Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2006.12.21. 11:52

efer írta:
kbhont írta:
zeusz írta:itt nem a tácsa mérete a lényeg jo persze az is számit de a lényeg a 4 dugatyus fék tuskó a tárcsa ára 20.000/db szerintem nem tul drága nekem akkor is a görbülésel és a vele járo kormány rázással volt a problámám.

Ki van zárva, hogy ilyet kapsz 20000 ért!
De még 40000-ért sem!
Erre mérget veszek.

pedig ha megnézed a bmwteile-n a 34112226385 számú tárcsát, akkor az netto 22e-t mond rá. igaz ez a 315-ös tárcsa, de a képen ennek látszik. a rajta lévő szám szerinti nagyobb tárcsa 60 felett van valóban.

szóval akkor tudja valaki a frankót?: a tárcsa nagyobb mérete (vastagság, átmérő), vagy a négydugattyús féknyereg miatt görbül kevésbé a tárcsa? esetleg mindkettő?

Szerintem: A logika és a fizika szerint az átmérője miatt!
A vastagság a hűtés, és a hő elvezetésre szolgál.
A 4 dugattyus féknyereg igazából az erő egyenletesebb eloszlását bíztosítja a betéteken. :!: Meg hogy könnyebb legyen nyomni! :lol:
Mármit a dugatttttyút! :D

felni

2006.12.21. 21:10

az erő egyenletesebb eloszlását bíztosítja nem egy nagy dugó nyomja egy oldalrol hanem a 2 oldal ugyan olyan erövel és ha össze a dod a 4 kis dugo felöletét az is nagyobb mint az az egy

fék

2006.12.21. 21:17

az ár meg nem érdekel ezzel legalább van nagyon jo fék hatás és akkor is késöbb kell tárcsát cserélnem(nem görbül az elözöeket azért kellet cseréni nagyon minimális volt akopás) és amennyit elköltötem a fékre eddig abbol böven ki jön egy ilyen fék nekem nagyon tetszik és jo vele menni.Ma nagyon rendesen adtam neki csak nagy fékek mindenhol és jó lehet hogy nektek bevált a gyári örülök neki én ezt csak azért raktam fel ha netán valekinek van még ilyen problémája akkor ez is lehet egy megoldás :lol: :lol: :lol:

Re: fék

2006.12.21. 22:44

zeusz írta:az ár meg nem érdekel ezzel legalább van nagyon jo fék hatás és akkor is késöbb kell tárcsát cserélnem(nem görbül az elözöeket azért kellet cseréni nagyon minimális volt akopás) és amennyit elköltötem a fékre eddig abbol böven ki jön egy ilyen fék nekem nagyon tetszik és jo vele menni.Ma nagyon rendesen adtam neki csak nagy fékek mindenhol és jó lehet hogy nektek bevált a gyári örülök neki én ezt csak azért raktam fel ha netán valekinek van még ilyen problémája akkor ez is lehet egy megoldás :lol: :lol: :lol:

Szia Zeusz!

Nem akarom elvenni a kedved, de ennek a szettnek az egyedüli hibája az, hogy pont fele annyit megy el, mint egy gyári!
Én már tull vagyok ezeken a kisérleteken.
Bár az igazat megvalva én is ehhez hasonlót használok.

Üdv Sándor :wink:

w

2006.12.23. 00:04

Szia kbhont

meg mutatod hogy a tied milyen vagy milyen a márkája elöre is kösz és hogy neked hogy vált be

Re: w

2006.12.23. 00:17

zeusz írta:Szia kbhont

meg mutatod hogy a tied milyen vagy milyen a márkája elöre is kösz és hogy neked hogy vált be

Szia Zeusz!

Az E-34 bmw-men vannak ezek a tiedhez hasonló tárcsák.
Annyi a külömbség, hogy nálam a csapágy háznál 20 -25 mm átmérőjű
lukak vannak körbe.Gondolom az agy hűtése miatt!
Hogy milyen? Olyan , hogy 260 ról fékezésnél ki jön a nyál a szádból! :lol:

2006.12.24. 01:02

Na,ha ezt elöbb tudom,hogy az SHW gyártja ezeket a motyókat...
Elég sokat jártam az Aalen-i üzemükben (hetente) , de ott főleg vasuti cuccokat gyártottak , de megpróbálom felhajtani az ottani kapcsolatokat és talán tudok ilyeneket újítani!
Ha sikerűl,azonnal szólok!

2006.12.24. 03:17

tanktaz írta:Na,ha ezt elöbb tudom,hogy az SHW gyártja ezeket a motyókat...
Elég sokat jártam az Aalen-i üzemükben (hetente) , de ott főleg vasuti cuccokat gyártottak , de megpróbálom felhajtani az ottani kapcsolatokat és talán tudok ilyeneket újítani!
Ha sikerűl,azonnal szólok!

OK!!!
Az jó lenne! :franko:

2007.07.07. 19:48

Segítséget szeretnék kérni, ha lehet S.O.S.-ben!

A bal első kerék felől elég hülye hangok hallatszottak. Gondoltam megint összeszedtem egy kavicsot, majd elkopik és a maradék kiesik. Nos nem így történt, ezért gondoltam nem kavics szorult be. Kerék le, és az első fékem be fog. A pofa fogja a tárcsát és ennek van ilyen hülye hangja, ráadásul ha tolatok akkor még rosszabb.
Mit tudok csinálni?
Nem vagyok műszaki emberke, ezért ha kérhetem részletesen mondjátok el, ha kép van az még nagyobb segítség.

Köszi szépen!!!!!!

Szerelőt keresek!

2009.07.13. 11:15

Sziasztok! Normális, lelkiismeretes, szerelőt keresek Veszprém környékén aki látott már dízel BMW-t. Javítani is tud, és nem kapásból cserélni akar mer az egyszerűbb.
Bocs ha nem jó helyre írtam, de még új vagyok itt.

Re: Szerelőt keresek!

2009.07.13. 12:44

igor írta:Sziasztok! Normális, lelkiismeretes, szerelőt keresek Veszprém környékén aki látott már dízel BMW-t. Javítani is tud, és nem kapásból cserélni akar mer az egyszerűbb.

Hány helyre irtad be? :evil:

2009.07.13. 12:50

MChris írta:
igor írta:Sziasztok! Normális, lelkiismeretes, szerelőt keresek Veszprém környékén aki látott már dízel BMW-t. Javítani is tud, és nem kapásból cserélni akar mer az egyszerűbb.

Helo Chris
Pontosan 4
üdv zoli

2009.07.13. 12:53

lepke írta:
MChris írta:

Helo Chris
Pontosan 4
üdv zoli

Köszi meg van már mind :lol:

2009.12.11. 17:29

Most cseréltem megint első fék tárcsákat nekem korábban Zimermann (ha jól írtam) volt, 2x volt cserélve 50.000 km alatt az első tárcsa nem bírta 25.000 km-nél többett most is úgy rázott, hogy az óra is remegett a karomon.

Most az Open Parts-al próbálkozom, remélem ez jobb lesz!!! :lol:

2009.12.11. 20:05

KoverT írta:Most cseréltem megint első fék tárcsákat nekem korábban Zimermann (ha jól írtam) volt, 2x volt cserélve 50.000 km alatt az első tárcsa nem bírta 25.000 km-nél többett most is úgy rázott, hogy az óra is remegett a karomon.

Zimmermann? pedig én azt hallotam jó tárcsákat gyárt.
Mi lehet a tuti a gyárin kivül?

Nekem kevésnek tünik a 25e km-es élettartam....

2009.12.11. 21:14

KoverT írta:Most cseréltem megint első fék tárcsákat nekem korábban Zimermann (ha jól írtam) volt, 2x volt cserélve 50.000 km alatt az első tárcsa nem bírta 25.000 km-nél többett most is úgy rázott, hogy az óra is remegett a karomon.

Ez a tárcsa rázás nehéz probléma ezt is érdemes megnézni:

Az első futómű felépítése
Az első futóműnek oldalanként egy-egy teherviselő és vezető lengőkarja van. A tengelycsonkhoz oldalanként a kormányösszekötő rúd és a két végén gömbfejjel ellátott stabilizátor csatlakozik.
A teherviselő lengőkar a lengéscsillapító meghosszabbított vonalában csatlakozik a tengelycsonkhoz. Itt a legnagyobb igénybevételt a gömbfej kapja. Az iránytartásért felelős lengőkarnál a nagy terhelést a lengőkarba préselt szilentblokknak kell elviselnie, éppen ezért a teherviselő lengőkar szilentblokkjához képest majdnem kétszeres az átmérője. A nagy igénybevétel miatt ez a szilentblokk gyakran tönkremegy, kiszerelés után préseléssel cserélhető. Ha nem időben cseréljük, akkor érezhető szitálást okoz a kormánykeréken, sőt, szélsőséges esetben a féktárcsa tönkremeneteléhez (a nagymértékű ütés miatt) is vezethet.

Bővebben: --> katt ide <--

PMiki

2009.12.11. 21:28

PMiki írta:

Az első futóműnek oldalanként egy-egy teherviselő és vezető lengőkarja van. A tengelycsonkhoz oldalanként a kormányösszekötő rúd és a két végén gömbfejjel ellátott stabilizátor csatlakozik.
A teherviselő lengőkar a lengéscsillapító meghosszabbított vonalában csatlakozik a tengelycsonkhoz. Itt a legnagyobb igénybevételt a gömbfej kapja. Az iránytartásért felelős lengőkarnál a nagy terhelést a lengőkarba préselt szilentblokknak kell elviselnie, éppen ezért a teherviselő lengőkar szilentblokkjához képest majdnem kétszeres az átmérője. A nagy igénybevétel miatt ez a szilentblokk gyakran tönkremegy, kiszerelés után préseléssel cserélhető. Ha nem időben cseréljük, akkor érezhető szitálást okoz a kormánykeréken, sőt, szélsőséges esetben a féktárcsa tönkremeneteléhez (a nagymértékű ütés miatt) is vezethet.

PMiki

Minden tárcsa és betét cserénél ellenőrizni kell a fékmunkahenger-gumiporvédő állapotát. A provédő ezer Ftos tétel. Ha szakad kosz, víz alámegy, munkahenger megrohad, majd szorul és gyors betétkopás, tárcsadeformálódás lehet a következménye. :wink:

2009.12.12. 09:53

LeviM5 írta:
PMiki írta:

PMiki

Minden tárcsa és betét cserénél ellenőrizni kell a fékmunkahenger-gumiporvédő állapotát. A provédő ezer Ftos tétel. Ha szakad kosz, víz alámegy, munkahenger megrohad, majd szorul és gyors betétkopás, tárcsadeformálódás lehet a következménye. :wink:

Ez a porvédő pontosan hol található, nekem a főfékmunkahenger a baloldali pollen szűrő altt van, ez rész hajlamos az eldugulásra főleg nagyon esős és sáros időszakban rendszeresen ellnőrizni kell, mert van hogy áll a víz benne.

A stabilizátor kar csrélve volt mind a két oldali, a lengő karok is nem olyan régen, a betét cserénél néztük, hogy egy kicsit a jobb oldali kottyan még az autóból ném lehet hallani, majd cserélem a következő szervízkor.

Van egy visszatérő problémám és normális választ sosem kaptam még rá, nagyon göröngyös úton, vagy macskakövön, ha fékeznem kell valami iszonyatosan felüt és szinte a fék is megcsúszik nem akor olyan hatásfokkal fogni. Ez mondták, hogy az ABS, meg lehet hogy a fék nem olyan jó meg a lengőkar miatt, szerintem más az oka egy autómnál sem tapasztaltam ilyet.

Akkor hol van az a porvédő ???

2009.12.12. 10:28

KoverT írta:

Van egy visszatérő problémám és normális választ sosem kaptam még rá, nagyon göröngyös úton, vagy macskakövön, ha fékeznem kell valami iszonyatosan felüt és szinte a fék is megcsúszik nem akor olyan hatásfokkal fogni. Ez mondták, hogy az ABS, meg lehet hogy a fék nem olyan jó meg a lengőkar miatt, szerintem más az oka egy autómnál sem tapasztaltam ilyet.

Ez szerintem gátló probléma. Nekem is volt, hogy lassan mentem macskaköves úton, és fékezésnél pattogott az elő kerék.

2009.12.12. 10:55

nekem a főfékmunkahenger a baloldali pollen szűrő altt van, ez rész hajlamos az eldugulásra főleg nagyon esős és sáros időszakban rendszeresen ellnőrizni kell, mert van hogy áll a víz benne

A fékmunkahengert, amiről beszél a klubtárs a futóműn keresd Itt 11-es
A főfékhenger természetesen mindegyik E39-ben a bal oldali pollenszűrő alatt van. Az általad említett jelenség: "megtelik vízzel" akkor, és csakis akkor fordul elő, ha nincs jól visszatéve a pollenszűrőház. A visszatétele nagyon alapos odafigyelést igényel, mert az első szélvédőről lefolyó víz ott próbál távozni. Ha nincsenek a helyén a vízelvezető gumitömítések (és el is van dugulva a főfékhenger alatti lefolyó) tényleg feltelik vízzel, ami tényleg nagyon komoly problémákat okozhat.
A visszatérő problémádra van nekem is egy tippem:
Vizsgáltasd be a lengéscsillapítódat, az koppanhat nagyokat. Nekem is volt ilyen gondom (esetleg toronycsapágy)
A lengéscsillapítókat párban ajánlatos cserélni, ha újakat raksz.
Olcsóbb megoldás, ha csak az egyiket (a rosszat) akarod mindenképpen kidobni, semmiképp ne rakjál helyére újat. Bontottat rakhatsz a helyére, ami kb 10000 ft-os áron beszerezhető. Mindegy melyik oldalit veszed, mert egyformák E39-nél. Rá is van írva R+L (rechts-links).
Szerintem mindenképpen ez okozhatja a kattogást. :wink:
Hozzászólás küldése

VigLink badge