![]() |
2016.05.22. 18:47
Gallaca írta:Istvan520i írta:De már az első években sem szerepeltek túl jól a mérésnél utoljára 2éve meg már nagyon rosszul csóválta is a fejét az ember Most kicsit aggódom,hogy mi lesz majd.
Én azért jobban aggódnék, hogy 2 éve tudatosan kuka gátlókkal közlekedek.
2016.05.22. 18:51
2016.05.22. 19:00
Gallaca írta:Istvan520i írta:De már az első években sem szerepeltek túl jól a mérésnél utoljára 2éve meg már nagyon rosszul csóválta is a fejét az ember Most kicsit aggódom,hogy mi lesz majd.
2016.05.22. 19:06
Istvan520i írta:Gallaca írta:Istvan520i írta:De már az első években sem szerepeltek túl jól a mérésnél utoljára 2éve meg már nagyon rosszul csóválta is a fejét az ember Most kicsit aggódom,hogy mi lesz majd.
Ezzel az autóval ritkán megyek a régi gátlókkal soha nem volt probléma a méréseknél csak egyszer történt, hogy belementem kb.20al egy huppanóba mikor is eltörött az egyik és kifordult a rugó (lemezfelnivel tudtam óvatosan hazajönni az pont nem ért bele a rugóba).Aztán mikor cseréltettem direkt mondtam, hogy a jobbat rakjuk bele.Most évente-kétévente kellene cseréltetnem mert az új "jobbnak" nevezett gátlók meg se közelítik minőségben,tartósságban a régieket?
2016.05.22. 19:08
bendegúz írta:Istvan520i írta:Gallaca írta:Istvan520i írta:De már az első években sem szerepeltek túl jól a mérésnél utoljára 2éve meg már nagyon rosszul csóválta is a fejét az ember Most kicsit aggódom,hogy mi lesz majd.
Ezzel az autóval ritkán megyek a régi gátlókkal soha nem volt probléma a méréseknél csak egyszer történt, hogy belementem kb.20al egy huppanóba mikor is eltörött az egyik és kifordult a rugó (lemezfelnivel tudtam óvatosan hazajönni az pont nem ért bele a rugóba).Aztán mikor cseréltettem direkt mondtam, hogy a jobbat rakjuk bele.Most évente-kétévente kellene cseréltetnem mert az új "jobbnak" nevezett gátlók meg se közelítik minőségben,tartósságban a régieket?
Nekem a Sachs kb 75 000km-t ment el, pedig elég szar utakon járok, aztán felújította egy jóember, azóta már megint van benne 50 000.
Most 74%-76% a padon.
2016.05.22. 19:14
Istvan520i írta:bendegúz írta:Istvan520i írta:Gallaca írta:Istvan520i írta:De már az első években sem szerepeltek túl jól a mérésnél utoljára 2éve meg már nagyon rosszul csóválta is a fejét az ember Most kicsit aggódom,hogy mi lesz majd.
Nekem a Sachs kb 75 000km-t ment el, pedig elég szar utakon járok, aztán felújította egy jóember, azóta már megint van benne 50 000.
Most 74%-76% a padon.
Fel is lehet ezeket újítani?
2016.05.22. 19:29
2016.05.22. 20:29
Istvan520i írta:bendegúz írta:Istvan520i írta:Gallaca írta:Istvan520i írta:De már az első években sem szerepeltek túl jól a mérésnél utoljára 2éve meg már nagyon rosszul csóválta is a fejét az ember Most kicsit aggódom,hogy mi lesz majd.
Most 74%-76% a padon.
Fel is lehet ezeket újítani?
2016.05.22. 21:35
2016.05.22. 22:04
Istvan520i írta:Felújításkor mit csinálnak vele? Ezekbe gáz van esetleg azt töltik újra? szimering vagy tömítés csere?
Az enyémen gondolom jók lehetnek a szárak lehet csak újra kellene töltetni?
Hol csinálnak ilyen felújítást?
2016.05.26. 21:46
2016.05.27. 01:42
Rolly írta:Sziasztok!
Még mindig futómű problémával küszködök. 100km/h felett az autóm enyhén rázkódik. A felnik görgőzve, a gumik újak! Kérdés az lenne, hogy szerintetek mit nézessek át a futóművön, mi miatt szokott ilyet csinálni?
2016.05.27. 10:51
2016.05.27. 15:54
Istvan520i írta:Lehet elviszem más hova is méretni mert most visszagondolva az új gátlók csak egy helyen lettek kétszer mérve először 2012ben aztán utoljára meg 2014ben. Lehet a gépük nem jócsak akkor meg a ki tudja milyen régi hátsók miért lettek jók
Mindegy majd kiderül mi lesz jobban oda fogok most figyelni mérésnél...
2016.05.27. 20:46
Istvan520i írta:Istvan520i írta:Lehet elviszem más hova is méretni mert most visszagondolva az új gátlók csak egy helyen lettek kétszer mérve először 2012ben aztán utoljára meg 2014ben. Lehet a gépük nem jócsak akkor meg a ki tudja milyen régi hátsók miért lettek jók
Mindegy majd kiderül mi lesz jobban oda fogok most figyelni mérésnél...
Most meg jók lettek a mérésnélelől 78-80% lett hátsók gyengébbek de még azok is elmennek igaz most lemezfelniket raktam fel...fene se érti
Egy hibát észrevettem mikor raktam fel a kerekeket jobbos kormánymű gumiharang kivan szakadva.
http://www.schmiedmann.hu/hu/bmw-e39/85 ... 2131092876
Ez a szett tartalmazza mind a 2darabot illetve bilincseket szokták cserélni vagy a régiekkel is visszalehet rakni?
Illetve gumiharang csere után futóműt is kell újra állíttatni jól sejtem?
2016.06.01. 14:18
2016.06.01. 16:35
2016.06.01. 20:34

2016.06.01. 20:49
atesz155 írta:Én is tartozom egy beszámolóval, a mai napra voltam bejegyezve a kecskeméti Linartech BMW autóházhoz futómű állításra.
Miután megérkeztem, elkérték a forgalmit, kulcsot, valamint kérdezték a km-óra állást. Mondom 199700. Erre a tag: az biztos nem annyi, pirosan hozza ki a rendszer, biztos nem annyi. Kérdeztem, hogy na, akkor mennyi van benne? Válasz: azt nem írja ki a rendszer, de biztos nem annyi... Oké...
Aztán mondja, hogy a szervizes elviszi az autót oda, ahol állítják a futóművel. Mondom mivan? Azé' hoztam ide, hogy gyári BMW padon legyen beállítva. Erre hadart valamit, hogy valami nem működik, bla bla, de jó helyre viszik, ahol nagyon jól beállítják a futóművel.
Gondoltam magamban rohad el, ha már így szerveztem a napomat, elbaszni csak nem fogják. (bár már találkoztunk ellenpéldával...)
Szóval visszahozták az autót kb 30 perc múlva, és mondták, hogy: "kicsit állítani kellett rajta, de nagyon jó lett". Mondom király, hadd nézzem az előtte- és utáni értékeket.
Erre a tag, hogy azt nem hozták el, mert nem szokták, és szinte senki sem szokta kérni. Mondom szerintem ez olyan mintha a boltban nem adnának blokkot, adják csak, akár kéri a tulaj/vásárló, akár nem.
Aztán végül is rátelefonált a szervizes, hogy fényképezze le és küldje el a beállítási eredményeket, mert a tulajdonos (én) látni szeretné.
Elküldte a futómű állítós a lefényképezett monitort, de elég pixeles lett a kép, nem minden értéket lehetett látni, nem volt az igazi, úgy hogy elmentem személyesen oda, ahol állították a futóművet.
Megkérdeztem a tagot, aki állította a futóművet, hogy mi újság az autóval, mert túl sok infót nem kaptam a BMW-től, és aztán elmondta készségesen, hogy kitámasztók, stabilizátorok, lengőkarok jók, jól sikerült belőni az autót, valamint odaadta a rendesen kinyomtatott mérési adatokat.
Itt vannak a mérési eredmények, annyira nem értek hozzájuk:![]()
Túlságosan nem voltam elájulva a BMW szolgáltatásától, bár ez lehetséges, hogy amiatt van, hogy nem egy 2 hónapos F10-zel érkeztem, hanem egy számukra már bontószökevény-korban lévő régi E39-cel.
Összesen 9015 HUF-ba került a művelet, amit a BMW kiszámlázott nekem.
2016.06.01. 20:52
bendegúz írta:Nem lett egy kicsit sok a piros?