Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Automataváltó =-olajcsere =-vagy--nem--

2012.05.17. 10:30

Padre540 írta:
kabega írta:Üdvözlet Urak!

Honnan tudhatom milyen gyártmányú és típusú váltóval van szerelve a vasam? Realoem-ben VIN kód alapján megtudom nézni, vagy csak ha aláfekszem és szemrevételezem a típustábláját? Illetve milyen olajat és mennyit kellene beszereznem? (gondolom ez az adott típus függvénye)

Realoem-ben A5S360R/390R típust hozza, VIN alapján:gs88154

Köszönettel....

A Te váltód:A5S 360R - VT / GM 5L40E
A Castrol azt írja hogy ha nem veszed le akkor 4L olaj,csak gyári.Ez ügyben inkább várj egy olyan klubtársat,akinek van tapasztalata és megmondja a frankót.Esetleg körbenézhetsz még jobban itt a topikban,hátha találsz választ.

Helló!

Nekem 6 liter olaj jött le a váltóból, (360r, 525d), szerintem a 4 liter kevés lesz....
(((ha jól láttam a tied 530d, akkor pedig az 390r -es váltó szerintem.... :roll: )))

2012.05.17. 10:35

525DA-M-PETI írta:
Padre540 írta:

Honnan tudhatom milyen gyártmányú és típusú váltóval van szerelve a vasam? Realoem-ben VIN kód alapján megtudom nézni, vagy csak ha aláfekszem és szemrevételezem a típustábláját? Illetve milyen olajat és mennyit kellene beszereznem? (gondolom ez az adott típus függvénye)

Köszönettel....

A Castrol azt írja hogy ha nem veszed le akkor 4L olaj,csak gyári.Ez ügyben inkább várj egy olyan klubtársat,akinek van tapasztalata és megmondja a frankót.Esetleg körbenézhetsz még jobban itt a topikban,hátha találsz választ.

Helló!

Nekem 6 liter olaj jött le a váltóból, (360r, 525d), szerintem a 4 liter kevés lesz....
(((ha jól láttam a tied 530d, akkor pedig az 390r -es váltó szerintem.... :roll: )))

VIN alapján ez van neki:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=24&fg=05

A 4 litert Én is kevésnek találom,de valamiért ezt írja...

2012.05.17. 10:43

Padre540 írta:
525DA-M-PETI írta:
Padre540 írta:

Köszönettel....

Helló!

VIN alapján ez van neki:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=24&fg=05

A 4 litert Én is kevésnek találom,de valamiért ezt írja...

Helló!
Én csak a saját tapasztalatom alapján mondom, mert a haver 530d -jét 2003 -as a a5s 390r -el szerelték.
Egyébként most esett át egy váltófelújításon kb. fél éve, és nagyon jól megcsinálták neki... :taps:

2012.05.17. 10:50

Itt már a 390-es van.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... r_a5s390r/

2012.06.03. 11:03

Tud valaki egy nagyon jó és HOZZÁÉRTŐ automata váltóst a Dunántúlon? (Mondjuk Vp. megye környékén? Át szeretném nézetni a váltót!

2012.06.04. 09:56

Sziasztok!

Step. automata 528i-m van. Szépen rángatásmentesen váltogat az autó.
Olyan "problémám" van, hogy autópályán, pl. 130-nál ha odalépek, olyan érzésem van, mintha csúsztatna a váltó, nem egyenletesen pörög fel a fordulatszámmérő. Ez normális? Másnál is így van vagy valami nem stimmel?

Köszi és üdv,
N.

2012.06.07. 09:50

noup írta:Sziasztok!

Olyan "problémám" van, hogy autópályán, pl. 130-nál ha odalépek, olyan érzésem van, mintha csúsztatna a váltó, nem egyenletesen pörög fel a fordulatszámmérő. Ez normális? Másnál is így van vagy valami nem stimmel?

Köszi és üdv,
N.

Miért nem válaszol senki? Csak nekem van itt automata verdám? :doglotlo:

2012.06.07. 09:57

noup írta:

Köszi és üdv,
N.

Papp Tamást keresd meg a problémával. Vszínü konverter probléma vagy sima olajcsere, de nem akarok álszakérteni. Telefonszám a tippek-trükkök/aut.váltó olajcsere írás végén. Sok sikert!

Most látom, hogy nyiregyi vagy. Ebben az esetben Laczkóékkal egyeztetnék egy test-drivera.
KATT!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: noup
Értékelés: 4.76%
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hamoriarpi 2012.06.07. 11:14-kor.

2012.06.07. 10:01

noup írta:

Köszi és üdv,
N.

Attól is függ, mekkorát lépsz oda. Egyet visszavált, de ha lepadlózod, akkor kettőt is.
Csúszni nem szokott (csak a kerék). :lol:

2012.06.13. 18:47

simi64 írta:
...Egyet visszavált, de ha lepadlózod, akkor kettőt is.

Simi ezt mesélte valaki vagy olvastad valahol?!... :lol:

2012.06.13. 19:33

strobi írta:
simi64 írta:

a szart, ért hozzá! ..de leginkább a 30d váltójában van otthon :doglotlo: :facepalm: :D

2012.06.13. 19:41

Labi írta:
strobi írta:
simi64 írta:

a szart, ért hozzá! ..de leginkább a 30d váltójában van otthon :doglotlo: :facepalm: :D

Azt tudom,hogy a GM-ZF váltót ismeri... :roll:

De én a kerék csúszásra gondoltam mert azt tuti nem tapasztalatai alapján állítja... :lol:

2012.06.13. 20:06

strobi írta:
Labi írta:
strobi írta:
simi64 írta:

Azt tudom,hogy a GM-ZF váltót ismeri... :roll:

De én a kerék csúszásra gondoltam mert azt tuti nem tapasztalatai alapján állítja... :lol:

Néha utánaolvas az ember. :D
A szakirodalomnak...

Meg mesélték is :mrgreen:

2012.06.13. 21:04

tiszteletem! Ma elindultam az autóval (540i Touring Automata) 10KM-t mentem vele, majd újbóli elinduláskor mintha csúsztatná a kuplungot. a műszerfalon nem jelzi vissza hogy hol áll a váltó, hiba üzenetben Getribe program . Aksi sarut le vettem, 10p várakozás vissza, álló helyzetben a váltó csinálja a dolgát, ír is mindent, D-berak fék fel kicsi gáz autó meg se mozdul, motort jobban pörgetve nagy nehezen megmozdul lehet vele menni de nem vált. konkrét választ szeretnék, olyan mint olajcsere és szervíz terén, mi mennyibe és mit? Köszönöm előre is a válaszokat és megoldásokat Nem tippeket!

2012.06.13. 22:48

István írta:tiszteletem! Ma elindultam az autóval (540i Touring Automata) 10KM-t mentem vele, majd újbóli elinduláskor mintha csúsztatná a kuplungot. a műszerfalon nem jelzi vissza hogy hol áll a váltó, hiba üzenetben Getribe program . Aksi sarut le vettem, 10p várakozás vissza, álló helyzetben a váltó csinálja a dolgát, ír is mindent, D-berak fék fel kicsi gáz autó meg se mozdul, motort jobban pörgetve nagy nehezen megmozdul lehet vele menni de nem vált. konkrét választ szeretnék, olyan mint olajcsere és szervíz terén, mi mennyibe és mit? Köszönöm előre is a válaszokat és megoldásokat Nem tippeket!

Hogyan várhatsz megoldást így :?:
Gépre kell tenni az autót,rengeteg hibalehetőség van.Biztos hogy vészprogramban van,azért indul el nehezen,azért érzed úgy hogy nem vált,mivel vészprogramban a 3.-at használja csak.
Lehet egy solenoid-tól kezdve a teljes felújításig.
Gép,szerelő.Ennyi.

2012.06.14. 10:06

Padre540 írta:
István írta:tiszteletem! Ma elindultam az autóval (540i Touring Automata) 10KM-t mentem vele, majd újbóli elinduláskor mintha csúsztatná a kuplungot. a műszerfalon nem jelzi vissza hogy hol áll a váltó, hiba üzenetben Getribe program . Aksi sarut le vettem, 10p várakozás vissza, álló helyzetben a váltó csinálja a dolgát, ír is mindent, D-berak fék fel kicsi gáz autó meg se mozdul, motort jobban pörgetve nagy nehezen megmozdul lehet vele menni de nem vált. konkrét választ szeretnék, olyan mint olajcsere és szervíz terén, mi mennyibe és mit? Köszönöm előre is a válaszokat és megoldásokat Nem tippeket!

Hogyan várhatsz megoldást így :?:
Gépre kell tenni az autót,rengeteg hibalehetőség van.Biztos hogy vészprogramban van,azért indul el nehezen,azért érzed úgy hogy nem vált,mivel vészprogramban a 3.-at használja csak.
Lehet egy solenoid-tól kezdve a teljes felújításig.
Gép,szerelő.Ennyi.

Padre!
Hogyhogy nem tudsz konkrét választ adni?!
Nehogymár csalódni kelljen benned?
Ha az e heti 5 nyerő lottószámot sem tudod most megmondani, akkor végleg lehúzhatod magad!
:mrgreen:

2012.06.14. 11:01

Jerry írta:Padre!
Hogyhogy nem tudsz konkrét választ adni?!
Nehogymár csalódni kelljen benned?
Ha az e heti 5 nyerő lottószámot sem tudod most megmondani, akkor végleg lehúzhatod magad!
:mrgreen:

Tudom!De megtartom magamnak! :D

2012.06.14. 11:53

Nem kell gúnyolódni srácok.A fiam buzgóságában írta azt ,hogy konkrét választ szeretne.Én arra lennék kíváncsi ,hogy egyszerű, probléma is okozhat e ilyen hibát.És hibakiolvasással meg lehet e tudni , mi okozza a bajt?Köszi.

2012.06.14. 12:35

Köszönöm a címet,tel.számot.Nekem nincs is túl messze Mindszent.

2012.06.23. 23:00

Üdv!
Elkezdtem olvasni ezt a topicot az elejétől kezdve, de még csak a 44. oldalig jutottam, bazi hosszú olvasmány. :shock: Azt szeretném megtudni, hogy kiderült-e, hogy OIL AGEING 99% az most jót, vagy rosszat jelent?! Tehát az 1, vagy a 100 a jó érték?
Köszi!
Hozzászólás küldése

VigLink badge