Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E46 hűtővíz probléma

2008.07.30. 14:18

Csumpy írta:Üdv.
Cimbimnek van egy E46 316i 1,6-os verdája. Remélem ebben a tipusban is tudtok segíteni.

Jelenség:
Megy a kocsi, lámpánál elkezd felmenni a vízhőfok mutató. Menet közben visszament, de később újra felment, aztán már menet közben is felmegy.
Víz nem folyik sehol, minden száraz. A hengerfejbe menő cső forró, de a termosztát után hideg.
Termosztát csere, vízzel feltöltés, indítás.
Ismét megy fel a vízhőfok, úgy tünik nem nyit ki a termosztát.
Felöntöttük csutkára a kiegyenlítőt, addig hogy folyamatosan follyon a légtelenítőn a víz.
Ezután ugyanaz a jelenség, melegszik és a légtelenítőn csak gőz jön ki, de legalább fél óráig járattuk és nem jön víz a légtelenítőn.
Ha bezárom a légtelenítőt akkor lassan elkezd felmenni a hőfok, ha kinyitom és alapjáraton jár akkor visszamegy kb.: 113-114-re, de ha elindulunk vele, felmegy fölfelé.
Tanácstalanok vagyunk, segítsetek.

Kösz.

Cs.

Megoldódott, vízpumpa volt hibás. Elég gagyi anyagból van. A lapát a szokásos kompozit szar, le is tört a tengelyről és nem hajtotta a vízet.
Az E39-ben is ilyen a vízpumpa? Mármint hogy kompozit műanyag a lapát?.

Viszont a viszkóm még mindig kérdéses, hogy most jó vagy nem?
Mondja mááán meg valaki, hogy kell működnie?
Mert nekem csak meleg motornál süvít. Viszont másik ugyanilyen bömbinél már indítás után is süvít. Cseréljem ne cseréljem mit tegyek, ha nem muszáj nem szedem szét, csak nehogy nagyobb bajt csináljak.

Üdv.

2008.07.30. 14:40

robitos írta:Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, de muszájnak érzem megosztani minden E39 tulajdonossal a tapasztalataimat.
Nekem egy E39-em van 525tds.Ez az első bmw-m és nagyon szeretem,de az autószerelők igyekeznek megutáltatni velem mindenféle négykerekűt.Nem az első hibajelenség ami a kocsimnál előfordult, a következő:alapjáraton olyan hangja van az autónak mintha beleszórtam volna a motorba egy szatyor csapágygolyót.Elviszem a szerelőhöz.Hűha ez a szervószívattyú lesz.Majdnem vettem egyet 40e-ért, még szerencse hogy nem tudtam pontosan h milyen kell bele.Utána kiderül mégse a szervószívattyú hanem a generátor ékszíj feszítő teleszkóp.20e szereléssel együtt.Csere után láss csodát ugyanúgy csörög mint az állat.
Hazamegyek melóból tiszta ideg vagyok.Szétszedem bár a szakmám: elektroműszerész.
Egyből látom mi a baj! :lol: A főtengely elején levő duplka ékszítárcsa úgy lötyök mint harangban az ütő.Hívom a szerelőt.Hát az hogy lehet?mondja.Így.30e bontóban+ szerelés.Állítólag TÍPUSHIBA(ettől én megőrülök :x )Miért nem mentem autószerelőnek?! 8O
A lényeg röviden.Szerintem ez egy k..va jó autó csak a szerelők ott kurnak át ahol tudnak.
MIÉRT is :?: Nem tudom.Speciel én 2 szerelőhöz szoktam vinni az autómat attól függ melyik ér rá.Állandóan többet fizetek a javításért mint amibe valójában kerülne, mert csak tapogatóznak soha nem találják meg elsőre a hibát. :cry:
PLEASE!!! segítsetek ha tudtok egy hozzáértő , szakmáját szerető és tisztességesen elvégző autószerelőt!Mert biztos az ÉN hibám hogy olyan hibái vannak a kocsimnak amin egy olyan szerelő aki 20 éve csak BMW-ket javít se tud segíteni!
(Sorry az őszinteségemért és minden tiszteletem az IGAZI szakembereké) :)
További hibák:(állítólag TÍPUSHIBÁK :twisted: )
-műszerfal kijelző pixeles (hol tökéletes, hol olvashatatlan)
-légzsák visszajelző állandóan ég
-rádió balance és fader minden indításnál reset-elődik
Valószínűleg jövőre eladjuk :cry:

Üdv minden BMW tulajdonosnak!

Azt akkor csak félve teszem hozzá, hogy vadi új ékszíjtárcsát adtam volna Neked 17000ért..:D

2008.07.30. 18:09

Köszikee :wink:
Újabb hiba az ékszéjtárcsa csere után (mert ezt eddíg nem csinálta):
többször (5-6-szor) előfordult ma, hogy kb. 60km/h-ás sebességgel közlekedve, lámpához közelítek, motorfék, kuplung és leáll az autó.Ujraindítás, pöccre.
Illetve sebességből sebességbe váltáskor megtorpan az autó, mintha nem kapna üzemanyagot. :cry:
Valaki tudna okosat mondani?Mert a BMW szerelő nem nagyon tudott.
:idea:

2008.07.30. 19:15

robitos írta:Köszikee :wink:
többször (5-6-szor) előfordult ma, hogy kb. 60km/h-ás sebességgel közlekedve, lámpához közelítek, motorfék, kuplung és leáll az autó.Ujraindítás, pöccre.
Illetve sebességből sebességbe váltáskor megtorpan az autó, mintha nem kapna üzemanyagot. :cry:

AC pumpa?

amúgy Te merre laksz? mert itt a fórumon van egy két ember, aki szereli a kocsikat és nem csesz át senkit, sőt, piti összegekért lehet megvenni az alkatrészeket...lásd AtiTdi. :roll:

amúgy üdv minálunk! :D

ne vegye el a kedved az afarok :!: ...aki nem tud hozzáfingani egy ilyen hibához, az menjen répát hegyezni! :evil:

2008.07.30. 20:31

Köszönöm a bíztató szavakat Labi! :D
Szigetszentmiklóson lakom, de egy jó szerelőhöz bárhová elviszem a kocsit. 8)
Esetleg, ha valaki megszán és tudna rajtam segíteni, és egészen véletlenül ért a BMW-hez ráadásul még autószerelő is, az küldjön nekem egy privi üzit!
Köszi előre is!

2008.07.30. 21:52

Sziasztok!

Támadt egy kis gondom ma az autoval( E39 528i, 1999.12.25 ), kíváncsi vagyok ti mit mondtok rá, vagy van -e valami ötletetek.
Indításkor ABS és TC/DSC ellenőrző lámpa égve maradt, menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző. Ki is próbáltam, nincs se ABS -em se kipörgésgátlóm. :(
Majd már hazafele úton egyszer csak megjavul minden, elalszanak a lámpák, a sebességmérő is rendbe jön a fogyasztásmérővel együtt. Már kezdtem megnyugodni, hogy itt nem lehet valami nagy gond. Aztán állnék be a garázsba, hirtelen megint kigyullad a 2 ellenőrző lámpa, és megint ugyan az a szitu. :(
Megköszönném ha valaki tudna segíteni.

2008.07.30. 22:02

M-power írta:Sziasztok!

Támadt egy kis gondom ma az autoval( E39 528i, 1999.12.25 ), kíváncsi vagyok ti mit mondtok rá, vagy van -e valami ötletetek.
Indításkor ABS és TC/DSC ellenőrző lámpa égve maradt, menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző. Ki is próbáltam, nincs se ABS -em se kipörgésgátlóm. :(
Majd már hazafele úton egyszer csak megjavul minden, elalszanak a lámpák, a sebességmérő is rendbe jön a fogyasztásmérővel együtt. Már kezdtem megnyugodni, hogy itt nem lehet valami nagy gond. Aztán állnék be a garázsba, hirtelen megint kigyullad a 2 ellenőrző lámpa, és megint ugyan az a szitu. :(
ABS jeladó szenzor a keréknél.Ha jól tudom akkor a hátsónál vannak ezek a tünetek.

2008.07.30. 22:07

robitos írta:Köszönöm a bíztató szavakat Labi! :D
Esetleg, ha valaki megszán és tudna rajtam segíteni, és egészen véletlenül ért a BMW-hez ráadásul még autószerelő is, az küldjön nekem egy privi üzit!
Köszi előre is!

no hát akkor nem laksz az Isten háta mögött! :D

nem akarom más farkával verni a csalánt, de küldj privát üzenetet Muhaati-nak. Ő szerelő és "öreg" BMW-s. én már nem egyszer voltam nála és elhiheted, vágja a témát.
Ja és szeret ...akarom mondani imád benzinszűrőt cserélni :!: :lol: :lol:
..délpesten lakik, tehát nem vészes a táv! alkatrész ügyben is tud segíteni, nagyon jó áron.

na hajrá.

üdv,

labi

2008.07.30. 22:08

nálam is így kezdődött, tartott ez a hiba - menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző, kigyullad a 2 ellenőrző lámpa - 2 napig, aztán egyik este hazafelé hirtelen az autó gáznyomás nélkül padlógázon elindult magától 8O
el kell mondjam, kibírtam röhögés nélkül :lol:
ráadásul 2 motoros cimborám ült az autóban :oops:

nálam - és valószínűleg nálad is - a hiba: bal hátsó kerékcsapágy.
a csapágy porvédőjében vannak benne a kis mágnesek, ezek adják a jelet a sebességmérőnek, ABS-nek, kipörgésgátlónak.
én először vettem bele utángyártottat, és 3 hónap után bolondult meg a kocsi. az ok: a porvédő megszorult, és hibás jeleket küldött.
aztán vettem bele gyári bmw-t 24eft-ért, és aztán minden o.k. lett.

2008.07.30. 22:09

admin írta:

ABS jeladó szenzor a keréknél.Ha jól tudom akkor a hátsónál vannak ezek a tünetek.

Tehát a km óra leállásáért is az felel? Mert annyit tudok, hogy a TC/DSC és az ABS egy elektronikába futnak be, az óra és fogyasztásmérő meg megint külön rendszerhez tartozik. Tehát egy jeladó ekkora galibát tud okozni? :roll:
Költségekben ez kb. mit jelent?

2008.07.30. 22:15

Az én 528-asomnak is volt ilyen problémája, ha jól tudom, akkor volt benna egy bal hátsó csapágycsere és ha minden igaz, akkor abban van az ABS jeladó és azt darálta szét egy kavics.

A csapágy 20 pénz volt.

2008.07.30. 22:58

M-power írta:
admin írta:

Tehát a km óra leállásáért is az felel? Mert annyit tudok, hogy a TC/DSC és az ABS egy elektronikába futnak be, az óra és fogyasztásmérő meg megint külön rendszerhez tartozik. Tehát egy jeladó ekkora galibát tud okozni? :roll:

ha csak az abs - tc világít, akkor lehet az ABS senzor is hibás, viszont nálad sebességjel sincs, ezért 100%-ra mondhatom, hogy bal hátsó kerékcsapágyat kell cserélned.

2008.07.30. 22:58

Labi írta:
robitos írta:Köszönöm a bíztató szavakat Labi! :D
Köszi előre is!

no hát akkor nem laksz az Isten háta mögött! :D

nem akarom más farkával verni a csalánt, de küldj privát üzenetet Muhaati-nak. Ő szerelő és "öreg" BMW-s. én már nem egyszer voltam nála és elhiheted, vágja a témát.
Ja és szeret ...akarom mondani imád benzinszűrőt cserélni :!: :lol: :lol:
..délpesten lakik, tehát nem vészes a táv! alkatrész ügyben is tud segíteni, nagyon jó áron.

na hajrá.

üdv,

labi

Csatlakozom Labi véleményéhez :D
Muhaati imádja a BMW-ket.Ez mindent elmond :D

2008.07.30. 23:01

M-power írta:
admin írta:

egy jeladó kb 19-20k gyáriból. a jobb (vagy bal? - erre sohasem emlékszem...) hátsó szenzor adatait használja az összes sebességadattal doglgozó kütyü: a km óra, a fogyasztásmérő, de még a navi is, ha jól tudom.
én elsőre csak a szenzort cserélném, az a tipikus hibaforrás, a csapágy második próbálkozásnak megmaradhat tartalékba. a szenzor kiszedése trükkös, mert szeret berohadni: sokszor csak kis forgácsok formájában lehet kivésni... (nekem pl még a csavar is beleszakadt, így most egy kábelkötözős konstrukció tartja a helyén, hibátlanul - de ez állítólag a touring specialitása...)
a legbiztosabb persze az lenne, ha rá tudnád dugni gépre, az egyből megmondja mi a problem, és ha szenzor, még azt is melyik.

2008.07.30. 23:18

Csumpy irta:

Megoldódott, vízpumpa volt hibás. Elég gagyi anyagból van. A lapát a szokásos kompozit szar, le is tört a tengelyről és nem hajtotta a vízet.

Mert nekem csak meleg motornál süvít. Viszont másik ugyanilyen bömbinél már indítás után is süvít. Cseréljem ne cseréljem mit tegyek, ha nem muszáj nem szedem szét, csak nehogy nagyobb bajt csináljak.

Üdv.[/quote]

Nekem van otthon egy rossz vizpumpám,megnézem,aztán jelzek.Amugy 120-150 ezer km között elfárad.11 rugó az új.
Ami a viszkót illeti,ha bekapcsolod a klimát pár sec.mulva elindul a ventillátor.Alapjáraton nem süvit,a sebesség függvényében pörög fel,gázadáskor hallani a legjobban a müködését.

2008.07.30. 23:20

kovessyroli írta:

nálam is így kezdődött, tartott ez a hiba - menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző, kigyullad a 2 ellenőrző lámpa - 2 napig, aztán egyik este hazafelé hirtelen az autó gáznyomás nélkül padlógázon elindult magától 8O
el kell mondjam, kibírtam röhögés nélkül :lol:
ráadásul 2 motoros cimborám ült az autóban :oops:

nálam - és valószínűleg nálad is - a hiba: bal hátsó kerékcsapágy.
a csapágy porvédőjében vannak benne a kis mágnesek, ezek adják a jelet a sebességmérőnek, ABS-nek, kipörgésgátlónak.
én először vettem bele utángyártottat, és 3 hónap után bolondult meg a kocsi. az ok: a porvédő megszorult, és hibás jeleket küldött.
aztán vettem bele gyári bmw-t 24eft-ért, és aztán minden o.k. lett.

Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat, sokat segítettetek. Azt hittem lesz vagy 100k a javítása, a 30k az semmi lenne. :lol:

2008.07.31. 09:03

Vader-1 írta:Csumpy irta:

Üdv.

Nekem van otthon egy rossz vizpumpám,megnézem,aztán jelzek.Amugy 120-150 ezer km között elfárad.11 rugó az új.
Ami a viszkót illeti,ha bekapcsolod a klimát pár sec.mulva elindul a ventillátor.Alapjáraton nem süvit,a sebesség függvényében pörög fel,gázadáskor hallani a legjobban a müködését.

Köszi, de a vízpumpát már kicseréltem az E46-oson.

Azt értem ha felpörgetem akkor süvít. Nekem igazából a hőfokkal van gondom.
Süvít az én viszkóm is, de csak ha üzemmeleg a gép, viszont a melóhelyemen van egy másik kiköpött ugyanolyan bmw mint az enyém és neki már hidegen beindítás után is süvít a nagy venti. Nekem csak akkor süvít ha felmelegedett a motor és kinyitott a termosztát egyszer.
Gondom nincs vele mert a titkos menüben figyelgetem a hőmérsékletet és 95-97 között szokott mozogni a városban.
Valakitől azt hallottam, hogy ez így normális mert a viszkóban is van valami anyag (talán gáz?) ami ha felmelegedett akkor kapcsol össze. Illetve állítani is lehet hogy menyire korán kezdjen működni. Viszont ez az info nem teljesen tuti ezért ha nem jó a viszkóm akor csere lesz csak fölöslegesen nem szeretnék vásárolni nameg szerelni pláne.

Üdv.

2008.07.31. 09:25

Vader-1.:

Strobi.:
A klima ventillátor és a viszkó két külön dolog ne keverdd... :wink:

Viszkó

2008.07.31. 15:18

strobi írta:Vader-1.:

Strobi.:
A klima ventillátor és a viszkó két külön dolog ne keverdd... :wink:

Most vagy én vagyok hülye vagy senki nem érti mit akarok:(

Ha pörgetem a motort van hangja a nagy ventinek, DE csak MELEGEN. Hideg motornál hiába pörgetem, nem süvít, viszont egy másik bmw-n meghallgatva beindítás után ha felpörgetik azonnal süvít.

Van valaki aki meg tudja hallgatni a kocsimat élőben?

Üdv.

2008.07.31. 15:27

robitos írta:Köszikee :wink:

A legnagyobb probléma, hogy megvetted a legköltségesebb motortípusú e39et ami létezik. Pontosabban kifogtál egy olyat, ami már megette a kenyere javát, eddig csak tulajai voltak de gazdái egy sem. Amit az előző tulajok megspóroltak, te szépen apránként ráköltöd. Ezért ne a típust utáld meg, hanem nézz egy kevesebbet futott, drágább példányt. A tiédben alhangon lehet 250-300k km, ott bizony már minden nap meglephet valami érdekességgel.

Én első körben az adagoló környékére néznék rá, de lehet csak lelevegősödik a gázolaj. Melegen pöccre indul vagy sokat kell köszörülni? Lehet nem is bmw szerelőhöz kéne menni ezzel, hanem egy jó adagolóshoz...
Hozzászólás küldése

VigLink badge