Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Manuális vagy automata

Manuális
124
43%
Autómata
165
57%

Szavazatok száma : 289

2007.08.26. 12:52

mikker írta:CSÁÁÁÁÁÁ!

Nem kell izgulni, azért ott még nem tartunk!! :lol:

Tényleg egy kérdés: Szerintetek a manuál vagy az autómata terheli inkább a harditárcsát?
FILÓZZATOK!!

Szavazzatok a manuálra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

A hardit eggyértelműen a manuál...:)
Mert ott kuplung 1-esbe be 6000-es fordulat kuplung felenged és már csavarja is...:)
De az érzés még mindig felborzol idegileg...:)
Főleg egy jó auspuffal a végén... tiltás wupupupu...:):):) aztán kuplung 2-es majd tiltás wupupupu..:) és igy tovább és igy tovább...:) "Bocsi csak visszaidéztem a jó kis 3.25i-met..:)

üdv.strobi.

2007.08.26. 21:53

Nagyon hülye kérdés:

mi a külömbség a triptroic és a steptronic között?? :?:

2007.08.26. 22:26

sxoe írta:Nagyon hülye kérdés:

mi a külömbség a triptroic és a steptronic között?? :?:

Én úgy tudom, hogy megnevezésen kívül semmi. A triptonic elnevezést az Audi, a steptronic elnevezést meg a BMW használja.

2007.08.26. 22:32

Most találtam a neten:

Az alábbi nevek mind a különféle gyártók Tiptronic jellegű megoldásait takarják:
Porsche, Audi, Volkswagen: Tiptronic/Tiptronic S,
Mitsubishi Invecs-II Sport Mode,
Peugeot 607, Hyundai XG, Honda S-matic, BMW Steptronic, Chrysler AutoStick, Toyota E-shift, Alfa Romeo Q-system, Mercedes One-Touch, Volvo Geartronic

http://totalcar.hu/magazin/szotar/automata!1

2007.08.26. 22:49

Szal akkor csak névbeli a külömbség. Zsír. Megint tanultam valamit! :lol:

AMúgy este felléptél MSN-re én meg csak néztem, hogy ki vagy, és nem esett le. Mire a fáradt agyam előhozta az infót addigra meg leléptél már! Szal bocsi! :D

2007.08.27. 10:36

Manuál+1 :wink:

2007.08.27. 20:18

sxoe írta:Szal akkor csak névbeli a külömbség. Zsír. Megint tanultam valamit! :lol:

AMúgy este felléptél MSN-re én meg csak néztem, hogy ki vagy, és nem esett le. Mire a fáradt agyam előhozta az infót addigra meg leléptél már! Szal bocsi! :D

Nem történt semmi, én is fáradt voltam, azért nem írtam semmit. Majd legközelebb!

2007.08.27. 21:47

Sziasztok!
Nekünk egy 98-as 540i automata van.Negyedik éve van nálunk,138ezer km-rel vettük.
Most 254 ezer van benne,és a váltóhoz még nem kellet nyúlni :D
igaz nem hajtjuk szét,mert 3.gyerekként kezeljük,de amikor kell egyet gyorsulni
csak sportba teszem és megy mint a veszedelem :) :)
A váltogatós módszert csak a párom használja,én nem.Ha már egyszer automata
akkor váltson maga igy kényelmesebb :wink:

2007.09.14. 23:28

Manuál :nyelves:

2007.09.15. 22:30

Automata :franko:

2007.09.16. 22:44

Automata v manual - nehéz kérdés.
10-15 éve a régi bmw-s időszakokban még furcsán fanyalogva néztunk bele olyan bmw-be ahol PRND321 stb felirat viritott a valtónál :-) Ma meg már szinte kivétel nélkül automatával adnak el minden 5-öst, 7-est stb. Ma sem értem mi tetszhet valakinek abban hogy gázadásra jelentős bőőgés kiséretében késve érkezik némi sebesség növekedés :-D nekem senki ne mondja hogy gyorsabb egy manuálnál.
Ez nem baj, 3 évig automatáztam egy tds-el. Városban imádtam, városon kívül utáltam. Pont a visszaváltással voltak bajaim, a mai napig nem értem ha gurulok nyugodtan, pörög a motorom pl. 1800-at, és előznék, nyomom, erre a maffla visszavált, fordulatszám egekbe, dízel ott már nem húz. na ennek mi értelme? pont hogy nem kellene visszaváltania mert padlóra 1800után épp jönne a nyomatékmaximum, de cseszhetem 3000rpm felett.... (A válasz talán az hogy véletlenűl se engedje a vezérlés a váltora azt a nagy nyomatékot, mert egyszerűen nem birja)
Az meg hogy motorkímélő kiérdemel egy nagy muhahahahát :-)
Na mindegy, számomra is az automata egy rosszúl működő csúszós kuplung marad, de biztosan a következö ismét automata lesz, mert egyszerűen nincs más választási lehetőség :-(
Ellenben a robotizált manuálok SMG meg társaik, az igen, az érdekes téma lehet, bár még nem próbáltam. És nagyon örulök hogy jön a bmw-nek is a duplakuplungos robotizált automatája, most olvastam hogy a merga is a kisebb modellekben felhagy a hidrodinamikus automatával és robotizált manuálokkal szereli hamarosan. Épp ideje hogy ezeket a katasztrófális hatásfoku bőőőőőgőőő őskővületet kiváltsák profi robotváltók :-Ö

2007.09.17. 18:46

nálunk a családban már volt automata váltós kocsi, és én utáltam is nagyon. :twisted:
mindig azt mondtam, hogy az aut. a mozgássérülteknek, meg a gagyi sofőrüknek való, és tök unalmas.
aztán kipróbáltam egy 528i-t, és nem volt rossz, de még mindig a manuál mellett tettem le a voksot.

aztán jött az 530d!!! :bmwkiraly

és a véleményem megváltozott.

szerintem ehhez a motorvariánshoz nem is illik a manuál.
méghogy kuplungcsúszással kísért gyorsulás?
aki kételkedik, egyszer üljön bele egy ilyenbe.

úgy vált a bmw aut. váltó, hogy manuállal sohasem tudsz ilyen szépen váltani.

egyetlen hátrány: nem tudod éles kanyarok előtt az a sportos filinget hozni (viszzaváltás . kuplung) , mint amit egy manuállal teszel.

szóval:
automata

2007.09.19. 22:22

A fitatal suhancoknak amilyen én is vagyok egyértelmű, hogy a manual a jobb mivel még nem élveztük ki a váltogatás sportos élményeit, de akik már régi motorosok a vezetésben és átülnek egy manuális autóból egy automatába azt mondják, több kéziváltós kocsit a portára se! :D
De mégis azt kell mondjam, egy automa 530d-től nem kell jobb, ha nem hiszed próbáld ki! 8)
Tehát +1 automata! 8)
8) Üdv.: 530d_ 8)

2007.09.19. 22:37

klubbtársaim!

Én már többször emlitettem,de most is csak annyit tudok mondani,hogy egy jó streptonicos autómatához motor kell... mindegy,hogy diesel vagy benzines de egy 2000ccm-es motortól nem kell csodát várni! 3000-től felfele viszont egy élmény az autómata!!! 8)

üdv.strobi.

2007.09.19. 23:56

Nem mondassz hülyeséget az tény! 8)

2007.09.20. 01:46

Akkor a 2,8-al meg pont jo vagyok a manualra ;)

2007.09.20. 08:41

zajcev írta:Akkor a 2,8-al meg pont jo vagyok a manualra ;)

Hát határ eset...:) :P :lol:

Re: Autómata vagy Manuál -szavazás-

2007.09.21. 21:55

Labi írta:
Akkor kezdem is: Én a manuálism váltóra esküszök! probléma egyenlőre nincs vele, bár a szerkezetet lassan kicserélem...talán tavaszal. Még jól fog, de a csúsztatásra figyelni kell, mert sportosan "pici" a fogása már. (bár marhára tetszik) A szerkezet kb 100.000.- a munkadíjat még nem tom, de nem lesz vészes.

Szia!

Milyen szerkezet cseréjére gondolsz? Mit kell a váltóban cserélni? (a kupplungszerkezet jutott eszembe, de annak nem 100k az ára). Kíváncsi vagyok, kell/lehet-e valamit felújítani egy manuál váltóban.
(csak két kisebb típushibáról hallotam eddig: az 5. visszaállító rugója beragad, így a valtókar üresben nem középen áll; az 1. nehezen veszi be, ez meg az 1-2-höz tartozó villa kopása miatt jön elő jó sok km után. Mindkettő javítható nem túl horror áron)

Ja: +1 a manuálnak :lol:

2007.09.21. 22:26

A 96-2000 és a 2000 utáni e39-ben ugyanaz a típusú automata van? Vagy 20001-től már "jobb" automata került bele?

2007.09.21. 23:31

sxoe írta:A 96-2000 és a 2000 utáni e39-ben ugyanaz a típusú automata van? Vagy 20001-től már "jobb" automata került bele?

Sikerült választ kapnom! Az a lényeg, hogy ZF van benne és nem GM!!! Hála az égnek nem GM!!!
Hozzászólás küldése

VigLink badge