![]() |
2012.02.02. 19:59
lepke írta:Banyek69 írta:Banyek69 írta:lepke írta:Banyek69 írta:Sziasztok,kérdezni szeretném hogy 525D E39. automata váltó olajat és szűrőt szeretném lecserélni, mit javasoltok, mit tegyek bele, illetve hol lehet beszerezi?
Várom véleményeteket, Köszi
Helo
-Miért akarsz a váltóban olajat cserélni![]()
-Mennyi kilométer van a kocsiban
Szia!
Elvileg 160e , de úgy hallottam attól függetlenül hogy " hosszú élettartalmú, vagy örök " az olaj a váltóban érdemes lecserélni. Én most vettem az autót 10 napja.
Üdv
Nyilván nem én csinálnám, de tudod az autó itthon lett vásárolva, a kulcsból csak 2002-es adat olvasható akkor volt benne 102e km. az olajat még mindig nem tudom hol érdemes megvenni 2000 Ft-ért ? Meg amikor a tempomatot használom olyan 60km/óránál akkor van benne egy " hintázás " igaz hogy minimális de lehet hogy az olaj csere segítene
Helo
Nálam is néha-néha behintázik tempomaton ... akkor olyan vagyok mint a bólogatós kutya... de ez már 17-ezer kilométertől így van, ilyenkor kapcsolj jobb lábas vezérlésre és megszűnik
AMIG a váltónak nincs észrevehető baja addig nem szabad megbontani
..... megyek mert TEÁ-t főzök
2012.02.03. 13:38
2012.02.20. 20:12
2012.02.20. 20:39
kovessyroli írta:Jelentem alássan, elkészült a gépem a Divinyi szervízben![]()
Jó a váltó, van minden fokozast, nincs vészprogram![]()
És a hiba:
A gyárban valamikor 1992 vagy 1993 szeptemberében volt egy váltás, ami a vezérlő kötegét érintette. Csak annyi történt, hogy 2 db PIN-t felcseréltek.
Ennyi az én kocsimnál a motorcsere és a motorvezérlő köteg csere miatt elég volt ahhoz, hogy a váltót vészprogramba állítsa.
Ha valakinek komoly elektronikai - diagnosztikai problémája van, akkor nagyon ajánlom a Gyenesdiási Divinyi szervízt, mert PROFI a csóka.
Akkor mostmár
2012.02.20. 20:46
kovessyroli írta:Jelentem alássan, elkészült a gépem a Divinyi szervízben![]()
Jó a váltó, van minden fokozast, nincs vészprogram![]()
És a hiba:
A gyárban valamikor 1992 vagy 1993 szeptemberében volt egy váltás, ami a vezérlő kötegét érintette. Csak annyi történt, hogy 2 db PIN-t felcseréltek.
Ennyi az én kocsimnál a motorcsere és a motorvezérlő köteg csere miatt elég volt ahhoz, hogy a váltót vészprogramba állítsa.
Ha valakinek komoly elektronikai - diagnosztikai problémája van, akkor nagyon ajánlom a Gyenesdiási Divinyi szervízt, mert PROFI a csóka.
2012.02.25. 01:06
2012.02.26. 14:09
e39 D írta:Szép jó estét a kedves fórumozóknak.
Az lenne a kérdésem felétek, hogy esetleg valakinek volt e hasonló problémája. Volt régebben egy gyújtás kapcsoló cserém mert zárlatot okozott állandóan és elég komoly elektromos problémákat generált szeretett kis autómban. Ez orvosolva lett így az állandóan fennálló féklámpa világításom elállt és emiatt már nem írta be többet a váltóra se a hibakódot....Viszont néha előjön egy fajta érdekes váltó viselkedés ha állok a lámpánál például emelgeti a "kocsi fenekét" és ha ezután felengedem a féket finoman szaggatva kúszik a kocsi mint amikor bénázik a tanuló vezető egy manuál kocsiba elég vezérlés szaga van a dolognak.Amúgy szépen teszi a dolgát csak ez az egy zavaró hiba van.Valakinek volt már hasonló? Létezik esetleg olyan , hogy a váltón szoftvert lehet frissíteni? Mielőtt elfelejteném egy e39 530D röl van szó.
A tippeket vagy tapasztalatokat előre is köszönöm.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
2012.03.02. 11:53
2012.03.02. 12:19
greeen54 írta:Hello Mindenki! Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a sima automataváltónál (tehát nem steptronic!) csak annyi a különbség a D, sima Sport és Sport 2 között, hogy kicsit később vált fel és előbb vissza?? ..és, hogy Sport 3-ban elvált egyáltalán, vagy ott addig huzatja, míg nyomom neki...??? 528i-ről van szó egyébként. Üdv.!
2012.03.03. 13:03
Jerry írta:greeen54 írta:Hello Mindenki! Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a sima automataváltónál (tehát nem steptronic!) csak annyi a különbség a D, sima Sport és Sport 2 között, hogy kicsit később vált fel és előbb vissza?? ..és, hogy Sport 3-ban elvált egyáltalán, vagy ott addig huzatja, míg nyomom neki...??? 528i-ről van szó egyébként. Üdv.!
Sport 2, Sport 3???![]()
Milyen váltód van neked?!
Az én sima aztomatámban van egy D egy Sport, egy fix 2, egy fix 3 és persze N, P és R.
Ideje lenne upgradelnem?!
2012.03.03. 14:10
greeen54 írta:Jerry írta:greeen54 írta:Hello Mindenki! Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a sima automataváltónál (tehát nem steptronic!) csak annyi a különbség a D, sima Sport és Sport 2 között, hogy kicsit később vált fel és előbb vissza?? ..és, hogy Sport 3-ban elvált egyáltalán, vagy ott addig huzatja, míg nyomom neki...??? 528i-ről van szó egyébként. Üdv.!
Sport 2, Sport 3???![]()
Az én sima aztomatámban van egy D egy Sport, egy fix 2, egy fix 3 és persze N, P és R.
Sima automata: D, Sport, 2, 3, mint neked.. a 2 fixnek tűnik, de a 3-at elváltja csak jóval tovább húzza. Nekem sport2 és sport3-nak mondták, de mindegy, hogy hívjuk. Szóval nálam a 2-t nem hiszem, de a 3-at elváltja...
2012.03.04. 00:40
Gabii írta:greeen54 írta:Jerry írta:greeen54 írta:Hello Mindenki! Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a sima automataváltónál (tehát nem steptronic!) csak annyi a különbség a D, sima Sport és Sport 2 között, hogy kicsit később vált fel és előbb vissza?? ..és, hogy Sport 3-ban elvált egyáltalán, vagy ott addig huzatja, míg nyomom neki...??? 528i-ről van szó egyébként. Üdv.!
Sport 2, Sport 3???![]()
Sima automata: D, Sport, 2, 3, mint neked.. a 2 fixnek tűnik, de a 3-at elváltja csak jóval tovább húzza. Nekem sport2 és sport3-nak mondták, de mindegy, hogy hívjuk. Szóval nálam a 2-t nem hiszem, de a 3-at elváltja...
Sport 1,sport 2, szupersport 3...![]()
Mik vannak.
2012.03.04. 02:51
greeen54 írta:Gabii írta:greeen54 írta:Jerry írta:greeen54 írta:Hello Mindenki! Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a sima automataváltónál (tehát nem steptronic!) csak annyi a különbség a D, sima Sport és Sport 2 között, hogy kicsit később vált fel és előbb vissza?? ..és, hogy Sport 3-ban elvált egyáltalán, vagy ott addig huzatja, míg nyomom neki...??? 528i-ről van szó egyébként. Üdv.!
Sport 2, Sport 3???![]()
Sport 1,sport 2, szupersport 3...![]()
Mik vannak.
Na, ahelyett, hogy itt fetrengsz a röhögéstől leírhatnád- vagy más, hogy az normális-e, hogy elváltja a 3-at vagy nem! ..hogy valami hasznosat is tégy..végül is arra van ez az oldal
2012.03.04. 12:00
simi64 írta:greeen54 írta:Gabii írta:greeen54 írta:greeen54 írta:Hello Mindenki! Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a sima automataváltónál (tehát nem steptronic!) csak annyi a különbség a D, sima Sport és Sport 2 között, hogy kicsit később vált fel és előbb vissza?? ..és, hogy Sport 3-ban elvált egyáltalán, vagy ott addig huzatja, míg nyomom neki...??? 528i-ről van szó egyébként. Üdv.!
Na, ahelyett, hogy itt fetrengsz a röhögéstől leírhatnád- vagy más, hogy az normális-e, hogy elváltja a 3-at vagy nem! ..hogy valami hasznosat is tégy..végül is arra van ez az oldal
A sima automatánál ha kettesbe teszed, azt jelenti, hogy kettesnél feljebb nem vált. Ha hármasba teszed, hármasnál feljebb nem vált.
A sportfokozat, amiből csak 1 van, magasabb fordulatszámra engedi pörögni a motort, mint a D.
Leteszteltem stopperrel,és D-ben két tizeddel jobb időt fut 100-ig,mint S-ben. Így az S-t sosem használom, mert csak a fogyasztást növeli meg.
2012.03.04. 12:12
greeen54 írta:Köszi szépen..én sem használom a S-t, de nekem 3-ban felvált, meg vissza is, csak jobban forgatja. ..akkor valami szar lehet a váltómban?? Pedig teljesen jól működik egyébként!
2012.03.04. 12:21
simi64 írta:greeen54 írta:Köszi szépen..én sem használom a S-t, de nekem 3-ban felvált, meg vissza is, csak jobban forgatja. ..akkor valami szar lehet a váltómban?? Pedig teljesen jól működik egyébként!
Persze, hogy felvált. 1, 2, 3, aztán tovább nem!
2012.03.10. 13:11
2012.03.10. 14:16
simi64 írta:A sportfokozat, amiből csak 1 van, magasabb fordulatszámra engedi pörögni a motort, mint a D.
Leteszteltem stopperrel,és D-ben két tizeddel jobb időt fut 100-ig,mint S-ben. Így az S-t sosem használom, mert csak a fogyasztást növeli meg.
2012.03.29. 11:42
billyx80 írta:Üdv,
Automata váltó problémám lenne?!, szívesen fogadok bármi ötletet/tanácsot ...
Következő lett a jelenség: (Sportautomata váltó) Szépen húz, váltogat stb ... Azonban D .-ben 5 .-ik sebességben nem húz, nem megy az autó. Konkrétabban az a gond, hogy már szinte tövig nyomom a gázt, és a pillanatnyi fogyasztásmérő 6l -ről felmegy max 10 .-ig, és itt már visszaváltja magát 4.-be. Kipróbáltam Manual/kézivel 5 .-be rendesen húz, feljebb megy a pillanatnyi fogyasztásmérőm is.
Általában ilyen 110-120 sebességben teszteltem ezeket.
Esetleg más automata váltós 528 kollégának, hogyan működik ez?
Előre is Köszönöm a segítséget, ismét!
2012.04.01. 20:31