Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Automataváltó =-olajcsere =-vagy--nem--

2011.09.09. 19:57

lion523ia írta:Sziasztok !
egy érdekesség, ha soha nem kel benne olajat cserélni, miért gyártanak hozzá szűrűt??? :D

Szóval én le szeretném cseréltetni az olajat az automataváltóban mivel a vasba 300e km van, nem ártana , keresnék egy megbizható hozzáértő automataváltós szervizt , szakit ,aki kicseréli, kitisztitja!

Aki tud ilyet irja meg nekem legyen kedves !

Köszönöm

Pl. meghibásodik, vagy bármilyen okból meg kell bontani a rendszert, akkor kell hozzá szűrő is.
Ha eddig nem volt cserélve benne olaj, akkor nem biztos, hogy a legjobb ötlet megbolygatni ennyi km után.

2011.09.09. 20:07

lion523ia írta:Sziasztok !
egy érdekesség, ha soha nem kel benne olajat cserélni, miért gyártanak hozzá szűrűt??? :D

Szóval én le szeretném cseréltetni az olajat az automataváltóban mivel a vasba 300e km van, nem ártana , keresnék egy megbizható hozzáértő automataváltós szervizt , szakit ,aki kicseréli, kitisztitja!

Aki tud ilyet irja meg nekem legyen kedves !

Köszönöm

Helló

Az első kicsit vicces kérdés :-), de írok egy példát: Ha a váltóban tönkremegy pl. egy kuplungdob vagy elkopnak a lamellák, akkor a váltót fel kell újítani, ilyenkor kiszokták cserélni az olajat és az olajszűrőt is a régi trutymós olajat nincs értelme visszatölteni, (olaj literje 3eFt. szűrő 5eFt.). Az hogy örök életű az olaj az csak marketing szöveg, az élettartamot általában csak a garancia idejére értik. Remélem érted a lényeget, ha nem írj aztán leírom részletesebben.

Váltó olajcsérével kapcsolatban ajánlanám Pap Tamás-t, innen az oldalról is jártak nála egypáran.
Az élérhetősége -----KATT-----

De előtte olvasd el ezt a leírást élég jó infók vannak benne Autómata váltó olajcsere

üdv:atiotezer

2011.09.21. 08:50

Sziasztok

Arról mi a véleményetek, hogy csak a szűrőt cseréltetném ki és a régi olajat töltetném vissza. (Ha sok fém nincs a teknő alján, akkor természetesen új olajat kapna.)

2011.09.21. 09:15

carlos9 írta:Sziasztok

Arról mi a véleményetek, hogy csak a szűrőt cseréltetném ki és a régi olajat töltetném vissza. (Ha sok fém nincs a teknő alján, akkor természetesen új olajat kapna.)

Nyugodtan cseréld le az olajat, igazán nem is csere, csak frissítés, mert a réginek csak. kb. 60-70%-a folyik ki a váltóból.

2011.09.21. 11:46

BMWMuller írta:

Nyugodtan cseréld le az olajat, igazán nem is csere, csak frissítés, mert a réginek csak. kb. 60-70%-a folyik ki a váltóból.

Szia

Azért van egy kis dilemmám, mert olvastam/hallottam, hogy az olajcsere után nagyobb gondok is lehetnek, mint előtte voltak.(fémkopás miegymás miatt)

2011.09.21. 15:15

carlos9 írta:
BMWMuller írta:

Szia

Azért van egy kis dilemmám, mert olvastam/hallottam, hogy az olajcsere után nagyobb gondok is lehetnek, mint előtte voltak.(fémkopás miegymás miatt)

Én meg pont fordítva tudom.
Csak az olajat szabad "frissíteni" a szűrőhöz nem szabad nyúlni.

2011.09.21. 15:20

simi64 írta:
carlos9 írta:
BMWMuller írta:

Szia

Én meg pont fordítva tudom.
Csak az olajat szabad "frissíteni" a szűrőhöz nem szabad nyúlni.

Egy szerelővel egyeztettem Ő javasolta, hogy a szűrőt cseréljük, és a régi olajat toljuk vissza.

2011.09.21. 15:25

carlos9 írta:
Egy szerelővel egyeztettem Ő javasolta, hogy a szűrőt cseréljük, és a régi olajat toljuk vissza.

Ha logikusan végiggondolod:
Az olajad olyan fekete lehet, mint a korom,
A szűrőt viszont ha megbolygatod, elszabadulnak az apró fém részecskék.
Ebben a témában egyébként mindig is vita volt, még itt a guruk közt is. Soha nem is lesz egyetértés és egységesen kialakított álláspont!

2011.09.21. 15:26

Abban viszont biztos vagyok, hogy a régi olajat visszatolni bele:
Rossz választás! :!:

2011.09.21. 16:29

Helló

Lapozz vissza és nézd meg a képet amit belinkelte, ott látszik milyen színű a használt olaj (275eKm-van benne) fémforgács pedig egyáltalán nem volt a mágneseken. Ha csak szűrőt akarsz cserélni, akkor én a helyedben inkább nem is nyúlnék hozzá.
Amúgy:
Váltóolaj 3eFt/Liter, kell kb. 7Liter
Deknitömítés: 2eFt.
Szűrő: 5eFt.
Nem olyan hihetetlenül nagy összeg, szerintem érdemes rááldozni, ha már ezen gondolkodsz.

2011.09.21. 16:33

Meg olvasd el ezt is. Sok a hasznos infó benne. Váltóolaj csere

2011.09.21. 19:21

Hát ilyet én még nem hallottam, hogy olajat ne cseréljünk, csak szűrőt! Ezt nem gondolja komolyan a szerelő?!
Ha 100%-osan akarsz eljárni: szedesd le, akkor kijön az összes olaj. :lol: Ha szétszedi, meg tudja nézni milyen állapotban van a váltó bele. Mondjuk aki napi szinten szerel váltót, már az olaj állagából, szagából is tud diagnózist mondani.

Nekem valami szivattyú döglött be benne. Mivel le kellett szerelni, ezért mindent kicseréltettem, ami beszarhat benne. Igaz, nehéz volt kiköhögni a 400 pengőt, de így két és fél év után már csak az öröm maradt meg, hogy megreszkíroztam. Ki kell cserélni az olajat 100 ezrenként, az a véleményem, akárki akármit mond.

2011.09.22. 00:19

Helo
Én úgy gondolom hogy a szerelővel valami bajság lehet :twisted: :twisted: főleg a nyakától felfelé
Borsodi hasonlattal éljek a feltett kérdésedre, csak finoman megválaszolnám... ez kb. olyan mint tehenet behajtani a lucernásba legelni.....

2011.09.22. 08:08

lepke írta:

Helo
Én úgy gondolom hogy a szerelővel valami bajság lehet :twisted: :twisted: főleg a nyakától felfelé
Borsodi hasonlattal éljek a feltett kérdésedre, csak finoman megválaszolnám... ez kb. olyan mint tehenet behajtani a lucernásba legelni.....

Sziasztok

Akkor megpróbálom a váltóolaj cserét szűrőstül (böröstül :)) olajostul kompletten.
Köszönöm a válaszokat.

2011.10.07. 02:06

Sziasztok!megérkezett az uj vas steptronic automata 180ezer km-et futott tökéletesen működik jelenleg ,viszont szeretnék "jó" tanácsokat kérni a használathoz! üdv

2011.10.07. 08:08

adam001 írta:Sziasztok!megérkezett az uj vas steptronic automata 180ezer km-et futott tökéletesen működik jelenleg ,viszont szeretnék "jó" tanácsokat kérni a használathoz! üdv

Olvasd végig a topicot. Benne van minden, hogy használd! :wink:

2011.10.07. 13:48

Rjani530d írta:
adam001 írta:Sziasztok!megérkezett az uj vas steptronic automata 180ezer km-et futott tökéletesen működik jelenleg ,viszont szeretnék "jó" tanácsokat kérni a használathoz! üdv

Vagy hozd el mielőbb, és megmutatom hogy' kell driftelni vele :lol:

2011.10.07. 17:14

simi64 írta:
Rjani530d írta:

Ausztriában?

2011.10.07. 17:39

Rjani530d írta:
simi64 írta:
Rjani530d írta:

Ausztriában?

Kedden indulunk meg, de rengeteg még a tennivaló. Be kell rendezni az üzletet is, meg a lakásokat is.
Az ittenit nem adjuk fel, kiadó lesz pár hónap múlva egyetemistáknak albérletbe.
Mivel "csak" 280 km Szombathelytől (autópálya 2 óra) rengeteget fogok ingázni az elkövetkezendő pár hónapban. :wink:

2011.10.07. 19:31

simi64 írta:Kedden indulunk meg, de rengeteg még a tennivaló. Be kell rendezni az üzletet is, meg a lakásokat is.
Az ittenit nem adjuk fel, kiadó lesz pár hónap múlva egyetemistáknak albérletbe.
Mivel "csak" 280 km Szombathelytől (autópálya 2 óra) rengeteget fogok ingázni az elkövetkezendő pár hónapban. :wink:

B@szki, szerdán megyek Náraiba! :(
Hozzászólás küldése

VigLink badge