![]() |
2014.08.24. 22:07
2014.08.24. 22:25
2014.08.27. 23:49

2014.08.28. 09:02
2014.10.28. 14:38
2014.10.28. 15:16
NagySándor írta:Sziasztok!
Beköszöntött az ősz, ma már 0 fok volt hajnalban. Biztos beindul a fórumszál...![]()
Reggel bekapcsolt az állófűtésem és fura dübörgő hangot adott folyamatosan, mintha csak a basszus szólna
a rádión. Nem voltam rest visszaolvasni és írtátok, hogy az ülés alatt a gázolajpumpa adhat talán ilyen hangot,
viszont arról nem találtam infót, (vagy csak elsiklottam felette) hogy ez jó-e vagy nem, vagy hamarosan tönkremegy
vagy mi is van ilyenkor.![]()
Vélemények ezzel kapcsolatban?
2014.10.28. 16:24
leslie írta:NagySándor írta:Sziasztok!
Beköszöntött az ősz, ma már 0 fok volt hajnalban. Biztos beindul a fórumszál...![]()
Reggel bekapcsolt az állófűtésem és fura dübörgő hangot adott folyamatosan, mintha csak a basszus szólna
a rádión. Nem voltam rest visszaolvasni és írtátok, hogy az ülés alatt a gázolajpumpa adhat talán ilyen hangot,
viszont arról nem találtam infót, (vagy csak elsiklottam felette) hogy ez jó-e vagy nem, vagy hamarosan tönkremegy
Vélemény:
Ha ilyen hangos, az nem jó.
Igen, sajnos sokan fogunk küzdeni a kályha problémával. Én 1 éve 3 db. kályhából csináltam egy működőt, ami egy telet bírt. most ismét vettem egy bontottat, hétvégén szerelem be. Remélem, hogy ez tovább fogja bírni.
Talán a tippek-trükkük topikban van hozzá valami útmutató.... ha jól rémlik.
2014.10.28. 17:02
NagySándor írta:leslie írta:NagySándor írta:Sziasztok!
Vélemény:
Ha ilyen hangos, az nem jó.
Igen, sajnos sokan fogunk küzdeni a kályha problémával. Én 1 éve 3 db. kályhából csináltam egy működőt, ami egy telet bírt. most ismét vettem egy bontottat, hétvégén szerelem be. Remélem, hogy ez tovább fogja bírni.
Talán a tippek-trükkük topikban van hozzá valami útmutató.... ha jól rémlik.
Hát akkor egyenlőre marad a tesztelés. Tippeknél erről sajnos nem esik szó. Egyenlőre még azt sem tudom, hogy egyáltalán működik-e, mert szerintem termosztát problémám is van. A szervizmenü szerint 65 fok fölé nem megy a vizem. Ezt mondjuk 10 perc alatt eléri jó meleget csinál az utastérben és a mutató is csak egy kicsivel van a középállás előtt, de ahogy olvastam a 65fok nem jó. (mondjuk észre se vettem volna, ha nem olvasok utána és nem nézem meg a menüben) De ennek másik fórumon a helye...![]()
Szóval marad a teszt. Egyébként nagyjából milyen gyorsan kell felfűtenie 40 fokra? (mondjuk 0-5 fok külső között)
2014.10.28. 17:23
NagySándor írta:Sziasztok!
2014.10.28. 17:27
leslie írta:Én 1 éve 3 db. kályhából csináltam egy működőt, ami egy telet bírt.
2014.10.28. 17:29
NagySándor írta: Egyébként nagyjából milyen gyorsan kell felfűtenie 40 fokra? (mondjuk 0-5 fok külső között)
2014.10.28. 17:55
barbrady írta:NagySándor írta:Sziasztok!
Ha a motor állt, akkor nem lehet az üa szivattyú. Egyébként elég hangosan dohog amikor fűt.
Tapatalk
2014.10.28. 18:02
NagySándor írta:barbrady írta:NagySándor írta:Sziasztok!
Ha a motor állt, akkor nem lehet az üa szivattyú. Egyébként elég hangosan dohog amikor fűt.
Tapatalk
Köszi az infót!Természetesen nem az üa szivattyúra, hanem a kályha pumpájára gondoltam.
2014.10.28. 20:20
barbrady írta:NagySándor írta: Egyébként nagyjából milyen gyorsan kell felfűtenie 40 fokra? (mondjuk 0-5 fok külső között)
25-30 perc.
Tapatalk
2014.10.28. 21:59
2014.10.28. 22:33
bsony írta:Sziasztok!
Nekem sajnos ebben a szezonban nem indult be. Tavasszal még vígan fűtött a kályha, most hiába programozom, esetleg direkt indítással próbálkozom, csak a navi jobb alsó sarkában villog a pici piros ventillátor alakú LED.
Pedig minden adott volt az indításához:
- külső hőmérséklet 3C, motor 13C
- a motorházban a fűtés szabályzók alatti keringető motor tavasszal kicserélve
- fűtés beprogramozva
Reggel mégis kaparni kellett az ablakot.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi okzhatja a problémát?
Üdv:
Zs
2014.10.29. 07:12
barbrady írta:bsony írta:Sziasztok!
Nekem sajnos ebben a szezonban nem indult be. Tavasszal még vígan fűtött a kályha, most hiába programozom, esetleg direkt indítással próbálkozom, csak a navi jobb alsó sarkában villog a pici piros ventillátor alakú LED.
Pedig minden adott volt az indításához:
- külső hőmérséklet 3C, motor 13C
- a motorházban a fűtés szabályzók alatti keringető motor tavasszal kicserélve
- fűtés beprogramozva
Reggel mégis kaparni kellett az ablakot.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi okzhatja a problémát?
Üdv:
Zs
Próbáld meg a biztosítékát kivenni egy percre.
Tapatalk
2014.11.03. 13:17
2014.11.03. 13:24
barbrady írta:leslie írta:Én 1 éve 3 db. kályhából csináltam egy működőt, ami egy telet bírt.
Vegyél egy új (nem bontott) keringető szivattyút, és menni fog évekig![]()
Tapatalk
2014.11.03. 13:46
imi36 írta:barbrady írta:leslie írta:Én 1 éve 3 db. kályhából csináltam egy működőt, ami egy telet bírt.
Vegyél egy új (nem bontott) keringető szivattyút, és menni fog évekig![]()
Tapatalk
Szintén zenész. Keringető system faliórám van nekem is. Honnan érdmes venni? Esetleg valami cikkszám?
Köszi!