![]() |
2015.04.16. 22:21
barbrady írta:triek1 írta:A hűtővíz hőmérsékletet mindig nagyon figyelem, a legtöbbet középen van, néha megy csak feljebb
Ha minden rendben van, akkor semerre nem tér ki a mutató középről. Mehetsz +40 fokban hegymenetben is.
Tapatalk
2015.04.16. 22:37
triek1 írta:barbrady írta:triek1 írta:A hűtővíz hőmérsékletet mindig nagyon figyelem, a legtöbbet középen van, néha megy csak feljebb
Ha minden rendben van, akkor semerre nem tér ki a mutató középről. Mehetsz +40 fokban hegymenetben is.
Tapatalk
Es ha a mennyisége nem volt elegendő? Arra gondolok, hogy finoman szivárgott a víz, egyre kevesebb lett a rendszerben es emiatt néha rendetlenkedett? Aztán most a napokban annyira megeredt a vizfogyas hogy felforrt az a kevés?
Csak gondolkozom, de javíts ki ha rossz úton járok! Ez a rozsdabarna szín akkor nem ok az aggodalomra? At kell mostani es oki?
2015.04.16. 22:42
Byll írta:Nem akarok nagyon vitázni, ismerem a hűtőrendszer működését. Másképpen fogalmazva a viszkó egy tengelyen van a vízpumpával (csak köztük van a szíjtárcsa, valahogy meg, meg kell hajtani), szóval a hőt a fém kiváló hővezetése folytán ezen a "tengelyen" keresztül IS kapja, meg persze a hűtő felől is. Tudom, én cseréltem a viszkót. De a viszkó zárása elsősorban nem a hűtőben lévő forró víz miatt történik, hanem a motorban lévő forróság miatt. Ha a hűtő melege miatt kapcsolna, már rég késő lenne, mert a motorban rotyogna a víz....
Neharagudj nem kötekedni akarok, csak próbálom helyes megvilágításba helyezni a dolgokat. Persze elfogadom a kritikát is.
2015.04.16. 23:12
2015.04.16. 23:18
Byll írta:Köszi szépen. Kicsit elkanyarodtunk. Vajon miért ordít a viszkóm már 90foknál?
2015.04.17. 06:21
atti523i írta:Byll írta:Köszi szépen. Kicsit elkanyarodtunk. Vajon miért ordít a viszkóm már 90foknál?
ha a tied is utángyártott,lehet attól.az enyém már indulásnál fütyül hidegen is ahogy nyomom már kb 2000 fordulatnál.
2015.04.17. 08:48
Byll írta:Atec márkájú, 13800 forint volt,
2015.04.17. 09:23
Padre540 írta:Byll írta:Atec márkájú, 13800 forint volt,
Lehet hogy ez IS gond.Én is vettem egyszer egy ilyen olcsóbb fajtát,hamar kapcsolt és indokolotlanul sokáig ment,pedig kitakarítottam a hűtőközeget is.
De először kezdj Te is azzal,hogy megnézed a két hűtő között a szemetet,a lamellákat pedig fújd ki sűrített levegővel.
Ha még mindig ugyanaz,akkor cseréld le,mert nyáron megőrülsz tőle.
Egyébként ha megy a klíma,sokkal többet dolgozik,ha nem egyfolytában.
2015.04.17. 10:39
Byll írta:atti523i írta:Byll írta:Köszi szépen. Kicsit elkanyarodtunk. Vajon miért ordít a viszkóm már 90foknál?
ha a tied is utángyártott,lehet attól.az enyém már indulásnál fütyül hidegen is ahogy nyomom már kb 2000 fordulatnál.
Atec márkájú, 13800 forint volt, a Racing-bazár-on hirdet a csávó. Még októberben vettem.
Egyébként nézegettem az alkatrészboltok kínálatát, és egy-két típusnál írják hogy klímával hőterhelt rendszerhez nem jó!
Azt hiszem veszek egy Sachs típusút, aztán majd meglátjuk.
2015.04.17. 16:44
Byll írta:Köszi szépen. Kicsit elkanyarodtunk. Vajon miért ordít a viszkóm már 90foknál?
2015.04.17. 17:41
2015.04.17. 18:02
Jerry írta:triek1 írta:barbrady írta:triek1 írta:A hűtővíz hőmérsékletet mindig nagyon figyelem, a legtöbbet középen van, néha megy csak feljebb
Tapatalk
Es ha a mennyisége nem volt elegendő? Arra gondolok, hogy finoman szivárgott a víz, egyre kevesebb lett a rendszerben es emiatt néha rendetlenkedett? Aztán most a napokban annyira megeredt a vizfogyas hogy felforrt az a kevés?
Csak gondolkozom, de javíts ki ha rossz úton járok! Ez a rozsdabarna szín akkor nem ok az aggodalomra? At kell mostani es oki?
Tökéletes a gondolatmeneted!
Ha kevés a víz, akkor felforr és a mutató kitér.
Mivel a te rendszeredből valahol folyik a víz, ezért nem tudja rendesen ellátni a hűtési feladatát.
A rozsdás szín nem egészséges. Pont megérett már egy komplett hűtőfolyadék cserére! De előtte szüntesd meg a szivárgást!
2015.04.18. 10:21
atti523i írta:levettem a viscót,megmelegítettem,de a bimetál nem hajlott el.gondolom ez így nem jó,vagy tévedek?a másik kérdés.ha a csavarnál megfogom és megtekerem,akkor hidegen könnyedén kellene forognia?mert ez eléggé fog.
2015.04.18. 10:34
Byll írta:atti523i írta:levettem a viscót,megmelegítettem,de a bimetál nem hajlott el.gondolom ez így nem jó,vagy tévedek?a másik kérdés.ha a csavarnál megfogom és megtekerem,akkor hidegen könnyedén kellene forognia?mert ez eléggé fog.
Hidegen sem szabad neki teljesen terheletlenül forognia. Mikor az enyémet cseréltem, a rossz, az hidegen kézzel forgatva szabadon pörgött, csak nagyon minimális ellenállása volt, melegen szinte szabadon forgott, pedig ugye itt kellett volna fognia. Járó motornál kézzel simán le tudtam fogni, persze csak a papírteszt elvégzése után.
2015.04.18. 10:51
atti523i írta:Byll írta:atti523i írta:levettem a viscót,megmelegítettem,de a bimetál nem hajlott el.gondolom ez így nem jó,vagy tévedek?a másik kérdés.ha a csavarnál megfogom és megtekerem,akkor hidegen könnyedén kellene forognia?mert ez eléggé fog.
Hidegen sem szabad neki teljesen terheletlenül forognia. Mikor az enyémet cseréltem, a rossz, az hidegen kézzel forgatva szabadon pörgött, csak nagyon minimális ellenállása volt, melegen szinte szabadon forgott, pedig ugye itt kellett volna fognia. Járó motornál kézzel simán le tudtam fogni, persze csak a papírteszt elvégzése után.
nálam pont fordítva van akkor,nagyon fog hidegen is.már hideg motorral való indulásnál is hallom 1800-2000fordulatonis hogy süvít.
2015.04.18. 11:57
Byll írta:atti523i írta:levettem a viscót,megmelegítettem,de a bimetál nem hajlott el.gondolom ez így nem jó,vagy tévedek?a másik kérdés.ha a csavarnál megfogom és megtekerem,akkor hidegen könnyedén kellene forognia?mert ez eléggé fog.
2015.04.20. 12:27
triek1 írta:barbrady írta:triek1 írta:A hűtővíz hőmérsékletet mindig nagyon figyelem, a legtöbbet középen van, néha megy csak feljebb
Tapatalk
2015.04.21. 12:37
Haminda írta:triek1 írta:barbrady írta:triek1 írta:A hűtővíz hőmérsékletet mindig nagyon figyelem, a legtöbbet középen van, néha megy csak feljebb
Tapatalk
Hogy/miért közlekedsz alacsony hűtőfolyadékszinttel? A gép figyelmeztet ha fogy!
2015.04.21. 16:30
2015.04.21. 16:32
morv írta:Vizpumpabol milyen markat erdemes venni? Jelige: hosszu tavu kapcsolat
Lehet ilyen jellegu gondja van a kocsimnak, nalam kb 80k km-t tett meg es en nem csereltem, azt sem tudom vajon korabban volt-e cserelve es mikor. Csak nem akar ez az elso futomu rendbe tetel osszejonni, mindig kozbe jon valami