![]() |
2014.12.31. 12:25
Gallaca írta:barbrady írta:Gallaca írta:barbrady írta:Gallaca írta:Bizony, anélkül nem is megy az egész.
Ezt hogy érted? Megy az ha jó a szivattyú.Haminda írta:Mindezt egy működő keringeto szivattyú esetén?
Erre értettem.
Értem. Egyébként szerintem ez öli meg a vezérlőpanelokat is. A szivattyú nem keringet, víz felforr benne, panel megég. Amikor az enyémben gyenge volt a szivattyú, hideg víznél hozzáértem a kályha oldalához, és megsütötte a kezem. Ezt biztos nem kedveli az elektronika. Ezért írtam már többször, hogy működő bontott kályha vételekor illik új szivattyút is venni. Mindegyik 10+ éves.
Tapatalk
Lehet. Csak tudnám mitől gyengül el, mikor egy műgyantába öntött tekercsen, és egy állandó mágnes forgórészen kívül nincs benne más technika.Esetleg az állandó mágnes elveszíti az erejét? Szétszedtem egy nem működőt, szét volt égve belül a tekercs, műgyantástul. Ja, meg mi kerül benne 25-65e forintba...
2014.12.31. 17:46
2014.12.31. 18:10
Madtomi írta:Üdvözlet Klubtagok!
Olyan problémám lenne, hogy ha beindítom az autót vagy direkt módban bekapcsolom az állófűtést akkor csak a ventilátor megy de semmi más. Ezt addig csinálja amíg el nem éri a 70 fokot asszem ami be van programozva neki.
Arra tudok gondolni, hogy minden rendben van csak az izzító stift szar benne csak az elektronika nem tudja és így hiába fröcsköli be a gázolajat az nem gyullad be sosem.
A szivattyút levettem tegnap és az ha áramot adok neki akkor fordul egyet de folyamatosan nem megy. Azt mondták annak úgy kell működnie.
Valakinek valami ötlete esetleg?
Üdv Tamás
Ui: azt mondták üssek rá a kályhára egy kalapáccsal de ezt inkább elkerülném.
2014.12.31. 18:16
Gallaca írta:Madtomi írta:Üdvözlet Klubtagok!
Olyan problémám lenne, hogy ha beindítom az autót vagy direkt módban bekapcsolom az állófűtést akkor csak a ventilátor megy de semmi más. Ezt addig csinálja amíg el nem éri a 70 fokot asszem ami be van programozva neki.
Arra tudok gondolni, hogy minden rendben van csak az izzító stift szar benne csak az elektronika nem tudja és így hiába fröcsköli be a gázolajat az nem gyullad be sosem.
A szivattyút levettem tegnap és az ha áramot adok neki akkor fordul egyet de folyamatosan nem megy. Azt mondták annak úgy kell működnie.
Üdv Tamás
Diag kellene hozzá mindenképp! Ha a stift szar, ne félj tud róla a panel, folyamatosan méri az ellenállását.
Nálam az összes szivattyú ment míg áramot adtam neki, persze polaritáshelyesen kell tápot adni neki.
2014.12.31. 20:22
Az üzemanyag szivatyú a kályhához szagatot 12V-al müködik mert egy mebrán szivatyú.Madtomi írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Üdvözlet Klubtagok!
Üdv Tamás
Diag kellene hozzá mindenképp! Ha a stift szar, ne félj tud róla a panel, folyamatosan méri az ellenállását.
Nálam az összes szivattyú ment míg áramot adtam neki, persze polaritáshelyesen kell tápot adni neki.
Megfordítottam a polaritást akkor is csak feleket fordult de azt stabilan minden egyes áramadásnál.
Akkor mégsem jó a szivattyú?
Lehet nem is szállít üzemanyagot és akkor hiába szenvedek a kályhával.
2014.12.31. 20:35
admin írta:Az üzemanyag szivatyú a kályhához szagatot 12V-al müködik mert egy mebrán szivatyú.Madtomi írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Üdvözlet Klubtagok!
Üdv Tamás
Megfordítottam a polaritást akkor is csak feleket fordult de azt stabilan minden egyes áramadásnál.
2015.01.01. 01:07
Gallaca írta:admin írta:Az üzemanyag szivatyú a kályhához szagatot 12V-al müködik mert egy mebrán szivatyú.Madtomi írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Üdvözlet Klubtagok!
Üdv Tamás
jáááj akkor most már melyik szivattyúról van szó?Az üzemanyagpumpa nem forog, csak kopog. Az ritkán tojik be. Én a keringető szivattyúra értettem amit írtam! Néztem is, hogy fordított polaritással hogyan mocoroghatott!
2015.01.01. 22:05
2015.01.02. 01:25
Madtomi írta:Szép estét mindenkinek!
Leszedtem ma a kályhát, szenvedtem kb 4-5 órát bekötöttem az egyes vezetéket így legalább eltudom majd indítani ha akarom 12v-ról később meg talán távirányítót is kaphat. A lényeg azaz, hgy lehúztam a gázolaj csövet a kályháról és elindítottam a kályhát de leállt kis idő után. Gázolaj az meg sem jelent a csőben.
4x indítottam el vagy nem kap áramot a kályhától vagy nem tudom.
Az a baj, hogy a külső vinyómon van a dis meg az inpa is a gépre meg nincs feltelepítve. Így diagolni nem tudom
Olvastam, hogy lehet azt működtetni dis-el ha jól emlékszem.
Valakinek egy kis help esetleg. Ha a pumpa vezérlő áramát írnátok meg az is sokat segítene.
Elvileg a 6--os szál lenne a csatiban.
Üdv Tamás
2015.01.02. 13:01
Gallaca írta:Madtomi írta:Szép estét mindenkinek!
Leszedtem ma a kályhát, szenvedtem kb 4-5 órát bekötöttem az egyes vezetéket így legalább eltudom majd indítani ha akarom 12v-ról később meg talán távirányítót is kaphat. A lényeg azaz, hgy lehúztam a gázolaj csövet a kályháról és elindítottam a kályhát de leállt kis idő után. Gázolaj az meg sem jelent a csőben.
4x indítottam el vagy nem kap áramot a kályhától vagy nem tudom.
Az a baj, hogy a külső vinyómon van a dis meg az inpa is a gépre meg nincs feltelepítve. Így diagolni nem tudom
Olvastam, hogy lehet azt működtetni dis-el ha jól emlékszem.
Valakinek egy kis help esetleg. Ha a pumpa vezérlő áramát írnátok meg az is sokat segítene.
Elvileg a 6--os szál lenne a csatiban.
Üdv Tamás
Ha leveszed a tápszivattyút, szívóoldalt belelógatod egy átlátszó csővel gázolajba, és tápra érintgeted, tehát kattogtatod folyamatosan, 10-15. impulzus után fel kell szívnia a gázolajat, és másik oldalt nyomnia kell. Ha megjelenik egy kevés a csőben, és pár centin ide-oda ficereg de nem halad előre, akkor a pumpa kuka, nem zár a szelep benne. Megpróbálhatod feltölteni, mert esetleg akkor még menni fog, de annak már annyi mert ha jó, önmagától fel kell szívnia.
Inpa tudja indítani a pumpát is magában, diag nélkül nem sokra mész, inkább azzal foglalkozz először.
2015.01.02. 13:12
2015.01.02. 16:15

2015.01.02. 16:37
Cxgrav írta:Sziasztok!
Emlékeim szerint felprogramozás után kézzel a naviról is be lehet kapcsolni a kályhát állófűtésnek. Tavaly ki is próbáltam és konstatáltam, hogy oké működik ez is.
Az előbb kimentem a kocsihoz, hogy kipróbáljam, de sajna nem enged rálépni a Direct Mode részhez, csak a 2db set-re.
1 hónapja volt termosztát és vízpumpa cserélve, valamint a klíma panel mögötti érzékelő tisztítva.
Maga a kályha szvsz működik, mert be is indítottam a kocsit és a "turbina hang" megvan, valamint leállításkor a szellőztető is megy az ajtó alatt, plusz ilyen hidegekben már 2-3 percig hagyom a kocsit indítás után járni és hamar kilép a mutató kék mezőből.
Valakinek ötlet?
Köszönöm
2015.01.02. 16:57
kapitany írta:Cxgrav írta:Sziasztok!
Emlékeim szerint felprogramozás után kézzel a naviról is be lehet kapcsolni a kályhát állófűtésnek. Tavaly ki is próbáltam és konstatáltam, hogy oké működik ez is.
Az előbb kimentem a kocsihoz, hogy kipróbáljam, de sajna nem enged rálépni a Direct Mode részhez, csak a 2db set-re.
1 hónapja volt termosztát és vízpumpa cserélve, valamint a klíma panel mögötti érzékelő tisztítva.
Maga a kályha szvsz működik, mert be is indítottam a kocsit és a "turbina hang" megvan, valamint leállításkor a szellőztető is megy az ajtó alatt, plusz ilyen hidegekben már 2-3 percig hagyom a kocsit indítás után járni és hamar kilép a mutató kék mezőből.
Valakinek ötlet?
Köszönöm
Járó motornál nem tudod direktbe indítani. Úgy próbáld, hogy a kulcson csak egyet fordítasz, tehát még nem gyújtáson van de a navit már tudod kezelni. Elvileg úgy tudod direktbe indítani
2015.01.02. 22:25
kapitany írta:Cxgrav írta:Sziasztok!
Valakinek ötlet?
Köszönöm
Járó motornál nem tudod direktbe indítani. Úgy próbáld, hogy a kulcson csak egyet fordítasz, tehát még nem gyújtáson van de a navit már tudod kezelni. Elvileg úgy tudod direktbe indítani

2015.01.02. 22:57
Nekem próbált segíteni a kolléga (másik fórumon ,PH!), de valahogyan nálam nem megy a direktbe kapcsolás.
Nálam ez a kép van 5 foknál :
Fél 6kor mentem el otthonról, ezért belőttem délben ezt a -tól -ig időpontot (legalábbis ezt hittem/hiszem)
Hogy is kellene belőnöm ha azt szeretném,hogy a kályha működjön? Illetve ez már utólag programozott ami nekem van? ( még nem használtam a vétel óta )
2015.01.02. 23:17
kapitany írta:Nekem próbált segíteni a kolléga (másik fórumon ,PH!), de valahogyan nálam nem megy a direktbe kapcsolás.
Nálam ez a kép van 5 foknál :
Fél 6kor mentem el otthonról, ezért belőttem délben ezt a -tól -ig időpontot (legalábbis ezt hittem/hiszem)
Hogy is kellene belőnöm ha azt szeretném,hogy a kályha működjön? Illetve ez már utólag programozott ami nekem van? ( még nem használtam a vétel óta )
Üdv.
A képet amit megjelenítettél nem tudom megnézni. De az időpont az nem tól-ig, hanem 2 különböző időpontot tudsz beprogramozni. A direktben indításhoz meg csak 1et fordítsd a kulcson. Tehát ne legyen még gyújtáson és ne járjon a motor, de a navit már tudd kezelni. Úgy menni fog direktben is ha minden működik rendesen.
2015.01.03. 00:10
2015.01.03. 02:10
Madtomi írta:Üdv Márkatársak!
Ma eljutottam addig, hogy leszedtem megint a kályhát. Diagra nem reagált semmit sem. Direktben lehetett indítani de semmi. A pumpát nem működteti sajnos, én viszont működtettem hát még a kipufgón is gázolaj jött kifele![]()
Kicseréltem az izzító stiftet is! Hátha az a baj de egyébként melegedett a régi stift is nem volt hibás. Lehet az ellenállása az már nagy de passz ezt nem mértem meg.
Most jelenleg még mindíg nem megy cserébe a másik stiftel el sem tudtam indítani. Lehet rossz az a stift amit beletettem.
Gázolaj pumpa jó a kályha csatlakozójától
Vízpumpa jó, vezérli is.
Ventit elindítja és szellőztet is.
Stift nem égett el és elvileg jó is.
Nem működik mégsem a kályha!![]()
Dis az csak majd a jövőhéten lesz. De ott viszont már nem tudom kibontani.
Hátha valakinek eszébe jut valami még.
Mindegy most meguntam a kályházást.![]()
Üdv Tamás
2015.01.03. 02:38
Madtomi írta:Üdv Márkatársak!
Ma eljutottam addig, hogy leszedtem megint a kályhát. Diagra nem reagált semmit sem. Direktben lehetett indítani de semmi. A pumpát nem működteti sajnos, én viszont működtettem hát még a kipufgón is gázolaj jött kifele![]()
Kicseréltem az izzító stiftet is! Hátha az a baj de egyébként melegedett a régi stift is nem volt hibás. Lehet az ellenállása az már nagy de passz ezt nem mértem meg.
Most jelenleg még mindíg nem megy cserébe a másik stiftel el sem tudtam indítani. Lehet rossz az a stift amit beletettem.
Gázolaj pumpa jó a kályha csatlakozójától
Vízpumpa jó, vezérli is.
Ventit elindítja és szellőztet is.
Stift nem égett el és elvileg jó is.
Nem működik mégsem a kályha!![]()
Dis az csak majd a jövőhéten lesz. De ott viszont már nem tudom kibontani.
Hátha valakinek eszébe jut valami még.
Mindegy most meguntam a kályházást.![]()
Üdv Tamás