![]() |
2008.08.27. 21:54
2008.08.28. 08:17
2008.08.28. 08:25
Tano írta:Sziasztok nagytesók!
Gratulálok a projectedhez, szép munka.
Bátorkodom hozzászólni E46-os létemre, hátha tudok ötlettel, tapasztalattal szolgálni.
Én az E46-osomba építettem be CarPC-t, mert nekem is csak alap dolgok voltak benne, és így annyiból mintha gyári navit vettem volna, sokkal többet tudó, és flexibilisebb, bővjthetőbb rendszerhez jutottam.
Nekem az alábbi konfigom van:
VoomPC2 ház, VIA Epia EN15000G, 512MB DDR2 RAM, 80GB 2.5" HDD, 700TSV 7" TFT , M2ATX táp, Haicom Sirf3 USB GPS, SB Live USB External, HQCT-e rádió, MPX4000 erősítő
Képeket találtok ITT
- PC-t a csomiba raktam, elö az ASC gomb mellé raktam egy bekapcsológombot, mert nem akarom, hogy minden gyújtásráadáskor bekapcsoljon. Biztosítékkal van a bekapcsolójel lekötve a szivargyújtóról.
- Erősítő a csomagtartó tetején, a gyári rádiócsatlakozón keresztül bekötve a gyári hangszórókra. Így a gyári vezetékezés maradt, ha kell a gyári rádiót simán vissza lehet rakni.
- Rádiómodul a kárpit mögött baloldalt, a gyári antennaerősítőre rákötve, aminek az antennája a hátsó ablakban van. HQCT modul. Valamivel gyengébb a vétele mint a gyári rádiónak, de megfeelő, és többnyire nem is rádiót hallgatok![]()
- Hangkártya is a csomiban bal oldalt (a képen fehér), de be fog kerülni a kárpit mögé majd. Ez adja a jelet a 4 csatornás erősítőnek.
- Haicom SirfIII-as GPS vevő a kalaptartó alatt, gond nélkül veszi a jeleket, amit az iGO8-cal használok.
- 7"-os érintőképernyő beépítőkerettel.
- Frontendnek a Roadrunnert használom, teljesen meg vagyok vele elégedve. WinXP Pro alatt.
- A kézifék melletti tartóban van egy USB hub, valamint a csomagtartóban a kárpi alatt is elosztónak a későbbi eszközöknek.
Amit még tervezek majd idővel (és pénzzel):
- TMC képessé tenni a GPS részt.
- USB BT vevő hogy a telefon is menjen.
- USB Wi-Fi vevő a nethez.
- Tolatókamera, mivel a monitornak van RC bemenete. Vagy a PDC-ktől, vagy a tolatólámpáktól vezetném e a bekapcsoláshoz az áramot, attó függően, hogy a lökhárítóba vagy a csomagtérfedélbe lesz beszerelve. Így R-be rakva a váltót automatikusan megjelenik majd a kép a monitoron.![]()
A vezetékelést, bekötést mind saját kezűleg, egyik barátom segítségével raktuk be. Kb fél évig terveztem a rendszert, de összejött és remekül működik
Remélem érdekes infókkal szolgátam, és ha van kérdés remélem tudok segíteni.
Üdv!
2008.08.28. 08:40
2008.08.28. 08:58
Tano írta:Köszi![]()
Alapvetően Szolnokon meg vidéken van tapasztalatom vele. A főbb adókat lehet fogni vele, kissebb helyi adókat csak kissebb távolságból, közelebb a varoshoz. De Szeptemberben majd szeretnék menni a paintball bulira, és akkor kipróbálom pesten is.
Forrásnak tudom ajánlani a PC2CAR oldalt, valamint az mp3car.com külföldi oldalt.
Az általad említett ADS cuccról nincs tapasztalatom, de itt is ez került szóba.
2008.08.28. 09:05
Alapvetően Szolnokon meg vidéken van tapasztalatom vele. A főbb adókat lehet fogni vele, kissebb helyi adókat csak kissebb távolságból, közelebb a varoshoz. De Szeptemberben majd szeretnék menni a paintball bulira, és akkor kipróbálom pesten is.
Forrásnak tudom ajánlani a PC2CAR oldalt, valamint az mp3car.com külföldi oldalt.
Az általad említett ADS cuccról nincs tapasztalatom, de itt is ez került szóba.
2008.08.28. 09:29
2008.08.28. 09:47
Tano írta:Nem vagyok vájtfülű, nálam nem hallok generátorzajt ha szól a zene. Ha le van véve a zene, akkor sem rémlik, hogy lenne zavaró hang. De lehet vmi jobb hallású egyén találna valamit.
Olvastam erről a problémáról a tervezés alatt, és ezért döntöttem küső USB-s hangkártya mellett, az alaplapi helyett. Azt olvastam annál jellemző. Valamint a kábelezésnél igyekeztem rendesen elszigetelni a dolgokat.
2008.08.28. 20:11
2008.08.28. 21:45
2008.08.28. 22:02
cali írta:Helló Tano, Szolnokon és környékén merre pontosabban? érdekelne, és ha lehet meg nézném személyesen is.![]()
Cali
2008.08.28. 22:08
Tano írta:cali írta:Helló Tano, Szolnokon és környékén merre pontosabban? érdekelne, és ha lehet meg nézném személyesen is.![]()
Cali
Szia,
Egészen pontosan Szolnokon![]()
De most még jó 2 hétig nem vagyok otthon sajna. Ha jól látom martfűi vagy? Hétvégente Békéscsaba felé menet szoktam arra is menni átutazóban.
Ha hazaértem akkor meg tudom mutatni a rendszert szívesen.
Üdv!
2008.08.29. 16:36
2008.08.29. 19:32
2008.08.29. 19:48
Tano írta:Látom halad a rendszer![]()
Ha jól értem akkor a gyári rádiócsatlakozóról veszed a PC tápellátását és bekapcsolását is, igaz? Utánanéztél, hogy mekkora áramot bír el a gyári vezetékelés azon az ágon? Nehogy sok legyen neki az a kb 10A.
És a monitort honnan szándékozod majd megtáplálni? Azok kb 1A-t esznek jellemzően.
2008.08.29. 21:53
PMiki írta:zsolte39 írta:PMiki írta:Hajrá mester !
Én is nézegettem ezt a témát de a költségeket túl magasnak itéltem (nincs 16:9 az autóban és én a gyári kinézetet semmilyen formában nem akartam elrontani).
Amit én néztem ki:
- gyári 16:9
- CarX front end
- IBus interface --> IBus <--
A végeredmény besz@rás. --> Végeredmény <--
Képeket kérek !!! Szorítok neked ....
PMiki
ui.: A beépítő keretben lehet hogy tudok segíteni.
PMiki! Milyen keretre gondoltál? Mert nekem most olyan van a kocsiban, aminek a felső részén bemélyedés van, hogy a díszlécet le lehessen hajtani (persze nem lehet a fejegységtől). Létezik E39-be olyan keret, ami sík? Mert én eddig csak E46-hoz láttam.
Zsolt
Én csak arra gondoltam, hogy fából el tudnánk készíteni, mivel rendelkezem a szükséges gépekkel (CNC maró, ....), de konkrét elképzelésem nincs.
Ha gondolod hívj +36 30 9 508 617, a műhely Dunakeszin van.
PMiki
2008.08.31. 20:19
2008.08.31. 21:29
2008.08.31. 21:39
Tano írta:Alakul a molekula![]()
Azt meg tudod mondani, hogy milyen telot hasznalsz es melyik progival? A BT reszt en meg nem csinaltam meg, es meg nem talaltam bizonyitekot, hogy a telom (Siemens M85) mukodne a kinezett progikkal.
Mas.
Ha jol latom normal meretu winyot hasznalsz. Ez lehet nem fog beferni a voom hazba, ha azt vennel, mert azt 2,5-es mereture terveztek.
2008.09.01. 06:33