![]() |
2011.08.10. 20:53
Flashrider írta:atiotezer írta:Kicseréltem az automataváltóban az olajat, gyári leírás alapján mindent betartva, belevaló olajjal.
Viszont az az érdekes, hogy 6 liter jött le és csak 5,2 litert tudtam visszatölteni.
Valakinek ötlet?
Egyébként ezelőtt nem volt cserélve benne olaj (275eKm)
Képeket majd rakok fel, ha megtalálom a fényképező adatkábelét.
üdv:atiotezer
Hello Ati !
Most csere után mit érzel? Én tuti nem cseréltem volna le ennyi km után... Szebben vált most? Nekem olyatr csinál,hogy amikor hideg még az autó picit jobban ránt váltásoknál,ez normális? Amúgy nekem majd váltó felújítás lesz majd valamikor...Már irkálta a kuplung csúszást a hibatárolóba
Üdv: Attila
2011.08.10. 21:21
2011.08.10. 21:24
MM írta:Lazítsd meg a betöltőt, indítsd be, D, aztán P és alapjáraton járjon, közbe told bele azt a 0,8 litert. Ja és legyen hideg az egész, álljon előtte egy éjszakát.
2011.08.10. 22:17
atiotezer írta:MM írta:Lazítsd meg a betöltőt, indítsd be, D, aztán P és alapjáraton járjon, közbe told bele azt a 0,8 litert. Ja és legyen hideg az egész, álljon előtte egy éjszakát.
Tehát kivett csavarnál járjon a motor?
Nem löki ki az olajat a dekniből?
2011.08.11. 01:30
atiotezer írta: gyári leírás alapján mindent betartva, belevaló olajjal.
2011.08.11. 06:44
simi64 írta:atiotezer írta: gyári leírás alapján mindent betartva, belevaló olajjal.
...és ilyet hol találtál![]()
2011.08.11. 11:13
MM írta:Lazítsd meg a betöltőt, indítsd be, D, aztán P és alapjáraton járjon, közbe told bele azt a 0,8 litert. Ja és legyen hideg az egész, álljon előtte egy éjszakát.
2011.08.11. 21:53
2011.08.12. 00:00
MChris írta:simi64 írta:atiotezer írta: gyári leírás alapján mindent betartva, belevaló olajjal.
TIS
2011.08.12. 07:15
simi64 írta:MChris írta:simi64 írta:atiotezer írta: gyári leírás alapján mindent betartva, belevaló olajjal.
TIS
...ugyanis a gyártó nem támogatja a cserét.
2011.08.12. 07:32
simi64 írta:MChris írta:simi64 írta:atiotezer írta: gyári leírás alapján mindent betartva, belevaló olajjal.
TIS
...ugyanis a gyártó nem támogatja a cserét.

2011.08.12. 07:39
2011.08.13. 00:47
MChris írta:simi, megvan a csere folyamata is benne,ha megengeded akkor azt nem rakom fel ide mert nincs scannerem,de megoldom ha nagyon akarod
2011.08.13. 15:34
simi64 írta:MChris írta:simi, megvan a csere folyamata is benne,ha megengeded akkor azt nem rakom fel ide mert nincs scannerem,de megoldom ha nagyon akarod
Ahha!
De csinálhatod otthon, vagy ahol akarod, mert a márkaszervíz nem vállalja el.
2011.08.14. 12:44
525DA-M-PETI írta:atiotezer írta:MM írta:Lazítsd meg a betöltőt, indítsd be, D, aztán P és alapjáraton járjon, közbe told bele azt a 0,8 litert. Ja és legyen hideg az egész, álljon előtte egy éjszakát.
Helló!
Csak az folyhat ki ami már felesleges, mert az a feltöltő, és egyben szintbeállító is.
Járó motornál "N" állásban kb. 50 fokos váltóolaj hőmérséklet mellett kell szintre állítani.
2011.08.14. 13:15
kok írta:525DA-M-PETI írta:atiotezer írta:MM írta:Lazítsd meg a betöltőt, indítsd be, D, aztán P és alapjáraton járjon, közbe told bele azt a 0,8 litert. Ja és legyen hideg az egész, álljon előtte egy éjszakát.
Helló!
Csak az folyhat ki ami már felesleges, mert az a feltöltő, és egyben szintbeállító is.
Járó motornál "N" állásban kb. 50 fokos váltóolaj hőmérséklet mellett kell szintre állítani.
Úgy-úgy... Ha több volt benne, mint most, az nem túl jó.. Annak még bele kéne menni!
Először hidegen beleöntöd és telítődik, majd járatod a motort, csavar persze kicsavarva, fokozatok közt kapcsolgatsz, közben lent méred az olaj hőfokot, ha hőfok eléri a szintet, N-be, vagy P-be rakod és mehet bele az olaj. Mikor telítődni fog szépen elkezd lassan csurdogálni vissza az olaj.
Érdemes többször aztán ráellenőrizni... Mikor ráellenőrzöl és mondjuk meleg az olaj akkor óvatosan csavard ki, mert, ha sok van benne a kezedre folyhat a felesleg és HOT lesz...
2011.08.14. 13:48
atiotezer írta:kok írta:525DA-M-PETI írta:atiotezer írta:MM írta:Lazítsd meg a betöltőt, indítsd be, D, aztán P és alapjáraton járjon, közbe told bele azt a 0,8 litert. Ja és legyen hideg az egész, álljon előtte egy éjszakát.
Helló!
Úgy-úgy... Ha több volt benne, mint most, az nem túl jó.. Annak még bele kéne menni!
Először hidegen beleöntöd és telítődik, majd járatod a motort, csavar persze kicsavarva, fokozatok közt kapcsolgatsz, közben lent méred az olaj hőfokot, ha hőfok eléri a szintet, N-be, vagy P-be rakod és mehet bele az olaj. Mikor telítődni fog szépen elkezd lassan csurdogálni vissza az olaj.
Érdemes többször aztán ráellenőrizni... Mikor ráellenőrzöl és mondjuk meleg az olaj akkor óvatosan csavard ki, mert, ha sok van benne a kezedre folyhat a felesleg és HOT lesz...
Kösz mindenkinek.
Valószínűleg az a gond, hogy én úgy csináltam, hogy betöltés, olajcsavar vissza, melegít 40°C-ra, rá, motor leállít, csavar ki, megint betölt, csavar vissza, indít, melegít, ellenőriz.
Amit elrontottam, hogy nem járó motornál N vagy P-ben öntöttem bele az olajat, az a 0,8L is valószínűleg belefog menni, mivel a szivattyú folyamatosan szívja fel az olajat.
Túltöltve meg nem lehetett, mert még nem volt cserélve benne olaj.
2011.09.09. 19:12
atiotezer írta:Kicseréltem az automataváltóban az olajat, gyári leírás alapján mindent betartva, belevaló olajjal.
Viszont az az érdekes, hogy 6 liter jött le és csak 5,2 litert tudtam visszatölteni.
Valakinek ötlet?
Egyébként ezelőtt nem volt cserélve benne olaj (275eKm)
Képeket majd rakok fel, ha megtalálom a fényképező adatkábelét.

2011.09.09. 19:17

2011.09.09. 19:35