Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.11.21. 17:37

bekog írta:
dcs73 írta:
bekog írta:Hello
Normális dolog az, hogy nekem mostanában szinte mindig hallatszik ez a puffogás az ülésem alól ?
Most cseréltem üa.szivattyút.
Vagy ez a webasto szivattyú? Vagy mi?
Így kell ennek puffogni? Nem emlékszem, hogy februárban csinált volna ilyent. (a kis kipufogót azt láttam akkor is működni)
Egyáltalán, hogy működik ez? Meddig puffog?
Mintha valaki mondta volna egyszer, hogy van vmi cucc a kocsiban ami télen rásegít a fűtésre.
(Pellérden a Somogyi felprogramozta az állőfűtést, úgyhogy most látom a képernyőn és tudom programozni is)
várom válaszaitokat

Ne aggodj ,ez normális :!: azt addig hallod míg müködik a webaszto ,az a szivattyu hangja amit hallasz :!: ha felprogramozod a fűtést akkor is hallod ezt :!: Te is velem együtt rövideket mész és nemtud felmelegedni szinte üzem melegre :!: megálsz fél óra beülsz megint indítasz és azis megint indul , legalábis az enyém ijen :!:

kösz Csabi
de melyik szivattyú, az üa.szivattyúra gondolsz? mert az eddig ilyen hangot nem adott (bár ez új)
vagy esetleg egy másik szivattyú

Az üllés alatt van az üzemanyag szivatytú is és a webasto szivatyúja is.
Nekem is most cseréltek üzemanyg szivattyút és a új jóval hangosabb mint a régi de az nem kattog hanem búg.
A webasto szivattyúja viszont kattog mivel az egy membrán szivattyú ami szakaszos működésű és ezt hallod kattogásnak egyébbként ez teljesen normási.

PMiki

2007.11.21. 17:45

:!: Igy van ahogy PMiki írta , ojan klattyogást hallasz amig tólja a szivattyú az anyagot , de az csak külön a webasztónak megy :!:

2007.11.21. 19:29

Sziasztok.
Szeretnám felpr. az állófűtésemet, de nem találok rá leírást. segítenétek? pls

99 évj, 4:3 navi 530d

köszi!!

2007.11.21. 21:33

Nem leírás kell neked, hanem műhely jó műszerezettséggel, ahol felprogramozzák :)

2007.11.21. 22:28

dcs73 írta::!: Igy van ahogy PMiki írta , ojan klattyogást hallasz amig tólja a szivattyú az anyagot , de az csak külön a webasztónak megy :!:

Csabi, PMiki
köszi, valóban olyan a hangja mint egy membrán szivattyú
akkor minden ok, alakul a gépem
már csak pár száz rugó kell az injektorokhoz és tuti vok :D

tempomat

2007.11.22. 07:08

Vaszarig, azt meg tudnád mondani, hogy akkor lehet, ha nincs multikormányom? Vagy be kell szereznem egyet. Köszi a választ.

Zola

Re: tempomat

2007.11.22. 10:32

Zola írta:Vaszarig, azt meg tudnád mondani, hogy akkor lehet, ha nincs multikormányom? Vagy be kell szereznem egyet. Köszi a választ.

Zola

Szia!

Nem tudom milyen kormányod van. Nekem még az egy patronos volt, és a sima, 4 küllős! Nekem ahhoz kellett vennem egy multist, kompletten, mert nekem még a szalagkábel is kellett. De mivel neked már újabb az autód, így csak a gombokat(esetleg multis légzsákot) meg a kábelköteget kell megvenned. A szalagkábel neked már nem a kormánykeréken van, hanem az oszlopon. Am úgy tényleg olvasdd el a multikormány topikot, én is azzal kezdtem. :)
Kábel ügyben pedig keresdd nyugodtan Rhantos kollégát! :wink: Ő segített nekem is! :lol:

2007.11.22. 11:13

ViSoR írta:Nem leírás kell neked, hanem műhely jó műszerezettséggel, ahol felprogramozzák :)

pl?

2007.11.22. 12:02

Az attól függ, hol lax. Ha pl Pellérden laksz... akkor tudok egy jót a 10. kerületben!

5er Kft, 1106. Keresztúri út 202.
Tel./Fax:
06-1-264-2569

2007.11.22. 13:04

Köszönöm szépen a segítséget, már csak egy megfelelő multikormányt kell találnom és mehet a dolog!

Zola

Kormány

2007.11.22. 14:00

Zola írta:Köszönöm szépen a segítséget, már csak egy megfelelő multikormányt kell találnom és mehet a dolog!

Zola

Nagyon szívesen, máskor is! :wink:

kormány

2007.11.22. 15:19

Szia Zola!

Az előbb elfelejtettem írni, hogy a hasznaltauton van olyan kormány, ami neked kell. Szerintem ez jó is lehet neked:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1024 :lol:

Üdv

2007.11.22. 18:59

Helo nekem egy 540 i van de steptronik most vettem 2 hete. Elég tudatlan vagyok automata terén és lenne egy kérdésem mert elég furcsa hogy mikor alapjáraton megy a motorálok mondjuk a pirosnál és közbe nyomom a féket és áll egyhejbe. Na de csak ha a féket fel engedem l és nem gázolok semmit elindul az autó olyan 5-10 km/h val kb ez pont jol jön a dugoknál Pesten kényelmes teljesen kiráy De futcsának tartom nehogy valami hiba elöjele legyen a kapcsolószekrénybe, nem vezettem ilyen automatát másikat ugyhogy nem tudom hogy ez természetes vagy nem. ha valaki tudja hogy ez miért van elöre kösz.

2007.11.22. 19:05

gulliver123 írta:Helo nekem egy 540 i van de steptronik most vettem 2 hete. Elég tudatlan vagyok automata terén és lenne egy kérdésem mert elég furcsa hogy mikor alapjáraton megy a motorálok mondjuk a pirosnál és közbe nyomom a féket és áll egyhejbe. Na de csak ha a féket fel engedem l és nem gázolok semmit elindul az autó olyan 5-10 km/h val kb ez pont jol jön a dugoknál Pesten kényelmes teljesen kiráy De futcsának tartom nehogy valami hiba elöjele legyen a kapcsolószekrénybe, nem vezettem ilyen automatát másikat ugyhogy nem tudom hogy ez természetes vagy nem. ha valaki tudja hogy ez miért van elöre kösz.

Ez így ahogy van jó így kell müködnie ez az automata váltó müködési elvéből adódik. Amúgy sima váltós is viszi az autót alapjáraton.

PMiki

2007.11.22. 19:18

Üdv!

Mondja már meg nekem valaki,hogy a touring szintszabályzós sportfutóművébe(NEM M-es)milyen lengéscsillapító való!
Sima,esetleg M-es?Mert úgy néz ki,hogy nagygenerálos lesz a gép.
És milyen márka?gyári 70-ért,vagy Sachs 40-ért,vagy Monroe 21-ért?
Valamint kiírt a komputer valami hibát,amit a pixelprobléma miatt nem tudok elolvasni.Amikor ráadom a gyújtást felvillan pár másodpercig,majd elalszik.Motorleállításnál hasonló.Három szóból áll,utolsó prüfen,az első középső betüje,"ü".
Fiúk,aki jó barchobából találgathat,mert nem tom merjek-e közlekedni a szervízideig vagy sem.

2007.11.22. 19:30

tom írta:Üdv!

Mondja már meg nekem valaki,hogy a touring szintszabályzós sportfutóművébe(NEM M-es)milyen lengéscsillapító való!
Sima,esetleg M-es?Mert úgy néz ki,hogy nagygenerálos lesz a gép.
És milyen márka?gyári 70-ért,vagy Sachs 40-ért,vagy Monroe 21-ért?
Valamint kiírt a komputer valami hibát,amit a pixelprobléma miatt nem tudok elolvasni.Amikor ráadom a gyújtást felvillan pár másodpercig,majd elalszik.Motorleállításnál hasonló.Három szóból áll,utolsó prüfen,az első középső betüje,"ü".
Fiúk,aki jó barchobából találgathat,mert nem tom merjek-e közlekedni a szervízideig vagy sem.

Nem Kühlwasserstand prüfen?

2007.11.22. 19:37

Ez pl.egy jó tipp!Hogy tudom ellenőrizni,azon kívül,hogy a bal oldalon lévő kiegyenlítőtartályban megnézem a szintet?

2007.11.22. 19:57

tom írta:Ez pl.egy jó tipp!Hogy tudom ellenőrizni,azon kívül,hogy a bal oldalon lévő kiegyenlítőtartályban megnézem a szintet?

Szerintem csak ott tudod ellenőrizni! Hogyha megfelelő a hütőfolyadék szintje hideg (kb. 20'C-os motornál), akkor a kiegyenlítő tartály átlászó részében a KALT/COLD jelölést kell elérnie.

2007.11.22. 20:10

A vízszint a hétvégi osztrák kiruccanás után is stabilan a szintnél áll.Azért töltöttem kicsi fagy állót hozzá,de hiba még fenn áll.
Valami más lehet.Esetleg 4 betü,szünet majd 2-3 betü,prüfen.Tudom,ez így csak szenvedés,de a szervízben annyian voltak,hogy még a gépre sem tudták tenni.
Legjobb,hogy hazaértem Ausztriából,leállítottam,majd reggel írta ki a problémáját.

2007.11.22. 20:46

tom írta:A vízszint a hétvégi osztrák kiruccanás után is stabilan a szintnél áll.Azért töltöttem kicsi fagy állót hozzá,de hiba még fenn áll.
Valami más lehet.Esetleg 4 betü,szünet majd 2-3 betü,prüfen.Tudom,ez így csak szenvedés,de a szervízben annyian voltak,hogy még a gépre sem tudták tenni.
Legjobb,hogy hazaértem Ausztriából,leállítottam,majd reggel írta ki a problémáját.

Na felpatintottam a kezelési útmutatót és a következő prüfen-es hiba jelenségek vannak:
1.Bremflüssigk. prüfen- fékfolyadék
2.Ölstand motor prüfen- olaj
3.Különböző lámpa "hibák"-féklámpa tolatólámpa, tompított stb.

Ezeket találtam hirtelen!
Hozzászólás küldése

VigLink badge