oldali kihajtásnál (gumiharangok) és az orsóház felett (kormányrúd) keresnék.
A ropogás lehetne még sok más is (törött rugó, toronycsapágy, stb), de itt eléggé összevágnak a dolgok.
Keress fel egy kormányművekre és szervoszivattyúkra specializálódott műhelyt
Az a furcsa, hogy a tartályban van legalább 3 dl. Ha egy nap alatt kifogy, annak mindenképp látszania kell alatta
2012.06.25. 19:49
indeus írta: Egyébként tegnap délelőtt belenéztem a szervótartályba és habos volt az olaj!
2012.06.25. 20:33
simi64 írta:indeus írta: Egyébként tegnap délelőtt belenéztem a szervótartályba és habos volt az olaj!
A kormányszervo tartályba csak és csakis piros ATF olajat szabad tölteni![]()
Ha nem ilyet kap, akkor habosodik
2012.06.25. 20:40
indeus írta:Piros színű van benne, Febi gyártmányú egyébként.
Megnézzem pontosan milyen? Ezt írta a gyári BMW, ezért vettem ilyet.simi64 írta:indeus írta: Egyébként tegnap délelőtt belenéztem a szervótartályba és habos volt az olaj!
2012.06.25. 21:00
simi64 írta:indeus írta:Piros színű van benne, Febi gyártmányú egyébként.
Megnézzem pontosan milyen? Ezt írta a gyári BMW, ezért vettem ilyet.simi64 írta:indeus írta: Egyébként tegnap délelőtt belenéztem a szervótartályba és habos volt az olaj!
Igen ám![]()
De lehet, hogy előtted töltöttek bele valami mást.
A Febi jó egyébként.
2012.06.25. 21:22
2012.06.25. 21:37
2012.06.25. 21:40
hamoriarpi írta:A habosodás attól van, hogy valahol fals levegőt szív a rendszer és a szervoszivattyú szódát csinál a levegőből, ami a tartályban már habos málnaszörpként jelentkezik. Egy repedt visszatérő ági cső, szimmering, bármi okozhatja.
Vigyázz, mert rengeteg a kókler szervo szinten.
2012.06.25. 21:45
indeus írta:És tudsz valakit, aki nem kókler?hamoriarpi írta:A habosodás attól van, hogy valahol fals levegőt szív a rendszer és a szervoszivattyú szódát csinál a levegőből, ami a tartályban már habos málnaszörpként jelentkezik. Egy repedt visszatérő ági cső, szimmering, bármi okozhatja.
Vigyázz, mert rengeteg a kókler szervo szinten.
2012.06.26. 07:53
2012.06.27. 00:27

2012.06.28. 09:06
Gallaca írta:Üdv!
Erről a típustábláról kell kifigyelni milyen olaj kell a váltóba? Ha igen, meg tudná mondani valaki, hogy milyen kell bele? Remekül sikerült képek tudom, de talán rajta van ami kell.![]()
2012.06.28. 16:51
Madtomi írta:Gallaca írta:Üdv!
Erről a típustábláról kell kifigyelni milyen olaj kell a váltóba? Ha igen, meg tudná mondani valaki, hogy milyen kell bele? Remekül sikerült képek tudom, de talán rajta van ami kell.![]()
Szia
ínem erről kell hanem arról ami az elján van. Ott egy asszem 8 számjegyű kód van ami alapján megmondják, hogy mi kell bele vagy bemész a márkakereskedésbe és alvázszám alapján megmondják neked. Persze csak akkor ha a gyári váltó van fennt még. Én amikor cseréltem akkor úgy kellett levadászni egy váltót ami a gyárival megegyezett mivel mondták, hogy felfogatásban és talán áttételben is vannak különbségek a korábbi vagy a régebbi váltókkal tipuson belül. Nekem valami 28 volt a 8 liter olaj a márkakereskedésnél.
Sok sikert csövi
2012.06.28. 17:34
Gallaca írta:Köszi! Sajnos az alsó plakettet már lerallyzta az előző tulaj a váltóvédővel együtt így az felejtős. Marad az egyéb lehetőség.
2012.06.30. 14:45
2012.06.30. 16:24
adam001 írta:Sziasztok! hát eljött a napja annak hogy be kell írnom ebbe a topikba is.. ma felemeltük a vasa-t futómű átnézés ügyben.. sokmindenre nem jöttünk rá csak hogy a kormánymü az axiális csuklónál ereszti az olajat... DE AMI VISZONT FELTŰNT HOGY az autómata váltó a motor hoz közeli oldalán alul a tőmítésnél bizony olajos.... csepp még nincs az autó alatt.. de látni a fekete olajat...SZÓVAL NINCS APELLÁTA ez olaj csere lessz plussz szürök meg tömítés, úgyhogy intézem a gyári olajat szűrőt épp, és az itt olvasható leírások alapján cseréljük , a szerelö barátommal ,most nincs zseton hogy el tudjak menni papp tamás hoz cserére, magamnak kell megoldani,,,úgyhogy imádkozok hogy ne mekkenjen meg a váltóm , igy nem merek elmenni nyaralni se ,,, annyit kérek ha valki tud esetleg valami aranyszabályt azt megköszönném!
2012.06.30. 17:37
hamoriarpi írta:adam001 írta:Sziasztok! hát eljött a napja annak hogy be kell írnom ebbe a topikba is.. ma felemeltük a vasa-t futómű átnézés ügyben.. sokmindenre nem jöttünk rá csak hogy a kormánymü az axiális csuklónál ereszti az olajat... DE AMI VISZONT FELTŰNT HOGY az autómata váltó a motor hoz közeli oldalán alul a tőmítésnél bizony olajos.... csepp még nincs az autó alatt.. de látni a fekete olajat...SZÓVAL NINCS APELLÁTA ez olaj csere lessz plussz szürök meg tömítés, úgyhogy intézem a gyári olajat szűrőt épp, és az itt olvasható leírások alapján cseréljük , a szerelö barátommal ,most nincs zseton hogy el tudjak menni papp tamás hoz cserére, magamnak kell megoldani,,,úgyhogy imádkozok hogy ne mekkenjen meg a váltóm , igy nem merek elmenni nyaralni se ,,, annyit kérek ha valki tud esetleg valami aranyszabályt azt megköszönném!
Házilagosan nem fogod tudni megoldani. Speciálisan a váltóhoz való feltöltő illeszték kell hozzá, olajpumpa vagy külső szivattyú, diag, stb. Ez az egyik dolog. Másik, hogy így a komverterből nem jön le az olaj, csak egyes wandlereken van csavar. Harmadik: biztos, hogy a váltóból szivárog és nem a főtengely szimmerigtől jut el oda? Én bizony Papp Tamásra bíznám. Vagy szigorú TIS betűről betűre, plusz összes célszerszám beszerzése. Ezzel sem vagy közelebb anyagilag. Sok buktató van. Gondold át, mielőtt lefejted az olajat.
Tapatalk 2-vel küldve a szomszéd vezetékes telefonjáról.