![]() |
2009.03.18. 21:38
2009.03.18. 22:14
Zsolt40i írta:
[/quote]
2009.03.18. 23:39
2009.03.19. 00:05
2009.03.19. 08:50
simi64 írta:Itt van nagyjából ugyanaz magyarul, amin szegény Dzsekó idáig kínlódott:
LINK
Ja, és a cikk nagyjából közepétől a BMW-re vonatkozó résznél
2009.03.19. 10:06
jackson írta:simi64 írta:Itt van nagyjából ugyanaz magyarul, amin szegény Dzsekó idáig kínlódott:
LINK
Ja, és a cikk nagyjából közepétől a BMW-re vonatkozó résznél
Ez totál más ez a változó szelep MAGASSÁG állítás. , a doksiban lévő diagrammal személtetve a Vanos jobbra ballra tologatta a szelepnyitást. Ez a linkes meg le-föl mozgataja a maximális nyitást.
Jackon, aki aszonta
2009.03.19. 10:33
2009.03.19. 12:03
jackson írta:Kérdés:
Vajon amikor van Vanos a szívószelep oldalon is akkor az mit csinál (előre vagy hátra tolja az nyitást) és milyen előnyökkel jár a kipufogóhoz képest? Lehet, hogy olyan kevés előnye van, hogy ezért hagyták inkább ki a M62TU-ból (mivel a műszakilag túl bonyolult lett volna és drágítaná a kocsit fölöslegesen)?
Jackson, aki azért egy két apróságot nem ért
2009.03.19. 12:07
LeviM5 írta:jackson írta:Kérdés:
Vajon amikor van Vanos a szívószelep oldalon is akkor az mit csinál (előre vagy hátra tolja az nyitást) és milyen előnyökkel jár a kipufogóhoz képest? Lehet, hogy olyan kevés előnye van, hogy ezért hagyták inkább ki a M62TU-ból (mivel a műszakilag túl bonyolult lett volna és drágítaná a kocsit fölöslegesen)?
Ne má, tanárbá!!!!Az nem létezik, hogy nem tudja!!!
![]()
Benne van az anyagban, amiket idáig töltögettél, miért jó a szívóoldali vanos...
2009.03.19. 12:11
MChris írta:Szar a vezérműtengely jeladó vagy a főtengely jeladó akkor szarul miködik a vanos is?
2009.03.19. 12:12
jackson írta:LeviM5 írta:jackson írta:Kérdés:
Ne má, tanárbá!!!!Az nem létezik, hogy nem tudja!!!
![]()
Benne van az anyagban, amiket idáig töltögettél, miért jó a szívóoldali vanos...
Bocsánat a kérdés a kipufogó oldali volt (szóval amikor kettő van na). Tehát újra:
Vajon amikor van Vanos a kipufogószelep oldalon is akkor az mit csinál (előre vagy hátra tolja az nyitást) és milyen előnyökkel jár a szívóhoz képest? Lehet, hogy olyan kevés előnye van, hogy ezért hagyták inkább ki a M62TU-ból (mivel a műszakilag túl bonyolult lett volna és drágítaná a kocsit fölöslegesen)?
Jackson, aki akkor gondolkodik házifeladaton ha tanárbá
2009.03.19. 12:19
LeviM5 írta:jackson írta:Vajon amikor van Vanos a kipufogószelep oldalon is akkor az mit csinál (előre vagy hátra tolja az nyitást) és milyen előnyökkel jár a szívóhoz képest? Lehet, hogy olyan kevés előnye van, hogy ezért hagyták inkább ki a M62TU-ból (mivel a műszakilag túl bonyolult lett volna és drágítaná a kocsit fölöslegesen)?
Én adatokkal tudok operálni, technikához kevésbé értek:
adott a Te 4.4-es blokkod, és az én 4.9-es blokkom
286 vs 400
500 cm3 különbség szerintem nem sok, mégis +114 ló.
Szerintem ezt tudja a kipufoldali vanos...
2009.03.19. 12:45
jackson írta:LeviM5 írta:jackson írta:Vajon amikor van Vanos a kipufogószelep oldalon is akkor az mit csinál (előre vagy hátra tolja az nyitást) és milyen előnyökkel jár a szívóhoz képest? Lehet, hogy olyan kevés előnye van, hogy ezért hagyták inkább ki a M62TU-ból (mivel a műszakilag túl bonyolult lett volna és drágítaná a kocsit fölöslegesen)?
Én adatokkal tudok operálni, technikához kevésbé értek:
adott a Te 4.4-es blokkod, és az én 4.9-es blokkom
286 vs 400
500 cm3 különbség szerintem nem sok, mégis +114 ló.
Szerintem ezt tudja a kipufoldali vanos...
Nem stimmel mert akkor az M52 és M52TU között is vadállati teljesítmény különbségnek kéne lennie. (Levi érted Vadállati diffivan a 540i és közted![]()
Jackson, aki továbbra se érti
2009.03.19. 13:07
LeviM5 írta:Értem!![]()
Akkor emissziós érték és fogyi jobb, nincs véletlen más Euro-s besorolása a TU-nak?
De hogy nyomatékban több a TU-s abban biztos vagyok, van adatod erről?
2009.03.19. 13:18
jackson írta:MChris írta:Szar a vezérműtengely jeladó vagy a főtengely jeladó akkor szarul miködik a vanos is?
Házi feladat MChris kérdése alapján:
1. Mi történik ha a főtengely jeladó szarakodik (csak a Vanos szempontjából). Egyszerűsítés képpen maradjunk a doksiban szereplő M62TU motor mellett.
2.Ugyan ez a kérdés mi van ha mondjuk a bank1 (tehát csak az egyik) vezérműtengely jeladó kezd el vacakolni és rossz jelet ad?
ui: Lektorok a válasz/ok helyességét ellenőrizzék.
Jackson, aki feladja a leckét
2009.03.19. 13:26
jackson írta:jackson írta:MChris írta:Szar a vezérműtengely jeladó vagy a főtengely jeladó akkor szarul miködik a vanos is?
1. Mi történik ha a főtengely jeladó szarakodik (csak a Vanos szempontjából). Egyszerűsítés képpen maradjunk a doksiban szereplő M62TU motor mellett.
2.Ugyan ez a kérdés mi van ha mondjuk a bank1 (tehát csak az egyik) vezérműtengely jeladó kezd el vacakolni és rossz jelet ad?
Gondolkodjatok szerintetek mi történik.
Jackson, aki két napig várja a válaszokat
2009.03.19. 15:31
jackson írta:jackson írta:MChris írta:Szar a vezérműtengely jeladó vagy a főtengely jeladó akkor szarul miködik a vanos is?
Gondolkodjatok szerintetek mi történik.
Jackson, aki két napig várja a válaszokat
2009.03.19. 18:46
2009.03.19. 18:51
simi64 írta:A válaszom előtt előre jelezném, nem láttam még élőben M62TU BMW motort belülről. De azt elképzelhetőnek tartom, hogy (természetesen akkor, ha a szelepek mozgásának amplitudója nagyobb, mint a dugattyú felső holtpontja és miért ne volna nagyobb, ahogy ez más autóknál is így van): DURR
Ebben az esetben az összes Vanos-os mehet az autósboltba nyóc új dugattyúért, 32 db új szelepért (a bicikliláncokról nem is beszélve). Bütyköstengelyek, gyűrűk, csapágyak esetleg hajtókarok attól függően, hogy az előzőekben említett durranás milyen mechanikai károsodást okozott még a motorban. Erre rájön még a jeladó, na meg érdemes kicserélni ilyenkor a már korábban a hőtől és a szintetikus olajtól acélossá keményedett Vanos O gyűrűket is egy kalap alatt, így gazdaságosabb a javítás! Plusz a három doboz Xanax (ha magánrendelőbe mész, hozzájön a fenti költségekhez az ideggyógyász díja) is. Esetlegesen a gyönyörűszép vajbőr ülés -korábban Labi-módszerként emlegetett- tisztítása.
Simi, aki sárga az irigységtől a lóerők miatt
2009.03.19. 18:57