Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Automataváltó =-olajcsere =-vagy--nem--

2011.11.17. 16:19

Mindenképpen megosztom és osztom az igét :franko:
Árakkal és tapasztalatokkal együtt :P

2011.11.17. 19:39

Madtomi írta:Most meg kiírta, hogy bremsalag prüfung de töltöttem a fékfolyadékra, mert azt mondták kevés de kb 50m en nem világított utánna mondták, hogy tegyek még rá nah akkor kivágta a kipörgésgátlónak a jelét, mintha ki lenne kapcsolva szóval a féket is csinálni kell. Jelenleg viszont a fék az első a sorban!
Csövi

Bremsbelag prüfen = Fékbetétet ellenőrizni. Betét vagy a visszajelző hibás/cserés.
Ha hibaüzenet van, szerelőhöz kell menni, nem megoldás az "azt mondták öntsek rá"... Sokszor egy kis hibából nagy hiba lesz és sok pénzbe kerül. :?

2011.11.18. 08:15

Madtomi írta:
simi64 írta:
jackson írta: hanem muszály szűrőt cserélni

Ez meg szerintem egy baromság.
A többi része meg színtiszta igazság, csak használ neki.
A szűrőt kicserélni semmiképp nem szabad, azzal csak árthatsz.
Én így tudom.
Szakember mondta, megbízom benne.

Nem tudom én láttam a régi szűrőmet ami úgy eltömődött, hogy konkrétan megállt az autó, szervízben kicserélték gyárira meg feltöltötték olajjal és azóta 6e-et mentem a kocsival szóval én a szűrő csere mellett rakom le a voksomat. Ha nem kellene cserélni a szűrőt akkor minek raknának bele? Poénból biztos nem.
csövi

Helló
Én már kétszer cseréltem, 107.000 -nél, és 225.000 -nél szűrőt, és olajat (kb. 7 liter jött le) a váltóban (A5S360R) teljesen jól működik. Én azt javaslom cserélni kell!!!

2011.11.18. 08:41

LeviM5 írta:
Madtomi írta:Most meg kiírta, hogy bremsalag prüfung de töltöttem a fékfolyadékra, mert azt mondták kevés de kb 50m en nem világított utánna mondták, hogy tegyek még rá nah akkor kivágta a kipörgésgátlónak a jelét, mintha ki lenne kapcsolva szóval a féket is csinálni kell. Jelenleg viszont a fék az első a sorban!
Csövi

Bremsbelag prüfen = Fékbetétet ellenőrizni. Betét vagy a visszajelző hibás/cserés.
Ha hibaüzenet van, szerelőhöz kell menni, nem megoldás az "azt mondták öntsek rá"... Sokszor egy kis hibából nagy hiba lesz és sok pénzbe kerül. :?

Köszönöm a segítséget!!
Mindenképpen meglesz csinálva, mert így nem akarok vele járkálni. Egyébként kiírja, hogy melyik betétre jelez be vagy meg kell keresni?
Hali

2011.11.18. 13:02

Madtomi írta:
LeviM5 írta:
Csövi

Köszönöm a segítséget!!
Mindenképpen meglesz csinálva, mert így nem akarok vele járkálni. Egyébként kiírja, hogy melyik betétre jelez be vagy meg kell keresni?
Hali

Keresni kell.

Érdemes bal elől és jobb hátul kezdeni mert ott vannak az érzékelők.
Ha nem tévedek.

2011.11.18. 13:11

Imco írta:
Madtomi írta:
LeviM5 írta:
Csövi

Köszönöm a segítséget!!
Hali

Keresni kell.

Érdemes bal elől és jobb hátul kezdeni mert ott vannak az érzékelők.
Ha nem tévedek.

de... párban cserélendőek...

2011.11.18. 15:07

Az természetes, hogy párban cserélem őket! De bíztam benne, hogy megmondja, hogy első vagy hátsó kell és akkor bemegyek a boltba megveszem és a szerelő kicseréli 20 perc alatt és haladhatok tovább.
Köszi mindenkinek!

2011.11.18. 19:34

Madtomi írta:Az természetes, hogy párban cserélem őket! De bíztam benne, hogy megmondja, hogy első vagy hátsó kell és akkor bemegyek a boltba megveszem és a szerelő kicseréli 20 perc alatt és haladhatok tovább.
Köszi mindenkinek!

nem tudja,sőt a visszajelző nem alszik ki egyből,no para majd!

2011.11.18. 19:36

MChris írta:
Madtomi írta:Az természetes, hogy párban cserélem őket! De bíztam benne, hogy megmondja, hogy első vagy hátsó kell és akkor bemegyek a boltba megveszem és a szerelő kicseréli 20 perc alatt és haladhatok tovább.
Köszi mindenkinek!

nem tudja,sőt a visszajelző nem alszik ki egyből,no para majd!

Köszi

2011.11.20. 13:03

Sziasztok! Kb fél órája jöttünk haza Bömbölővel . Mit észleltünk hazajövetnél? Üt a váltó mikor elváltja a sebességeket! Na mondom go váltó olajcserére! Nem csinálja olyan durván, de nem szeretném még azt sem hogy ilyen legyen,eléggé beparáztam!
Kérdés: mennyire sürgős az olajcsere? Ráér pár nap múlva (ahogy a szerelő ráér.) vagy minnél hamarabb annál jobB?
Egyébként lehet hülyén hangzik ,de mikor tegnap kész lett a pixelhiba javítás és láttam ,hogy közel 300 ezer km van a kocsiban megéreztem ,hogy akkormost esedékes az olajcsere a váltóban! És na tessék,ma már éreztette is! :D :facepalm:
Köszi előre is!
Üdv.

2011.11.20. 13:23

Debike írta:Sziasztok! Kb fél órája jöttünk haza Bömbölővel . Mit észleltünk hazajövetnél? Üt a váltó mikor elváltja a sebességeket! Na mondom go váltó olajcserére! Nem csinálja olyan durván, de nem szeretném még azt sem hogy ilyen legyen,eléggé beparáztam!
Kérdés: mennyire sürgős az olajcsere? Ráér pár nap múlva (ahogy a szerelő ráér.) vagy minnél hamarabb annál jobB?
Egyébként lehet hülyén hangzik ,de mikor tegnap kész lett a pixelhiba javítás és láttam ,hogy közel 300 ezer km van a kocsiban megéreztem ,hogy akkormost esedékes az olajcsere a váltóban! És na tessék,ma már éreztette is! :D :facepalm:
Köszi előre is!
Üdv.

Vidd el szerelőhöz mihamarabb!!! Szerintem így ne nagyon futkozzál vele!
Ha leszedik az alját és a szűrőt, már látják, hogy érdemes-e egyáltalán nekiállni az olajcserének, vagy jön a felújítás.

Nem akarlak elkeseríteni, de nekem akkor rántott a váltásnál, amikor már vittem a szerelőhöz felújíttatani a váltóját.

Ha véletlen fel kell újíttatani se keseredj el, mert bár nekem is fájt a 435 ezret kifizetni, de 8-10 évig ilyen gondom nem lesz a kocsimmal.
Látod, nincs egy hete, hogy írtam, hogy ne a spojlerezésen gondolkodj, hanem inkább tégy félre pénzmagot az ilyen esetre :wink: . Szívből kívánom, hogy ne legyen igazam :!:

Üdv.

2011.11.20. 16:03

És javításhoz kit ajánlotok? A tippek menüpont alatt van egy cikk, amiben Papp Tamás csinálta az autómata váltót! Hozzá érdemes elmenni ?

2011.11.20. 16:16

Debike írta:És javításhoz kit ajánlotok? A tippek menüpont alatt van egy cikk, amiben Papp Tamás csinálta az autómata váltót! Hozzá érdemes elmenni ?

Én úgy tudom, hogy Muha Ati is hozzá küld, ha váltó olajat kell cserélned ( de ha nem így van, akkor sorry ) + több fórumos kolléga is őt ajánlotta nekem. Onnan tudom, hogy én is tervezem az olajcserét.

2011.11.20. 20:18

Sziasztok!

Nekem olyat szokott csinálni hogy ha lassan megyek a városban fekvőrendőr után és elvált 2-sebe mivel a sebességhatár ott 20km és nem adok nagy gázt akkor lehet érezni mikor elváltja a kettest, de annak tudnám be mintha nem lenne meg a sebesség a ketteshez és a váltás ez miatt érezhető.
Bár ez az első automata autóm így nagyon nincs semmi tapasztalatom.
Viszont ezt se mindig csinálja ha szerintem több gázzal megyek itt.

A többi sebességnél soha nincs gond.

Én is kezdhetek aggódni?

Vagy ilyen alacsony sebességnél és kis gázpedál állásnál ez elképzelhető, hogy érzem a váltást vagyis ilyen kis lökésszerűséget.

Üdv.

2011.11.20. 20:30

leslie írta:
Debike írta:És javításhoz kit ajánlotok? A tippek menüpont alatt van egy cikk, amiben Papp Tamás csinálta az autómata váltót! Hozzá érdemes elmenni ?

Én úgy tudom, hogy Muha Ati is hozzá küld, ha váltó olajat kell cserélned ( de ha nem így van, akkor sorry ) + több fórumos kolléga is őt ajánlotta nekem. Onnan tudom, hogy én is tervezem az olajcserét.

Így van. Először én ajánlottam Jackónak, aztán ha jól emlékszem ő tette fel az oldalra a Tomi elérhetőségét. Én már tizen-sok éve ismerem, meg vagyok elégedve velük.

2011.11.22. 10:50

Sziasztok! Elvittük Tamáshoz a kocsit, tiszta ideggörcsöm van, remélem az olaj/szűrő cserén kívül semmi más baja nem lesz!
Szorítsatok légyszi ! :roll: Nap végén írom a fejleményeket.... :help: :help:

2011.11.22. 12:04

Debike írta:Sziasztok! Elvittük Tamáshoz a kocsit, tiszta ideggörcsöm van, remélem az olaj/szűrő cserén kívül semmi más baja nem lesz!
Szorítsatok légyszi ! :roll: Nap végén írom a fejleményeket.... :help: :help:

Szorítunk...

2011.11.22. 12:34

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ééééés Igen! Most Hívott Tamás,hogy kész az olaj és a szűrőcsere (Nem kevés ez a 2,5 óra hozzá? ) és MAKULÁTLAN A VÁLTÓ!!
Semmi kosz,semmi fémreszelék ...hála isten!
Nagyon gány volt már benne az olaj,a viszkozitása is....teljesen fekete,és a szűrő is!
Jajj de örülök ! Csak kevéslem a két és fél órát hozzá, mert ha jól emléxem Jacksonnak több mint 5 óra volt,hogy az olajat teljesen ki tudják folyatni !? Na mindegy , a lényeg ,hogy ZSÍÍÍR! :nyelves: :mrgreen:

Köszi leslie!! :roker: :lol:

2011.11.22. 12:40

Debike írta::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ééééés Igen! Most Hívott Tamás,hogy kész az olaj és a szűrőcsere (Nem kevés ez a 2,5 óra hozzá? ) és MAKULÁTLAN A VÁLTÓ!!
Semmi kosz,semmi fémreszelék ...hála isten!
Nagyon gány volt már benne az olaj,a viszkozitása is....teljesen fekete,és a szűrő is!
Jajj de örülök ! Csak kevéslem a két és fél órát hozzá, mert ha jól emléxem Jacksonnak több mint 5 óra volt,hogy az olajat teljesen ki tudják folyatni !? Na mindegy , a lényeg ,hogy ZSÍÍÍR! :nyelves: :mrgreen:

Köszi leslie!! :roker: :lol:

Mennyit fizettél ?
Örülök, hogy jó lett :lol:

2011.11.22. 12:48

38 000.-

Mióta itt a kocsi elég sok ráment . :facepalm: De jónak kell lenni a végén!

Még ami biztos kell, vízpumpa,termosztát,első szilentek,kerékagycsapágy előre. Eddig ennyi biztos.
Már megvolt a motorban az olaj és a szűrők cseréje, meg megjavították a display-t, most a váltóolajcsere.. whá. :facepalm:
Hozzászólás küldése

VigLink badge