![]() |
2009.10.02. 19:15
2009.10.03. 07:51
2009.10.03. 12:06
gti205 írta:Sziasztok!
Hidszilentet kell cserélnem, mi a vélemény az utángyártott szilentröl?
2001-es Touring nem szintszabályzós.
2009.10.03. 12:17
Viper írta:gti205 írta:Sziasztok!
Az utángyártott szilentekről nekem az a véleményem, hogy éppen arra a célra gyártják őket, mint a
gyárit. Mióta demokráciában élünk mi is megvásárolhatjuk az összes nyugati gyártó alkatrészeit, innen-onnan. Sok esetben gyári beszállítók, megnyertek egy tendert, előtte is gyártottak utána is fognak. Attól, hogy az adott tipúshoz nem ők gyártják a gyárnak még lehetnek jók, sőt akár jobbak is! Szerintem kibuktak már a koklerek, ami a piacon van és nevesebb gyártó, azok biztosan jó, méretpontos. Egy nyomorult szilent gumiból és fémből áll. A gumi az gumi a fém az fém. Persze lehetne vitatkozni, hogy jó gumifából van-e.
Inkább a fő szempont az, hogy ki szereli be!!!
Egyszer voltam egy előadáson, ahol a kerékcsapágyak volt a téma és ott megmaradt bennem egy jó mondat:
A kerékcsapágyak 50%-a beszerelés közben megy tönkre!
Ezen kéne elgondolkozni. Szerintem a szilentekkel ugyaez a helyzet.
A jó szerelő olyan, mint a kincs, mindenkinek meg kell találnia az övét.
2009.10.03. 12:34
lepke írta:Viper írta:gti205 írta:Sziasztok!
Az utángyártott szilentekről nekem az a véleményem, hogy éppen arra a célra gyártják őket, mint a
gyárit. Mióta demokráciában élünk mi is megvásárolhatjuk az összes nyugati gyártó alkatrészeit, innen-onnan. Sok esetben gyári beszállítók, megnyertek egy tendert, előtte is gyártottak utána is fognak. Attól, hogy az adott tipúshoz nem ők gyártják a gyárnak még lehetnek jók, sőt akár jobbak is! Szerintem kibuktak már a koklerek, ami a piacon van és nevesebb gyártó, azok biztosan jó, méretpontos. Egy nyomorult szilent gumiból és fémből áll. A gumi az gumi a fém az fém. Persze lehetne vitatkozni, hogy jó gumifából van-e.
Inkább a fő szempont az, hogy ki szereli be!!!
Egyszer voltam egy előadáson, ahol a kerékcsapágyak volt a téma és ott megmaradt bennem egy jó mondat:
A kerékcsapágyak 50%-a beszerelés közben megy tönkre!
Ezen kéne elgondolkozni. Szerintem a szilentekkel ugyaez a helyzet.
A jó szerelő olyan, mint a kincs, mindenkinek meg kell találnia az övét.
Helo
Ez nagyon érdekes dolog
erről még nem hallottam 50%tönkre megy![]()
üdv zoli
2009.10.10. 22:49
2009.10.11. 11:29
pepperoni írta:Üdv márkatársak!
Ma a fiam elvitte az autót,
pepperoni írta: és azt mondja, hogy rászaladt egy fekvő rendőrre, amit nem vett észre. Most a jobb eleje, ha megmozdul fe-le, iszonyúan nyekereg. Kézzel is ki lehet váltani, már egy pici mozgásnál is hallani. A toronycsapágy felől hallom, de persze bárhonnan jöhet. Van valami tipp esetleg? Előre is köszi!
2009.10.11. 11:54
2009.10.20. 18:40
2009.10.22. 19:58
2009.10.22. 23:14
2009.10.22. 23:29
csipi írta:Sziasztok!
Kerékcsapágy hibát hogyan tudom kiszűrni?
Valami búg az autóban, eddig azt hittem, hogy a kukaérett nyár gumik, de most a télivel is búgicsál.
Hogyan lehet kiszűrni, hogy difi, féltengely, csapágy, vagy mégis a gumik?
Tavaly egyszer emelgették, forgatták, de semmi.
Nt-nél jövő héten lesz inspekcióm+ kuplungcsere, akkor jó lenne ezt is helyretenni.
2009.10.23. 10:31
2009.10.23. 11:30
kzoli819 írta:Az ebay-en nézegettem, hogy lehet rendelni futómű javító szettet az első és a hátsó futóműhöz, ami tartalmazza az összes lengőkart, összekötőt, stab. kart, szilenteket stb.
Valaki rendelt már ilyet? Milyen minőséget képviselnek ezek a csomagok? Mert én nem találok rajta márkajelzést.
2009.10.23. 11:59
jackson írta:kzoli819 írta:Az ebay-en nézegettem, hogy lehet rendelni futómű javító szettet az első és a hátsó futóműhöz, ami tartalmazza az összes lengőkart, összekötőt, stab. kart, szilenteket stb.
Valaki rendelt már ilyet? Milyen minőséget képviselnek ezek a csomagok? Mert én nem találok rajta márkajelzést.
Általában utángyártott. Most a minőség mihez képest. Mert a gyári pontosságának/minőségének a manó tudja mennyire van a közelében. Elvégre nem tudjuk ki a szállitó.
Jackson, aki válaszol
2009.10.23. 12:48
kzoli819 írta:jackson írta:kzoli819 írta:Az ebay-en nézegettem, hogy lehet rendelni futómű javító szettet az első és a hátsó futóműhöz, ami tartalmazza az összes lengőkart, összekötőt, stab. kart, szilenteket stb.
Általában utángyártott. Most a minőség mihez képest. Mert a gyári pontosságának/minőségének a manó tudja mennyire van a közelében. Elvégre nem tudjuk ki a szállitó.
Jackson, aki válaszol
Épp ez érdekelne engem is. 10 év autóalkatrészes múltal tudom hogy melyik utángyártott jó minőségű. De itt nincs semmi márkanév megadva. Gondoltam hátha valaki már találkozott ilyennel és tudja mondani hogy Febi, Meyle, Lemförder vagy esetleg made in kaki volt a csomagban.
2009.10.23. 13:17
jackson írta:kzoli819 írta:jackson írta:kzoli819 írta:Az ebay-en nézegettem, hogy lehet rendelni futómű javító szettet az első és a hátsó futóműhöz, ami tartalmazza az összes lengőkart, összekötőt, stab. kart, szilenteket stb.
Jackson, aki válaszol
Épp ez érdekelne engem is. 10 év autóalkatrészes múltal tudom hogy melyik utángyártott jó minőségű. De itt nincs semmi márkanév megadva. Gondoltam hátha valaki már találkozott ilyennel és tudja mondani hogy Febi, Meyle, Lemförder vagy esetleg made in kaki volt a csomagban.
Hát akkor érted, hogy a franc tudja egy korábbi vásárlás volt Febi (mert mondjuk rosszat rendelt) ez meg mondjuk made in kaki és megszívtad. Zsákba macska jellegű.
Jackson, aki azért óvatosságra int
2009.10.23. 17:37
Pofon egyszerű meg kell kérdezni az eladótkzoli819 írta:Az ebay-en nézegettem, hogy lehet rendelni futómű javító szettet az első és a hátsó futóműhöz, ami tartalmazza az összes lengőkart, összekötőt, stab. kart, szilenteket stb.
2009.10.23. 22:18
admin írta:Pofon egyszerű meg kell kérdezni az eladótkzoli819 írta:Az ebay-en nézegettem, hogy lehet rendelni futómű javító szettet az első és a hátsó futóműhöz, ami tartalmazza az összes lengőkart, összekötőt, stab. kart, szilenteket stb.
Valaki rendelt már ilyet? Milyen minőséget képviselnek ezek a csomagok? Mert én nem találok rajta márkajelzést.És akkor nem zsákba macska mert ha nem az jön akkor lóvét vissza húzod feltéve ha paypal-on fizetél.De a köcsög németek nem nagyon szeretik a paypal-t.
2009.10.24. 08:39
Pocilaci írta:admin írta:Pofon egyszerű meg kell kérdezni az eladótkzoli819 írta:Az ebay-en nézegettem, hogy lehet rendelni futómű javító szettet az első és a hátsó futóműhöz, ami tartalmazza az összes lengőkart, összekötőt, stab. kart, szilenteket stb.
Valaki rendelt már ilyet? Milyen minőséget képviselnek ezek a csomagok? Mert én nem találok rajta márkajelzést.És akkor nem zsákba macska mert ha nem az jön akkor lóvét vissza húzod feltéve ha paypal-on fizetél.De a köcsög németek nem nagyon szeretik a paypal-t.
Hmm eddig minden BMW-s cucc amit vettem ment Paypallal. Viszont ha nem beszélsz németül írhatsz angolul de nekem mindíg németül írt vissza...még jó haogz az asszony németes.
És a pénz is visszahúzható ahogy tanult kolegánk említette.
Üdv!