![]() |
2011.10.24. 09:54
kiara írta:simi64 írta:jackson írta:simi64 írta:jackson írta: Ha olyan hülye maximalistán csinálják mint én
Egy "hülye maximalistának" messze nem úgy néz ki a kocsija, mint a Tiéd![]()
Simi te mindig csak kötözködi akarsz. Karácsonyra veszek neked kötelet![]()
Vagy csómózgatod vagy olyan csinálsz amit le se írok (légy kreatív).![]()
![]()
Simi egy autó nem csak külsőből áll. Te csak a karcolást veszed észre én meg a belső tartalmat figyelem.
Jackson, aki tökéletesen tisztába van vele még mi van hátra és az mennyibe fáj
Te írod magadról, hogy:"hülye maximalista".
Ezt nem én írtam. Csak idézem.
Láttam én már maximalista BMW tulajdonost.
Még egyszer mondom: hidd el, Te nagyon messze állsz ettől a kategóriától![]()
Ezt nem sértésnek akartam írni, ha Te annak is vetted.
Egyébként ha óhajtod, ezt képekkel is alá tudom támasztani.
Akinek az autóján nincs egy ép elem, az ilyet ne állítson magáról![]()
Kösz a kötelet!
(ja, és nyugodtan kitörölheted a hsz-emet, ha olyan kedvedben vagy!)
A maximalisták is különbözőek. Attól függ, milyen magasra teszik a lécet!
2011.10.24. 09:58
simi64 írta:jackson írta: Ha olyan hülye maximalistán csinálják mint én
2011.10.24. 10:02
leslie írta:
Akkor van, aki csak egy kicsit maximalista???
2011.10.24. 20:19
Jerry írta:simi64 írta:jackson írta: Ha olyan hülye maximalistán csinálják mint én
Jackson a tökéletes műszaki állapotra hajt, nem a tökéletes külsőre.
Gondolom ezért titulálja magát "hülye maximalistának". Biztos örülne a tipp-topp külsőnek is, de annyi pénzt elvisz a 15 éves autó műszaki karbantartása, hogy nem jut lóvé a szépségre.
Szerintem...
2011.10.24. 20:23
jackson írta:Jerry írta:simi64 írta:jackson írta: Ha olyan hülye maximalistán csinálják mint én
Jackson a tökéletes műszaki állapotra hajt, nem a tökéletes külsőre.
Gondolom ezért titulálja magát "hülye maximalistának". Biztos örülne a tipp-topp külsőnek is, de annyi pénzt elvisz a 15 éves autó műszaki karbantartása, hogy nem jut lóvé a szépségre.
Szerintem...
Puff telitalálat. A lényeg én lenni funkcionális, a sógor a dizájn alapú neki szépen csillogott az Alfája csak éppen el kellett adni mivel annyira rossz volt beül.
Jackson, aki funkcionális
2011.10.24. 20:37
simi64 írta:Én nem erről beszélek![]()
Az "igazi maximalistának" a külső is (valamennyire) számít.
De lehet, hogy én tévedek...
2011.10.24. 20:53
jackson írta: Simi a te kocsid milyen állapotban is van? mennyit költöttél rá az elmúlt hónapokban? mi az ami még ramaty állapotban van??
2011.10.24. 21:08
simi64 írta:jackson írta: Simi a te kocsid milyen állapotban is van? mennyit költöttél rá az elmúlt hónapokban? mi az ami még ramaty állapotban van??
Ha kéred, leírhatom részletesen. Azt is felsorolom Neked, hogy mi az, ami "ramaty állapotban" van.
1., Én nem állítottam soha, hogy hülye maximalista vagyok.már az is baj ha maximalista vagyok???
2., Én odafigyelek az autóm külsejére is! figyelni én is figyelek csak arra még nincs zsé
3., Az enyémre nem kell annyit költeni, mint a Tiédre, mert DÍZELÉs nem is megy 200 felett
![]()
![]()
4., Nekem a BMW nem üzlet, hanem önzetlen szeretet.nekem meg üzlet helyett: napi használati tárgy az önző szeretett mellett (igen önző a kocsi, mert mindig megköveteli a pénzt meg az idő)
(amúgy pedig tényleg nagyon brutál a vényóc, de ezt már mondtam)
2011.10.24. 23:45
2011.10.25. 11:28
2011.10.25. 12:41
jackson írta:Simi: hogy áll a kedves turbó nyomásod, milyen az adagolód porlasztót csúcsokat mikor tervezel cserélni? Soroljam a kérdéseket.
50eFt-ért milyen téli gumit vettél használtat?? Csak mert egy jó minőségű R16-os kerül valami 35eft-ban darabja (Pl. Bridgestone).
Amúgy komolyan erre mennyi a futás kilómétered (a teljes lista alatt) és mennyi a éves futásod? Csak viszonyítás képpen.
És miért akarod ki vinni a kocsit ha már egyszer kifizetted a reg.adót??
Piszka eleje:
Az enyém is képed 6-8-as fogyasztásra csak én nem akarom úgy használni (pl. egy kb. 70-80-es tempónál simán kihozható 8-alatti számmal)Ha bele gondolsz egy mondjuk 7-es fogyasztás nincs olyan messze a 5,2-től. Mint amilyen teljesítmény különbség van.
Piszkálás vége.
E36 benzint se vettél bele????? Termeli???
Jackson, aki kérdez
2011.10.25. 13:22
Marco85 írta:Miert kell szetb...ni a topicot? Kezd mar unalmas lenni az a civakodas...
2011.10.25. 13:27
2011.10.25. 13:32
leslie írta:Akkor a normális kerékvágás:
Nekem círka 100.000.- / hóba kerül a vasam!!!
De ez csak azért van, mert nyáron vettem és cserélni kellett ezt-azt benne,rajta + téli kerék garnitúra + testnedvek cseréje + hasonló finomságok.
Viszont szépen alakul a vas
2011.10.25. 13:36
jackson írta:Simi: hogy áll a kedves turbó nyomásod, milyen az adagolód porlasztót csúcsokat mikor tervezel cserélni? Soroljam a kérdéseket.
50eFt-ért milyen téli gumit vettél használtat?? Csak mert egy jó minőségű R16-os kerül valami 35eft-ban darabja (Pl. Bridgestone).
Amúgy komolyan erre mennyi a futás kilómétered (a teljes lista alatt) és mennyi a éves futásod? Csak viszonyítás képpen.
És miért akarod ki vinni a kocsit ha már egyszer kifizetted a reg.adót??
Piszka eleje:
Az enyém is képed 6-8-as fogyasztásra csak én nem akarom úgy használni (pl. egy kb. 70-80-es tempónál simán kihozható 8-alatti számmal)Ha bele gondolsz egy mondjuk 7-es fogyasztás nincs olyan messze a 5,2-től. Mint amilyen teljesítmény különbség van.
Piszkálás vége.
E36 benzint se vettél bele????? Termeli???
Jackson, aki kérdez
2011.10.25. 13:38
jackson írta:leslie írta:Akkor a normális kerékvágás:
Nekem círka 100.000.- / hóba kerül a vasam!!!
De ez csak azért van, mert nyáron vettem és cserélni kellett ezt-azt benne,rajta + téli kerék garnitúra + testnedvek cseréje + hasonló finomságok.
Viszont szépen alakul a vas
Na azért az 1-2 év után már csillapodnak ezek az első beruházási költségek. Azért jó hogy irják a srácok évente mennyibe kerül.
A röhej, hogy még mindig jobb mint az új szalon Suzuki értékvesztése per hó.
Jackson, aki szerint ne aggódj lesz az olcsóbb
2011.10.25. 13:40
simi64 írta:A trbónyomásom tökéletes (sokkal jobb, mint a tiéd![]()
)
Mikor vettem, előtte kapott új adagolót.
Porlasztó csúcsok jövőre, a téli papucsokat használtan vettem, még két telet kibírnak.
Az előző két hónapban 17000 km-t mentem vele.
Amióta megvan, egészen ez év augusztusáig bezárólag is kb. ennyit.
Végül is igazad van. Itt hagyom Szombathelyen, hadd rohadjon a panel előtt...
A benzint Te sem írtad bele!
2011.10.25. 13:48
jackson írta:simi64 írta:A trbónyomásom tökéletes (sokkal jobb, mint a tiéd![]()
)
Porlasztó csúcsok jövőre, a téli papucsokat használtan vettem, még két telet kibírnak.
Akkor jól számolom 2*17ekm+17ekm=51ekm ebben az évben. Ez ok de mennyi normális átlagos éves futási mennyiséged. Mert gondolom ezt nem futod le évente mint a lepke vagy még se?
Gondolom a javitások sem egy év javitási mennyisége hanem több. Ezért lenne fontos tudni mikortól számolod és meddig tart a listád.
simi: Mit szólsz ahhoz hogy az 530d kollega is 33eFt/hó ra jött ki mint te?
Jackson, aki vissza kérdez
2011.10.25. 13:55
simi64 írta:jackson írta:simi64 írta:A trbónyomásom tökéletes (sokkal jobb, mint a tiéd![]()
)
Akkor jól számolom 2*17ekm+17ekm=51ekm ebben az évben. Ez ok de mennyi normális átlagos éves futási mennyiséged. Mert gondolom ezt nem futod le évente mint a lepke vagy még se?
Gondolom a javitások sem egy év javitási mennyisége hanem több. Ezért lenne fontos tudni mikortól számolod és meddig tart a listád.
simi: Mit szólsz ahhoz hogy az 530d kollega is 33eFt/hó ra jött ki mint te?
Jackson, aki vissza kérdez
Nem. Nem jól számolod.
Én 2 év 10 hónap alatt mentem vele 17 ezret és az utóbbi két hónap alatt még egyszer 17 ezret.
Tehát: 3év=34 ezer km.
A javítások pedig a három év terméke.
Az 530D-s kolléga nem számolta bele a regadót és a nem meghibásodásból, hanem esztétikai meggondolásból vásárolt cuccokat, ami több, mint 300000 a kettő.
2011.10.25. 15:31