![]() |
2006.12.21. 11:52
efer írta:kbhont írta:zeusz írta:itt nem a tácsa mérete a lényeg jo persze az is számit de a lényeg a 4 dugatyus fék tuskó a tárcsa ára 20.000/db szerintem nem tul drága nekem akkor is a görbülésel és a vele járo kormány rázással volt a problámám.
Ki van zárva, hogy ilyet kapsz 20000 ért!
De még 40000-ért sem!
Erre mérget veszek.
pedig ha megnézed a bmwteile-n a 34112226385 számú tárcsát, akkor az netto 22e-t mond rá. igaz ez a 315-ös tárcsa, de a képen ennek látszik. a rajta lévő szám szerinti nagyobb tárcsa 60 felett van valóban.
szóval akkor tudja valaki a frankót?: a tárcsa nagyobb mérete (vastagság, átmérő), vagy a négydugattyús féknyereg miatt görbül kevésbé a tárcsa? esetleg mindkettő?
2006.12.21. 21:10
2006.12.21. 21:17
2006.12.21. 22:44
zeusz írta:az ár meg nem érdekel ezzel legalább van nagyon jo fék hatás és akkor is késöbb kell tárcsát cserélnem(nem görbül az elözöeket azért kellet cseréni nagyon minimális volt akopás) és amennyit elköltötem a fékre eddig abbol böven ki jön egy ilyen fék nekem nagyon tetszik és jo vele menni.Ma nagyon rendesen adtam neki csak nagy fékek mindenhol és jó lehet hogy nektek bevált a gyári örülök neki én ezt csak azért raktam fel ha netán valekinek van még ilyen problémája akkor ez is lehet egy megoldás![]()
![]()
2006.12.23. 00:04
2006.12.23. 00:17
zeusz írta:Szia kbhont
meg mutatod hogy a tied milyen vagy milyen a márkája elöre is kösz és hogy neked hogy vált be
2006.12.24. 01:02
2006.12.24. 03:17
tanktaz írta:Na,ha ezt elöbb tudom,hogy az SHW gyártja ezeket a motyókat...
Elég sokat jártam az Aalen-i üzemükben (hetente) , de ott főleg vasuti cuccokat gyártottak , de megpróbálom felhajtani az ottani kapcsolatokat és talán tudok ilyeneket újítani!
Ha sikerűl,azonnal szólok!
2007.07.07. 19:48
2009.07.13. 11:15
2009.07.13. 12:44
igor írta:Sziasztok! Normális, lelkiismeretes, szerelőt keresek Veszprém környékén aki látott már dízel BMW-t. Javítani is tud, és nem kapásból cserélni akar mer az egyszerűbb.
Bocs ha nem jó helyre írtam, de még új vagyok itt.
2009.07.13. 12:50
MChris írta:igor írta:Sziasztok! Normális, lelkiismeretes, szerelőt keresek Veszprém környékén aki látott már dízel BMW-t. Javítani is tud, és nem kapásból cserélni akar mer az egyszerűbb.
Hány helyre irtad be?
2009.07.13. 12:53
lepke írta:MChris írta:igor írta:Sziasztok! Normális, lelkiismeretes, szerelőt keresek Veszprém környékén aki látott már dízel BMW-t. Javítani is tud, és nem kapásból cserélni akar mer az egyszerűbb.
Hány helyre irtad be?
Helo Chris
Pontosan 4
üdv zoli
2009.12.11. 17:29
2009.12.11. 20:05
KoverT írta:Most cseréltem megint első fék tárcsákat nekem korábban Zimermann (ha jól írtam) volt, 2x volt cserélve 50.000 km alatt az első tárcsa nem bírta 25.000 km-nél többett most is úgy rázott, hogy az óra is remegett a karomon.
Most az Open Parts-al próbálkozom, remélem ez jobb lesz!!!
2009.12.11. 21:14
KoverT írta:Most cseréltem megint első fék tárcsákat nekem korábban Zimermann (ha jól írtam) volt, 2x volt cserélve 50.000 km alatt az első tárcsa nem bírta 25.000 km-nél többett most is úgy rázott, hogy az óra is remegett a karomon.
2009.12.11. 21:28
PMiki írta:KoverT írta:Most cseréltem megint első fék tárcsákat nekem korábban Zimermann (ha jól írtam) volt, 2x volt cserélve 50.000 km alatt az első tárcsa nem bírta 25.000 km-nél többett most is úgy rázott, hogy az óra is remegett a karomon.
Ez a tárcsa rázás nehéz probléma ezt is érdemes megnézni:
Az első futómű felépítése
Az első futóműnek oldalanként egy-egy teherviselő és vezető lengőkarja van. A tengelycsonkhoz oldalanként a kormányösszekötő rúd és a két végén gömbfejjel ellátott stabilizátor csatlakozik.
A teherviselő lengőkar a lengéscsillapító meghosszabbított vonalában csatlakozik a tengelycsonkhoz. Itt a legnagyobb igénybevételt a gömbfej kapja. Az iránytartásért felelős lengőkarnál a nagy terhelést a lengőkarba préselt szilentblokknak kell elviselnie, éppen ezért a teherviselő lengőkar szilentblokkjához képest majdnem kétszeres az átmérője. A nagy igénybevétel miatt ez a szilentblokk gyakran tönkremegy, kiszerelés után préseléssel cserélhető. Ha nem időben cseréljük, akkor érezhető szitálást okoz a kormánykeréken, sőt, szélsőséges esetben a féktárcsa tönkremeneteléhez (a nagymértékű ütés miatt) is vezethet.
Bővebben: --> katt ide <--
PMiki
2009.12.12. 09:53
LeviM5 írta:PMiki írta:KoverT írta:Most cseréltem megint első fék tárcsákat nekem korábban Zimermann (ha jól írtam) volt, 2x volt cserélve 50.000 km alatt az első tárcsa nem bírta 25.000 km-nél többett most is úgy rázott, hogy az óra is remegett a karomon.
Ez a tárcsa rázás nehéz probléma ezt is érdemes megnézni:
Az első futómű felépítése
Az első futóműnek oldalanként egy-egy teherviselő és vezető lengőkarja van. A tengelycsonkhoz oldalanként a kormányösszekötő rúd és a két végén gömbfejjel ellátott stabilizátor csatlakozik.
A teherviselő lengőkar a lengéscsillapító meghosszabbított vonalában csatlakozik a tengelycsonkhoz. Itt a legnagyobb igénybevételt a gömbfej kapja. Az iránytartásért felelős lengőkarnál a nagy terhelést a lengőkarba préselt szilentblokknak kell elviselnie, éppen ezért a teherviselő lengőkar szilentblokkjához képest majdnem kétszeres az átmérője. A nagy igénybevétel miatt ez a szilentblokk gyakran tönkremegy, kiszerelés után préseléssel cserélhető. Ha nem időben cseréljük, akkor érezhető szitálást okoz a kormánykeréken, sőt, szélsőséges esetben a féktárcsa tönkremeneteléhez (a nagymértékű ütés miatt) is vezethet.
Bővebben: --> katt ide <--
PMiki
Minden tárcsa és betét cserénél ellenőrizni kell a fékmunkahenger-gumiporvédő állapotát. A provédő ezer Ftos tétel. Ha szakad kosz, víz alámegy, munkahenger megrohad, majd szorul és gyors betétkopás, tárcsadeformálódás lehet a következménye.
2009.12.12. 10:28
KoverT írta:
Van egy visszatérő problémám és normális választ sosem kaptam még rá, nagyon göröngyös úton, vagy macskakövön, ha fékeznem kell valami iszonyatosan felüt és szinte a fék is megcsúszik nem akor olyan hatásfokkal fogni. Ez mondták, hogy az ABS, meg lehet hogy a fék nem olyan jó meg a lengőkar miatt, szerintem más az oka egy autómnál sem tapasztaltam ilyet.
2009.12.12. 10:55
nekem a főfékmunkahenger a baloldali pollen szűrő altt van, ez rész hajlamos az eldugulásra főleg nagyon esős és sáros időszakban rendszeresen ellnőrizni kell, mert van hogy áll a víz benne