Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Bemutatkozó topic!

2012.04.19. 16:02

ChPh írta:
gskill írta:
ChPh írta:
gskill írta:
ChPh írta:Ó, van ilyen topik is :)

Akkor sziasztok :)

ChPh vagyok!

Vannak itt ismerős nicknevek :) Lassan 3 éve van e36-om, amit lassan (mondjuk jövőre) lecserélnék egy ötösre :) Nagyon jól össze vannak szedve az e39-kről az infók, nagy örömömre van e60 is :)

Aktív vagyok még a carstyling.hu és a powerfanatics.hu oldalakon is.

Tehát még egyszer sziasztok :)

Jajj ne :mrgreen:

Küldve az én GT-P1000-emről Tapatalk használatával.

de :roker:

Nyomj egy szvazatot a dízelre akkor xD

Küldve az én GT-P1000-emről Tapatalk használatával.

Hol?

ITT

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: ChPh
Értékelés: 4.76%

2012.04.20. 01:34

Sziasztok!

Nevem Laci, Dunaharasztin élek feleségemmel, és 2 gyermekemmel. Három hete szert tettem egy 98/11. havi 530d-re. Sajnos egyenlőre nevezhetjük LEGO-nak mivel az eleje kicsit hiányos, sérült,belseje piszkos, motorja nem indul, illetve csak nehezen.(nem vagyok mazochista, inkább megszállott, hiszen ez BMW :wink: ) Egyetlen erénye, hogy aránylag olcsó volt. Banki visszavett autó volt a lelkem, így mondhatjuk, hogy a menhelyről mentettem ki. Sok meló van még vele, így a szükséges tudást többek között innen próbálom magamba szívni. Itt köszönném meg mindenkinek az elmúlt és a jövőbeni értékes hozzászólásokat, segítséget! Néhány éve volt már egy BMW-m egy gyönyörű 81-es E23 745i-m némi ALPINA powerrel, amit balga módon elcseréltem, és azóta is bánok. Így most visszatérő vagyok a márkához. Remélem sikerül életre lehelnünk a fiammal a paripát, amit már nagyon várok, várunk. Kb. dióhéjban ennyi... Szavazatot nyomtam dieselre, azt hiszem jól kiegyenlítettem a mezőnyt!

Gallaca

2012.04.20. 19:25

Gallaca írta:Sziasztok!

Nevem Laci, Dunaharasztin élek feleségemmel, és 2 gyermekemmel. Három hete szert tettem egy 98/11. havi 530d-re. Sajnos egyenlőre nevezhetjük LEGO-nak mivel az eleje kicsit hiányos, sérült,belseje piszkos, motorja nem indul, illetve csak nehezen.(nem vagyok mazochista, inkább megszállott, hiszen ez BMW :wink: ) Egyetlen erénye, hogy aránylag olcsó volt. Banki visszavett autó volt a lelkem, így mondhatjuk, hogy a menhelyről mentettem ki. Sok meló van még vele, így a szükséges tudást többek között innen próbálom magamba szívni. Itt köszönném meg mindenkinek az elmúlt és a jövőbeni értékes hozzászólásokat, segítséget! Néhány éve volt már egy BMW-m egy gyönyörű 81-es E23 745i-m némi ALPINA powerrel, amit balga módon elcseréltem, és azóta is bánok. Így most visszatérő vagyok a márkához. Remélem sikerül életre lehelnünk a fiammal a paripát, amit már nagyon várok, várunk. Kb. dióhéjban ennyi... Szavazatot nyomtam dieselre, azt hiszem jól kiegyenlítettem a mezőnyt!

Gallaca

Üdv a klubban!

Műszakilag Muha Attit ajánlom, mert Ő a mi szerelőnk, aki korrekt, Alkatrész ügyben Schnitzer Ő bont E39-eket. Vagy Alpina Jainiék, Ők új cuccokat dobálnak korrekt áron, vs Bömbölő. Diagban Jackson, MChris, Schnitzerné a király! Öndicséret büdös, én meg szépítek.
Biztos vagyok benne, hogy jó gép lesz belőle, mert BMW! És itt nagyon sok segítőkész ember van. Írj Pü-ket vagy csak dobd ki, hogy mi a problem, és mindenki segíteni fog, aki tud.
Szoktak lenni felejthetetlen találkozók is, amire érdemes eljönni ( BMW feeling, valamint jó társaság, és hangulat egyben ) Ha beindul a gép, akkor gyertek fiaddal!!!! ( Találkozók topic )
Minden normális embert nagy szeretettel látunk!
:e39

Ja örök verseny van a benzin diesel között!!!!!! ( Benzines jobb, csak ne kérdezd, hogy mért :lol: :nyelves: )

2012.04.20. 22:53

Gallaca

Helo
Üdvözlet az oldalon
Banki visszavett autóhoz nagyon sok türelem kell hogy talpra álljon, de kitartás

2012.04.21. 00:04

XenonBalazs írta:

Gallaca

Üdv a klubban!

Műszakilag Muha Attit ajánlom, mert Ő a mi szerelőnk, aki korrekt, Alkatrész ügyben Schnitzer Ő bont E39-eket. Vagy Alpina Jainiék, Ők új cuccokat dobálnak korrekt áron, vs Bömbölő. Diagban Jackson, MChris, Schnitzerné a király! Öndicséret büdös, én meg szépítek.
Biztos vagyok benne, hogy jó gép lesz belőle, mert BMW! És itt nagyon sok segítőkész ember van. Írj Pü-ket vagy csak dobd ki, hogy mi a problem, és mindenki segíteni fog, aki tud.
Szoktak lenni felejthetetlen találkozók is, amire érdemes eljönni ( BMW feeling, valamint jó társaság, és hangulat egyben ) Ha beindul a gép, akkor gyertek fiaddal!!!! ( Találkozók topic )
Minden normális embert nagy szeretettel látunk!
:e39

Ja örök verseny van a benzin diesel között!!!!!! ( Benzines jobb, csak ne kérdezd, hogy mért :lol: :nyelves: )

Hi!

Köszi a tanácsokat, azt hiszem lassan mindenki sorra kerül, mert ahogy haladok a járgánnyal mindig találok valami újabb gebaszt, hiányzó, vagy hibás cuccot. Diagkábelem már van, olyan fehér átlátszó fajta. Szombaton hirtelen felindulásból egészen Egerig kocsiztam érte, mert anélkül olyan voltam mint a világtalan. Most INPA-val vallatjuk a gépet a fiammal, ő a mágus abban mert tud angolul, és hellyel közzel érti is amit kiír a progi. De tuti, hogy szükségem lesz tanácsokra, mert nehéz értelmezni amit kiír a gép.
Az invitálást köszönöm, :franko: találkozókra megpróbálok időt szakítani, bár mostanában csak a lábujjam látszik ki a kocsiból a szabadidőmben. :(

Gallaca

2012.04.21. 00:44

lepke írta:

Gallaca

Helo
Üdvözlet az oldalon
Banki visszavett autóhoz nagyon sok türelem kell hogy talpra álljon, de kitartás

Szia!

Igen tudom, bár eddig még szerencsém volt, illetve a józan ész segített, hogy nagyon gázos autót ne hozzak el, csak ez nagyon megtetszett. Most meg itt állok felette, vakarom a fejem hogyan húzzam ki belőle célszerszám nélkül az injektorokat. Egyébként ez a negyedik jármű amit így vettem banktól. Ki lehet fogni jót is. Pl. a fiam motorját is így vettem 1270 km-rel szalonállapotban. De a legtöbb borzasztóan le van pukkanva az tény. Az a szerencse, hogy szeretek overhaulint játszani :mrgreen: Csak legalább több időm lenne.....

Gallaca

2012.04.21. 16:46

sziasztok

két hete lettem e39 tulaj. 530d, aut. 2002. év. Autóvétel előtt voltam és bár nem akartam BMW-t (sose volt) de egy hétre kölcsön kaptam a gépet. Nem adtam vissza. Kicsit le van harcolva külsőre de majd építek valamit belőle ( Rat Rod volt a terv de lebeszéltek :D ). Segítséget is fogok majd kérni hogy jobban kiismerjem a típust és hibáit. Kaptam hozzá rengeteg cuccot kb 1 fél autot még :) de némely holmiról fogalmam sincs mi az.
röviden ennyi
üdv Feri

2012.04.21. 17:52

Gallaca írta: Most meg itt állok felette, vakarom a fejem hogyan húzzam ki belőle célszerszám nélkül az injektorokat.

Gallaca

Első kérdés: minek akarod kivenni a csúcsokat????
Második nem kérdés, ha szerencséd van, kifeszegeted, csak vigyázz, el ne törd a szelepfedelet. Ha nem jönnek, valóban célszerszám.

2012.04.22. 16:51

Sziasztok!

Robi vagyok, Miskolcról, tavaly vettem egy E39 528i-t.
Meglátni és megszeretni... (kicsit hosszú lesz.)

Tavaly nyáron hahu-n keresgéltem és rátaláltam álmaim 528-ára. Rögtön felhívtam az eladót (kereskedő), elugrottunk megnézni Salgótarjánba, átnéztem amennyire én laikus ezt meg tudja tenni, próbakör, adásvételi és a többi...
Viszem haza, rögtön szerelőhöz vittem, nézze át, cseréljük amit kell, de jött a hiba lista... :facepalm:
Szép lassan elkezdtük csinálgatni, a vizem folyamatosan elkezdett főni, olajnyomás sem volt korrekt, a végén már egy motorcserével kecsegtettek...
Szerelőváltás, hibalista összeírás, 2 hét múlva szinte minden kész. Juhúúúú, a kocsi működik és nem fő a víz, nem ráz a kormány, meg nincsenek hibakódok.
Örültem mint majom a farkának. (Ez volt ősszel).

Most tavasszal még költöttem rá némi pénzt és most ott tartok, hogy már csak apróságok vannak.

Hogy képben legyetek mennyibe is került mindez:

Autó, eredetvizsgával, átírással durván 1M Ft.
Régi szerelőnél otthagyott pénz kb 100e Ft.

Új szerelőnél ősszel történt nagyobb javítás, de tökéletesen elvégzett munkával 280e Ft.
Majd a tavaszi 180e Ft. + Műszerfal javítás (ezért lejöttek Pestről, felvitték, javították, lehozták) 27e Ft.

Részletesen a javításokról:
Ősszel:
-Kapott egy gyári kormányt az autó (M-es volt feltéve, besziloplasztozva, átvezető kábel elvágva)
-Motort összehúzták a váltóval (valószínű kuplungot cseréltek, de nem rakták össze rendesen)
-Nyomtávszélesítők kihajítva alóla
-Elhasználódott lengőkarok cseréje
-Fékbetétek cseréje + kopásjelzők pótlása (ez sem volt benne)
-Kézifék javítás
-Váltókulissza javítás (iszonyat holtjáték volt)
-Vezérlés helyreállítása (el volt állítva, hogy hogy azt nem tudom)
-Ismét olaj csere (előző szaki 5W40-t rakott bele, ezért nem volt OK az olajnyomás (Eneos))
-Vízpumpa fedél csere,
-Kormánymű javítás
-Bal hátsó rugó el volt törve, csere
-Gyertyák cseréje (elképzelhetőnek tartották, hogy még a gyári volt benne 300e km után...)
-És még egy pár, ami nem jut eszembe, de egy A4-es lap volt tele írva...

Most tavasszal:
-2db hátsó gátló csere
-Felső feszítő görgő csere (alsó már volt cserélve)
-Vízpumpa csere
-Komplett hűtő csere (meguntam, hogy mindig csöpög)
-Visco csere
-ATF olaj tartály csere (anno megütötték és volt rajta egy repedés amin csepegett az olaj.)

A kettő között még volt egy futómű beállítás és megjavítottam a kesztyűtartómat, ugyanis a kilincs le volt törve. Vettem új kilincset, átraktam bele a régi zárat és ismét olyan mint eredetileg (zárható).

Vettem hozzá egy garnitúra téli kereket, eredeti gyári BMW 15", igaz használt gumikkal, de legalább van.

Amibe beleszerettem:
Szépen meg volt csinálva az autó külsőleg, M-es kerekek (5 db), utólagos bézs bőr belső, szerencsére van benne tolató radar (utólagos, de legalább van), fekete kristály lámpák, elöl angel eyes lámpák (voltak, mert már gyári Hella van, ugyanis a helyzetjelző helyére Corás LED csíkokat mókoltak én meg nem szeretem ha nincs helyzetjelzőm és a kocsi is sírt érte...) és szépen állt a nyomtávszélesítőkkel az autó (de szétverte a lengőkarokat, ezért ugrott...)

Jövő héten jön a 2db csomagtárajtó teleszkóp, végre ez sem fog a fejemre esni.
Már csak világítás nincs benne, és fogalmam sincs, hogy miért nem.
A háta tuti törött volt és mivel a zárban van a kapcsoló tuti ott rossz valami.
Jó lenne tudni, hogy működik ez a kapcsoló, mert lehet meg tudnám én is javítani.

És ennek ellenére még mindig napról napra egyre jobban imádom az autót.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Helló mindenki. :franko:

2012.04.22. 17:07

Robert9 írta:Sziasztok!

Meglátni és megszeretni... (kicsit hosszú lesz.)..........

Üdv a fórumon. :e39

Átírással 1 millió - ezért nem is várhattál egy kereskedőtől olyan autót, amire nem kell költeni. Ez normális.
A CORÁS LED :facepalm: meg mindent elárult a régi gazdájáról.

A lényeg, hogy a te kezedbe került és helyrepofoztad. :franko:

2012.04.22. 17:40

Meglátni és megszeretni... (kicsit hosszú lesz.)

Tavaly nyáron hahu-n keresgéltem és rátaláltam álmaim 528-ára. Rögtön felhívtam az eladót (kereskedő), elugrottunk megnézni Salgótarjánba, átnéztem amennyire én laikus ezt meg tudja tenni, próbakör, adásvételi és a többi...
Viszem haza, rögtön szerelőhöz vittem, nézze át, cseréljük amit kell, de jött a hiba lista... :facepalm:
Szép lassan elkezdtük csinálgatni, a vizem folyamatosan elkezdett főni, olajnyomás sem volt korrekt, a végén már egy motorcserével kecsegtettek...
Szerelőváltás, hibalista összeírás, 2 hét múlva szinte minden kész. Juhúúúú, a kocsi működik és nem fő a víz, nem ráz a kormány, meg nincsenek hibakódok.
Örültem mint majom a farkának. (Ez volt ősszel).

Most tavasszal még költöttem rá némi pénzt és most ott tartok, hogy már csak apróságok vannak.

Hogy képben legyetek mennyibe is került mindez:

Autó, eredetvizsgával, átírással durván 1M Ft.
Régi szerelőnél otthagyott pénz kb 100e Ft.

Új szerelőnél ősszel történt nagyobb javítás, de tökéletesen elvégzett munkával 280e Ft.
Majd a tavaszi 180e Ft. + Műszerfal javítás (ezért lejöttek Pestről, felvitték, javították, lehozták) 27e Ft.

Részletesen a javításokról:
Ősszel:
-Kapott egy gyári kormányt az autó (M-es volt feltéve, besziloplasztozva, átvezető kábel elvágva)
-Motort összehúzták a váltóval (valószínű kuplungot cseréltek, de nem rakták össze rendesen)
-Nyomtávszélesítők kihajítva alóla
-Elhasználódott lengőkarok cseréje
-Fékbetétek cseréje + kopásjelzők pótlása (ez sem volt benne)
-Kézifék javítás
-Váltókulissza javítás (iszonyat holtjáték volt)
-Vezérlés helyreállítása (el volt állítva, hogy hogy azt nem tudom)
-Ismét olaj csere (előző szaki 5W40-t rakott bele, ezért nem volt OK az olajnyomás (Eneos))
-Vízpumpa fedél csere,
-Kormánymű javítás
-Bal hátsó rugó el volt törve, csere
-Gyertyák cseréje (elképzelhetőnek tartották, hogy még a gyári volt benne 300e km után...)
-És még egy pár, ami nem jut eszembe, de egy A4-es lap volt tele írva...

Most tavasszal:
-2db hátsó gátló csere
-Felső feszítő görgő csere (alsó már volt cserélve)
-Vízpumpa csere
-Komplett hűtő csere (meguntam, hogy mindig csöpög)
-Visco csere
-ATF olaj tartály csere (anno megütötték és volt rajta egy repedés amin csepegett az olaj.)

A kettő között még volt egy futómű beállítás és megjavítottam a kesztyűtartómat, ugyanis a kilincs le volt törve. Vettem új kilincset, átraktam bele a régi zárat és ismét olyan mint eredetileg (zárható).

Vettem hozzá egy garnitúra téli kereket, eredeti gyári BMW 15", igaz használt gumikkal, de legalább van.

Amibe beleszerettem:
Szépen meg volt csinálva az autó külsőleg, M-es kerekek (5 db), utólagos bézs bőr belső, szerencsére van benne tolató radar (utólagos, de legalább van), fekete kristály lámpák, elöl angel eyes lámpák (voltak, mert már gyári Hella van, ugyanis a helyzetjelző helyére Corás LED csíkokat mókoltak én meg nem szeretem ha nincs helyzetjelzőm és a kocsi is sírt érte...) és szépen állt a nyomtávszélesítőkkel az autó (de szétverte a lengőkarokat, ezért ugrott...)

Jövő héten jön a 2db csomagtárajtó teleszkóp, végre ez sem fog a fejemre esni.
Már csak világítás nincs benne, és fogalmam sincs, hogy miért nem.
A háta tuti törött volt és mivel a zárban van a kapcsoló tuti ott rossz valami.
Jó lenne tudni, hogy működik ez a kapcsoló, mert lehet meg tudnám én is javítani.

És ennek ellenére még mindig napról napra egyre jobban imádom az autót.

Hali :D

2012.04.22. 18:28

kiara írta:

Meglátni és megszeretni... (kicsit hosszú lesz.)..........

Üdv a fórumon. :e39

Átírással 1 millió - ezért nem is várhattál egy kereskedőtől olyan autót, amire nem kell költeni. Ez normális.
A CORÁS LED :facepalm: meg mindent elárult a régi gazdájáról.

A lényeg, hogy a te kezedbe került és helyrepofoztad. :franko:

És nálam meg is lesz becsülve. 8)
A másik, hogy nem is vártam sokat ennyi pénzért, de így kb 1.5-1.6M Ft-ból van egy majdnem kész autóm, aminek már csak apró, jelentéktelen hibái vannak.
Ha vettem volna ugyanennyiért, az se tuti h hibátlan lett volna. Így ráadásul meg is mentettem egy autót és a valós 300e km relative nem is sok egy közel 16 éves autótól. 8)

2012.04.22. 19:50

Helo
Üdvözlet a klubban Borsodi :franko:

2012.04.22. 20:03

lepke írta: Borsodi :franko:

:franko:
Jó is az :!:

2012.04.24. 16:38

Sziasztok.
Üdvözlök minden márkatársat,nagyon örülök,hogy van ez a E39-es klub,nem rég lettem a tulajdonosa egy BMW 5 E39 523i 1998-as benzines manuális váltós csodának.Én 48-éves vagyok de eddig még nem volt BMW.Hát most már tudom,hogy mit veszítettem,igaz bepótolni már nem tudom, de jobb később mint soha.Remélem a kor nem kizáró ok.Hajdu-Bihar-Megyében lakom,azon belül,Hajdúsámsonban.
Nem tudom,hogy milyen infókat kellene még megadnom,esetleg ha jelzitek felém a hiányosságokat ígérem pótolom azokat.
Még egyszer üdvözlök mindenkit.Lós József.

2012.04.24. 18:17

jozsef1103 írta:Sziasztok.
Üdvözlök minden márkatársat,nagyon örülök,hogy van ez a E39-es klub,nem rég lettem a tulajdonosa egy BMW 5 E39 523i 1998-as benzines manuális váltós csodának.Én 48-éves vagyok de eddig még nem volt BMW.Hát most már tudom,hogy mit veszítettem,igaz bepótolni már nem tudom, de jobb később mint soha.Remélem a kor nem kizáró ok.Hajdu-Bihar-Megyében lakom,azon belül,Hajdúsámsonban.
Nem tudom,hogy milyen infókat kellene még megadnom,esetleg ha jelzitek felém a hiányosságokat ígérem pótolom azokat.

Szia!
Nem kell mit bepótolni, egyszerűen csak élvezni a mostani gépet. :)
A kor abszolút nem kizáró ok. Mostanság volt a hírekben, hogy 60 éves férfi Németországban a legújabb M5-tel borult fel.
Itt csak a korra akartam utalni, nem arra, hogy fel kell borítani. :D

Még egyszer, üdv itt! :franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Robert9 az itt látható tagok köszönték meg: jozsef1103

2012.04.24. 23:39

Helo
Nyomulnak a Keletiek az oldalon :franko:

Sámson az (( bicskás ))hely :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: jozsef1103

2012.04.26. 07:22

lepke írta:

Helo

Én laktam ott, nem bicskás az, csak gyilok! :D

2012.04.26. 08:56

szekeres írta:
lepke írta:

Helo

csak gyilok! :D

az mi? :oops:

2012.04.26. 20:28

kiara írta:
szekeres írta:
lepke írta:

Helo

csak gyilok! :D

az mi? :oops:

képletesen :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge