Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: dobolo hang elsokerek felol

2007.03.27. 22:52

atizba írta:szevasztok,
nemreg vettem egy E39 kombit, es az elso futomuben hallok egy dobolo hangot, mikor elindulok a haz elol. ahogy gyorsitok, kicsit szaporazza, aztan ugy kb. 30-40 kornyeken elhal.

nincs vkinek otlete, hogy mi a franc lehet?

balra ivelo kanyarnal szinten hallani (alacsony sebessegnel) de jobbra ivelo kanyarban nem. ebbol gondolom, hogy a jobb elso kerek kornyeken lehet a bibi.

elore is koszonettel,
ati

ps: vki nekem a kutyacsontot tippelte, nezegettem a kepeket a realoem-en, de ugy persze nincs fent, hogy "kutyacsont" :-D

a kepek, ahol kutattam:
link 1
link 2

A kutyacsont itt a 6-os:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP71&mospid=47559&btnr=31_0257&hg=31&fg=10

de szerintem nem ez lesz a gond: annnak olyan hangja van, mintha gömbfejhiba lenne (minthogy tkp az is...), olyan kopogásféle úthibákon áthajtva

2007.03.27. 22:57

efer írta:A kutyacsont itt a 6-os:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP71&mospid=47559&btnr=31_0257&hg=31&fg=10

de szerintem nem ez lesz a gond: annnak olyan hangja van, mintha gömbfejhiba lenne (minthogy tkp az is...), olyan kopogásféle úthibákon áthajtva

ugy erted, hogy ez a dobolo hang elolrol gömbfej hiba lenne? tudsz nekem arra egy szamot mondani vmelyik rajzrol?

bocs, csak probalok tisztaban lenni a futomu reszletekkel :-)

2007.03.28. 08:13

atizba írta:

ugy erted, hogy ez a dobolo hang elolrol gömbfej hiba lenne? tudsz nekem arra egy szamot mondani vmelyik rajzrol?

A rajzon a "6" számmal jelzett kb 20 cm hosszú rudacska, a végén két kicsi gombfejjel!

2007.03.28. 10:19

kbhont írta:A rajzon a "6" számmal jelzett kb 20 cm hosszú rudacska, a végén két kicsi gombfejjel!

:idea:
minden vilagos, koszi!

2007.03.28. 12:50

atizba írta:

szerintem vmit félreérthetően írtam. arra gondoltam, hogy a kutyacsont hibájának van gömbfej hangja. viszont amiről Te írtál, sztem nem ilyen. ezért gondoltam, hogy nálad nem a kutyacsont a hibás (bár a kicseréléssel nagy bajt nem csinálsz, mert nem egy nagy összeg, és könnyen tönkremegy)

2007.03.29. 08:51

Hello efer,

koszi a tippeket. vartam a valasszal - volt egy idopontom a szerelohoz ma reggelre, remeltem, hogy egyuttal a megoldast is tudni fogom. tegnap este azonban a szerencsetlennek raesett egy fel futomu a kezere, emiatt a kerdes meg mindig nyitott. szerinte a kerekcsapagy lesz a hunyo, de hat nem tudott hozzafogni.

to be continued ;-)

2007.11.17. 00:59

Tud valaki kerékdőlésszög ügyben tanácsot adni?
Ma voltam bmw-szervízben,a futóműben nem lóg semmi,viszont a hiper-szuper lézeres gép kimutatta,hogy a kerekek dőlésszöge nem jó és már nem lehet állítani rajta.A cserét illetően csak találgatás van,semmi konkrétum,hogy mivel kellene kezdeni.
Javaslat?

Illetve felötlött egy gondolat..mégpedig:
A touring szintszabályzós sportfutóművében(NEM m-es)van-e elöl valami huncutságos lengéscsillapító?Pl:gázos,vagy valami hasonló
Mert ugye ha az van és nem sima,csak az előző tulaj simát rakatott bele,az megint érdekes lenne.Ugyanis én még nem nagyon vettem észre,hogy mitöl sportos a sportfutómű.

2007.11.27. 12:47

Addig örülj, ameddig a sportosságot nem "érzed", hanem élvezed. Én az M-esben majd kiköpöm a fogsorom :lol:

Engem az érdekelne, hogy mi az a tipikus alkatrész ami az E39 első futóművében tönkre szokott menni?
Nekem valószínűleg gátló gondom van, de érdekelne, mi az ami még gyanús lehet. Olyanformán, mint
pl. a pixelhiba, ami tipikusan jellemző vágjátok na!

2007.11.27. 14:37

Ha elszabadul az első tárcsafék hűtése, az is érdekes zajokat generál...

2007.11.27. 15:58

Van még egy alu kis távtartó vagy mi itt csak ugy becézik hogy kutyacsont.
Na ha azzal bajvan akkor kopogást hallasz kis gödrökben, én már 3x cseréltem most lesz olajcserénél a 4. csere!
Eszméletlen idegesitő egy alkatrész :(

2007.11.27. 16:31

Hero írta:Van még egy alu kis távtartó vagy mi itt csak ugy becézik hogy kutyacsont.
Na ha azzal bajvan akkor kopogást hallasz kis gödrökben, én már 3x cseréltem most lesz olajcserénél a 4. csere!

ezt a kopogást a stabilizátor felfogató gumiszilintjei is tudják produkálni. kb 800 forint darabja, megéri cserélni.

az igazi gyenge pont a kormánymű. az állítólag rettenetesen alulméretezet. de erről volt már szó valamelyik topikban.
ja, ezzel kapcsolatban a legszebb: azt hallotam, hogy eddig kb 200k volt az ára a servotronikos verziónak, de valami történt, és hirtelen 400k lett. és valóban, a bmwteile-n 320k a netto ára 8O pedig még szemezgettem a gondolattal, hogy egyszer kicserélem (egyszer már votl felújítva...)

2007.11.27. 21:03

Sziasztok, nekem olyan bibim van a hátsó futóművel, hogy ha rámegyek 1ik kerékkel 1 aknafedőre, úgy érzem mintha megcsúszna 1 pillanatra a fara arra az irányba amelyik kerékkel a fedőre mentem. mi lehet a hiba?

2007.11.27. 21:39

efer írta:
Hero írta:Van még egy alu kis távtartó vagy mi itt csak ugy becézik hogy kutyacsont.

ezt a kopogást a stabilizátor felfogató gumiszilintjei is tudják produkálni. kb 800 forint darabja, megéri cserélni.

az igazi gyenge pont a kormánymű. az állítólag rettenetesen alulméretezet. de erről volt már szó valamelyik topikban.
ja, ezzel kapcsolatban a legszebb: azt hallotam, hogy eddig kb 200k volt az ára a servotronikos verziónak, de valami történt, és hirtelen 400k lett. és valóban, a bmwteile-n 320k a netto ára 8O pedig még szemezgettem a gondolattal, hogy egyszer kicserélem (egyszer már votl felújítva...)

Helló!

Az első futóműben a stabilizátor pálcák gömbfejei is könnyen kikopnak.

2007.11.27. 23:10

juf424 írta:Sziasztok, nekem olyan bibim van a hátsó futóművel, hogy ha rámegyek 1ik kerékkel 1 aknafedőre, úgy érzem mintha megcsúszna 1 pillanatra a fara arra az irányba amelyik kerékkel a fedőre mentem. mi lehet a hiba?

Vagy nem szoktad még meg a hátsókerekest vagy hátsó stabilizátor bekötő pálca csere. 5500Ft/db Wallis.

2007.11.29. 11:10

Nekem nem kopog, hanem ú-úú-ú mély búgó hang jön, gondolom a kerék beleér a sárvédőbe - a magasabb peremű téligumi miatt. Balelső teleszkóp gondolom már elfáradt, talán a rugó is búcsúzik szerintem (márha szoktak). Persze kimérve jó, dehát azok a műszerek szart érnek.

Meg tudod itt mutatni melyik a kutyacsont? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10

2007.11.29. 11:16

Az a kutyacsont :D vagy mi az nekem is van menve sztem...Előlmost cseréltem ki azt a pár szilentet,az kicsit húzosabb volt mert 22 volt párban :? De már idegesített,amikor belefékeztem egy kátyúba,vagy valamilyen szarabb uton fékeztem,hogy nem volt fékhatás, a fékpedál meg dobolt a lábam alatt,a kormány meg remegett a kezemben!Azóta ez megszűnt!

2007.11.29. 11:25

Janika_86 írta:Az a kutyacsont :D vagy mi az nekem is van menve sztem...Előlmost cseréltem ki azt a pár szilentet,az kicsit húzosabb volt mert 22 volt párban :? De már idegesített,amikor belefékeztem egy kátyúba,vagy valamilyen szarabb uton fékeztem,hogy nem volt fékhatás, a fékpedál meg dobolt a lábam alatt,a kormány meg remegett a kezemben!Azóta ez megszűnt!

Ez az, ugyan ez van nekem is! Elpattog a kerék és nincs fékhatás. Melyik szilentet kell cseréltetni?

2007.11.29. 11:31

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05

5-ös számú dolog az a szilent!

2007.11.29. 11:54

Köszi szépen, utánajárok!

2007.11.29. 11:56

Igazán nincs mit.Viszont most sajna lépnem kell,mert déltől zh-t írok... :(
Hozzászólás küldése

VigLink badge