* *
Pontos idő: 2026.09.16. 11:41

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 894  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.14. 15:44 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
Ha nem tört el, akkor kissé elfordítod, felszorítod, és visszafordítod az alaphelyzetébe.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.14. 22:14 
Újonc
Újonc

Széria kód: E39
Motor tipusa: 525 da
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
sziasztok

Volna egy kis problémám.2000/10 525DA

Autóztunk kis családommal és menet közben hibaüzenet jelent meg.GETRIEBENOTPROGRAMM.
aZ AUTÓ NEM VÁLTOTT SEM LE SEM FEL.nem áltam meg nyugiban haza autóztunk 80km/ó val kb 30km-t.
Megálltunk üres van hátramenet van előre gyenge minha 4vagy 5 be lenne.leállitotam.elszivtam egy cigit és ujra inditottam,hiba ugyanaz.elindultam hibafelirat megszünt vált rendesen.mi lehet a gond?Mehet hosszabb utra igy az autó?

köszönöm a segitségeteket.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: HIBA HIBA HÁTÁN...
HozzászólásElküldve: 2008.08.15. 17:48 
Újonc
Újonc

Van egy 2002-es 530D touring gépem, és ma reggel azt tapasztaltam, hogy a bal hátsó légrugó elengedte az összes levegőt. Amikor kinyitottam az ajtót, beindult a kompresszor és feltöltődött levegővel. Ezek után elindultam gondoltam pillanatnyi üzemzavar... de utána, hibaüzetek: az ABS, és a kipőrgésgátló visszajelzője világított a műszerfalon... ekkor elment a klíma, a szervó, és a km-óra, valamint a pill. fogyasztásmérő sem működik!!! Mi lehet a hiba???!!! aki tud kérem segítsen. e-mail címem: kardosi18@freemail.hu előre is köszönöm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.15. 18:40 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 530 d
Évjárata: 2003
Sziasztok!
Sajnos nem működik a klímahűtő ventillátorom.A klíma megy,hűt is csak aventillátor nem megy!Nem talátam sehol a biztosítékát.Esetleg valaki tudna segíteni,hogy hol kezdjem keresni a hibát?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.15. 20:51 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 1
Kivitele: Sedan
deflora írta:
sziasztok

Volna egy kis problémám.2000/10 525DA

Autóztunk kis családommal és menet közben hibaüzenet jelent meg.GETRIEBENOTPROGRAMM.
aZ AUTÓ NEM VÁLTOTT SEM LE SEM FEL.nem áltam meg nyugiban haza autóztunk 80km/ó val kb 30km-t.
Megálltunk üres van hátramenet van előre gyenge minha 4vagy 5 be lenne.leállitotam.elszivtam egy cigit és ujra inditottam,hiba ugyanaz.elindultam hibafelirat megszünt vált rendesen.mi lehet a gond?Mehet hosszabb utra igy az autó?

köszönöm a segitségeteket.

Szia, Nekem csinált ilyet, mikor felkapcsoltam az utólagosan beszerelt xenon lámpát, és a riasztó letiltott, leállt a motor menet közben...(( na akkor csinált ilyet, átkapcsolt "vész üzemmódba",csak 3 volt, de leállitottam, és kb 5 perc múlva inditottam jó lett, és azóta sem volt ilyen!! Lehet hogy nálad kevés az olaj?? Nem toom csak tipp, minden esetre meg kéne nézetni, vagy olajat, és szűrőt cserélni a váltóban..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.15. 20:56 
haladó
haladó

Krisz írta:
Sziasztok!
Sajnos nem működik a klímahűtő ventillátorom.A klíma megy,hűt is csak aventillátor nem megy!Nem talátam sehol a biztosítékát.Esetleg valaki tudna segíteni,hogy hol kezdjem keresni a hibát?

Szia , ezen már túl vaok én is, elég gyenge az a motor sztem... de van két kondi mellette, ami a kétfokozatú fordulatért felelős, lehet vmelyik halott, akkor sem megy... hüteni hűt, csak városban ha nincs menetszél, akkor nem olyan hideget fúj...A jobb oldalon a motorház tető zárja mellett van egy csatlakozó, az a ventilátoré, meg kéne próbálni direkt áramot adni, ha megy akkor a motor, ill a kondi jó...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.15. 21:27 
Újonc
Újonc

party írta:
Krisz írta:
Sziasztok!

Szia , ezen már túl vaok én is, elég gyenge az a motor sztem... de van két kondi mellette, ami a kétfokozatú fordulatért felelős, lehet vmelyik halott, akkor sem megy... hüteni hűt, csak városban ha nincs menetszél, akkor nem olyan hideget fúj...A jobb oldalon a motorház tető zárja mellett van egy csatlakozó, az a ventilátoré, meg kéne próbálni direkt áramot adni, ha megy akkor a motor, ill a kondi jó...

Kösz!Holnap reggel megnézem,de ha nem jön odáig az áram,akkor van valami biztosíték,vagy valami ahonnén el lehetne indulni?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.15. 21:40 
haladó
haladó

Krisz írta:
party írta:
Krisz írta:
Sziasztok!

Kösz!Holnap reggel megnézem,de ha nem jön odáig az áram,akkor van valami biztosíték,vagy valami ahonnén el lehetne indulni?

Na azt nem toom, csak azt hogy három vagy négy kanóc van benne, a barna a test, a másik kettő áram..de biztos van vhol biztositék.. csak menjen a motor, mert az a húzósabb ha nem...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.16. 12:31 
Guru
Guru

Adott köszi: 290 alkalommal
Kapott köszik: 309 alkalommal
Széria kód: E53
Motor tipusa: 306D2
Évjárata: 2005
Kivitele: SAV
Sziasztok.Na még multkorábban feljött 1-2 tagnak ja meg nekem is az a hiba,hogy a szélvédön elöl körbe a keret elöregedet,
megrepedt,szétmált.És kérdezték hogy a cseréhez ki kell-e venni a szélvédöt?Volt aki azt mondta hogy nem.De mégegyszer elmondom nekik hogy sajna ki kell venni,másképpen nem lehet kicserélni!!!!!!!Azért is mert az enyém most esett ezen át.Ja és meg van az esélye hogy nem birják úgy kivágni hogy ne repedjen meg a szélvédő"ja és ezért nem válalnak felelöséget sehol.Úgy hogy lehet hogy szélvédő csere is beugrik mellé aki ezt csináltatja.Én jól jártam,és még az egész müvelet is nem került sokba ahová én vittem.Ügyesek voltak. ki kell fogni.......
ÜDV: :drive

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.16. 14:21 
Újonc
Újonc

Üdv!
Ha alapjában meg vagy elégedve az autóval és jó a műszaki állapota, akkor sztem nem érdemes eladni az autót mert többet buksz mintha megcsináltatnád jól a váltót. Így meg eladni sem lehet jól.
A váltó elektronika biztosan tárolt vmi hibát a működésben és ezért tette vészüzembe. Ez azt jelenti hogy berakta magát 3.-ba és attól lejjebb vagy feljebb nem vált. Újraindítás gyakran segít, de csak másodpercek kérdése és újra érzekeli a problémát. Valószínűnek tartom, hogy lamella megcsúszásod van. Ha egyszer megcsúszík egy lamella, akkor csak idő kérdése és még vészüzemben sem fog menni az autó.
Ajánlott megoldás: keress egy megbízható automata váltó szerelőt.
Cserélje ki a leégett lamellasorokat, új tömitések, új szűrő, új olaj. Ez kb. 200-250eFt-ba kerül. Ebben az összegben az az érdekes, hogy legkevesebb majdnem maga a lamellasor, csakhogy vannak ilyenkor járulékos költségek.
A nyomatékkonverer sajna ilyenkor tele megy mocsokkal és abból elég nehéz kiengedni a szutyok olajat. Ha van rá pénzed akkor jó alkalom, hogy ha már szétszedik a váltót és áll az autó napokig, érdemes lehet a nyomatékkonvertert (wandler vagy citrom) szétszedni és azt is felújítani (kb 50-60eFt) vagy újjat (régit leadva 180eFt) beletenni. Legalább biztosan tudod, hogy a főbb dolgok cserélve vannak és sokáig élvezheted az autót (persze csak akkor, ha álló helyzetből nem ütlegeled a kocsit és betartasz néhány aprónak tűnő de fontos használattal és karbantartással kapcsolatos tippet).

Persze ez csak eshetőség (a legrosszabb), lehetséges hogy apróbb hibád van.

Van még egyéb tüneted? Pl. égett szag járó motornál? tudom viccesen hangzik:szürcsögő hang?

Steven530d

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.18. 12:49 
Újonc
Újonc

Üdv!

16:9 Navi Professional (BM54) rádióm van és vmi rettenet gyenge lett a rádiójel vétele. Ilyenekek mint pl. a Danubius vagy a Sláger Rádió ahol eddig tökéletes volt a vétel, most még azokon is észrevehető hangminőség romlás tapasztalható. Van úgy hogy álló helyzetben még jó a vétel, de ahogy elindulok az autóval gyengül a jel. Minden más tökéletes rajta.
Találkozott vki ilyen problémával? Esetleg meghalt az FM vevő a C oszlopban?

Előre is köszi!

Steven530d

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.18. 16:58 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
M-power írta:
Nah, hát elmentem megnézetni az autot, és sajnos nem jó híreket kaptam. :cry: Rádugta a gépet, és azt a hibát írta ki, hogy az ABS -el nem tud kapcsolatot létesíteni a központi agy. Tehát ezzel a jeladó dolog törölve, pedig már kezdtem megnyugodni, hogy csak annyi a probléma. A csávó annyit mondott, hogy lehet az ABS relével van a gond, vagy esetleg a kábeleknél valami kontakt hiba lépett fel. De ezek csak találgatások, mert sajnos az is elképzelhető, hogy a computer hibásodott meg, bár a hibaüzenet nem erről tanúskodik. Sokan mondták, hogy még ilyenről soha nem hallottak, hogy elmegy és visszajön, méghozzá konkrét esetekben. Ők is azt mondták, lehet a computer bolondult meg. Megkérdeztem egy faszit, és azt mondta, hogy ha azzal van a probléma, kiszedik és elküldik a brittekhez. Ha javítható akkor 80.000Ft, ha nem akkor 180.000Ft.
Mivel ilyen hibárol még senki se hallott, gondoltam mégegyszer rákérdezek itt, hátha valaki tud valami okosat mondani. :cry:

simán lehet, hogy az ABS vezérlőd halt meg. tényleg érdemes elmenni az NT-be, mert ez típushiba, és ott már rutinból cserélik...
ha túl soknak tartanád az új árát, itthon is foglalkoznak felújítással, azért felesleges a brittekhez küldeni. az más kérdés, hogy úgy van megcsinálva, hogy ne lehessen felújítani, így gyakorlatilag szét kell bombázni az egészet a szereléshez - vagyis egy új nyílván megbízhatóbb lesz, mint egy felújított (aki felújít, valószínűleg ettől eltérő véleményt fog adni)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.18. 21:00 
haladó
haladó

Széria kód: E92
Motor tipusa: 335i
Évjárata: 2007
Kivitele: Coupe
efer írta:
M-power írta:
Nah, hát elmentem megnézetni az autot, és sajnos nem jó híreket kaptam. :cry: Rádugta a gépet, és azt a hibát írta ki, hogy az ABS -el nem tud kapcsolatot létesíteni a központi agy. Tehát ezzel a jeladó dolog törölve, pedig már kezdtem megnyugodni, hogy csak annyi a probléma. A csávó annyit mondott, hogy lehet az ABS relével van a gond, vagy esetleg a kábeleknél valami kontakt hiba lépett fel. De ezek csak találgatások, mert sajnos az is elképzelhető, hogy a computer hibásodott meg, bár a hibaüzenet nem erről tanúskodik. Sokan mondták, hogy még ilyenről soha nem hallottak, hogy elmegy és visszajön, méghozzá konkrét esetekben. Ők is azt mondták, lehet a computer bolondult meg. Megkérdeztem egy faszit, és azt mondta, hogy ha azzal van a probléma, kiszedik és elküldik a brittekhez. Ha javítható akkor 80.000Ft, ha nem akkor 180.000Ft.
Mivel ilyen hibárol még senki se hallott, gondoltam mégegyszer rákérdezek itt, hátha valaki tud valami okosat mondani. :cry:

simán lehet, hogy az ABS vezérlőd halt meg. tényleg érdemes elmenni az NT-be, mert ez típushiba, és ott már rutinból cserélik...
ha túl soknak tartanád az új árát, itthon is foglalkoznak felújítással, azért felesleges a brittekhez küldeni. az más kérdés, hogy úgy van megcsinálva, hogy ne lehessen felújítani, így gyakorlatilag szét kell bombázni az egészet a szereléshez - vagyis egy új nyílván megbízhatóbb lesz, mint egy felújított (aki felújít, valószínűleg ettől eltérő véleményt fog adni)

Ha újat kell venned, olyan 140 magasságában meg tudom oldani. ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.19. 19:41 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 12 alkalommal
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2000
Krisz írta:
party írta:
Krisz írta:
Sziasztok!

Szia!
Annyira nem ismerem az 525Tds-t,csak tipp:biztik a kesztyütartöban felül,valamint az akkumulátor felett van rengeteg.Az ott levö papiron korrekt leirás van,hogy mi hova tartozik.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.19. 20:06 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 12 alkalommal
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2000
M-power írta:
kovessyroli írta:
M-power írta:
admin írta:
M-power írta:
Sziasztok!

Támadt egy kis gondom ma az autoval( E39 528i, 1999.12.25 ), kíváncsi vagyok ti mit mondtok rá, vagy van -e valami ötletetek.
Indításkor ABS és TC/DSC ellenőrző lámpa égve maradt, menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző. Ki is próbáltam, nincs se ABS -em se kipörgésgátlóm. :(
Majd már hazafele úton egyszer csak megjavul minden, elalszanak a lámpák, a sebességmérő is rendbe jön a fogyasztásmérővel együtt. Már kezdtem megnyugodni, hogy itt nem lehet valami nagy gond. Aztán állnék be a garázsba, hirtelen megint kigyullad a 2 ellenőrző lámpa, és megint ugyan az a szitu. :(
Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
ABS jeladó szenzor a keréknél.Ha jól tudom akkor a hátsónál vannak ezek a tünetek.

Tehát a km óra leállásáért is az felel? Mert annyit tudok, hogy a TC/DSC és az ABS egy elektronikába futnak be, az óra és fogyasztásmérő meg megint külön rendszerhez tartozik. Tehát egy jeladó ekkora galibát tud okozni? :roll:
Költségekben ez kb. mit jelent?

ha csak az abs - tc világít, akkor lehet az ABS senzor is hibás, viszont nálad sebességjel sincs, ezért 100%-ra mondhatom, hogy bal hátsó kerékcsapágyat kell cserélned.

Szia!
Egy haveromnak ugyanilyen hibája volt.A kábelköteg ami belemegy az ABS-be,kontakthibás volt. A sok gözborotvázás miatt tiszta vizkö volt a csati.Mindig pucolja a verdát :D Szétszedte,jó lett.Egy próbát megér.
Ha nem tud kommunikálni a computer a géppel,probáljátok meg többször,sokszor szivatja az embert,nekem legalábbis ilyenek a tapasztalataim.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.19. 23:16 
Újonc
Újonc

Vader-1 írta:
Krisz írta:
party írta:
Krisz írta:
Sziasztok!

Szia!
Annyira nem ismerem az 525Tds-t,csak tipp:biztik a kesztyütartöban felül,valamint az akkumulátor felett van rengeteg.Az ott levö papiron korrekt leirás van,hogy mi hova tartozik.
Megnéztem mind a két helyen a biztiket és mind jó volt,a könyv szerint ott nincs biztosítéka.De akkor lehet!?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.21. 20:43 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
nem is volt oly rég...csak a 100. oldalon volt olvasható kálváriám a jobb hátsó ajtóról. ...az eredeti behalt. Brumi kollega segítségével próbáltam meg a dolgot rendbe hozni, amiből is "új" ablakemelő vásárlás lett.
egyik klubtagunk segítségével vásároltam egyet, melyet a szerviz berakott.
...gondoltam ha már 60.000.- egy új ablakemelő és 15.000.- egy használt, miért ne vennék ilyet, hiszen az új árából 4 használt is kijön és tán tovább is bírja a négy, mint egy....
..hát nem így lett...
vagyis az első bontott megadta magát két hete.
tehát ismételten eljött az ideje a barkácsolásnak. Mchris youtube-on talált egy fantasztikus videót, melyen pontról pontra bemutatja az ajtó szétszedését, ( http://www.youtube.com/watch?v=aU9BMob- ... re=related ) amit így már én magam is meg tudtam csinálni írd és mondd 3 perc alatt. ...komolyan!
miután szétszedtem az ajtót kiderült, hogy a motor még jó, azaz fel és le egyaránt húzza a bovdent. aztán az is kiderült, hogy lefelé húzza magával az ablakot is, csak felfelé nem. a bovden nem szorul és fel is csévéli, csak az ablakot nem húzza. :?
volt már valakinek hasonló esete? meg tudta javítani?
korábban mondták többen is, hogy ezt nem javítják (persze nem tudom, hogy ilyen hiba esetén) ezért kuka és újat a helyére....de ha a motor jó, lefelé húzza is, akkor én nem akarom kicserélni! ...jó volna azért ezt megjavítani.
esetleg vki ismer olyas valakit, aki elektromos ablakot javít? :wink:
...ha más nem lesz, kiszedem a motort és a sint és megnézem mi van vele. 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.22. 01:21 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
Sziasztok!

Ma átesetem életem első E39-es orbitális szo...án! Rakhattam volna motorhűtési topikba is csak erre meg van már a megoldási is!
Délután 2-kor elindultam egy Pétfürdőre (max 10km Várpalotától) majd elmentem Inotára (ami szintén 10km csak éppen ellenkező irányba van) Külső hőmérsékelt szerint 26fok felmetem a "hegytetőre" (ott van hétvégi házunk) vízhőfok mutató áll középpen mint a cövek,motort leállítom majd pár méterre az autótól hallom valami sziszeg,és gőz jön fel a motorháztető alól,de elég kicsi volt,nem olyan mint amikor felforr a víz! Gyorsan felnyitom a gőz elillant,de a sziszegés megmaradt majd abba hagyta. Vízem mindig rendbe van,mert olyan havonta minden ilyen dolgot ellenőrzőm rajta,most sem hiányzott szemmel látható mennyiség. A sziszegés nem a hűtőtől jött hanem a szivósornál a tűzfal környékéről,de nem lehett látni,hogy honnan pedig a műanyagokat leszedtem.Nyitott motortérnél elindítottam,de semmi minden a normális volt nem sziszegett,nem nyomta a vizet sehol. Akkor most mi legyen,kanna víz,mert ide autómentő nem jön fel az biztos,elindultam haza legalábbis a "hegyről le,minden normális volt,majd kb 2km után ahova már kitalál az autómentő megálltam (mutató elindult a piros felé,de az előtt van egy fehér csik ott megállt ami már furcsa volt mert jobbra még nem láttam kitérni) felnyitott járó motor mellett megint jött a sziszegés és egy kicsi gőz! Motor leállít majd telefon a mentőnek mert én innen sehova nem megyek! Nem tudtam mi a gond,és nem akartam a motort "megfőzni" inkább fizetek a szállításért is mint hogy gond legyen aztán keresgessek másik motort bele! Megjött a mentő,bevitt a Palotára,ott a műhelybe elindítottuk mutató megint középpen állt se sziszegés,se gőz,pár perc járatás után megjelent a gőz,majd lámpával a tűzfal fele nézelődve fentről észre vettük,hogy honnan jön. A fűtéscső volt a ludas amin volt kb 2mm hosszú repedés! Motor leállít és várakozás míg hűl a rendszer annyira hogy bontható legyen. "Sima bilincset" kellett lelazítani és a csőből levágni egy pár cm-es darabot,mert a repedés pont bilincsnél volt.
Utána le lett légtelenítve a hűtő és járó motor mellett fel lett töltve desztilált vízzel.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája: LCM III
HozzászólásElküldve: 2008.08.22. 11:33 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 520i
üdv.

help!

bexart az E39 LCM III lámpamodulom. ki tud ilyet?

a rajta lévő számok:

LCM III A mit man. LWR
BMW 61.35-6 908 467
109 110, 300009
HW D1 SW 42

kiment benne a BT736L2 Infineon Mosfet, ha egy ilyet találnék, beleforrasztanám én, de úgytűnik 1000db a minimum rendelés belőle.

help
karcagi@vipmail.hu
vagy ide pliz

köszönöm.
karcagi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: LCM III
HozzászólásElküldve: 2008.08.22. 16:41 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
karcagi írta:
üdv.

help!

bexart az E39 LCM III lámpamodulom. ki tud ilyet?

a rajta lévő számok:

LCM III A mit man. LWR
BMW 61.35-6 908 467
109 110, 300009
HW D1 SW 42

kiment benne a BT736L2 Infineon Mosfet, ha egy ilyet találnék, beleforrasztanám én, de úgytűnik 1000db a minimum rendelés belőle.

help
karcagi@vipmail.hu
vagy ide pliz

köszönöm.
karcagi

Szia!

Ezek is jók bele: BTS 425 L1,BTS 426 L1

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 894  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]