![]() |
2007.09.26. 19:57
kbhont írta:528 írta:Következő gondom van valószínűleg a generátorom csapágyas elég furán szól az okosok azt mondják csapágy az lenne a kérdésem fel lehet e újítani a generátort vagy újat kell venni mert olyat hallottam hogy nincs lehetőség a felújításra mert egybe van öntve a generátor és csak a csere oldja meg a bajt. Köszi a segítséget.
Ez csak a vízhűtésesre igaz!
A többi javítható!
2007.09.26. 20:47
528 írta:kbhont írta:528 írta:Következő gondom van valószínűleg a generátorom csapágyas elég furán szól az okosok azt mondják csapágy az lenne a kérdésem fel lehet e újítani a generátort vagy újat kell venni mert olyat hallottam hogy nincs lehetőség a felújításra mert egybe van öntve a generátor és csak a csere oldja meg a bajt. Köszi a segítséget.
A többi javítható!
Bocsi a laikus kérdésért de nem nagyon értek hozzá de mi az hogy vízhűtésesre igaz azt tudom, hogy az autó vízhűtéses de aztán itt meg áll a tudomány
2007.09.26. 21:04
kbhont írta:528 írta:kbhont írta:528 írta:Következő gondom van valószínűleg a generátorom csapágyas elég furán szól az okosok azt mondják csapágy az lenne a kérdésem fel lehet e újítani a generátort vagy újat kell venni mert olyat hallottam hogy nincs lehetőség a felújításra mert egybe van öntve a generátor és csak a csere oldja meg a bajt. Köszi a segítséget.
A többi javítható!
Bocsi a laikus kérdésért de nem nagyon értek hozzá de mi az hogy vízhűtésesre igaz azt tudom, hogy az autó vízhűtéses de aztán itt meg áll a tudomány
Vannak olyan generátorok, amik hűtését a motor hűtőrendszeréről oldanak meg!
Könnyű felismerni, mert 2 db 20mm átmérőjű cső megy rá, ami a hűtőrendszerre van kötve!
Ha ez szét megy, akkor kuka!
2007.09.26. 23:04
kbhont írta:528 írta:kbhont írta:528 írta:Következő gondom van valószínűleg a generátorom csapágyas elég furán szól az okosok azt mondják csapágy az lenne a kérdésem fel lehet e újítani a generátort vagy újat kell venni mert olyat hallottam hogy nincs lehetőség a felújításra mert egybe van öntve a generátor és csak a csere oldja meg a bajt. Köszi a segítséget.
A többi javítható!
Könnyű felismerni, mert 2 db 20mm átmérőjű cső megy rá, ami a hűtőrendszerre van kötve!
2007.09.27. 08:15
528 írta:kbhont írta:528 írta:kbhont írta:528 írta:Következő gondom van valószínűleg a generátorom csapágyas elég furán szól az okosok azt mondják csapágy az lenne a kérdésem fel lehet e újítani a generátort vagy újat kell venni mert olyat hallottam hogy nincs lehetőség a felújításra mert egybe van öntve a generátor és csak a csere oldja meg a bajt. Köszi a segítséget.
A többi javítható!
Az én autóm 98.11. havi dupla vanosos lehet hogy abban vízhűtéses a generátor?
2007.10.02. 14:14
2007.10.13. 19:43
gejzir69 írta:Sziasztok
Ha valakinek eszébe jutna akkor nézze meg már a titkos menübe mennyit mutat töltést a kijelző.
Nekem 13.6 v ot...keveslem a töltésnek 14.5-14.8 között kéne lenni,Az aksin ezeket a paramétereket mérem de folyamatosan alul töltöttnek tünik az aksi.
E 39 / 2002 /530 D
Köszi
2007.10.15. 14:05
2007.12.21. 02:46
2007.12.21. 02:59
leto írta:Sziasztok!
Nem vagyok biztos benne, hogy a jó topicba írok de úgy vélem talán generátor problémám lehet:
Egy 1996-os 523i-ről van szó. Nemrég furcsa zajokat kezdett adni a generátor környékéről akkor, ha a fordulatszám valahol 800 és 1000 között mozog. Lehet hallani üresben is, illetve pl. lassan menet közben is ugyanilyen alacsony fordulaton. Furcsa fémes rezonanciát kell elképzelni, sajnos nehéz leírni. Különös ismertetőjele, hogy akkor a legélénkebb a zaj ha picit játszadozok a gázpedállal és "lebegtetem" a fordulatot 800 és 1000 között. Menet közben és utazó sebességen már nem hallani. Megmutattam egy két "autószerelő" ismerősömnek és több teóriát is mondtak: mivel rossz a katalziátorom (ez most derült ki zöldkártyán és most fogom azt is cserélni) lehet, hogy nagyon el vannak tömődve a katalizátor belsejében a szálak és ennek következtében valahol még a motor alatt "visszaveri" a kipufogógázt és ezért lehet a rezonálás, más teória szerint egyszerűen csak a hosszbordásszíjam gatya lett és csúszik (de akkor nem értem miért olyan fémes a hangja), illetve maradt a leghúzósabb teória, hogy esetleg kezdi megadni magát a generátor. Eddig nem gyulladt ki semmilyen töltésjelző lámpa és még ilyen hidegben is reggelente indításkor gyönyörűen viszi az aksi. Lehet, hogy csapágyas lenne? Vagy valami elkophatott benne? Sajna nem értek hozzá, egyáltalán nem vagyok jó autószerelő![]()
Remélem van valakinek valami elképzelése még mielőtt elvinném szakszervízbe és legombolnának rólam egy vagyont![]()
Üdv!
2007.12.21. 12:50
leto írta:Sziasztok!
Nem vagyok biztos benne, hogy a jó topicba írok de úgy vélem talán generátor problémám lehet:
Egy 1996-os 523i-ről van szó. Nemrég furcsa zajokat kezdett adni a generátor környékéről akkor, ha a fordulatszám valahol 800 és 1000 között mozog. Lehet hallani üresben is, illetve pl. lassan menet közben is ugyanilyen alacsony fordulaton. Furcsa fémes rezonanciát kell elképzelni, sajnos nehéz leírni. Különös ismertetőjele, hogy akkor a legélénkebb a zaj ha picit játszadozok a gázpedállal és "lebegtetem" a fordulatot 800 és 1000 között. Menet közben és utazó sebességen már nem hallani. Megmutattam egy két "autószerelő" ismerősömnek és több teóriát is mondtak: mivel rossz a katalziátorom (ez most derült ki zöldkártyán és most fogom azt is cserélni) lehet, hogy nagyon el vannak tömődve a katalizátor belsejében a szálak és ennek következtében valahol még a motor alatt "visszaveri" a kipufogógázt és ezért lehet a rezonálás, más teória szerint egyszerűen csak a hosszbordásszíjam gatya lett és csúszik (de akkor nem értem miért olyan fémes a hangja), illetve maradt a leghúzósabb teória, hogy esetleg kezdi megadni magát a generátor. Eddig nem gyulladt ki semmilyen töltésjelző lámpa és még ilyen hidegben is reggelente indításkor gyönyörűen viszi az aksi. Lehet, hogy csapágyas lenne? Vagy valami elkophatott benne? Sajna nem értek hozzá, egyáltalán nem vagyok jó autószerelő![]()
Remélem van valakinek valami elképzelése még mielőtt elvinném szakszervízbe és legombolnának rólam egy vagyont![]()
Üdv!
2007.12.21. 13:37
efer írta:nem akarlak elkeseríteni, de ha benzindesed van, akkor nem a generátor lesz a leghúzósabb tétel: kapaszkodj majd erősen, amikor a katalizátor árát megnézitek...
ha benzinesed van, és rossz volt a kipuff érték, akkor nehogy egyből katalizátort cserélj. nézesd meg modikkal, és ha keverékképzési hibát ír ki, akkor kezdj el gyanakodni - és olvasd el a kertervisszavezető problémáról szóló topikotvagy csak simán falsot szív valahol.
2007.12.21. 14:36
2007.12.21. 15:09
leto írta:Huhh na ez húzós lesz ezek szerint.
Mindenesetre úgy néz ki holnap egy szerelővel levetetem a katalizátort sé megpróbáljuk úgy beindítani hátha elmúlik, és ha az sem akkor kicseréljük a hosszbordásszíjat (hála égnek sikerül szerezni egyet szinte ingyen) szóval ha ezek után sem javul a dolog, akkor állunk neki a generátornak
![]()
Egyébként utánanéztem a katalizátorcserének és "állítólag" rá lehet szerelni egy úgynevezett "univerzális" katalizátort is (némi heggesztéssel és barkácsolással) aminek az ára 17-20 e Ft körül mozog. Van egy haverom akinek E34 van és Ő sem gyárit szerzett alá, hanem ilyet és működik, átment a vizsgán, azóta is jó. Kérdés, hogy mi történik E39-nélInformálok mindnekit, hogy mire jutottunk hátha tudok ezzel segíteni valakinek.
Üdv mindenkinek és köszönöm a segítségeket!
2007.12.21. 15:58
efer írta:ha leveszitek a katalizátort - ami a leomlővel van egybeszerkesztve -, szerintem a generátorból semmit nem fogtok hallani...
2008.03.11. 20:04
2008.03.16. 15:28
2008.03.26. 22:49
2008.03.26. 23:23
Csumpy írta:Üdv.
Nekem néha vibrál az első lámpa illetve a belső fények is vibrálnak ugyanúgy. Nem mindig csak ha már sokat autóztam és persze csak álló helyzetben veszem észre.
Van egy kis hangja a generátornak, de nem vszes. Lehet csapágy vagy feszszabályzó, vagy ki mit mondd???
Kösz
2008.03.26. 23:39
Kaya írta:Csumpy írta:Üdv.
Nekem néha vibrál az első lámpa illetve a belső fények is vibrálnak ugyanúgy. Nem mindig csak ha már sokat autóztam és persze csak álló helyzetben veszem észre.
Van egy kis hangja a generátornak, de nem vszes. Lehet csapágy vagy feszszabályzó, vagy ki mit mondd???
Kösz
lehet csapágy is föleg hogy van hangja. meg a bronz kefék is lehetnek a generátorban nagyon kopottak.
ezek cseréje filléres ahoz képest hogy ha sokáig huzod vele akkor az elkopott kefék kiugorhatnak a helyükröl és
letéphetik a generátor tekercseinek kivezetését. onnan pedig buktad a generátort...
a csapágyak és a broznkefék pár ezer forintnál nem kerülhetnek többe.
ezt egy ügyes autovillamosságis megoldja 1-2 ora alatt a másik párezerért és
nyugodtan autozhatsz tovább.
ha ez a hibád tényleg...