![]() |
2007.11.11. 22:22
geisz írta:Labi írta:Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérném! (próbáltam a keresőt, de nem vezetett eredményre)
Nos, hogy így beállt a "hideg" elgondolkodtam az állófűtés utólagos beszerelésén, mivel nem garázsban áll szegénykém!
Lehetséges e tehát az utólagos beszerelés? ha igen mennyiért? Bontott, vagy csak új jöhet szóba? Hol kell legyen a kapcsolója? (vagy ez csak távirányítós?) Egyáltalán érdemes e? Esetleg vki tudna e segíteni "olcsó" beszerzési forrásban?
Nos egyenlőre ennyi!
![]()
Labi
Szia.
Az E39-emben Webasto volt utólag beépitve (már igy vettem) asszem a gyári is ez a tipus. Nem kapcsolója volt, hanem egy kis konzol a müszerfalon, amin az időzitést is lehetett állitani, no meg távirányitója is. Nem rosz dolog, a mellett hogy befütöd az utasteret indulás elött, a motorodat is kiméled. Igaz én ritkán használtam, mert garázsban pihent a vas.
2007.11.11. 23:35
2007.11.12. 00:15
Labi írta:geisz írta:Labi írta:Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérném! (próbáltam a keresőt, de nem vezetett eredményre)
Nos, hogy így beállt a "hideg" elgondolkodtam az állófűtés utólagos beszerelésén, mivel nem garázsban áll szegénykém!
Lehetséges e tehát az utólagos beszerelés? ha igen mennyiért? Bontott, vagy csak új jöhet szóba? Hol kell legyen a kapcsolója? (vagy ez csak távirányítós?) Egyáltalán érdemes e? Esetleg vki tudna e segíteni "olcsó" beszerzési forrásban?
Nos egyenlőre ennyi!
![]()
Labi
Szia.
Az E39-emben Webasto volt utólag beépitve (már igy vettem) asszem a gyári is ez a tipus. Nem kapcsolója volt, hanem egy kis konzol a müszerfalon, amin az időzitést is lehetett állitani, no meg távirányitója is. Nem rosz dolog, a mellett hogy befütöd az utasteret indulás elött, a motorodat is kiméled. Igaz én ritkán használtam, mert garázsban pihent a vas.
Köszi Geisz!
amúgy mi a működési elv? ...a többi kérdésemre ha tud még vki írjon!
Köszi
Labi
2007.11.12. 08:30
efer írta:Labi írta:geisz írta:Labi írta:Sziasztok!
Nos egyenlőre ennyi!
![]()
Labi
Szia.
Köszi Geisz!
amúgy mi a működési elv? ...a többi kérdésemre ha tud még vki írjon!
Köszi
Labi
a benzinseben kicsit másképp megy, mint a dizelekben - gondolom benzinnel üzemel a kályha. a be- és kikapcsolás alapesetben a MID-en (esetleg a Navin) keresztül történik időzítéssel. a távirányítós változat már az upgradelt típus. sztem annak csak akkor van értelme, ha olyan közel parkolsz, hogy a reggeli kávé mellöl be tudod kapcsolni...
bontottan is lehet kapni (pl itt ), de nem tudom mennyi kacat kell a komplett beépítéshez - de az ETK-ba betekintve elég sok járulékos alkatrész látszik (vízpumpa, kipufogó és üzemanyag csövek, stb). nem tudom megérné-e utólag betenni.
2007.11.12. 08:33
2007.11.12. 08:43
ViSoR írta:Hogy az egyhelyben elpöfékelt üza visszajön azt még csak elhiszem, de hogy spórolj is a bemelegedésen, azt már nem tartom valószínűnek. Kiváncsi lennék mennyit zabál egy ilyen kályha üzemórában!
2007.11.12. 08:56
kbhont írta:ViSoR írta:Hogy az egyhelyben elpöfékelt üza visszajön azt még csak elhiszem, de hogy spórolj is a bemelegedésen, azt már nem tartom valószínűnek. Kiváncsi lennék mennyit zabál egy ilyen kályha üzemórában!
Szia Visor!
Nagyon -nagyon keveset! A műkődése hőtermelésre van hangolva! A motorodnak a energia felhasználásának 25 % hővé alakul! Itt a kályhánál 100% alakul hővé! Tehát ott a felfűtésnél 75% megy kárba! Biztos, hogy hamar behozza az árát! Ilyenkor télen, a fogyasztás akár 2-3 liter/100Km rel is nőhet!!!
2007.11.12. 10:08
2007.11.12. 10:41
tom írta:Sziasztok!
A kereső nem dobott ki találatot,úgyhogy itt kérdezném föleg az automatásoktól,mivel nálunk is leesett a hó:
HOGY KELL KÖZLEKEDNI VELE TÉLEN?
gondolok itt elsősorban a kéziváltósnál jól bevált motorfékes visszaváltogatós módszerre.Ami tapasztalatom szerint itt nem annyira hatékony.És ugye a fékpedált nyomogatni csak nagyon óvatosan kellene...
tom
2007.11.12. 13:00
kbhont írta:
Szia Tom!
Én 12 éve automatázok, 200le nél jóval erősebb BMW-kel.
Fent lakok egy hegyen, ahol soha nem takarítják az utakat!
Még egyszer sem kellett lent hagynom az autót, mert nem tudtam vele fel menni!
Szerintem csak gumi kérdése!!! Én max 205 használok!!! Ja, és brutál nagy hóban, van 2db 40 ólom tömb a csomiban! Ja és csurig tank!
2007.11.12. 15:37
Labi írta:kbhont írta:ViSoR írta:Hogy az egyhelyben elpöfékelt üza visszajön azt még csak elhiszem, de hogy spórolj is a bemelegedésen, azt már nem tartom valószínűnek. Kiváncsi lennék mennyit zabál egy ilyen kályha üzemórában!
Szia Visor!
Nagyon -nagyon keveset! A műkődése hőtermelésre van hangolva! A motorodnak a energia felhasználásának 25 % hővé alakul! Itt a kályhánál 100% alakul hővé! Tehát ott a felfűtésnél 75% megy kárba! Biztos, hogy hamar behozza az árát! Ilyenkor télen, a fogyasztás akár 2-3 liter/100Km rel is nőhet!!!
Igen így van, főleg egy V8-nál számít szerintem, már csak azért is, mert esélyem sincs reggel, hogy egyből menjek 50-el vagy 3-4km-t, hogy gyorsan bemelegedjen, mert egyből dugóba kerülök, miután kikanyarodok a parkolóból!![]()
szóval szerintem megérné!![]()
...amúgy vmilyen fűtőszálas, elektromos árammal működő szerkezet nincs, csak a motortér felmelegítésére, mert ha én fázok, azt letojom, majd bemelegszik, de a pacik ne fázzanak már a motortérben ha már dolgoznak...én ülök, nekem mindegy!
2007.11.12. 19:40
2007.11.12. 21:40
2007.11.12. 21:41
kbhont írta:tom írta:Sziasztok!
A kereső nem dobott ki találatot,úgyhogy itt kérdezném föleg az automatásoktól,mivel nálunk is leesett a hó:
HOGY KELL KÖZLEKEDNI VELE TÉLEN?
gondolok itt elsősorban a kéziváltósnál jól bevált motorfékes visszaváltogatós módszerre.Ami tapasztalatom szerint itt nem annyira hatékony.És ugye a fékpedált nyomogatni csak nagyon óvatosan kellene...
tom
Szia Tom!
Én 12 éve automatázok, 200le nél jóval erősebb BMW-kel.
Fent lakok egy hegyen, ahol soha nem takarítják az utakat!
Még egyszer sem kellett lent hagynom az autót, mert nem tudtam vele fel menni!
Szerintem csak gumi kérdése!!! Én max 205 használok!!! Ja, és brutál nagy hóban, van 2db 40 ólom tömb a csomiban! Ja és csurig tank!
2007.11.12. 21:48
collins írta:ti hol szoktatok ablaktörlő lapátot venni? két hete keresek a kutakon boscht, de méretben még sehol nem volt jó!
2007.11.12. 21:49
2007.11.12. 21:55
pappkari írta:kollegák!!!!
kérdésem az lenne milyen gyertyát rakjak az 528-asomba????
fontos lenne a gyors válast mert holnap reggel meg kéne mondanom a szerelőnek ,hogy ti melyiket tanácsoljátok:
köszi
2007.11.12. 22:09
pappkari írta:kollegák!!!!
fontos lenne a gyors válast mert holnap reggel meg kéne mondanom a szerelőnek ,hogy ti melyiket tanácsoljátok:
köszi
2007.11.12. 22:17
2007.11.12. 23:11
kzoli819 írta:pappkari írta:kollegák!!!!
köszi
Kari! Ha jól tudom, akkor a Bosch Itrium Plus gyertyák most a legjobbak a piacon. 90ezer km-t tesztelték (gond nélkül bírta) és azért CSAK eddig, mert megunták a tesztelést. Én azt tennék bele. És árban is nagyon jó.