![]() |
2008.04.25. 20:28
kzoli819 írta:Lehet rosszul gondolkozom, de én ezzel az UV-val kissé bizalmatlan vagyok. Mert ha egy karosszéria elemet megvesz valaki a bontóba az autójára, akkor azt többnyire felcsiszolják és újrafujják. Vagy az UV ilyenkor is megmarad?
2008.04.25. 23:00
Labi írta:kzoli819 írta:Lehet rosszul gondolkozom, de én ezzel az UV-val kissé bizalmatlan vagyok. Mert ha egy karosszéria elemet megvesz valaki a bontóba az autójára, akkor azt többnyire felcsiszolják és újrafujják. Vagy az UV ilyenkor is megmarad?
ja. aszongya a kölök, hogy több réteg festék alatt is látszik... bár a dolog tetszik, soha a büdös életben nem jutna eszembe UV fény alatt vizsgálni egy autót vagy alkatrészt vásárláskor!
2008.04.26. 11:03
2008.04.27. 00:09
Kaya írta:elgondolkodtam ezen az uv festéke jelölgetésen.
megállok egy szép nyári este a fényesre polirozott járgányommal egy szorakozo
hely előtt ahol világit egy pár uv lámpa és előtünnek az idiota jelölések az autoban:D:D
milyen hülyén néz ki...
ViSoR írta:A szolárium kirakata. Szerintem az UV jó dolog, leszámítva azt, hogy nemrég voltam műszakin és eredetvizsgán és egyik helyen sem ellenőrizték UV lámpával a kocsit.
kzoli819 írta:Lehet rosszul gondolkozom, de én ezzel az UV-val kissé bizalmatlan vagyok. Mert ha egy karosszéria elemet megvesz valaki a bontóba az autójára, akkor azt többnyire felcsiszolják és újrafujják. Vagy az UV ilyenkor is megmarad?
Labi írta:ja. aszongya a kölök, hogy több réteg festék alatt is látszik... bár a dolog tetszik, soha a büdös életben nem jutna eszembe UV fény alatt vizsgálni egy autót vagy alkatrészt vásárláskor!
2008.04.27. 00:58
E21M20B27 írta:
Na ezzel kicsit nem értek egyet. Nem hiszem, hogy bent lehettél az eredetvizsgálat alatt a műhelyben. R-Go nem hiszem, hogy láthattad, hogy megnézték-e UV fény alatt a kocsit vagy sem. De biztosan nem nézték meg, mivel ezt még nem kell ellenőrizni sem műszakin, sem eredetvizsgán. Még! Ezen ügyködik éppen Gablini úr.
2008.04.27. 08:24
zajcev írta:En mar neztem vegig eredetvizsgat, es nem nezte at UV lampaval a kocsit a srac. Csak kerte, hogy mogotte legyunk fenykepkesziteskor
2008.04.27. 09:18
E21M20B27 írta:zajcev írta:En mar neztem vegig eredetvizsgat, es nem nezte at UV lampaval a kocsit a srac. Csak kerte, hogy mogotte legyunk fenykepkesziteskor
Sajnos ez jellemző. De erre inkább nem mondok semmit. A szabály, hogy nem lehet bent az ügyfél. Persze erre sokan nagy ívben sz@rnak.
OFF
Neked nem volt egy E21-ed? Ezüst szürke?![]()
ON
2008.04.27. 09:25
luc72 írta:Rengeteg mobil eredetiség vizsgáló van, ott mivan? Azt mondja menny el egy utca saroknyit, és minden gyalogost elhajt?:-)
2008.04.27. 12:36
E21M20B27 írta:zajcev írta:En mar neztem vegig eredetvizsgat, es nem nezte at UV lampaval a kocsit a srac. Csak kerte, hogy mogotte legyunk fenykepkesziteskor
Sajnos ez jellemző. De erre inkább nem mondok semmit.
2008.04.27. 12:53
AlpinaFan írta:E21M20B27 írta:zajcev írta:En mar neztem vegig eredetvizsgat, es nem nezte at UV lampaval a kocsit a srac. Csak kerte, hogy mogotte legyunk fenykepkesziteskor
Sajnos ez jellemző. De erre inkább nem mondok semmit.
Mint szakmabeli, mondd el inkább, hogy ez miért is "sajnos"?
Előre is köszi.
2008.04.27. 15:05
OFF
Neked nem volt egy E21-ed? Ezüst szürke?![]()
ON
2008.04.28. 09:25
E21M20B27 írta:ViSoR írta:A szolárium kirakata. Szerintem az UV jó dolog, leszámítva azt, hogy nemrég voltam műszakin és eredetvizsgán és egyik helyen sem ellenőrizték UV lámpával a kocsit.
Na ezzel kicsit nem értek egyet. Nem hiszem, hogy bent lehettél az eredetvizsgálat alatt a műhelyben. R-Go nem hiszem, hogy láthattad, hogy megnézték-e UV fény alatt a kocsit vagy sem. De biztosan nem nézték meg, mivel ezt még nem kell ellenőrizni sem műszakin, sem eredetvizsgán. Még! Ezen ügyködik éppen Gablini úr.
2008.04.28. 10:07
2008.04.28. 11:07
sxoe írta:Egyet kell értenem Visorral. Nálunk is így megy. Persze amit E21M20B27 mond abban is van igazság mert úgy kéne lennie!
Legegyszerűbb példa:
Haveromat iszonyatosan átb.szták egy kocsival, de amilyen hülye gondolkodás nélkül megvette. Mikor megmutatta másnap találkoztam valakivel aki ismerte az autó előző tulaját. Többekközt az is kiderült, hogy nem a gyári motor van benne (az már meghalt rég) hanem egy másik, de annak is már több alkatrésze nem eredeti. A probléma ott volt, hogy nem iratták át az új motort mert úgyis rövid időn belül eladásra szánták. Haver megvette, elvitte az eredetiségvizsgára, 5 perc múlva papír a kezében és mehetett tovább. A kutya nem nézte meg a kocsiját...
Sajnos a legtöbb helyen ez így megy...
2008.04.28. 11:45
2008.04.28. 12:34
vaszarig írta:sxoe írta:Egyet kell értenem Visorral. Nálunk is így megy. Persze amit E21M20B27 mond abban is van igazság mert úgy kéne lennie!
Legegyszerűbb példa:
Haveromat iszonyatosan átb.szták egy kocsival, de amilyen hülye gondolkodás nélkül megvette. Mikor megmutatta másnap találkoztam valakivel aki ismerte az autó előző tulaját. Többekközt az is kiderült, hogy nem a gyári motor van benne (az már meghalt rég) hanem egy másik, de annak is már több alkatrésze nem eredeti. A probléma ott volt, hogy nem iratták át az új motort mert úgyis rövid időn belül eladásra szánták. Haver megvette, elvitte az eredetiségvizsgára, 5 perc múlva papír a kezében és mehetett tovább. A kutya nem nézte meg a kocsiját...
Sajnos a legtöbb helyen ez így megy...
Hát ez érdekes, mivel a motorszámról is fényképet kell csinálni. A képeket meg ugye el kell küldeni a minisztériumba, ahol arhíválják őket! Szóval, ha a kocsiban lévő motorszám nem stimmel a forgalmiban lévővel, akkor nem tudom, az hogy kaphatott megfelelő minősítést!![]()
Amúgy igazatok van, én is voltam már olyan eredetvizsgán, ahol a kutyát nem érdekelte, hogy hol a kocsi, csak a lényeg, hogy én és senki más se legyen a fényképen a kocsin kívül!
2008.04.28. 12:53
ViSoR írta:Te miről beszélsz jóbarát, eddig 3 eredetvizsgát láttam, kettő utcán történt, egy meg az autópiacon. 5km-es körzetben nem volt műhely. Rendeled, házhoz jön, már bárki lehet eredetvizsgás. Kis furgonnal jött hozzám egy kb 19 éves forma, a csomagtartóban volt a gyári motorom (motortérben valami egészmás van) még meg sem kellett kennem és lelapírozta. Pedig életemben nem láttam a csávót. Kinyomtatta 20perc volt az egész. Ellesik, hogy mit vizsgálnak LOL... nagy humbuk, lehúzás ez az egész!
2008.04.28. 15:35
2008.04.29. 06:54
sxoe írta:E21M20B27! Te csak eredetvizsgával foglalkozol vagy műszakiztatással is?
2008.04.29. 10:32
E21M20B27 írta:sxoe írta:E21M20B27! Te csak eredetvizsgával foglalkozol vagy műszakiztatással is?
Csak eredetvizsgával. Van mellettünk egy műszaki vizsgáztató cég, de én nem műszakiztatok.