![]() |
2008.10.02. 19:07
tom írta:Sziasztok!
A szintszabályzós-touringos kollégáktól kérdezném,mi a teendő,ha a magasságszenzorok cseréje,és többszöri kompjuteres beállítgatások után is magasabban áll a kocsi egyik oldala a másiknál.
már 2 bmw gurut is az őrületbe kergetett a gép,mert a futóműben minden OK.
Ha leengedem a magasabb oldali légrugóból a levegőt és beindítom a kocsit szépen beállítgatja magát,de ahogy elindulok,fentebb emeli a jobb hátulját.
Már kapott új szoftvert is de még mindig nem az igazi.
2008.10.02. 21:17
efer írta:tom írta:Sziasztok!
A szintszabályzós-touringos kollégáktól kérdezném,mi a teendő,ha a magasságszenzorok cseréje,és többszöri kompjuteres beállítgatások után is magasabban áll a kocsi egyik oldala a másiknál.
már 2 bmw gurut is az őrületbe kergetett a gép,mert a futóműben minden OK.
Ha leengedem a magasabb oldali légrugóból a levegőt és beindítom a kocsit szépen beállítgatja magát,de ahogy elindulok,fentebb emeli a jobb hátulját.
Már kapott új szoftvert is de még mindig nem az igazi.
csak egy tipp, de lehet, hogy tökhülyeség: egyformák a légrugók? merthogy két féle van: a sima, meg a sportfutóműhöz való.
2008.10.03. 10:30
2008.10.03. 16:15
2008.10.03. 19:20
Maxi írta:Szia TOM! Nézd meg a hátsó gumi szilenteket , ha szakadtak attól is állhat ferdén a TOURING!!
2008.10.04. 17:38
2008.10.04. 18:29
2008.10.04. 19:15
duc írta:Sziasztok,
egy kérdésem lenne a tapasztaltabb márkatársakhoz.
Adott az autóm 520i. Felváltások között elég idegesítő dolog, hogy a kupplung benyomásakor a fordulatszám csak lassan kezd esni, egy pillanatra még meg is tartja a kinyomás pillanatában jelen lévő fordulatszámot (kb fél másodperc) majd ezután kezd esni. Ez annál idegesítőbb, minél alacsonyabb fordulaton váltom a következő fokozatot. Szabályosan várnom kell, mire leesik a fordulatszám a következő fokozatnak megfelelő értékre, és felengedhetem a kupplungot. Ha gyorsan váltok (úgy értem az előző autómon megszokott sebességgel) akkor rángat.
E30-on ilyen bajom nem volt soha. Elég tanácstalan vagyok. Másnak is hasonló a gép és bennem van a hiba?
2008.10.04. 19:25
Adott az autóm 520i. Felváltások között elég idegesítő dolog, hogy a kupplung benyomásakor a fordulatszám csak lassan kezd esni, egy pillanatra még meg is tartja a kinyomás pillanatában jelen lévő fordulatszámot (kb fél másodperc) majd ezután kezd esni. Ez annál idegesítőbb, minél alacsonyabb fordulaton váltom a következő fokozatot. Szabályosan várnom kell, mire leesik a fordulatszám a következő fokozatnak megfelelő értékre, és felengedhetem a kupplungot. Ha gyorsan váltok (úgy értem az előző autómon megszokott sebességgel) akkor rángat.
E30-on ilyen bajom nem volt soha. Elég tanácstalan vagyok. Másnak is hasonló a gép és bennem van a hiba?
2008.10.04. 20:04
2008.10.04. 21:35
2008.10.04. 22:39
ptamas írta:duc írta:Sziasztok,
SZia
Szerintem lassan minden autoban ilyen. A kornyezetevedelmi norma miatt nem ejti vissza a fordulatot, nehogy a maradek benzin elegese ne legyen tokeletes.
Sajnos nekem a gyors valtas csak alom, 1-2 csak szepen lassan megy. Sot az egyes gyakran csak duplara.
Tamas
2008.10.05. 08:25
MChris írta:Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,nincs hátsó ablakfűtésem!![]()
A szálak nem szakadtak egyik körben sem,a rádión van vétel és azzal semmi gond,kivettem a klímavezérlőt is és kicseréltem a gombot másikra,(cserélhető)de semmi,a kicsi led világit a sarokban. Fólia nincsen rajta
Van pár kép is hozzá: http://www.e39.hu/keptar/index.php?cat=10239
Előre is köszi!
2008.10.05. 10:09
2008.10.05. 15:04
2008.10.05. 15:14
MChris írta:MChris írta:Sziasztok!
A szálak nem szakadtak egyik körben sem,a rádión van vétel és azzal semmi gond,kivettem a klímavezérlőt is és kicseréltem a gombot másikra,(cserélhető)de semmi,a kicsi led világit a sarokban. Fólia nincsen rajta
Előre is köszi!
Sziasztok megint!![]()
Valakinek valami ötlete?
2008.10.05. 15:33
duc írta:MChris írta:MChris írta:Sziasztok!
Előre is köszi!
Sziasztok megint!![]()
Valakinek valami ötlete?
Szia,
szerintem visszafelé kellene elindulni az ablakfűtés felől. Szálakat mérted, nem szakadtak. Üzem közben kellene feszültséget mérni, ami nyilván nem jut el a fűtőszálakig. Megmérném a dobozba becsatlakozó vezetéken a feszültséget, ha itt van, akkor a dobozon belül vagy a csatinál van gond. Ha nincs, akkor sajna visszafelé le kellene követni a kábelt. de sajnos ilyet még nem szereltem, nem tudom, hogy hova megy. Előbb-utóbb eljut a klímapanelig, de nem tudom, hogy közte még van-e valami kapcsoló elektronika vagy direktben a klímapanelről kap feszt...
Nem sok segítség, tudom, de konkrétan ilyen bajom még nem volt. Ha másnak tapasztalatból nem lesz konkrét tippje, én a helyedben elkezdenék nyomozni egy multiméterrel.
2008.10.05. 20:52
2008.10.05. 21:08
duc írta:Uraim,
visszajöttem a rövid tesztből (120 km vegyes)
Megállapítottam, hogy az autó vételének napján a fékfolyadékcserével egy időben kellett volna kivágnom ezt a szelepet kb. a kukába. A kupplung olyan közvetlen, mintha a tányérrugót nyomnám a lábammal. Össze nem lehet hasonlítani az előző állapottal. Megnyugodtam, hogy nem felejtettem el autót vezetni![]()
Végre megint vigyorogtam kicsit vezetés közben, szvsz. vétek volt beletenni a gyárban. Persze tudom, hogy kiszámolták és megmérték, meg hogy nem véletlen van ott, de ha gumibottal ütnek se teszem vissza soha
2008.10.05. 22:51
Labi írta:duc írta:Uraim,
visszajöttem a rövid tesztből (120 km vegyes)
Megállapítottam, hogy az autó vételének napján a fékfolyadékcserével egy időben kellett volna kivágnom ezt a szelepet kb. a kukába. A kupplung olyan közvetlen, mintha a tányérrugót nyomnám a lábammal. Össze nem lehet hasonlítani az előző állapottal. Megnyugodtam, hogy nem felejtettem el autót vezetni![]()
Végre megint vigyorogtam kicsit vezetés közben, szvsz. vétek volt beletenni a gyárban. Persze tudom, hogy kiszámolták és megmérték, meg hogy nem véletlen van ott, de ha gumibottal ütnek se teszem vissza soha
szia! belinkelnéd még egyszer a realoem képet!? ...sajna nem jó link. amúgy mit értesz azon, hogy közvetlenebb lett?