![]() |
2008.07.30. 14:18
Csumpy írta:Üdv.
Cimbimnek van egy E46 316i 1,6-os verdája. Remélem ebben a tipusban is tudtok segíteni.
Jelenség:
Megy a kocsi, lámpánál elkezd felmenni a vízhőfok mutató. Menet közben visszament, de később újra felment, aztán már menet közben is felmegy.
Víz nem folyik sehol, minden száraz. A hengerfejbe menő cső forró, de a termosztát után hideg.
Termosztát csere, vízzel feltöltés, indítás.
Ismét megy fel a vízhőfok, úgy tünik nem nyit ki a termosztát.
Felöntöttük csutkára a kiegyenlítőt, addig hogy folyamatosan follyon a légtelenítőn a víz.
Ezután ugyanaz a jelenség, melegszik és a légtelenítőn csak gőz jön ki, de legalább fél óráig járattuk és nem jön víz a légtelenítőn.
Ha bezárom a légtelenítőt akkor lassan elkezd felmenni a hőfok, ha kinyitom és alapjáraton jár akkor visszamegy kb.: 113-114-re, de ha elindulunk vele, felmegy fölfelé.
Tanácstalanok vagyunk, segítsetek.
Kösz.
Cs.
2008.07.30. 14:40
robitos írta:Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, de muszájnak érzem megosztani minden E39 tulajdonossal a tapasztalataimat.
Nekem egy E39-em van 525tds.Ez az első bmw-m és nagyon szeretem,de az autószerelők igyekeznek megutáltatni velem mindenféle négykerekűt.Nem az első hibajelenség ami a kocsimnál előfordult, a következő:alapjáraton olyan hangja van az autónak mintha beleszórtam volna a motorba egy szatyor csapágygolyót.Elviszem a szerelőhöz.Hűha ez a szervószívattyú lesz.Majdnem vettem egyet 40e-ért, még szerencse hogy nem tudtam pontosan h milyen kell bele.Utána kiderül mégse a szervószívattyú hanem a generátor ékszíj feszítő teleszkóp.20e szereléssel együtt.Csere után láss csodát ugyanúgy csörög mint az állat.
Hazamegyek melóból tiszta ideg vagyok.Szétszedem bár a szakmám: elektroműszerész.
Egyből látom mi a baj!A főtengely elején levő duplka ékszítárcsa úgy lötyök mint harangban az ütő.Hívom a szerelőt.Hát az hogy lehet?mondja.Így.30e bontóban+ szerelés.Állítólag TÍPUSHIBA(ettől én megőrülök
)Miért nem mentem autószerelőnek?!
![]()
A lényeg röviden.Szerintem ez egy k..va jó autó csak a szerelők ott kurnak át ahol tudnak.
MIÉRT isNem tudom.Speciel én 2 szerelőhöz szoktam vinni az autómat attól függ melyik ér rá.Állandóan többet fizetek a javításért mint amibe valójában kerülne, mert csak tapogatóznak soha nem találják meg elsőre a hibát.
![]()
PLEASE!!! segítsetek ha tudtok egy hozzáértő , szakmáját szerető és tisztességesen elvégző autószerelőt!Mert biztos az ÉN hibám hogy olyan hibái vannak a kocsimnak amin egy olyan szerelő aki 20 éve csak BMW-ket javít se tud segíteni!
(Sorry az őszinteségemért és minden tiszteletem az IGAZI szakembereké)![]()
További hibák:(állítólag TÍPUSHIBÁK)
-műszerfal kijelző pixeles (hol tökéletes, hol olvashatatlan)
-légzsák visszajelző állandóan ég
-rádió balance és fader minden indításnál reset-elődik
Valószínűleg jövőre eladjuk![]()
Üdv minden BMW tulajdonosnak!
2008.07.30. 18:09
2008.07.30. 19:15
robitos írta:Köszikee![]()
Újabb hiba az ékszéjtárcsa csere után (mert ezt eddíg nem csinálta):
többször (5-6-szor) előfordult ma, hogy kb. 60km/h-ás sebességgel közlekedve, lámpához közelítek, motorfék, kuplung és leáll az autó.Ujraindítás, pöccre.
Illetve sebességből sebességbe váltáskor megtorpan az autó, mintha nem kapna üzemanyagot.![]()
Valaki tudna okosat mondani?Mert a BMW szerelő nem nagyon tudott.
2008.07.30. 20:31
2008.07.30. 21:52
2008.07.30. 22:02
ABS jeladó szenzor a keréknél.Ha jól tudom akkor a hátsónál vannak ezek a tünetek.M-power írta:Sziasztok!
Támadt egy kis gondom ma az autoval( E39 528i, 1999.12.25 ), kíváncsi vagyok ti mit mondtok rá, vagy van -e valami ötletetek.
Indításkor ABS és TC/DSC ellenőrző lámpa égve maradt, menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző. Ki is próbáltam, nincs se ABS -em se kipörgésgátlóm.![]()
Majd már hazafele úton egyszer csak megjavul minden, elalszanak a lámpák, a sebességmérő is rendbe jön a fogyasztásmérővel együtt. Már kezdtem megnyugodni, hogy itt nem lehet valami nagy gond. Aztán állnék be a garázsba, hirtelen megint kigyullad a 2 ellenőrző lámpa, és megint ugyan az a szitu.![]()
Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
2008.07.30. 22:07
robitos írta:Köszönöm a bíztató szavakat Labi!![]()
Szigetszentmiklóson lakom, de egy jó szerelőhöz bárhová elviszem a kocsit.![]()
Esetleg, ha valaki megszán és tudna rajtam segíteni, és egészen véletlenül ért a BMW-hez ráadásul még autószerelő is, az küldjön nekem egy privi üzit!
Köszi előre is!
2008.07.30. 22:08
M-power írta:Sziasztok!
Támadt egy kis gondom ma az autoval( E39 528i, 1999.12.25 ), kíváncsi vagyok ti mit mondtok rá, vagy van -e valami ötletetek.
Indításkor ABS és TC/DSC ellenőrző lámpa égve maradt, menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző. Ki is próbáltam, nincs se ABS -em se kipörgésgátlóm.![]()
Majd már hazafele úton egyszer csak megjavul minden, elalszanak a lámpák, a sebességmérő is rendbe jön a fogyasztásmérővel együtt. Már kezdtem megnyugodni, hogy itt nem lehet valami nagy gond. Aztán állnék be a garázsba, hirtelen megint kigyullad a 2 ellenőrző lámpa, és megint ugyan az a szitu.![]()
2008.07.30. 22:09
admin írta:ABS jeladó szenzor a keréknél.Ha jól tudom akkor a hátsónál vannak ezek a tünetek.M-power írta:Sziasztok!
2008.07.30. 22:15
2008.07.30. 22:58
M-power írta:admin írta:ABS jeladó szenzor a keréknél.Ha jól tudom akkor a hátsónál vannak ezek a tünetek.M-power írta:Sziasztok!
Tehát a km óra leállásáért is az felel? Mert annyit tudok, hogy a TC/DSC és az ABS egy elektronikába futnak be, az óra és fogyasztásmérő meg megint külön rendszerhez tartozik. Tehát egy jeladó ekkora galibát tud okozni?![]()
Költségekben ez kb. mit jelent?
2008.07.30. 22:58
Labi írta:robitos írta:Köszönöm a bíztató szavakat Labi!![]()
Szigetszentmiklóson lakom, de egy jó szerelőhöz bárhová elviszem a kocsit.![]()
Esetleg, ha valaki megszán és tudna rajtam segíteni, és egészen véletlenül ért a BMW-hez ráadásul még autószerelő is, az küldjön nekem egy privi üzit!
Köszi előre is!
no hát akkor nem laksz az Isten háta mögött!![]()
nem akarom más farkával verni a csalánt, de küldj privát üzenetet Muhaati-nak. Ő szerelő és "öreg" BMW-s. én már nem egyszer voltam nála és elhiheted, vágja a témát.
Ja és szeret ...akarom mondani imád benzinszűrőt cserélni![]()
![]()
![]()
..délpesten lakik, tehát nem vészes a táv! alkatrész ügyben is tud segíteni, nagyon jó áron.
na hajrá.
üdv,
labi
2008.07.30. 23:01
M-power írta:admin írta:ABS jeladó szenzor a keréknél.Ha jól tudom akkor a hátsónál vannak ezek a tünetek.M-power írta:Sziasztok!
Tehát a km óra leállásáért is az felel? Mert annyit tudok, hogy a TC/DSC és az ABS egy elektronikába futnak be, az óra és fogyasztásmérő meg megint külön rendszerhez tartozik. Tehát egy jeladó ekkora galibát tud okozni?![]()
Költségekben ez kb. mit jelent?
2008.07.30. 23:18
2008.07.30. 23:20
kovessyroli írta:M-power írta:Sziasztok!
nálam is így kezdődött, tartott ez a hiba - menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző, kigyullad a 2 ellenőrző lámpa - 2 napig, aztán egyik este hazafelé hirtelen az autó gáznyomás nélkül padlógázon elindult magától![]()
el kell mondjam, kibírtam röhögés nélkül![]()
ráadásul 2 motoros cimborám ült az autóban![]()
nálam - és valószínűleg nálad is - a hiba: bal hátsó kerékcsapágy.
a csapágy porvédőjében vannak benne a kis mágnesek, ezek adják a jelet a sebességmérőnek, ABS-nek, kipörgésgátlónak.
én először vettem bele utángyártottat, és 3 hónap után bolondult meg a kocsi. az ok: a porvédő megszorult, és hibás jeleket küldött.
aztán vettem bele gyári bmw-t 24eft-ért, és aztán minden o.k. lett.
2008.07.31. 09:03
Vader-1 írta:Csumpy irta:
Megoldódott, vízpumpa volt hibás. Elég gagyi anyagból van. A lapát a szokásos kompozit szar, le is tört a tengelyről és nem hajtotta a vízet.
Az E39-ben is ilyen a vízpumpa? Mármint hogy kompozit műanyag a lapát?.
Viszont a viszkóm még mindig kérdéses, hogy most jó vagy nem?
Mondja mááán meg valaki, hogy kell működnie?
Mert nekem csak meleg motornál süvít. Viszont másik ugyanilyen bömbinél már indítás után is süvít. Cseréljem ne cseréljem mit tegyek, ha nem muszáj nem szedem szét, csak nehogy nagyobb bajt csináljak.
Üdv.
2008.07.31. 09:25
2008.07.31. 15:18
[/quote]strobi írta:Vader-1.:
Ami a viszkót illeti,ha bekapcsolod a klimát pár sec.mulva elindul a ventillátor.Alapjáraton nem süvit,a sebesség függvényében pörög fel,gázadáskor hallani a legjobban a müködését.
Strobi.:
A klima ventillátor és a viszkó két külön dolog ne keverdd...![]()
2008.07.31. 15:27
robitos írta:Köszikee![]()
Újabb hiba az ékszéjtárcsa csere után (mert ezt eddíg nem csinálta):
többször (5-6-szor) előfordult ma, hogy kb. 60km/h-ás sebességgel közlekedve, lámpához közelítek, motorfék, kuplung és leáll az autó.Ujraindítás, pöccre.
Illetve sebességből sebességbe váltáskor megtorpan az autó, mintha nem kapna üzemanyagot.![]()
Valaki tudna okosat mondani?Mert a BMW szerelő nem nagyon tudott.