![]() |
2008.03.21. 15:13
ViSoR írta:Egy másik autómon hasonlóan jártam az EGR avagy AGR szeleppel. Ki akarták herélni, nem engedtem, mert azt mérnökök tervezték oda, nem véletlen van az ott. De csak rángatott, szar volt, - csere pucolás szóba jött minden, mire valaki benyögte, hogy mifasznak van az ott. Utánanéztünk és a kipuffogógázt vezette vissza, hogy újraégetve javítsa a környezetvéd. kibocs. értéket. Ledugóztuk, onnantól nem rángatott, lent jobban húzott, és kevesebbet kajált - a zöldkártyát ugyanúgy csont nélkül kapta. Azóta fentartással kezelem az ilyen dolgkat - inkább hiszek a gyakorlatnak, mint a papírformának.
Egyszóval én változatlanul tartom AZT, amit a topicomba írtam: az ellenőrzése a feltétlenül javasolt (mivel nagy kárt okozhat) - de nem a nekifutásból való kitépése.
2008.03.26. 12:20
2008.03.27. 11:13
2008.05.05. 01:11
2008.05.17. 06:25
2008.05.18. 19:42
2008.05.19. 16:44
2008.05.19. 17:31
Janika_86 írta:Ha emélkszik valaki,nem ebben a topicban ugyan de leírtam,hogy jártam a szelepeimmel,kérdeztem,hogy tud-e valaki róluk valamit.Azok kivétele után jelenleg (hangsúlyozom automata dízelről van szó) lényegesen (kb 1 liter/100km)kevesebbet fogyaszt,teljesítményben is ha lehet mondani akkor inkább hajszálnyival javult,de rosszabb semmiképp.Szóval továbbra is csak azt tudom mondani,hogy mindenki saját felelősségére foglalkozzon a dologgal,nem bizonyított hogy jobb,az sem hogy rosszabb és nem törvényszerű,hogy beszarik,bár az NT-nél megerősítették azt,hogy tud kárt okozni!Aki a gyári dolgokat részesíti előnyben pedig nem kér ilyen jellegű segítséget fórumon,mert ha gondja van, szerelőhöz viszi és nem agyal rajta mi miért következett be,és a későbbiekben vagy hallgat a szerelőjére,vagy nem...Aki megpróbálja kiküszöbölni,esetlegesen megelőzni bizonyos problémákat,lehet,hogy mellényúl,de lehet,hogy pont azzal fogja kivédeni a későbbiekben valaminek a tönkremenetelét.
A fórum nem problémamegoldó rovat,csupán megosztjuk egymással a tapasztalatainkat,ezért az itt elhangzottakat senki ne vegye készpénznek!!!Mindenki csak a saját felelősségére nyúlkáljon bele az autójába!!!
Bocs a kissé nyers modorért,de muszáj,hogy senki se értse félre az itt leírtakat(pl.:újoncok)
2008.05.20. 20:40
2008.05.22. 09:37
2008.06.04. 21:03
2009.05.21. 22:46
2009.05.21. 22:56
touring írta:Ha jól értem, akkor semmi előjele nincs ennek a hibának, egyszerűen csak egyszer elengedi valamelyik szelep magát és beszívja a motor. Fasza! Vagy cserélem a szívósort, vagy kiheréltetem a mostanit. Igazi! Hol lehet az utóbbit elvégeztetni?
2009.07.15. 06:43
2009.07.17. 13:36
touring írta:Na elengedte az egyik tengely magátAz volt a szerencse, hogy keresztben megakadt, így nem tudta berántani a motor. Tegnap derült ki az NT-nél izzítógyertya csere közben. Elfehéredtem, mikor megláttam. Kiherélték, hazajöttem és semmi különbséget nem vettem észre. Fél literrel kevesebbet evett a kocsi, de az lehet, hogy csak a forgalom miatt volt (120 tempomat 6,6l
). Majd mérem hosszabb távon és megosztom veletek!
Egy biztos, ha automata 525d vagy 530d-t hajtasz HERÉLD KI A SZÍVÓSORT, mert csúnya vége lehet, ha beszív egy szelepet a motor.![]()
U.i: A szívósorom elég jó állapotban volt ezt ettől eltekintve. Azt mondták a srácok, hogy 50e-ként vagy 2 évente kellene cserélni, de akkor sem biztos, hogy nem enged el benne valami. Fasza!
2009.07.23. 07:48
2009.07.23. 09:08
party írta:Üdv mindenki.. nos Én vok a jó példa erre...semmi előjel, és megevett egy csappantyút... kettő pedig fennakadva... és számos megválaszolatlan kérdés! Egy hiányzik, és három dugó teteje van összeverve... a 4 es hengeré hiányzik, és a hatos hengerben nem volt kompresszió,az a dugó a legcsúnyább, azok a szelepek nem ülnek vissza a hengerfejben.. lehet hogy volt már hasonló "kalandja" az autómnak?A nagy kérdés, újjitsam fel a hengerfejet?vegyek bele új dugókat? vagy a régivel rakjam össze?vagy tegyek bele egy másik használt motort, ami olcsóbb, és gyorsabb megoldás lenne..tiszta agyrém
A szerelő azt mondja ha nincs benne a pill. szelep a szívócsonkban nem fog télen elindulni... vicces mi? egy izzitó gyertya volt jó, akkor is elindult.... ja és azt mondja, hogy ez BMW előírás, hogy 150e-nél, szívósort kell cserélni!!! már az e-60asokon is cserélik!! Qrwa jó!!Egy kicsit tanácstalan vaok, éskétségek közt tipródom, mert azt mondta a szerelő/nagy BMW-s, márka szervize van/hogy használt dugókkal nem lesz jó, ezek amik benne vannak, szintén nem lesznek jók...egy új dugó kb 80e..+hengerfej felújitás,tömitések stb.. és 200-ért tudnék másik motort..nem hivatalosan..ötleteket szivesen fogadok..
2009.07.23. 09:19
vaszarig írta:party írta:Üdv mindenki.. nos Én vok a jó példa erre...semmi előjel, és megevett egy csappantyút... kettő pedig fennakadva... és számos megválaszolatlan kérdés! Egy hiányzik, és három dugó teteje van összeverve... a 4 es hengeré hiányzik, és a hatos hengerben nem volt kompresszió,az a dugó a legcsúnyább, azok a szelepek nem ülnek vissza a hengerfejben.. lehet hogy volt már hasonló "kalandja" az autómnak?A nagy kérdés, újjitsam fel a hengerfejet?vegyek bele új dugókat? vagy a régivel rakjam össze?vagy tegyek bele egy másik használt motort, ami olcsóbb, és gyorsabb megoldás lenne..tiszta agyrém
A szerelő azt mondja ha nincs benne a pill. szelep a szívócsonkban nem fog télen elindulni... vicces mi? egy izzitó gyertya volt jó, akkor is elindult.... ja és azt mondja, hogy ez BMW előírás, hogy 150e-nél, szívósort kell cserélni!!! már az e-60asokon is cserélik!! Qrwa jó!!Egy kicsit tanácstalan vaok, éskétségek közt tipródom, mert azt mondta a szerelő/nagy BMW-s, márka szervize van/hogy használt dugókkal nem lesz jó, ezek amik benne vannak, szintén nem lesznek jók...egy új dugó kb 80e..+hengerfej felújitás,tömitések stb.. és 200-ért tudnék másik motort..nem hivatalosan..ötleteket szivesen fogadok..
Hali. Részvétem!Én a helyedbe lehet vennék egy másik blokkot. Ha jól emlékszem használtautón van 100ért, de még talán vaterán is láttam!
2009.07.23. 09:53
party írta:A szerelő azt mondja ha nincs benne a pill. szelep a szívócsonkban nem fog télen elindulni... vicces mi?..ötleteket szivesen fogadok..
2009.07.23. 10:00
strobi írta:party írta:A szerelő azt mondja ha nincs benne a pill. szelep a szívócsonkban nem fog télen elindulni... vicces mi?..ötleteket szivesen fogadok..
Mondd meg a szerelődnek,hogy ugyanúgy fog indúlni a kocsi ha csak a pillangószelepek hiányoznak...
az más kérdés ha az izzítógyertyák sincsennek a helyzet magaslatán meg esetleg hiányzik a kompresszió is...