![]() |
2012.04.19. 16:02
ChPh írta:gskill írta:ChPh írta:gskill írta:ChPh írta:Ó, van ilyen topik is
Akkor sziasztok
ChPh vagyok!
Vannak itt ismerős nicknevekLassan 3 éve van e36-om, amit lassan (mondjuk jövőre) lecserélnék egy ötösre
Nagyon jól össze vannak szedve az e39-kről az infók, nagy örömömre van e60 is
Aktív vagyok még a carstyling.hu és a powerfanatics.hu oldalakon is.
Tehát még egyszer sziasztok
Jajj ne
Küldve az én GT-P1000-emről Tapatalk használatával.
de
Nyomj egy szvazatot a dízelre akkor xD
Küldve az én GT-P1000-emről Tapatalk használatával.
Hol?
2012.04.20. 01:34
2012.04.20. 19:25
Gallaca írta:Sziasztok!
Nevem Laci, Dunaharasztin élek feleségemmel, és 2 gyermekemmel. Három hete szert tettem egy 98/11. havi 530d-re. Sajnos egyenlőre nevezhetjük LEGO-nak mivel az eleje kicsit hiányos, sérült,belseje piszkos, motorja nem indul, illetve csak nehezen.(nem vagyok mazochista, inkább megszállott, hiszen ez BMW) Egyetlen erénye, hogy aránylag olcsó volt. Banki visszavett autó volt a lelkem, így mondhatjuk, hogy a menhelyről mentettem ki. Sok meló van még vele, így a szükséges tudást többek között innen próbálom magamba szívni. Itt köszönném meg mindenkinek az elmúlt és a jövőbeni értékes hozzászólásokat, segítséget! Néhány éve volt már egy BMW-m egy gyönyörű 81-es E23 745i-m némi ALPINA powerrel, amit balga módon elcseréltem, és azóta is bánok. Így most visszatérő vagyok a márkához. Remélem sikerül életre lehelnünk a fiammal a paripát, amit már nagyon várok, várunk. Kb. dióhéjban ennyi... Szavazatot nyomtam dieselre, azt hiszem jól kiegyenlítettem a mezőnyt!
Gallaca
2012.04.20. 22:53
Gallaca írta:Sziasztok!
Nevem Laci, Dunaharasztin élek feleségemmel, és 2 gyermekemmel. Három hete szert tettem egy 98/11. havi 530d-re. Sajnos egyenlőre nevezhetjük LEGO-nak mivel az eleje kicsit hiányos, sérült,belseje piszkos, motorja nem indul, illetve csak nehezen.(nem vagyok mazochista, inkább megszállott, hiszen ez BMW) Egyetlen erénye, hogy aránylag olcsó volt. Banki visszavett autó volt a lelkem, így mondhatjuk, hogy a menhelyről mentettem ki. Sok meló van még vele, így a szükséges tudást többek között innen próbálom magamba szívni. Itt köszönném meg mindenkinek az elmúlt és a jövőbeni értékes hozzászólásokat, segítséget! Néhány éve volt már egy BMW-m egy gyönyörű 81-es E23 745i-m némi ALPINA powerrel, amit balga módon elcseréltem, és azóta is bánok. Így most visszatérő vagyok a márkához. Remélem sikerül életre lehelnünk a fiammal a paripát, amit már nagyon várok, várunk. Kb. dióhéjban ennyi... Szavazatot nyomtam dieselre, azt hiszem jól kiegyenlítettem a mezőnyt!
Gallaca
2012.04.21. 00:04
XenonBalazs írta:Gallaca írta:Sziasztok!
Gallaca
Üdv a klubban!
Műszakilag Muha Attit ajánlom, mert Ő a mi szerelőnk, aki korrekt, Alkatrész ügyben Schnitzer Ő bont E39-eket. Vagy Alpina Jainiék, Ők új cuccokat dobálnak korrekt áron, vs Bömbölő. Diagban Jackson, MChris, Schnitzerné a király! Öndicséret büdös, én meg szépítek.
Biztos vagyok benne, hogy jó gép lesz belőle, mert BMW! És itt nagyon sok segítőkész ember van. Írj Pü-ket vagy csak dobd ki, hogy mi a problem, és mindenki segíteni fog, aki tud.
Szoktak lenni felejthetetlen találkozók is, amire érdemes eljönni ( BMW feeling, valamint jó társaság, és hangulat egyben ) Ha beindul a gép, akkor gyertek fiaddal!!!! ( Találkozók topic )
Minden normális embert nagy szeretettel látunk!
Ja örök verseny van a benzin diesel között!!!!!! ( Benzines jobb, csak ne kérdezd, hogy mért![]()
)
2012.04.21. 00:44
lepke írta:Gallaca írta:Sziasztok!
Gallaca
Helo
Üdvözlet az oldalon
Banki visszavett autóhoz nagyon sok türelem kell hogy talpra álljon, de kitartás
2012.04.21. 16:46
2012.04.21. 17:52
Gallaca írta: Most meg itt állok felette, vakarom a fejem hogyan húzzam ki belőle célszerszám nélkül az injektorokat.
Gallaca
2012.04.22. 16:51
2012.04.22. 17:07
Robert9 írta:Sziasztok!
Robi vagyok, Miskolcról, tavaly vettem egy E39 528i-t.
Meglátni és megszeretni... (kicsit hosszú lesz.)..........
meg mindent elárult a régi gazdájáról. 2012.04.22. 17:40
Meglátni és megszeretni... (kicsit hosszú lesz.)
Tavaly nyáron hahu-n keresgéltem és rátaláltam álmaim 528-ára. Rögtön felhívtam az eladót (kereskedő), elugrottunk megnézni Salgótarjánba, átnéztem amennyire én laikus ezt meg tudja tenni, próbakör, adásvételi és a többi...
Viszem haza, rögtön szerelőhöz vittem, nézze át, cseréljük amit kell, de jött a hiba lista...![]()
Szép lassan elkezdtük csinálgatni, a vizem folyamatosan elkezdett főni, olajnyomás sem volt korrekt, a végén már egy motorcserével kecsegtettek...
Szerelőváltás, hibalista összeírás, 2 hét múlva szinte minden kész. Juhúúúú, a kocsi működik és nem fő a víz, nem ráz a kormány, meg nincsenek hibakódok.
Örültem mint majom a farkának. (Ez volt ősszel).
Most tavasszal még költöttem rá némi pénzt és most ott tartok, hogy már csak apróságok vannak.
Hogy képben legyetek mennyibe is került mindez:
Autó, eredetvizsgával, átírással durván 1M Ft.
Régi szerelőnél otthagyott pénz kb 100e Ft.
Új szerelőnél ősszel történt nagyobb javítás, de tökéletesen elvégzett munkával 280e Ft.
Majd a tavaszi 180e Ft. + Műszerfal javítás (ezért lejöttek Pestről, felvitték, javították, lehozták) 27e Ft.
Részletesen a javításokról:
Ősszel:
-Kapott egy gyári kormányt az autó (M-es volt feltéve, besziloplasztozva, átvezető kábel elvágva)
-Motort összehúzták a váltóval (valószínű kuplungot cseréltek, de nem rakták össze rendesen)
-Nyomtávszélesítők kihajítva alóla
-Elhasználódott lengőkarok cseréje
-Fékbetétek cseréje + kopásjelzők pótlása (ez sem volt benne)
-Kézifék javítás
-Váltókulissza javítás (iszonyat holtjáték volt)
-Vezérlés helyreállítása (el volt állítva, hogy hogy azt nem tudom)
-Ismét olaj csere (előző szaki 5W40-t rakott bele, ezért nem volt OK az olajnyomás (Eneos))
-Vízpumpa fedél csere,
-Kormánymű javítás
-Bal hátsó rugó el volt törve, csere
-Gyertyák cseréje (elképzelhetőnek tartották, hogy még a gyári volt benne 300e km után...)
-És még egy pár, ami nem jut eszembe, de egy A4-es lap volt tele írva...
Most tavasszal:
-2db hátsó gátló csere
-Felső feszítő görgő csere (alsó már volt cserélve)
-Vízpumpa csere
-Komplett hűtő csere (meguntam, hogy mindig csöpög)
-Visco csere
-ATF olaj tartály csere (anno megütötték és volt rajta egy repedés amin csepegett az olaj.)
A kettő között még volt egy futómű beállítás és megjavítottam a kesztyűtartómat, ugyanis a kilincs le volt törve. Vettem új kilincset, átraktam bele a régi zárat és ismét olyan mint eredetileg (zárható).
Vettem hozzá egy garnitúra téli kereket, eredeti gyári BMW 15", igaz használt gumikkal, de legalább van.
Amibe beleszerettem:
Szépen meg volt csinálva az autó külsőleg, M-es kerekek (5 db), utólagos bézs bőr belső, szerencsére van benne tolató radar (utólagos, de legalább van), fekete kristály lámpák, elöl angel eyes lámpák (voltak, mert már gyári Hella van, ugyanis a helyzetjelző helyére Corás LED csíkokat mókoltak én meg nem szeretem ha nincs helyzetjelzőm és a kocsi is sírt érte...) és szépen állt a nyomtávszélesítőkkel az autó (de szétverte a lengőkarokat, ezért ugrott...)
Jövő héten jön a 2db csomagtárajtó teleszkóp, végre ez sem fog a fejemre esni.
Már csak világítás nincs benne, és fogalmam sincs, hogy miért nem.
A háta tuti törött volt és mivel a zárban van a kapcsoló tuti ott rossz valami.
Jó lenne tudni, hogy működik ez a kapcsoló, mert lehet meg tudnám én is javítani.
És ennek ellenére még mindig napról napra egyre jobban imádom az autót.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Helló mindenki.
2012.04.22. 18:28
kiara írta:Robert9 írta:Sziasztok!
Meglátni és megszeretni... (kicsit hosszú lesz.)..........
Üdv a fórumon.![]()
Átírással 1 millió - ezért nem is várhattál egy kereskedőtől olyan autót, amire nem kell költeni. Ez normális.
A CORÁS LEDmeg mindent elárult a régi gazdájáról.
A lényeg, hogy a te kezedbe került és helyrepofoztad.
2012.04.22. 19:50
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Helló mindenki.
2012.04.22. 20:03
lepke írta: Borsodi
2012.04.24. 16:38
2012.04.24. 18:17
jozsef1103 írta:Sziasztok.
Üdvözlök minden márkatársat,nagyon örülök,hogy van ez a E39-es klub,nem rég lettem a tulajdonosa egy BMW 5 E39 523i 1998-as benzines manuális váltós csodának.Én 48-éves vagyok de eddig még nem volt BMW.Hát most már tudom,hogy mit veszítettem,igaz bepótolni már nem tudom, de jobb később mint soha.Remélem a kor nem kizáró ok.Hajdu-Bihar-Megyében lakom,azon belül,Hajdúsámsonban.
Nem tudom,hogy milyen infókat kellene még megadnom,esetleg ha jelzitek felém a hiányosságokat ígérem pótolom azokat.
Még egyszer üdvözlök mindenkit.Lós József.
2012.04.24. 23:39
jozsef1103 írta:Sziasztok.
Üdvözlök minden márkatársat,nagyon örülök,hogy van ez a E39-es klub,nem rég lettem a tulajdonosa egy BMW 5 E39 523i 1998-as benzines manuális váltós csodának.Én 48-éves vagyok de eddig még nem volt BMW.Hát most már tudom,hogy mit veszítettem,igaz bepótolni már nem tudom, de jobb később mint soha.Remélem a kor nem kizáró ok.Hajdu-Bihar-Megyében lakom,azon belül,Hajdúsámsonban.
Nem tudom,hogy milyen infókat kellene még megadnom,esetleg ha jelzitek felém a hiányosságokat ígérem pótolom azokat.
2012.04.26. 07:22
lepke írta:jozsef1103 írta:Sziasztok.
Helo
Nyomulnak a Keletiek az oldalon![]()
Sámson az (( bicskás ))hely
2012.04.26. 08:56
szekeres írta:lepke írta:jozsef1103 írta:Sziasztok.
Helo
csak gyilok!
2012.04.26. 20:28
kiara írta:szekeres írta:lepke írta:jozsef1103 írta:Sziasztok.
Helo
csak gyilok!
az mi?