Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.04.25. 20:28

kzoli819 írta:Lehet rosszul gondolkozom, de én ezzel az UV-val kissé bizalmatlan vagyok. Mert ha egy karosszéria elemet megvesz valaki a bontóba az autójára, akkor azt többnyire felcsiszolják és újrafujják. Vagy az UV ilyenkor is megmarad?

ja. aszongya a kölök, hogy több réteg festék alatt is látszik... bár a dolog tetszik, soha a büdös életben nem jutna eszembe UV fény alatt vizsgálni egy autót vagy alkatrészt vásárláskor!

2008.04.25. 23:00

Labi írta:
kzoli819 írta:Lehet rosszul gondolkozom, de én ezzel az UV-val kissé bizalmatlan vagyok. Mert ha egy karosszéria elemet megvesz valaki a bontóba az autójára, akkor azt többnyire felcsiszolják és újrafujják. Vagy az UV ilyenkor is megmarad?

ja. aszongya a kölök, hogy több réteg festék alatt is látszik... bár a dolog tetszik, soha a büdös életben nem jutna eszembe UV fény alatt vizsgálni egy autót vagy alkatrészt vásárláskor!

labikám akkor te totál le vagy maradva. nálam mindig van egy uv lámpa.
tudod, sohasem lehet tudni. :lol:

2008.04.26. 11:03

Régen a pénzt sem vizsgálták UV alatt, most már minden pénztárban alátolják az 5000Ft felettieket.
Jó dolog ez, csak be kell szopkodnia magát a köztudatba.

2008.04.27. 00:09

Kaya írta:elgondolkodtam ezen az uv festéke jelölgetésen.
megállok egy szép nyári este a fényesre polirozott járgányommal egy szorakozo
hely előtt ahol világit egy pár uv lámpa és előtünnek az idiota jelölések az autoban :D:D:D
milyen hülyén néz ki...

Az idióta jelölések nem fognak látszódni, mert ezek a B, C oszlopokra illetve az ajtók, karosszéria elemek belső, nem látható felére kerülnek felfestésre.

ViSoR írta:A szolárium kirakata. Szerintem az UV jó dolog, leszámítva azt, hogy nemrég voltam műszakin és eredetvizsgán és egyik helyen sem ellenőrizték UV lámpával a kocsit.

Na ezzel kicsit nem értek egyet. Nem hiszem, hogy bent lehettél az eredetvizsgálat alatt a műhelyben. R-Go nem hiszem, hogy láthattad, hogy megnézték-e UV fény alatt a kocsit vagy sem. De biztosan nem nézték meg, mivel ezt még nem kell ellenőrizni sem műszakin, sem eredetvizsgán. Még! Ezen ügyködik éppen Gablini úr.

Egyáltalán nem jellemző, hogy újrafújják. Leginkább mindenki olcsón akarja megúszni, és megpróbál ugyan olyan színű karosszéria elemet találni a bontóba, mint amilyen a járművének az eredeti színe.

Labi írta:ja. aszongya a kölök, hogy több réteg festék alatt is látszik... bár a dolog tetszik, soha a büdös életben nem jutna eszembe UV fény alatt vizsgálni egy autót vagy alkatrészt vásárláskor!

Nem is neked kell majd ezt vizsgálni, hanem ha ezt "rendszeresítik" akkor minden eredetvizsgán nézni kell. Persze erről még vajmi kevés az infó.

2008.04.27. 00:58

E21M20B27 írta:
Na ezzel kicsit nem értek egyet. Nem hiszem, hogy bent lehettél az eredetvizsgálat alatt a műhelyben. R-Go nem hiszem, hogy láthattad, hogy megnézték-e UV fény alatt a kocsit vagy sem. De biztosan nem nézték meg, mivel ezt még nem kell ellenőrizni sem műszakin, sem eredetvizsgán. Még! Ezen ügyködik éppen Gablini úr.

En mar neztem vegig eredetvizsgat, es nem nezte at UV lampaval a kocsit a srac. Csak kerte, hogy mogotte legyunk fenykepkesziteskor ;)

2008.04.27. 08:24

zajcev írta:En mar neztem vegig eredetvizsgat, es nem nezte at UV lampaval a kocsit a srac. Csak kerte, hogy mogotte legyunk fenykepkesziteskor ;)

Sajnos ez jellemző. De erre inkább nem mondok semmit. A szabály, hogy nem lehet bent az ügyfél. Persze erre sokan nagy ívben sz@rnak.

OFF
Neked nem volt egy E21-ed? Ezüst szürke? :)
ON

2008.04.27. 09:18

E21M20B27 írta:
zajcev írta:En mar neztem vegig eredetvizsgat, es nem nezte at UV lampaval a kocsit a srac. Csak kerte, hogy mogotte legyunk fenykepkesziteskor ;)

Sajnos ez jellemző. De erre inkább nem mondok semmit. A szabály, hogy nem lehet bent az ügyfél. Persze erre sokan nagy ívben sz@rnak.

OFF
ON

Rengeteg mobil eredetiség vizsgáló van, ott mivan? Azt mondja menny el egy utca saroknyit, és minden gyalogost elhajt?:-)

2008.04.27. 09:25

luc72 írta:Rengeteg mobil eredetiség vizsgáló van, ott mivan? Azt mondja menny el egy utca saroknyit, és minden gyalogost elhajt?:-)

Azoknak kötelező (lenne) minden eredetvizsgált autó köré "paravánt" felállítani, mielőtt elkezd eredetvizsgálni. Persze ezt jó ha a mobil eredetvizsgások 10%-a betartja.

2008.04.27. 12:36

E21M20B27 írta:

Sajnos ez jellemző. De erre inkább nem mondok semmit.

Mint szakmabeli, mondd el inkább, hogy ez miért is "sajnos"?
Előre is köszi.

2008.04.27. 12:53

AlpinaFan írta:
E21M20B27 írta:

Sajnos ez jellemző. De erre inkább nem mondok semmit.

Mint szakmabeli, mondd el inkább, hogy ez miért is "sajnos"?
Előre is köszi.

A leg alapabb szabály, hogy az ügyfél nem tartózkodhat abban a helységben, ahol a vizsgálat folyik. Miért? Mert ha egy gépjármű tolvaj "jómunkásember" végignézhetné, hogy ilyenkor mit is vizsgálunk egy autón, akkor "ötletet kaphat", hogy hogyan is tudná kijátszani az eredetvizsgást. Merthogy látja mit vizsgál egy eredetvizsgáló, és mit nem. Ezért nem lehetnek egy légtérben. Persze sárkány ellen sárkány fű. Ha valaki nagyon meg akar hamisítani egy autót, akkor az meg fogja hamisítani. És ezek a jármű eltulajdonító kollégák azért így is jól vannak informálva arról, hogy mit is vizsgál egy eredetvizsgás. És pont ebből következik, hogy mióta van eredetvizsga kb. 60%-al visszaesett a járműlopások aránya. A maradék 40%-ot vagy külföldre viszik, vagy szétbontják, és úgy árulják. Nagyon ritkán futunk már bele hamisított autóba. Ha mindent rendesen megnéz az eredetvizsgáló, akkor 100% biztonsággal kiszűrhető, hogy meg lett-e hamisítva az autó vagy sem. A "sajnos"-t pedig arra írtam, hogy sok a link eredetvizsgáló, és eléggé elkurvult ez a szakma. De ez csak az én véleményem. Ez eléggé összetett dolog. Itt még a szar is szar.

2008.04.27. 15:05

E21M20B27 írta:

OFF
ON

Nem, E30-am volt.

2008.04.28. 09:25

E21M20B27 írta:
ViSoR írta:A szolárium kirakata. Szerintem az UV jó dolog, leszámítva azt, hogy nemrég voltam műszakin és eredetvizsgán és egyik helyen sem ellenőrizték UV lámpával a kocsit.

Te miről beszélsz jóbarát, eddig 3 eredetvizsgát láttam, kettő utcán történt, egy meg az autópiacon. 5km-es körzetben nem volt műhely. Rendeled, házhoz jön, már bárki lehet eredetvizsgás. Kis furgonnal jött hozzám egy kb 19 éves forma, a csomagtartóban volt a gyári motorom (motortérben valami egészmás van) még meg sem kellett kennem és lelapírozta. Pedig életemben nem láttam a csávót. Kinyomtatta 20perc volt az egész. Ellesik, hogy mit vizsgálnak LOL... nagy humbuk, lehúzás ez az egész!

2008.04.28. 10:07

Egyet kell értenem Visorral. Nálunk is így megy. Persze amit E21M20B27 mond abban is van igazság mert úgy kéne lennie!
Legegyszerűbb példa:
Haveromat iszonyatosan átb.szták egy kocsival, de amilyen hülye gondolkodás nélkül megvette. Mikor megmutatta másnap találkoztam valakivel aki ismerte az autó előző tulaját. Többekközt az is kiderült, hogy nem a gyári motor van benne (az már meghalt rég) hanem egy másik, de annak is már több alkatrésze nem eredeti. A probléma ott volt, hogy nem iratták át az új motort mert úgyis rövid időn belül eladásra szánták. Haver megvette, elvitte az eredetiségvizsgára, 5 perc múlva papír a kezében és mehetett tovább. A kutya nem nézte meg a kocsiját...

Sajnos a legtöbb helyen ez így megy...

Eredetvizsga

2008.04.28. 11:07

sxoe írta:Egyet kell értenem Visorral. Nálunk is így megy. Persze amit E21M20B27 mond abban is van igazság mert úgy kéne lennie!
Legegyszerűbb példa:
Haveromat iszonyatosan átb.szták egy kocsival, de amilyen hülye gondolkodás nélkül megvette. Mikor megmutatta másnap találkoztam valakivel aki ismerte az autó előző tulaját. Többekközt az is kiderült, hogy nem a gyári motor van benne (az már meghalt rég) hanem egy másik, de annak is már több alkatrésze nem eredeti. A probléma ott volt, hogy nem iratták át az új motort mert úgyis rövid időn belül eladásra szánták. Haver megvette, elvitte az eredetiségvizsgára, 5 perc múlva papír a kezében és mehetett tovább. A kutya nem nézte meg a kocsiját...

Hát ez érdekes, mivel a motorszámról is fényképet kell csinálni. A képeket meg ugye el kell küldeni a minisztériumba, ahol arhíválják őket! Szóval, ha a kocsiban lévő motorszám nem stimmel a forgalmiban lévővel, akkor nem tudom, az hogy kaphatott megfelelő minősítést! :roll: :?: Amúgy igazatok van, én is voltam már olyan eredetvizsgán, ahol a kutyát nem érdekelte, hogy hol a kocsi, csak a lényeg, hogy én és senki más se legyen a fényképen a kocsin kívül! :)

2008.04.28. 11:45

Stimmelt a forgalmival a motorszám, a csomagtartóban levő blokkéval legalábbis :lol:

Re: Eredetvizsga

2008.04.28. 12:34

vaszarig írta:
sxoe írta:Egyet kell értenem Visorral. Nálunk is így megy. Persze amit E21M20B27 mond abban is van igazság mert úgy kéne lennie!
Legegyszerűbb példa:

Hát ez érdekes, mivel a motorszámról is fényképet kell csinálni. A képeket meg ugye el kell küldeni a minisztériumba, ahol arhíválják őket! Szóval, ha a kocsiban lévő motorszám nem stimmel a forgalmiban lévővel, akkor nem tudom, az hogy kaphatott megfelelő minősítést! :roll: :?: Amúgy igazatok van, én is voltam már olyan eredetvizsgán, ahol a kutyát nem érdekelte, hogy hol a kocsi, csak a lényeg, hogy én és senki más se legyen a fényképen a kocsin kívül! :)

Lehet, hogy ott is volt vmi kókány csak nem tudok róla. De a motor tuti nem stimmelt!

2008.04.28. 12:53

ViSoR írta:Te miről beszélsz jóbarát, eddig 3 eredetvizsgát láttam, kettő utcán történt, egy meg az autópiacon. 5km-es körzetben nem volt műhely. Rendeled, házhoz jön, már bárki lehet eredetvizsgás. Kis furgonnal jött hozzám egy kb 19 éves forma, a csomagtartóban volt a gyári motorom (motortérben valami egészmás van) még meg sem kellett kennem és lelapírozta. Pedig életemben nem láttam a csávót. Kinyomtatta 20perc volt az egész. Ellesik, hogy mit vizsgálnak LOL... nagy humbuk, lehúzás ez az egész!

Na akkor... Már ne is haragudj, de kikérném magamnak ezt a hangnemet. Kb. 8 éve csinálom az eredetvizsgát, hidd el picit nagyobb rálátásom van erre a témára. Szóval az, hogy te láttál 3 eredetvizsgát az semmit nem jelent. A mobil eredetvizsgások ennek a szakmának a rémei. De most nem fogok sztorikat leírni. Nem újdonság, hogy mit csinál néhány eredetvizsgáló. Ez az ő bajuk. Én azt írtam le, hogy hogyan kellene ezt csinálni, és milyen szabályai vannak. Azon azért nem ártana elgondolkodni, hogy a fényképen miért nem látszódhat senki. Kb. azért, mert a fényképeket visszanézik a BM-ben is. És nem az a baja a fényképekkel ilyenkor általában a BM-nek, hogy a fotózás közben nem visel nyakkendőt a tulaj, hanem a már vázolt indokok miatt. Az pedig, hogy bárki lehet eredetvizsgás, ez szintén egy tévedés. Minimum, hogy gépjármű szerelő végzettségűnek kell lennie, és rendelkeznie kell 2 hónapnál nem öregebb hatósági erkölcsi bizonyitvánnyal + le kell tennie egy külön erre szakosodott eredetvizsga vizsgát is. Persze ha ezek megvannak akkor bárki lehet eredetvizsgás. Az meg, hogy lehúzás, ezzel nem vitatkozom, mert valóban az. De mindez idáig még senki nem volt annyira felháborodva az árakon, hogy a Lampert Mónikán számon kérje mi kerül ezen ennyibe. Általában csak minket eredetvizsgásokat fárasztanak a károgásukkal a tisztelt új jármű tulajdonosok. Mintha mi szabnánk meg az árakat. Az eredetvizsga árából kb 10% esik le nekünk, akik a lényegi munkát végezzük. Én kinek panaszkodjak? De így van ez a műszaki vizsgával és a zöldkártyával is. Többek között a mobil eredetvizsgások tehetnek arról is, hogy már nem lehet kedvezményt adni az eredetvizsga árából. De ez megint egy másik törpénet. Viszont az is érdekes számomra, hogy a jármű tulajdonosok is fel vannak háborodva 17000 ft-os eredetvizsga díjjon, viszont simán behiteleznek 5-10 évekre autókat, és THM-be meg százezrekkel fizetnek többet az autó valós árán felül. Az sosem baj! Mindíg csak a 17000 ft-os eredetvizsga ára basztatja mindenkinek a csőrét. Egyszerű a dolog. Ha valaki sokalja az átírás költségét (ami valóban irreálisan drága) akkor nem kell kérem autót lecserélni. El kell viselni azt a szúró érzést a fejedben ami folyamatosan basztat, hogy te egy másik újabb autóba akarsz átülni. Ha pedig válalod, hogy átülsz, és telik hitelre is, akkor teljen egy 17000 ft-os eredetvizsgára is. Persze ez nem konkrétan neked szólt, hanem az itthon többségnek, akire ez érvényes. De a többségre érvényes. Többek között ezért járok én is egy 20 éves Ford Fiesta 1.6D-vel. Mert nehezen de leküzdöm ezt a szúró érzést a fejemben ami minden nap basztat mikor elmegy mellettem egy jobb BMW.

2008.04.28. 15:35

E21M20B27! Te csak eredetvizsgával foglalkozol vagy műszakiztatással is?

2008.04.29. 06:54

sxoe írta:E21M20B27! Te csak eredetvizsgával foglalkozol vagy műszakiztatással is?

Csak eredetvizsgával. Van mellettünk egy műszaki vizsgáztató cég, de én nem műszakiztatok.

2008.04.29. 10:32

E21M20B27 írta:
sxoe írta:E21M20B27! Te csak eredetvizsgával foglalkozol vagy műszakiztatással is?

Csak eredetvizsgával. Van mellettünk egy műszaki vizsgáztató cég, de én nem műszakiztatok.

Oks! Köszi!
Hozzászólás küldése

VigLink badge