![]() |
2013.06.07. 09:33
2013.06.07. 13:04
Madtomi írta:odus írta:Bummer írta:Kb. mennyibe fáj egy ilyen rendszer? Amit láttam neten 4-500 Eur, bár az komplett.
10 hangszóró gyárilag bent ennek a kábelezése a mélyeken kívül megegyezik a DSP-vel?
Akkor elvileg csak a hangváltó kell és mélyek (erölködő is más?)
Érdemes a fejegységet business-ről lecserélni professional-ra? - vagy nem hoz sokat és pénzkidobás?
Ha mégsem a gyári lesz, hanem egy szolid malterosvödör, akkor abból mit, hogyan, honnan (a sízsákos megoldás tetszik)?
Köszi!
A DSP bekötés úgy 50%-ban egyezik a 10 hangszórós kivitellel.
Nem csak más helyre kell tenni a pineket, valamelyiket cserélni is kell
más fajtájúra. Ha az ember nekiugzik, egy délelőtt alatt meg lehet csinálni,
így nem kell szétkapni az autót. Viszont nem lesz gyári a kábel.
Igen ez így van plusz cseréled az erősítőt is egyébként nekem 60e volt az egész. Kábelköteggel, még a hangszóróknak a dobozait is elhoztam, plusz a kábelkötegben benne volt a tv antenna kábele is meg minden ami azon a kötegen volt.
Egyébként nem teljesen 8 ohm az egész, mert a magas és közép magas hangszórók azok 4 ohm-osak. A közép mély és a mély a csomagtartóban azok 8-asok.
2013.06.07. 13:10
vaszarig írta:Madtomi írta:odus írta:Bummer írta:Kb. mennyibe fáj egy ilyen rendszer? Amit láttam neten 4-500 Eur, bár az komplett.
10 hangszóró gyárilag bent ennek a kábelezése a mélyeken kívül megegyezik a DSP-vel?
Érdemes a fejegységet business-ről lecserélni professional-ra? - vagy nem hoz sokat és pénzkidobás?
Ha mégsem a gyári lesz, hanem egy szolid malterosvödör, akkor abból mit, hogyan, honnan (a sízsákos megoldás tetszik)?
Köszi!
Igen ez így van plusz cseréled az erősítőt is egyébként nekem 60e volt az egész. Kábelköteggel, még a hangszóróknak a dobozait is elhoztam, plusz a kábelkötegben benne volt a tv antenna kábele is meg minden ami azon a kötegen volt.
Egyébként nem teljesen 8 ohm az egész, mert a magas és közép magas hangszórók azok 4 ohm-osak. A közép mély és a mély a csomagtartóban azok 8-asok.
Akkor nálad valami nem stimmel, mert mindegyik hangszóró 8Ohm-os a DSP-nél! Márcsak azért is, mert az ajtóban lévő kicsik mindegyike 8Ohm alapból (a közép magasban nem vagyok 100%-ig biztos, de a magasok tuti, hogy alapból is azok), csak a matrica más rajta, mert ugye a dsp-nél mindegyik sárga színű!
2013.06.07. 17:10
Gallaca írta:vaszarig írta:Madtomi írta:odus írta:Bummer írta:Kb. mennyibe fáj egy ilyen rendszer? Amit láttam neten 4-500 Eur, bár az komplett.
Köszi!
Akkor nálad valami nem stimmel, mert mindegyik hangszóró 8Ohm-os a DSP-nél! Márcsak azért is, mert az ajtóban lévő kicsik mindegyike 8Ohm alapból (a közép magasban nem vagyok 100%-ig biztos, de a magasok tuti, hogy alapból is azok), csak a matrica más rajta, mert ugye a dsp-nél mindegyik sárga színű!
Ez került az enyémbe!
2013.06.09. 22:30
Madtomi írta:Wow nekem sárga matrica van rajta de én 4 ohm-ra emlékszek határozottan. De hétvégén úgyis kiszedem a kalaptartóban lévőt és akkor leszedem az ajtókárpitot is, az már nem tétel. Mondjuk belegondolva lehet azért van különbség, mert nekem e38-ból van nem pedig e39-ből de a hétvégén minden kiderül!
2013.06.10. 23:35
vaszarig írta:Madtomi írta:Wow nekem sárga matrica van rajta de én 4 ohm-ra emlékszek határozottan. De hétvégén úgyis kiszedem a kalaptartóban lévőt és akkor leszedem az ajtókárpitot is, az már nem tétel. Mondjuk belegondolva lehet azért van különbség, mert nekem e38-ból van nem pedig e39-ből de a hétvégén minden kiderül!
Ha sárga matrica van rajta, akkor szerintem a tiéd is 8 Ohm-os!De majd meglátod! Ami viszont biztos, hogy DSP-nél az összes hangszóró 8 Ohmos!
2013.06.11. 07:01
Madtomi írta: Viszont a kalaptartó alatt lévő hangszórót kicseréltem és így már szól viszont multiméterrel csak 0,5V-ot mértem rajta a másik oldalon meg 14-et.
Üdv Tamás
2013.06.11. 10:50
Imco írta:Madtomi írta: Viszont a kalaptartó alatt lévő hangszórót kicseréltem és így már szól viszont multiméterrel csak 0,5V-ot mértem rajta a másik oldalon meg 14-et.
Üdv Tamás
Jól értem?
Multiméterrel feszültséget mérsz a hangszórón?
12-14 voltot vársz?
2013.06.11. 14:26
Madtomi írta:
Tudom, hogy az nem egy elfogadható eszköz erre viszzint a frissítése annyira rossz a multiméternek, hogy ha mér rajta valamit is akkor azt kiírja és a sima hangszórónál ott elfogadható értéket mutatott a mélynél és a másik hangszórónál pedig nem. A balance és egyéb dolgok nem voltak elállítva természetesen.
2013.06.12. 17:00
2013.06.12. 18:01
petya1 írta:Sziasztok!
Úgy néz ki vége lett az erősítőnek a kocsimban(csak elől szólnak a hangszórók). Van tippetek milyet vegyek a helyére? Szeretnék mélyládát is. Nem ordíttatni akarom, csak szebb hangzást szeretnék.
2013.06.13. 00:27
2013.06.19. 15:40
Imco írta:petya1 írta:Sziasztok!
Úgy néz ki vége lett az erősítőnek a kocsimban(csak elől szólnak a hangszórók). Van tippetek milyet vegyek a helyére? Szeretnék mélyládát is. Nem ordíttatni akarom, csak szebb hangzást szeretnék.
Mi van a kocsiba? Nem biztos hogy megúszod a javítását, cseréjét, egy új vásárlásával!
2013.06.19. 18:41
petya1 írta:Imco írta:petya1 írta:Sziasztok!
Mi van a kocsiba? Nem biztos hogy megúszod a javítását, cseréjét, egy új vásárlásával!
Sziasztok!
Elnézést, de nem volt időm írni. Igazából nem is tudom milyen rendszer van pontosan a kocsimban. Professional cd lejátszó, első ajtókban hangszórók, meg a kalaptartóban, és a hátsó ajtóban a magas. Na meg a csomagtartóban az erősítő. Ettől pontosabbat nem tudok.
2013.06.20. 18:05
2013.06.20. 22:17
petya1 írta:Az elején vannak a bordák, vagyis a második .
2013.06.21. 16:30
Madtomi írta:petya1 írta:Az elején vannak a bordák, vagyis a második .
Akkor neked nincs a kocsidban gyárilag mélynyomó a kalaptartó alatt. Az összes hangszóród a kocsiban 4 ohm-os. Azt nem tudom, hogy hány vattosak a hangszóróid, mert sosem néztem utánna de neked egyszerűbb a dolgod, mert veszel bele minőségi szettet előre és hátra amit simán bele tudsz rakni. A rádió modulnak a hátsó hangszóró kimenetére elméletileg annál sincs kötve semmi mivel az erősítő oldja meg, hogy hova legyen vezérelve a hangzás így arra tudsz rakni egy erősítőt amire pedig mélyládát vagy akármit.
Üdv Tamás
2013.06.29. 09:47
2013.06.29. 10:00
colti82 írta:Sziasztok!
Olyan kerdesem lenn, hogy ha veszek a kocsimba CD-tarat, akkor az a beszereles utan azonnal mukodni fog a gyari magnos fejegyseggel.Most, mikor meg nincs benne csak a radio es a magno kozott tudok valtani es nincs CD lehetoseg.
Köszi
2013.07.01. 09:55