Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.11.30. 21:14

juf424 írta:Sziasztok srácok nekem 528ia-m van a steptronikban mikor kell olajat cserélni, és hol + milyen olaj kell bele?? És mi ez a membrán mizéria? benyásba is van vagy csak abba? Gyertyát milyet vegyek 1 pólusút v többet? Ha valaki tud légyszi segítsen köszi!!!

Helló!

Gyertya:NGK BKR 6 EQUP és Bosch FGR 7DQP.Mind2 4pólusú.Vagy ezek újabb változatai.
Olaj meg többmindentől függ,azt inkább bizzuk szakira.

2007.11.30. 22:34

juf424 írta:Sziasztok srácok nekem 528ia-m van a steptronikban mikor kell olajat cserélni, és hol + milyen olaj kell bele?? És mi ez a membrán mizéria? benyásba is van vagy csak abba? Gyertyát milyet vegyek 1 pólusút v többet? Ha valaki tud légyszi segítsen köszi!!!

a váltó olajcseréjéről külön topik van. a membránmizériáról is, azt belelinkeltem kbhont problémafelvető hozzászólásába :wink: .

2007.12.02. 20:13

tom írta:Ez jó ötlet Visor!
Már tudok is egyet mondani!
1.Állófűtés-kályha!Fel kell programozni és kipróbálni,úgy könnyen ellenőrízhető.Új ára:230ezer froncsi környékén.
2.Futómű!Sokat lehet vele szívni,pénzügyileg is.

De ezt inkább még vételár kifizetése előtt!!!

A futómű állapota, persze csak ha nem generál eleve hibát, nehen megállapítható. Főleg, ha valaki olyan veszi, aki még előtte nem vezetett ilyen kocsit, csak alsóközépkategóriásat.
Szilenteket, telókat feltétlen, stabilizátorokat szóval - közhely -, de mindent ellenőriztetni kell szakemberrel.

2007.12.09. 15:49

Szerintem még említésre méltó a benzintank aktív szénszűrője, ha nincs időben cserélve (200 ezer kilométer?) és eltömődik, simán előfordulhat egy műszeregység-csere is.

2007.12.09. 16:50

ETK-ban meg tudod őtet mutatni nekem?

2007.12.09. 20:29

ViSoR írta:ETK-ban meg tudod őtet mutatni nekem?

ViSoR olyan vagy :franko: mért érzem vajon aszt hogy valahogy ez nemlessz bent az ETK bann 8O

2007.12.09. 22:45

Oszt mégis megtaláltam. Activated carbon Container. Találós kérdés, melyik az a képen?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=10

2007.12.09. 23:01

ViSoR írta:Oszt mégis megtaláltam. Activated carbon Container. Találós kérdés, melyik az a képen?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=10

ez szerintem csak azt jelentheti, hogy a tiedben nincs. úgy látszik ezt a mókát a benzineseknek tartják fenn:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP51&mospid=47558&btnr=16_0195&hg=16&fg=10

2007.12.09. 23:16

Én cseréltem benzinszűrőt,az van :) A vezető oldalon van,a küszöb mögött,kb. a bal doblemeztől 30cm-re.Nem nehéz kicserélni.

2007.12.10. 18:05

kbhont írta:Karter szellöztető membrán! 100e.km csere! az ára 18000Ft.

Szia kbhont!

Pontosan miért is felelős ez a membrán?
mi a jele annak ha esetleg már nem tökéletes?
mert nem tudom,hogy mikor cseréltek ilyet a gépen egyáltalán csréltek-e?
És inkább kicserélném mint,hogy valami gebasz legyen...
A V8-on is könnyű kicserélni? mármint van hozzá hely a motortérben otthoni servicéhez?!

köszi.
üdv.strobi.

2007.12.10. 18:32

strobi írta:

Szia kbhont!

A V8-on is könnyű kicserélni? mármint van hozzá hely a motortérben otthoni servicéhez?!

köszi.
üdv.strobi.

Szia Strobi!

Igen , ki lehet házilag cserélni! A szívó sort vedd le, és annak a tűzfal felöli végén van!
Kb 2 óra munka! ( Akkor, már cserélj gyertyát is! ) ( csak mert a trafókat is le kell venni! )
Nekem mikor szét ment, az olajat felszippantotta a szivó csonkba! Tünet , lehet többlet fogy.,alapjárat ing., ill olaj fogyasztás!

Sok sikert!

2007.12.14. 18:36

kbhont írta:Szia Strobi!

Igen , ki lehet házilag cserélni! A szívó sort vedd le, és annak a tűzfal felöli végén van!
Kb 2 óra munka! ( Akkor, már cserélj gyertyát is! ) ( csak mert a trafókat is le kell venni! )
Nekem mikor szét ment, az olajat felszippantotta a szivó csonkba! Tünet , lehet többlet fogy.,alapjárat ing., ill olaj fogyasztás!

Sok sikert!

Köszi a segitséget akkor kicsrélem vagy inkább tetem...:)
A gyergyák kb 4-5000km-el ezelőtt lettek kicserélve...

üdv.strobi.

2007.12.16. 22:46

kbhont írta:
strobi írta:

Valahol már irtam, a membránt egy lap mereviti, ha az elöregszik, eltörik: a motor falsot sziv a karterből, olajfogyasztas nő, a komputer keverékképzési hibát hoz (ld. linkek). Ha a membrán át is szakad, akkor már kivülről sziv falsot a motor, nincs alapjárat sem, a motor megáll (nálam ez autópályán történt... :cry: ).

A szereléshez a szervizben leveszik a szivósort (cserélik a tömitését is), de ezt nem feltétlenül muszáj.

Tekintsd meg a linkeket..:

Link 1, Link 2, Link 3

2007.12.16. 23:38

Hali!

Membráncseréhez nem kell levenni a szívósort! Légszűrőház levesz, onnan elérhető a membrán és kb. 20 perc alatt ki-be!!!
Nekem is cserélték, végignéztem! Talán így olcsóbb is!
Üdv. Leba

2007.12.17. 00:42

Leba írta:Hali!

Membráncseréhez nem kell levenni a szívósort! Légszűrőház levesz, onnan elérhető a membrán és kb. 20 perc alatt ki-be!!!
Nekem is cserélték, végignéztem! Talán így olcsóbb is!
Üdv. Leba

Igen! 523i igen! De a V8 nak a szívosor, és a tűzfal között van!
Nem férsz hozzá!

2007.12.17. 14:44

Én is megerősíthetem amit Sanyi mond. V8-nál 20 perc amig előkészíted a "munkát".
( Értelem szerűen végig toporogtam a szervizben a melót, szóval azért egy kicsit nekünk tovább tart. )

2008.01.05. 21:40

Sziasztok én csak anyit olvastam valahol hogy valakinek a két plenszurönél el dugult a viz elvezetö járattele volt levélel a nagy esözésnél és nem vete észre ott bement a viz csak mikor meg ált az auto és készlet a mocija ..Lehet ilyen?Ott hogy mehet be a viz?

2008.01.05. 22:23

orban10 írta:Sziasztok én csak anyit olvastam valahol hogy valakinek a két plenszurönél el dugult a viz elvezetö járattele volt levélel a nagy esözésnél és nem vete észre ott bement a viz csak mikor meg ált az auto és készlet a mocija ..Lehet ilyen?Ott hogy mehet be a viz?

Lehet! De ahhoz hogy ez meg történjen sok mindennek kell egybe esnie.Ami a leg gyakorib az amikor a polenszűrő házat rosszul teszik vissza és nem oda folyik a víz ahova kell és a vákumos fékrásegitő ahol van oda folyik és ha azon tömitetlenség van akkor ott be tudja szívni a vizet.De mint írtam ehhez több mindenek kell egybe esni!

2008.01.05. 22:29

admin írta:
orban10 írta:Sziasztok én csak anyit olvastam valahol hogy valakinek a két plenszurönél el dugult a viz elvezetö járattele volt levélel a nagy esözésnél és nem vete észre ott bement a viz csak mikor meg ált az auto és készlet a mocija ..Lehet ilyen?Ott hogy mehet be a viz?

Lehet! De ahhoz hogy ez meg történjen sok mindennek kell egybe esnie.Ami a leg gyakorib az amikor a polenszűrő házat rosszul teszik vissza és nem oda folyik a víz ahova kell és a vákumos fékrásegitő ahol van oda folyik és ha azon tömitetlenség van akkor ott be tudja szívni a vizet.De mint írtam ehhez több mindenek kell egybe esni!

Ha már felemlítetted akkor ezúton szeretnék átnyújtani egy marha nagy fekete pontot annak a mérnök úrnak aki a pollenszűrő tálca alsó elemének rögzítését kitalálta. Rosszabbul már nem is sikerülhetett volna. Inkább leszedem a V8-ról a leömlőket csak ne kelljen azt a tálcát visszapattintanom - komolyan - olyan nagy bénaság, hogy hihetetlen.... :mereg:

2008.01.05. 22:33

Diabolica írta:
admin írta:

Ha már felemlítetted akkor ezúton szeretnék átnyújtani egy marha nagy fekete pontot annak a mérnök úrnak aki a pollenszűrő tálca alsó elemének rögzítését kitalálta. Rosszabbul már nem is sikerülhetett volna. Inkább leszedem a V8-ról a leömlőket csak ne kelljen azt a tálcát visszapattintanom - komolyan - olyan nagy bénaság, hogy hihetetlen.... :mereg:

Ezért szokták szarul vissza rakni!Különben tényleg nagyszívás.
Hozzászólás küldése

VigLink badge