Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.11.11. 22:22

geisz írta:
Labi írta:Sziasztok!

Ismét a segítségeteket kérném! (próbáltam a keresőt, de nem vezetett eredményre)
Nos, hogy így beállt a "hideg" elgondolkodtam az állófűtés utólagos beszerelésén, mivel nem garázsban áll szegénykém!
Lehetséges e tehát az utólagos beszerelés? ha igen mennyiért? Bontott, vagy csak új jöhet szóba? Hol kell legyen a kapcsolója? (vagy ez csak távirányítós?) Egyáltalán érdemes e? Esetleg vki tudna e segíteni "olcsó" beszerzési forrásban?
Nos egyenlőre ennyi!

:kösz

Labi

Szia.

Az E39-emben Webasto volt utólag beépitve (már igy vettem) asszem a gyári is ez a tipus. Nem kapcsolója volt, hanem egy kis konzol a müszerfalon, amin az időzitést is lehetett állitani, no meg távirányitója is. Nem rosz dolog, a mellett hogy befütöd az utasteret indulás elött, a motorodat is kiméled. Igaz én ritkán használtam, mert garázsban pihent a vas.

Köszi Geisz!

amúgy mi a működési elv? ...a többi kérdésemre ha tud még vki írjon!
Köszi

Labi

2007.11.11. 23:35

Garázsban ne nagyon járassam az állófűtést majd? 0 fok alá sosem megy, de azért a meleg jobb mint a + 4-6 fok amit a garázs tud. Kiváncsi leszek, hogy megfulladok-e vagy mekkora teret pöfög be fél óra alatt.

2007.11.12. 00:15

Labi írta:
geisz írta:

Ismét a segítségeteket kérném! (próbáltam a keresőt, de nem vezetett eredményre)
Nos, hogy így beállt a "hideg" elgondolkodtam az állófűtés utólagos beszerelésén, mivel nem garázsban áll szegénykém!
Lehetséges e tehát az utólagos beszerelés? ha igen mennyiért? Bontott, vagy csak új jöhet szóba? Hol kell legyen a kapcsolója? (vagy ez csak távirányítós?) Egyáltalán érdemes e? Esetleg vki tudna e segíteni "olcsó" beszerzési forrásban?
Nos egyenlőre ennyi!

Labi

Szia.

Az E39-emben Webasto volt utólag beépitve (már igy vettem) asszem a gyári is ez a tipus. Nem kapcsolója volt, hanem egy kis konzol a müszerfalon, amin az időzitést is lehetett állitani, no meg távirányitója is. Nem rosz dolog, a mellett hogy befütöd az utasteret indulás elött, a motorodat is kiméled. Igaz én ritkán használtam, mert garázsban pihent a vas.

Köszi Geisz!

Köszi

Labi

a benzinseben kicsit másképp megy, mint a dizelekben - gondolom benzinnel üzemel a kályha. a be- és kikapcsolás alapesetben a MID-en (esetleg a Navin) keresztül történik időzítéssel. a távirányítós változat már az upgradelt típus. sztem annak csak akkor van értelme, ha olyan közel parkolsz, hogy a reggeli kávé mellöl be tudod kapcsolni...
bontottan is lehet kapni (pl itt ), de nem tudom mennyi kacat kell a komplett beépítéshez - de az ETK-ba betekintve elég sok járulékos alkatrész látszik (vízpumpa, kipufogó és üzemanyag csövek, stb). nem tudom megérné-e utólag betenni.

2007.11.12. 08:30

efer írta:
Labi írta:
geisz írta:

Nos egyenlőre ennyi!

Labi

Szia.

Köszi Geisz!

Köszi

Labi

a benzinseben kicsit másképp megy, mint a dizelekben - gondolom benzinnel üzemel a kályha. a be- és kikapcsolás alapesetben a MID-en (esetleg a Navin) keresztül történik időzítéssel. a távirányítós változat már az upgradelt típus. sztem annak csak akkor van értelme, ha olyan közel parkolsz, hogy a reggeli kávé mellöl be tudod kapcsolni...
bontottan is lehet kapni (pl itt ), de nem tudom mennyi kacat kell a komplett beépítéshez - de az ETK-ba betekintve elég sok járulékos alkatrész látszik (vízpumpa, kipufogó és üzemanyag csövek, stb). nem tudom megérné-e utólag betenni.

Köszi Efer!
Nem vmi húzós az ára...valami ilyenre gondoltam! Megtudom ma remélem mennyibe kerülnek a járulékos dolgok és a beszerelés és megírom ide. Talán megéri, mert ha 3 hónap alatt naponta csak egy lityi benyóval eszik kevesebbet, mert már felmelegszik a moci és kímélem a motort .....és kevesebb olajat is szürcsöl, akkor talán már megérte...
Üdv,
Labi

2007.11.12. 08:33

Hogy az egyhelyben elpöfékelt üza visszajön azt még csak elhiszem, de hogy spórolj is a bemelegedésen, azt már nem tartom valószínűnek. Kiváncsi lennék mennyit zabál egy ilyen kályha üzemórában!

2007.11.12. 08:43

ViSoR írta:Hogy az egyhelyben elpöfékelt üza visszajön azt még csak elhiszem, de hogy spórolj is a bemelegedésen, azt már nem tartom valószínűnek. Kiváncsi lennék mennyit zabál egy ilyen kályha üzemórában!

Szia Visor!

Nagyon -nagyon keveset! A műkődése hőtermelésre van hangolva! A motorodnak a energia felhasználásának 25 % hővé alakul! Itt a kályhánál 100% alakul hővé! Tehát ott a felfűtésnél 75% megy kárba! Biztos, hogy hamar behozza az árát! Ilyenkor télen, a fogyasztás akár 2-3 liter/100Km rel is nőhet!!!

2007.11.12. 08:56

kbhont írta:
ViSoR írta:Hogy az egyhelyben elpöfékelt üza visszajön azt még csak elhiszem, de hogy spórolj is a bemelegedésen, azt már nem tartom valószínűnek. Kiváncsi lennék mennyit zabál egy ilyen kályha üzemórában!

Szia Visor!

Nagyon -nagyon keveset! A műkődése hőtermelésre van hangolva! A motorodnak a energia felhasználásának 25 % hővé alakul! Itt a kályhánál 100% alakul hővé! Tehát ott a felfűtésnél 75% megy kárba! Biztos, hogy hamar behozza az árát! Ilyenkor télen, a fogyasztás akár 2-3 liter/100Km rel is nőhet!!!

Igen így van, főleg egy V8-nál számít szerintem, már csak azért is, mert esélyem sincs reggel, hogy egyből menjek 50-el vagy 3-4km-t, hogy gyorsan bemelegedjen, mert egyből dugóba kerülök, miután kikanyarodok a parkolóból! :(
szóval szerintem megérné! :?
...amúgy vmilyen fűtőszálas, elektromos árammal működő szerkezet nincs, csak a motortér felmelegítésére, mert ha én fázok, azt letojom, majd bemelegszik, de a pacik ne fázzanak már a motortérben ha már dolgoznak...én ülök, nekem mindegy! :D

2007.11.12. 10:08

Sziasztok!

A kereső nem dobott ki találatot,úgyhogy itt kérdezném föleg az automatásoktól,mivel nálunk is leesett a hó:
HOGY KELL KÖZLEKEDNI VELE TÉLEN?
gondolok itt elsősorban a kéziváltósnál jól bevált motorfékes visszaváltogatós módszerre.Ami tapasztalatom szerint itt nem annyira hatékony.És ugye a fékpedált nyomogatni csak nagyon óvatosan kellene...

tom

2007.11.12. 10:41

tom írta:Sziasztok!

A kereső nem dobott ki találatot,úgyhogy itt kérdezném föleg az automatásoktól,mivel nálunk is leesett a hó:
gondolok itt elsősorban a kéziváltósnál jól bevált motorfékes visszaváltogatós módszerre.Ami tapasztalatom szerint itt nem annyira hatékony.És ugye a fékpedált nyomogatni csak nagyon óvatosan kellene...

tom

Szia Tom!

Én 12 éve automatázok, 200le nél jóval erősebb BMW-kel.
Fent lakok egy hegyen, ahol soha nem takarítják az utakat!
Még egyszer sem kellett lent hagynom az autót, mert nem tudtam vele fel menni!
Szerintem csak gumi kérdése!!! Én max 205 használok!!! Ja, és brutál nagy hóban, van 2db 40 ólom tömb a csomiban! Ja és csurig tank!

2007.11.12. 13:00

kbhont írta:
Szia Tom!

Szerintem csak gumi kérdése!!! Én max 205 használok!!! Ja, és brutál nagy hóban, van 2db 40 ólom tömb a csomiban! Ja és csurig tank!

Alá zsuguli :) A 2db 40kg-os ólomtömb kiváltható 1db 80kg-os hullával! Gondolkozok én is egy radiátor behelyezésén...

2007.11.12. 15:37

Labi írta:
kbhont írta:

Szia Visor!

Igen így van, főleg egy V8-nál számít szerintem, már csak azért is, mert esélyem sincs reggel, hogy egyből menjek 50-el vagy 3-4km-t, hogy gyorsan bemelegedjen, mert egyből dugóba kerülök, miután kikanyarodok a parkolóból! :(
szóval szerintem megérné! :?
...amúgy vmilyen fűtőszálas, elektromos árammal működő szerkezet nincs, csak a motortér felmelegítésére, mert ha én fázok, azt letojom, majd bemelegszik, de a pacik ne fázzanak már a motortérben ha már dolgoznak...én ülök, nekem mindegy! :D

Ugyan azon az elven működik mint a dieseleké, csak itt benzinkályha van, amit piezo gyujt be. Hogy üzemanyagban mennyi jön vissza az is egy dolog, de a motorod is kevésbé kopik, ha már üzemmelegen indul. :idea:

2007.11.12. 19:40

Helló!

Szerintem is jó,ha a motort már előmelegítette a fűtésés :) Főleg annak aki rövid távokon használja a kocsit. :)Csak "hideg" motorral jár.

2007.11.12. 21:40

ti hol szoktatok ablaktörlő lapátot venni? két hete keresek a kutakon boscht, de méretben még sehol nem volt jó!

2007.11.12. 21:41

kbhont írta:
tom írta:Sziasztok!

tom

Szia Tom!

Tegnap pont elkaptam a legnagyobb zuhét, úgyhogy rutinoztam egy darabig én is fent a Kútvölgyin. Azért a kérdésben van valalmi, az autómata tényleg más. Felfelé nem, nekem is tele volt a csomagtartóm, úgyhogy ment rendesen (szintén 205-ös télivel), gyakorlatilag simán követtem a hóláncosokat, hólánc nélkül. Lefelé viszont szívatós volt a dolog. Nekem a sűrű N fokozat és a a kézifék gyakori használata jött be, a normál fék gyakorlatilag használhatatlan volt, a motorfék pedig egyáltalán nem volt számításba vehető. Ott viszont ahol az aszfalt nem egynes,sima volt, hanem a járda felé erősen lejtett két oldalon, ott azért kellett figyelni és lejtőn lefelé is gázt kellett adni. Ilyenkor azért visszasírtam a kis könnyű 330CI-t!

2007.11.12. 21:48

collins írta:ti hol szoktatok ablaktörlő lapátot venni? két hete keresek a kutakon boscht, de méretben még sehol nem volt jó!

Helló!

atiTDI-nél lehet kapni :)

2007.11.12. 21:49

kollegák!!!!
kérdésem az lenne milyen gyertyát rakjak az 528-asomba????
fontos lenne a gyors válast mert holnap reggel meg kéne mondanom a szerelőnek ,hogy ti melyiket tanácsoljátok:

köszi :D

2007.11.12. 21:55

pappkari írta:kollegák!!!!
fontos lenne a gyors válast mert holnap reggel meg kéne mondanom a szerelőnek ,hogy ti melyiket tanácsoljátok:

Üdv :)

Az 520i-be én Bosch Platint vettem. FGR 7 DQP a típusa.
Kb 30e Km-óta vannak a gépben.

2007.11.12. 22:09

Kari! Ha jól tudom, akkor a Bosch Itrium Plus gyertyák most a legjobbak a piacon. 90ezer km-t tesztelték (gond nélkül bírta) és azért CSAK eddig, mert megunták a tesztelést. Én azt tennék bele. És árban is nagyon jó.

2007.11.12. 22:17

köszönöm a gyors reagálás és válaszokat most akkor nyugodtabban alszom :D

2007.11.12. 23:11

kzoli819 írta:

Kari! Ha jól tudom, akkor a Bosch Itrium Plus gyertyák most a legjobbak a piacon. 90ezer km-t tesztelték (gond nélkül bírta) és azért CSAK eddig, mert megunták a tesztelést. Én azt tennék bele. És árban is nagyon jó.

a gyári az NGK és a Bosch. a gépkönyvben is benne van: NGK BKR 6 EQUP; Bosch FGR 7 DQP
én NGK-t vettem bele (a Lángnál). ez elméletileg longlife gyertya, 100.000 km-t bír. négy elektródás egyébként.
Hozzászólás küldése

VigLink badge