![]() |
2010.01.04. 10:39
2010.01.04. 11:08
jackson írta:Zöldkártya változás:
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/01/02/elbucsuzik_a_zoldkartya/
Agyamat eldobom, most akkor ez a végleges tuti állapot? Nincs például sárga szin.
Fekete(szabályzatlan és Euro1 diesel)>Piros(katalizátoros szabályzott ottómotoros)>Kék (Euro-2 és Euro-3)>Zöld (Euro-4 és Euro5)
Akkor most mi is lessz a fővárosi behajtási rendelettel? Tehát csak Euro-4 és alig létező Euro-5-ös hajthat csak be a fővárosba?
Mert a sárga nem hajthatott be október 20. és március 8. között. De most nincs sárga.
És mi van az akkor régi kocsikkal évente kell menni vizsgázni dumával?
Jackson, aki már várja mikor találja ki egy marha, hogy csak a zöld (euro-4,5) mehet be a fővárosba.
ui: miközben reggel a buszok nagy része műszaki (anyagi) okokból nem tud elindulni
2010.01.04. 13:05
Bacsek írta:jackson írta:Zöldkártya változás:
Agyamat eldobom, most akkor ez a végleges tuti állapot? Nincs például sárga szin.
Fekete(szabályzatlan és Euro1 diesel)>Piros(katalizátoros szabályzott ottómotoros)>Kék (Euro-2 és Euro-3)>Zöld (Euro-4 és Euro5)
Akkor most mi is lessz a fővárosi behajtási rendelettel? Tehát csak Euro-4 és alig létező Euro-5-ös hajthat csak be a fővárosba?
Mert a sárga nem hajthatott be október 20. és március 8. között. De most nincs sárga.
Jackson, aki már várja mikor találja ki egy marha, hogy csak a zöld (euro-4,5) mehet be a fővárosba.
ui: miközben reggel a buszok nagy része műszaki (anyagi) okokból nem tud elindulni
Nem kell félni Jacko, nálunk az autósok sosem járnak jól![]()
Hiába vonják össze és így "olcsóbb", mennyivel többet szednek be az áfa meg a jövedéki adó emelésével...
Az eddigi sárga plakettet meg ki kellett érdemelni, máskülönben nem kaptál olyat.
A 96-os transzporterem is zöld plakettet kapott 340 ezer kilométerrel! A 89-es polski kapott sárgát, de az is csak az egydobos rendszer meg a motorátalakítások miatt nem zöld![]()
Főváros meg majd kitalál valami hülyeséget, ahogy szokták
2010.01.04. 13:14
simi64 írta:Bacsek írta:jackson írta:Zöldkártya változás:
Nem kell félni Jacko, nálunk az autósok sosem járnak jól![]()
Hiába vonják össze és így "olcsóbb", mennyivel többet szednek be az áfa meg a jövedéki adó emelésével...
Az eddigi sárga plakettet meg ki kellett érdemelni, máskülönben nem kaptál olyat.
A 96-os transzporterem is zöld plakettet kapott 340 ezer kilométerrel! A 89-es polski kapott sárgát, de az is csak az egydobos rendszer meg a motorátalakítások miatt nem zöld![]()
Főváros meg majd kitalál valami hülyeséget, ahogy szokták
És íme itt a tíz legszennyezőbb!
Csak a Jacksonnak írom:
Ha be akarsz hajtani a belvárosba, ilyeneket semmiképpen ne vegyél!![]()
BMW nincs benne!
2010.01.04. 13:20
2010.01.04. 13:21
2010.01.04. 13:30
Bacsek írta:Akkor be kell tiltani a Ferrarit![]()
2010.02.09. 09:02
2010.02.09. 10:35
MChris írta:Még behajthatnak a régi autók a budapesti belvárosba
A fővárosi önkormányzat eredeti elképzelése - a hatályos szmogrendelet alapján - megtiltotta volna 2009. október 20-a és 2010. március 8-a között a belváros jelentős részén, hogy behajtsanak oda a rendszámtáblán sárga színű, hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek. Ez gyakorlatilag a katalizátor nélküli, valamint a nem szabályozott katalizátorral rendelkező négyütemű benzines, a kétütemű benzines, valamint az 1998 előtti dízeleket érintette volna néhány kivétellel. Csakhogy a terv bedőlt, mert a változó KRESZ nem októberre, hanem csak januárra alkotta meg a zónahatárokra kötelezően kihelyezendő táblát.
A tábla tehát elkészült, azonban a fővárosi önkormányzat kérdésünkre egyértelművé tette, hogy a korlátozás "március 8-áig biztosan nem lép hatályba", mert még "nincs meg a helyi szintű jogszabályi háttere". A KRESZ ugyanis kibővítette a környezetvédelmi matricák színét is: az eddigi kétszínű jelölés (sárga és zöld) helyett négyszínű (fekete, piros, kék, zöld) matricák lesznek a járművek rendszámain. Így a budapesti rendeletet is módosítani kell, hiszen az még a kétszínű rendszer alapján kategorizálta a járműveket.
Kép helye.
A környezetvédelmi ügyosztály munkatársai már dolgoznak is a fővárosi rendelet frissítésén, az önkormányzat tulajdonában lévő cég, a Parking Kft. emberei pedig azon, hogy a környezeti zónák a korábbinál differenciáltabbak legyenek, a négyszínű besorolásnak megfelelően.
Csakhogy nem a rendeletmódosítás hiánya az egyetlen oka a késlekedésnek, az új közlekedési táblák is messze vannak még a kézzelfogható valóságtól. "A gyártás közbeszerzési eljáráshoz kötött, tehát hónapokat igénybe vevő feladat" - mondott még egy okot a városháza sajtóosztálya arra, hogy egyelőre miért örülhetnek a régi autók tulajdonosai.
2010.02.09. 10:46
2010.02.09. 12:12
2010.02.09. 12:45
pistino1 írta:az enyém meg sárga és ha behajtok mi lesz? levehetik a rendszámot? lefejeznek? ki figyeli? közterületes, rendőr? vicc az egész
2010.02.09. 13:22
MChris írta:pistino1 írta:az enyém meg sárga és ha behajtok mi lesz? levehetik a rendszámot? lefejeznek? ki figyeli? közterületes, rendőr? vicc az egész
sárga az most nem kék már? Jacko multkor irta de nem tudom akkor mi van...![]()
2010.02.09. 14:29
jackson írta:MChris írta:pistino1 írta:az enyém meg sárga és ha behajtok mi lesz? levehetik a rendszámot? lefejeznek? ki figyeli? közterületes, rendőr? vicc az egész
A röhej, hogy most sárga cetli van a kocsin akkor nem hajthat be. Mivel a jelenlegi szabályzás érvényes. Ha azonban gyorsan elmész egy egyesitett műszaki vizsgára és kapsz egy kék-et na akkor már be mehetsz![]()
De hogy ki büntet és hogyan fogalmam sincs.
A röhely: tavaly még olyan szöveggel árultam a E30 318i-t hogy ez zöld cetlis és behajthat a városba. Mára ez elavult.
Egyébként nem vicc az egész a levegő szennyezés miatt egyre komolyabban kell venni ezeket a tiltásokat. Igaz nem azzal kezdeném , hogy nem a gyártói paramétereknek meg kell felelnie a kocsiknak. Hanem egy abszolút értéket kéne megadni a Co2, No2 stb. kibocsájtásokra. És mellesleg akkor nem olyan, hogy új kocsi csak Euro4 és használt meg lehet akármi is. Hanem kiszórni a kétüteműeket stb.
És nincs vinnyogás, meg ja mi lessz a nyugdijas bácsikával mert megfulladunk a városokban. A bácsika meg akinek nem telik nem környezet szennyező autóra járjon tömeg közlekedéssel. Na ja és ehhez a tömegközlekedést is fejleszteni kell nem leépiteni mint most.
Jackson, aki szerint lenne mit rendet csinálni a ramatyban
2010.02.09. 14:37
2010.02.09. 15:51
MChris írta:jackson írta:MChris írta:pistino1 írta:az enyém meg sárga és ha behajtok mi lesz? levehetik a rendszámot? lefejeznek? ki figyeli? közterületes, rendőr? vicc az egész
A röhej, hogy most sárga cetli van a kocsin akkor nem hajthat be. Mivel a jelenlegi szabályzás érvényes. Ha azonban gyorsan elmész egy egyesitett műszaki vizsgára és kapsz egy kék-et na akkor már be mehetsz![]()
A röhely: tavaly még olyan szöveggel árultam a E30 318i-t hogy ez zöld cetlis és behajthat a városba. Mára ez elavult.
Egyébként nem vicc az egész a levegő szennyezés miatt egyre komolyabban kell venni ezeket a tiltásokat. Igaz nem azzal kezdeném , hogy nem a gyártói paramétereknek meg kell felelnie a kocsiknak. Hanem egy abszolút értéket kéne megadni a Co2, No2 stb. kibocsájtásokra. És mellesleg akkor nem olyan, hogy új kocsi csak Euro4 és használt meg lehet akármi is. Hanem kiszórni a kétüteműeket stb.
És nincs vinnyogás, meg ja mi lessz a nyugdijas bácsikával mert megfulladunk a városokban. A bácsika meg akinek nem telik nem környezet szennyező autóra járjon tömeg közlekedéssel. Na ja és ehhez a tömegközlekedést is fejleszteni kell nem leépiteni mint most.
Te Jacko én mindig hhheeeee?????
Tagunk most műszakiztatott és sárgát kapott te meg ha jól értem akkor azt irod hogy még kéket kéne...![]()
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
2010.02.09. 16:06
Labi írta:nem értem a kérdésed Chris!
nekem most volt a dupla vizsga és kéket kaptam.... ki kapott sárgát?
2010.02.09. 16:07
jackson írta:MChris írta:jackson írta:MChris írta:pistino1 írta:az enyém meg sárga és ha behajtok mi lesz? levehetik a rendszámot? lefejeznek? ki figyeli? közterületes, rendőr? vicc az egész
Te Jacko én mindig hhheeeee?????
Tagunk most műszakiztatott és sárgát kapott te meg ha jól értem akkor azt irod hogy még kéket kéne...![]()
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Tényleg gáz akkor sárgát január 1-től nem oszthattak csak a többi négy szint.
Jackson, aki szerint utánna kéne nézni mert nagyon megszívhatja
2010.02.09. 22:56
Labi írta:nem értem a kérdésed Chris!
2010.02.09. 23:00
Imco írta:Labi írta:nem értem a kérdésed Chris!
Sárga a müszaki, a felsö /2012/, az alsó, a környezetvédelmi, kék.
Jan 29. állapot szerint.