![]() |
2014.07.14. 17:07
jlaci74 írta:LeviM5 írta:Castrol Edge mítoszrombolás!!!
BMW-be nem szabad, meg hamar elég, kokszosodik, egy fos, csak a gyári olaj, stb. Ezer ilyen sztorit hallottam már. De ha egy M5-ben, nem csak átlagos vezetési stílus mellett, 10ezer km után is olyan barna, mint az új, akkor szerintem bármilyen más BMW-be is jó lesz... (a bele való viszkozítással)
Micsoda lavina indult el a facebook-on ...
2014.07.14. 17:45
admin írta:jlaci74 írta:LeviM5 írta:Castrol Edge mítoszrombolás!!!
BMW-be nem szabad, meg hamar elég, kokszosodik, egy fos, csak a gyári olaj, stb. Ezer ilyen sztorit hallottam már. De ha egy M5-ben, nem csak átlagos vezetési stílus mellett, 10ezer km után is olyan barna, mint az új, akkor szerintem bármilyen más BMW-be is jó lesz... (a bele való viszkozítással)
Micsoda lavina indult el a facebook-on ...
Lassan ölnek is
2014.08.26. 17:34
2014.08.26. 20:01
2014.08.26. 20:03
2014.08.26. 20:40
hamoriarpi írta:Motul 5w40 x-cell 8100. Annal jobb olajat nem tudok abba a motorba. Isten ments 10w40et beletolteni. Nekem 0 dl-t evett a fenti olajbol az M52B25. Es doxaora hangja volt.
Elnézést az ékezetek miatt! Mobilról pötyögtem.
2014.08.26. 21:00
Fecó írta:hamoriarpi írta:Motul 5w40 x-cell 8100. Annal jobb olajat nem tudok abba a motorba. Isten ments 10w40et beletolteni. Nekem 0 dl-t evett a fenti olajbol az M52B25. Es doxaora hangja volt.
Árpi, az nem x-cess, vagy x-clean? Egyébként valóban remek olaj, (5w40 x-cess) 8ezer km.-nél járok és még nem kellett utána önteni.
2014.08.27. 09:44
nagy.matyika írta:5w30 helyett 10w40 az már éles váltás. Milyen használat mellett fogyaszt ennyi olajat az autód? Én inkább olajcsere helyett megpróbálnám kideríteni az olajfogyás tényleges okát, mert sokallom. Anno ugyan ilyen csereperiódussal a mi 28i-nk 250 ezer kilométeres futással sem igényelt utántöltést egyáltalán és néha néha, azért bizony el volt kenve a szája
2014.08.27. 09:52
Fecó írta:hamoriarpi írta:Motul 5w40 x-cell 8100. Annal jobb olajat nem tudok abba a motorba. Isten ments 10w40et beletolteni. Nekem 0 dl-t evett a fenti olajbol az M52B25. Es doxaora hangja volt.
Árpi, az nem x-cess, vagy x-clean? Egyébként valóban remek olaj, (5w40 x-cess) 8ezer km.-nél járok és még nem kellett utána önteni.
2014.08.27. 10:00
Cyri írta:... ha ezt is csipkedi akkor mit javasoltok hol kezdjem a keresést majd?
2014.08.27. 19:00
Cyri írta:Fecó írta:hamoriarpi írta:Motul 5w40 x-cell 8100. Annal jobb olajat nem tudok abba a motorba. Isten ments 10w40et beletolteni. Nekem 0 dl-t evett a fenti olajbol az M52B25. Es doxaora hangja volt.
Köszönöm a jó tanácsokat, a héten meg is veszem a fent említett olajat... egy próbát megér nemde? Meglátjuk mit csinál ezzel az olajjal, ha ezt is csipkedi akkor mit javasoltok hol kezdjem a keresést majd? Annyit már láttam hogy olajteknő tömítést cserélnem kell mert eléggé olajos a környékén... Szelepfedél tömítés már cserélve van. Vizet nem eszi egyáltalán, turbó nincs ami elcsipegetné az olajat! De még lehet! Na jó nem!![]()
2014.08.27. 23:39
Cyri írta:Fecó írta:hamoriarpi írta:Motul 5w40 x-cell 8100. Annal jobb olajat nem tudok abba a motorba. Isten ments 10w40et beletolteni. Nekem 0 dl-t evett a fenti olajbol az M52B25. Es doxaora hangja volt.
Köszönöm a jó tanácsokat, a héten meg is veszem a fent említett olajat... egy próbát megér nemde? Meglátjuk mit csinál ezzel az olajjal, ha ezt is csipkedi akkor mit javasoltok hol kezdjem a keresést majd? Annyit már láttam hogy olajteknő tömítést cserélnem kell mert eléggé olajos a környékén... Szelepfedél tömítés már cserélve van. Vizet nem eszi egyáltalán, turbó nincs ami elcsipegetné az olajat! De még lehet! Na jó nem!![]()
2014.08.27. 23:41
nagy.matyika írta:Cyri írta:Fecó írta:hamoriarpi írta:Motul 5w40 x-cell 8100. Annal jobb olajat nem tudok abba a motorba. Isten ments 10w40et beletolteni. Nekem 0 dl-t evett a fenti olajbol az M52B25. Es doxaora hangja volt.
Nem vészes az általad leírt használatEgy kis szelepszár szimering itt, egy kis olajszeparátor ott, mellé még egy kicsit nyúlott lánc, aztán könnyen elfogy pár liter olaj sajnos. Ha a Motul nem hoz javulást, akkor én még javaslok egy próbát egy bele való Liqui Moly olajjal, szerelőm szerint sok autójában lényegesen csökkentette az olajfogyást.
2014.08.27. 23:50
hamoriarpi írta:Nem vészes az általad leírt használatEgy kis szelepszár szimering itt, egy kis olajszeparátor ott, mellé még egy kicsit nyúlott lánc, aztán könnyen elfogy pár liter olaj sajnos. Ha a Motul nem hoz javulást, akkor én még javaslok egy próbát egy bele való Liqui Moly olajjal, szerelőm szerint sok autójában lényegesen csökkentette az olajfogyást.
2014.08.28. 11:19
2014.08.29. 01:58
Haminda írta:hamoriarpi írta:Most, hogy mindkettőt próbáltam: méginkább Motul.
Nekem Castrol-Total-Liqui Moly volt az eddigi olajcserék során. Az utóbbival voltam messze a legelégedettebb.
Lehet, hogy következőnek bepróbálom a Motult...
2014.08.29. 08:43
hamoriarpi írta:Haminda írta:hamoriarpi írta:Most, hogy mindkettőt próbáltam: méginkább Motul.
Nekem Castrol-Total-Liqui Moly volt az eddigi olajcserék során. Az utóbbival voltam messze a legelégedettebb.
Lehet, hogy következőnek bepróbálom a Motult...
Tedd azt! Ha nem válik be - nyakonönthetsz, mikor leengeded.
2014.09.14. 20:30
2014.09.14. 20:47
Valentin írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hol és miként lehet nullázni a szerviz intervallumot olajcsere után?
2014.09.14. 21:29