![]() |
2015.07.04. 22:44
Gallaca írta:bendegúz írta:Csá! Tud valaki megoldást, a jobb kormányos első ajtókárpitra ,hogyan lehetne rátenni az európai fogantyúkat?
Esetleg csinált már valaki ilyet akkor azt hogyan oldotta meg, hogy ne legyen csúnya?
Szabitól vettem bőrbelsőt és szeretném az ajtókárpitot is átcsrélni, hogy az se maradjon szövet.
Le van írva itt a fórumon, talán Kanyóbence illusztrálta is. Át kell bőrözni a betétet, ellenkező esetben lyukas lesz a fogantyúcsere után.
2015.07.05. 11:37
admin írta:Gallaca írta:bendegúz írta:Csá! Tud valaki megoldást, a jobb kormányos első ajtókárpitra ,hogyan lehetne rátenni az európai fogantyúkat?
Esetleg csinált már valaki ilyet akkor azt hogyan oldotta meg, hogy ne legyen csúnya?
Szabitól vettem bőrbelsőt és szeretném az ajtókárpitot is átcsrélni, hogy az se maradjon szövet.
Le van írva itt a fórumon, talán Kanyóbence illusztrálta is. Át kell bőrözni a betétet, ellenkező esetben lyukas lesz a fogantyúcsere után.
A blogján van.
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
2015.07.05. 19:59
kanyobence írta:admin írta:Gallaca írta:bendegúz írta:Csá! Tud valaki megoldást, a jobb kormányos első ajtókárpitra ,hogyan lehetne rátenni az európai fogantyúkat?
A blogján van.
Igen, blogomban megtalálod...A bőrre a megoldás egyszerű, lefejted a régi angol kapaszkodóról... Én úgy csináltam. Nem kell csak egy 5x5-ös darab
2015.07.05. 20:24
2015.07.05. 22:26
Lacza írta:T. Márkatársak!
Némi veríték árán majdnem sikerült készre szerelni az elektromos hátsó rolómat. Már csak egy dolog hiányzik: WDS szerint a központi kapcsoló 21-es pinjéről be kell húzni egy szálat a K-bus X10116-osként jelölt elosztójába, ami a kesztyűtartó mögött található, a grund modul mellett...valahol. A WDS-ben levő kiváló kép alapján viszont nem tudom 100%-ra belőni, hova is kellene pontosan ezt az egy eret bevezetni. Tudna valaki esetleg egy használható képpel/leírással segíteni picit?
Köszönöm szépen!
2015.07.05. 23:40
bendegúz írta:kanyobence írta:admin írta:Gallaca írta:bendegúz írta:Csá! Tud valaki megoldást, a jobb kormányos első ajtókárpitra ,hogyan lehetne rátenni az európai fogantyúkat?
A blogján van.
Igen, blogomban megtalálod...A bőrre a megoldás egyszerű, lefejted a régi angol kapaszkodóról... Én úgy csináltam. Nem kell csak egy 5x5-ös darab
Fekete a kapaszkodó.
A blogban meg csak a leszerelésről van írás,az meg már meg van, azzal az 5x5-ös résszel van baj kilátszanak a lukak a kisebb kapaszkodó alól.
2015.07.06. 04:29
Gallaca írta:Képpel nem, de leírással talán. A GM modul felett a bal oldalán találod a közösítőt. Egy fekete doboz, rengeteg kábel megy bele, kis fekete téglalapokkal, téglalaponként azonos színű vezetékekkel. K-bus vezetéke; fehér alapon piros csíkkal, sárga keresztbordákkal.
De kiszerelt kesztyűtartónál ezt nem tévesztheted el.
2015.07.06. 08:29
Lacza írta:Gallaca írta:Képpel nem, de leírással talán. A GM modul felett a bal oldalán találod a közösítőt. Egy fekete doboz, rengeteg kábel megy bele, kis fekete téglalapokkal, téglalaponként azonos színű vezetékekkel. K-bus vezetéke; fehér alapon piros csíkkal, sárga keresztbordákkal.
De kiszerelt kesztyűtartónál ezt nem tévesztheted el.
Köszönöm a megerősítést, akkor jó helyen matattam. Rémes a hozzáférés (ehhez is), de valahogy csak sikerül bekötnöm...
2015.07.07. 17:14
2015.07.07. 17:22
RCKDJ írta:Sziasztok!
Segítsetek kérlek, megőrülök már az autótól. Régóta problémám, hogy lomha a gép, pedig már az egészet kicseréltem kétszer. Mostanra rájöttem, hogy folyamatosan úgy megy a kocsi, mintha nem lenne légtömegmérője. Bontott légtömegmérőre csere után pár napig szuper volt (fordulatszám is ingadozott, ezért lett kicserélve), ment mint a veszedelem, aztán megint nem. Tehát valami kontakthiba lesz. Némi szenvedés után motortér testkábeleket megnéztem, a motorvezérlőnél lévő rosszul nézett ki, csiszolás és meghúzás után öröm és boldogság, megint megy. Nade.
Bejött a meleg, bekapcsolt klímával megint szénásszekér effektus, rángat, alig megy. De csak ha nagyon meleg van, ha csak kicsit, akkor szuper (kora délelőtt). Némi fejtörés után a tippem az elektromos klímaventi. Amikor alacsony fokozatban megy, akkor még oké, de amint magas fokozatba megy, megint nincs légtömegmérőm, vagy valami egyéb gebasz van.
Mit jelent ez? Rossz a klímaventi (pörög hangra, mondjuk a benyomott levegő nem túl hideg)? Rossz a légtömegmérő? További testelési problémák? Klímakompresszor (fel lett újítva fél éve)?
Üdv: RCKDJ
2015.07.07. 17:36
yoda írta:RCKDJ írta:Sziasztok!
Segítsetek kérlek, megőrülök már az autótól. Régóta problémám, hogy lomha a gép, pedig már az egészet kicseréltem kétszer. Mostanra rájöttem, hogy folyamatosan úgy megy a kocsi, mintha nem lenne légtömegmérője. Bontott légtömegmérőre csere után pár napig szuper volt (fordulatszám is ingadozott, ezért lett kicserélve), ment mint a veszedelem, aztán megint nem. Tehát valami kontakthiba lesz. Némi szenvedés után motortér testkábeleket megnéztem, a motorvezérlőnél lévő rosszul nézett ki, csiszolás és meghúzás után öröm és boldogság, megint megy. Nade.
Bejött a meleg, bekapcsolt klímával megint szénásszekér effektus, rángat, alig megy. De csak ha nagyon meleg van, ha csak kicsit, akkor szuper (kora délelőtt). Némi fejtörés után a tippem az elektromos klímaventi. Amikor alacsony fokozatban megy, akkor még oké, de amint magas fokozatba megy, megint nincs légtömegmérőm, vagy valami egyéb gebasz van.
Mit jelent ez? Rossz a klímaventi (pörög hangra, mondjuk a benyomott levegő nem túl hideg)? Rossz a légtömegmérő? További testelési problémák? Klímakompresszor (fel lett újítva fél éve)?
Üdv: RCKDJ
Koszos hűtő? (kívülről)
2015.07.07. 19:18
RCKDJ írta:
2015.07.07. 21:52
Zo78 írta:RCKDJ írta:
Ez a nem fehér embernek való meleg eleve hatással van a teljesítményre, a viszkó is gyakrabban mozdul, a klíma működtetése is terhelést jelent, de tény, mindez azért nem kellene hogy megfojtsa a motort.
A bontott légtömegmérő atomtutirabiztoshótziher hogy tökéletes?
2015.07.10. 00:08
2015.07.10. 04:30
Roland22 írta:Sziasztok, új vagyok itt. Új az autóm is számomra. Kb 1hónapja van meg. Eddig semmilyen jelét nem adta rendellenességnek. Tegnap voltam vele szervizben olajcserével.
Pár probléma merült fel:
Számomra a legfélelmetesebb:
Ahol megemeltük az autót erősen megroskadt: http://i.imgur.com/Jhrayuq.jpg
Akkor a fékkábelek: http://i.imgur.com/e3BT5rx.jpg
És még olajcserénél derült ki, hogy a légszűrő alja ki van vágva ez nem tudom mit befolyásol.
Főleg az első probléma érdekelne, hogy egy ilyen javítása mennyibe kerül vagy ez így megfelel a műszakin?
Illetve az érdekelne, hogy a kézifékkábelek bírják még vagy csere?
És a légszűrős lyuk mit befolyásol.
Köszönöm.
2015.07.10. 11:40
Roland22 írta:Sziasztok, új vagyok itt. Új az autóm is számomra. Kb 1hónapja van meg. Eddig semmilyen jelét nem adta rendellenességnek. Tegnap voltam vele szervizben olajcserével.
Pár probléma merült fel:
És még olajcserénél derült ki, hogy a légszűrő alja ki van vágva ez nem tudom mit befolyásol.
Főleg az első probléma érdekelne, hogy egy ilyen javítása mennyibe kerül vagy ez így megfelel a műszakin?
Köszönöm.
2015.07.11. 01:23
morv írta:Roland22 írta:Sziasztok, új vagyok itt. Új az autóm is számomra. Kb 1hónapja van meg. Eddig semmilyen jelét nem adta rendellenességnek. Tegnap voltam vele szervizben olajcserével.
Pár probléma merült fel:
Köszönöm.
Remelem a szerelod ilyen fekkel nem enged ki a muhelybol! Amugy milyen kocsi, sedan, toyring, motor?
2015.07.12. 19:58
RCKDJ írta:Zo78 írta:RCKDJ írta:
Ez a nem fehér embernek való meleg eleve hatással van a teljesítményre, a viszkó is gyakrabban mozdul, a klíma működtetése is terhelést jelent, de tény, mindez azért nem kellene hogy megfojtsa a motort.
A bontott légtömegmérő atomtutirabiztoshótziher hogy tökéletes?
Jogos a kérdés, a szerelőm azt mondta, hogy ő még jó bontott légtömegmérőt nem látott, valahol mindegyiknek volt baja, szerinte vegyek egy új Bosch-t. Csak az összefüggést nem értem, ha megy a klíma elektromos venti, az több levegőt nyom be alégtömegmérőbe, amitől az fejre áll/rosszul mér???
2015.07.13. 20:58
2015.07.13. 21:07
eBalázs írta:Sziasztok!
Mennyire szívás a motortér nyitó bowden cseréje? Persze most szakadt el a szemét, mikor pár nap múlva indulnánk nyaralni.
Egyelőre fogóval nyitható a technika, szerencsére. Cikkszám szerint ezt fogom cserélni: 51238190754
A lábpihentető hogy jön ki a helyéről? Csavarok kint, de még valami nagyon fogja. Utána motortér vagy lábtérből érdemes elindulni? Terveim szerint a régivel áthúzom tokostól. Remélem nincs hozzáfogva a kábelköteghez.
Minden segítséget köszi előre is!
e39 520iA 2001