Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Motorolajok

2013.10.07. 21:01

Jajjmár, van Mol-os is. Ezekszerint a Botond is jó...

Kép

2013.10.07. 21:09

kzolee írta:Ezekszerint a Botond is jó...

IFÁhoz tökéletes. Állítólag reciklált mind. :facepalm:

2013.10.07. 21:35

hamoriarpi írta:

Az, hogy milyen cég szponzorál egy versenyautót szerintem tökmindegy. Biztos véletlenül került rá a betöltősapkára ez a márka, mert épp nem találták Re-cord-os öntőformát... :facepalm:

Kép

Ez az olajkérdés egy vallásháború is lehetne, de a kolléga nem hibázott a Castrollal. :szerintem

2013.10.07. 21:44

kzolee írta:
hamoriarpi írta:

Az, hogy milyen cég szponzorál egy versenyautót szerintem tökmindegy. Biztos véletlenül került rá a betöltősapkára ez a márka, mert épp nem találták Re-cord-os öntőformát... :facepalm:

Ez az olajkérdés egy vallásháború is lehetne, de a kolléga nem hibázott a Castrollal. :szerintem

Persze, hogy nem hibázott. A betöltősapkán lévő felirat ugyanaz, mint az autók oldalán lévő hatalmas logók. Üzlet, pénz, reklám.
Ha ráírod a sapkára, hogy Vénusz, akkor én 20%-al a piaci ár alatt szállítom neked a napraforgóolajat.

2013.10.07. 21:50

Én BMW olajat használok. Állítólag ez a 3 betű szerepel a legtöbb helyen az autón, ezért gondoltam jó választás lehet :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek csiatt az itt látható tagok köszönték meg: 2 admin, kzolee
Értékelés: 9.52%

2013.10.07. 21:56

hamoriarpi írta:Persze, hogy nem hibázott. A betöltősapkán lévő felirat ugyanaz, mint az autók oldalán lévő hatalmas logók. Üzlet, pénz, reklám.
Ha ráírod a sapkára, hogy Vénusz, akkor én 20%-al a piaci ár alatt szállítom neked a napraforgóolajat.

Kéne két liter olaj, már írom is rá. Mikor szállítod? Szerintem megéri neked, a 20d amúgy is keveset eszik. :mrgreen:

Ha ilyen egyszerű lenne, már mindketten milliomosok lennénk. :nyelves:

A normális olajok közül kb. mindegy mit teszel bele, ha nem hamisítvány.

És akkor még a remek olajadalékokra ki sem tértünk. Az is egy Pandora szelencéje. :D

2013.10.07. 23:40

Talán többünket érint az a probléma, hogy az otthon lecserélt motorolajnak mi lesz a sorsa.
Egy jó ideje nem vittük el leadni a fáradt motorolajat, és összegyűlt vagy 40-50 liter.
Hétvégén megkérdeztük a MOL kúton, ahová régebben hordani szoktuk, hogy ekkora mennyiséget is le lehet-e adni, mire azt mondták, hogy egyáltalán nem vesznek már át fáradt olajat. :shock:
A kutas szerint a MOL-nak nem éri meg szórakozni a fáradt olaj újrahasznosításával, mert költséges és sok macera van vele.
Szép dolog, nem :?:
De beergrilles macsétát, meg molmobilt azt lehet vennni, mi? :facepalm:
Magyarország, én így szeretlek. :(

2013.10.10. 11:02

Sziasztok!
Nemrég vettem egy 528-as 39-et 1996-ból, szeretném lecserélni az olajat, váltóolajat,fagyállót, olajból a gyári bmw-s 5w-40-re gondoltam, de fogalmam sincs milyen váltóolaj és fagyálló kell bele nem akarok szar tescosat venni, légyszi segítsetek.
Előre is köszönöm: Tomi

2013.10.10. 12:28

fromvald6 írta:Sziasztok!
Nemrég vettem egy 528-as 39-et 1996-ból, szeretném lecserélni az olajat, váltóolajat,fagyállót, olajból a gyári bmw-s 5w-40-re gondoltam, de fogalmam sincs milyen váltóolaj és fagyálló kell bele nem akarok szar tescosat venni, légyszi segítsetek.

Motorolajbol penzkidobas a gyari bmw-s. En castrol 5w40-et rakok minden cserenel. Nyaron 10w40. Cserelem az olajat 10e km-kent, az olajszurovel, a levegoszurot pedig minden masodik olajjal. Ugyan igy jarok el masik automnal is (smart 0.8cdi 2001), amiben mar 300e km van, es a motornak kutya baja (nalam tett meg az az auto 150e km-t). Gyakori olajcserevel akar meg olcsobb olajat is rakhatsz bele (azert bizonyos hatarokon belul, pl nem tesco-s), en csak sajat magam megnyugtatasara hasznalom a castrol nevet. De van ismerosom, aki epp olyan olajat rak, amit talal akciosan (total, valvoline, mobile, shell, stb.)

Fagyallobol sem letezik gagyi. Ha koncentratumot veszel (rozsaszint es nem zoldet, mert a rozsaszin az alubarat), te allitod be a fagyaspontot. De ha 1:1 aranyban kevered, akkor tokeletes lesz a mix.

Valtoolaj viszont valtotol fugg. Nem latom, h automata, vagy kezi. De a valto oldalan levo kis tablacska alapjan vannak itt okosabbak, es megfejtik neked, h milyen olaj kell bele. Ha automata, akkor szurot is kell cserelni, es nem csak az olajat.

2013.10.10. 12:50

szevasz!váltóolajban ajánlott a gyári,kb 1l megy bele,és figyelni kell a váltó oldalán lévő cimkét!!! nekem egyszer cserénél elb.-ták a siófoki bmw-nél,sürübbet raktak bele.másnap reggel alig tudtam váltani hidegen,vissza siófokra veszprémből lecserélni a jóra,és még kiakarták mégegyszer fizettetni az olaj árát.1l 5000ft volt már vagy 4-5éve.motorolajban én is castrolt használok magnatec,de én 10-40est.

2013.10.10. 14:21

Bugajauzsi írta:Motorolajbol penzkidobas a gyari bmw-s.

A "gyári" BMW (címkés)olaj szerintem még olcsóbb is,mint legtöbb helyen a castrol.Így szerintem nem pénzkidobás,és jobbat (személy szerint) nem is tudok elképzelni a motorba.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Johny540 az itt látható tagok köszönték meg: 3 admin, Jerry, spider2
Értékelés: 14.29%

2013.10.10. 14:31

Köszönöm a kimerítő válaszokat. :)

2013.10.10. 15:29

Johny540 írta:

A "gyári" BMW (címkés)olaj szerintem még olcsóbb is,mint legtöbb helyen a castrol.Így szerintem nem pénzkidobás,és jobbat (személy szerint) nem is tudok elképzelni a motorba.

6400Ft 4 Liter castrol magnatec diesel 5w40, Total quartz 9000 5w40 6300 5 liter. En ennyiert veszem Magyarorszagon. Nem reklamozok senkit, de pm-ben meg tudom adni a pesti kapcsolatom. Ennyiert nem kapsz BMW cimkeset. En mind a kettot tobbre tartom mint egy gyari cimket.

2013.10.10. 16:13

Bugajauzsi írta:
Johny540 írta:

6400Ft 4 Liter castrol magnatec diesel 5w40, Total quartz 9000 5w40 6300 5 liter. En ennyiert veszem Magyarorszagon. Nem reklamozok senkit, de pm-ben meg tudom adni a pesti kapcsolatom. Ennyiert nem kapsz BMW cimkeset. En mind a kettot tobbre tartom mint egy gyari cimket.

A srácnak benzinesbe kell.Ja igen...vaterán is van 5.000-ért 10w-40-es magnatec...(de ezért írtam,hogy "mint a legtöbb helyen")Ezesetben bocs 4literenként 1000-Ft-al többet kell kiadni a BMW-s 10W-40 HighPower Special-ért.Szerintem megéri ezt a "többletet".És kisebb az esély rá hogy hamisítvány.
Nézz szét pl. itt

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Johny540 az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2013.10.10. 16:32

fromvald6 írta:Sziasztok!

Szerintem 10W 40-nel kezdj, most vett 528i-ben. 5-ös olajat ráérsz akkor tenni bele, ha ezt nem eszi. A többiek írták honnan, vagy milyet.

Motorolajok

2013.10.10. 16:36

Johny540 írta:
Bugajauzsi írta:
Johny540 írta:

A srácnak benzinesbe kell.Ja igen...vaterán is van 5.000-ért 10w-40-es magnatec...(de ezért írtam,hogy "mint a legtöbb helyen")Ezesetben bocs 4literenként 1000-Ft-al többet kell kiadni a BMW-s 10W-40 HighPower Special-ért.Szerintem megéri ezt a "többletet".És kisebb az esély rá hogy hamisítvány.
Nézz szét pl. itt

Igyvan teljesen egyetértek! Legjobb megoldas a gyari ! 0 w40 et hasznalok (2500 ft)12ezer km en 0 az olajfogyas., ja es igen a castrol bol van a legtobb hamis mo.-n sajnos a boltokba is bekerulhetett belole...mint olvashato tobb hivatalos helyen...mellesleg a gyari olaj inkabb az edge családdal van egyszinten mintsem az olcsobbik magnatec el

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

2013.10.11. 14:36

Sziasztok!Érdeklodnek van-e valakinek tapaztalata aXado motorolajjal elvileg megfelel Bmw specifikacionak!azert kerdezem mert kifogtam egy-két hamis olajat a gyáribol és a castrolbol is
:?:

2013.10.11. 14:48

dzsoki írta:Sziasztok!Érdeklodnek van-e valakinek tapaztalata aXado motorolajjal elvileg megfelel Bmw specifikacionak!azert kerdezem mert kifogtam egy-két hamis olajat a gyáribol és a castrolbol is
:?:

Tennél fel képeket a hamis olajról?
Esetleg kiemelve a hamis jegyeket a dobozon ill. címkén ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: adam001

2013.10.11. 18:48

Bugajauzsi írta:

Én 4 liter BMW 5W-40-et 5400ft.-ért veszek. :roll:
Nem írtam el! :D

2013.10.11. 19:55

Padre540 írta:
Bugajauzsi írta:

Én 4 liter BMW 5W-40-et 5400ft.-ért veszek. :roll:
Nem írtam el! :D

'...hámmer biztos hamis ... :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Padre540
Hozzászólás küldése

VigLink badge