![]() |
2011.10.18. 18:48
2011.10.18. 18:54
admin írta:jackson írta:Egyszerűen nem hajlandóak felfogni az urak, hogy egy 530d ami most kapható 1,3mft "kitűnő állapot" néven arra cirka 1-2mFt-t kell költeni mire üzembiztos lesz.
Jackson, aki pont az ilyen kijózanítás miatt örül ennek a topiknak
Megint a dieselre kell költeni!
A te vallomásod szerint jó állapotú 540i-dre amit 2xxxxxx-ért vetél 2 év alatt rá költöttél még 2 millát akkor miről is beszélünk?
Elfelejthetnétek már a diesel fikázását![]()
2011.10.18. 18:59
LeviM5 írta:admin írta:jackson írta:Egyszerűen nem hajlandóak felfogni az urak, hogy egy 530d ami most kapható 1,3mft "kitűnő állapot" néven arra cirka 1-2mFt-t kell költeni mire üzembiztos lesz.
A te vallomásod szerint jó állapotú 540i-dre amit 2xxxxxx-ért vetél 2 év alatt rá költöttél még 2 millát akkor miről is beszélünk?
Megvédem Jacksont, ez nála visszatérő dilemma!
Mert szerinte minden Bmw-re költeni kell mikor megveszed. Mert csak sz@rt lehet venni, és sokba kerül, hogy rendberakjad és jó legyen. Mert olyan nincs, hogy egy eladó autón minden működik, nem volt törve, hanem karcmentes, gyári fényezésű, sőt szervízkönyve is van, úgy hogy a szervízben is járt, és a kopó alkatrészeken kívül sem lámpabúrát, sem pohártartót nem kell benne kicserélni, az ülésfoglaltságjelző sem kuka, és CSAK tankolni kell.
Meg aki költ rá, az a rendes tulaj, ettől hajam égnek áll. Nekem sajnos csak kopó cuccokat kell cserélnem, ezért nem vagyok rendes tulaj, mert nem egy romot vettem meg. Pedig úgy költenék rá állandóan és lennék én is maximalista, de ezekszerint engem rendesen átb@sztak.
Plusz nem egy diesel Bmw-s ismerek (kapásból 5-öt) akinek szintén semmi gondja, jó az autó és csak tankol. (+ szerintem a kopó cuccok cseréje nem "váratlan", meglepetés erejével ható dolog, és nem az autó hibája.)
2011.10.18. 19:30
LeviM5 írta:admin írta:jackson írta:Egyszerűen nem hajlandóak felfogni az urak, hogy egy 530d ami most kapható 1,3mft "kitűnő állapot" néven arra cirka 1-2mFt-t kell költeni mire üzembiztos lesz.
Mert szerinte minden Bmw-re költeni kell mikor megveszed. Mert csak sz@rt lehet venni, és sokba kerül, hogy rendberakjad és jó legyen. Mert olyan nincs, hogy egy eladó autón minden működik, nem volt törve, hanem karcmentes, gyári fényezésű, sőt szervízkönyve is van, úgy hogy a szervízben is járt, és a kopó alkatrészeken kívül sem lámpabúrát, sem pohártartót nem kell benne kicserélni, az ülésfoglaltságjelző sem kuka, és CSAK tankolni kell.
Meg aki költ rá, az a rendes tulaj, ettől hajam égnek áll. Nekem sajnos csak kopó cuccokat kell cserélnem, ezért nem vagyok rendes tulaj, mert nem egy romot vettem meg. Pedig úgy költenék rá állandóan és lennék én is maximalista, de ezekszerint engem rendesen átb@sztak.
Plusz nem egy diesel Bmw-s ismerek (kapásból 5-öt) akinek szintén semmi gondja, jó az autó és csak tankol. (+ szerintem a kopó cuccok cseréje nem "váratlan", meglepetés erejével ható dolog, és nem az autó hibája.)
2011.10.18. 19:31
szekeres írta:LeviM5 írta:admin írta:jackson írta:Egyszerűen nem hajlandóak felfogni az urak, hogy egy 530d ami most kapható 1,3mft "kitűnő állapot" néven arra cirka 1-2mFt-t kell költeni mire üzembiztos lesz.
PErsze, ezt felejtik el rengetegen. A használt autós topikban is téma ez. Szarból nehéz várat építeni, márpedig sokan azt veszik meg, mert nem tudom, de talán bíznak a csodában, hogy 800ezerért jót kapnak.
Az is természetes, hogy ezekből a tulajokból lesznek a BMW - t pocskondiázó emberek.
Nem tudom, de itt olyan számokat írtok, hihetetlen. Nekem 3-400 ezer ment rá átírással és a javításokkal együtt., de tipp topp, a kínálathoz képest, főleg amiről be is számoltam, kimondottan otthonos barátságos, TISZTA és csendes autóm van. Aztán amit kell újra cseréltem.
2011.10.18. 19:37
lepke írta:LeviM5 írta:admin írta:jackson írta:Egyszerűen nem hajlandóak felfogni az urak, hogy egy 530d ami most kapható 1,3mft "kitűnő állapot" néven arra cirka 1-2mFt-t kell költeni mire üzembiztos lesz.
Helo
Szerintem tökéletes autó csak Null-kilométeresen létezik amit kihoznak a szalonból
Három-négy éves kortól és 150-ezer kilométertől folyamatosan vannak hibák, amit látni is egy Találkozón csak az ember nem azért megyen ilyen helyekre hogy a másik kocsiját ócsárolja
Olyan E39-es vagy E60-as nincsen amelyik tökéletes lenne EBBEN biztos vagyok
Csak nálam pár hiba
1. ablakmosó valahol ereszti MEGINT a vizet
2. ACC-is meghalt
3. szélvédőt cserélni kellene
4. DPF- már cserés
5. a jobb hátsó ajtó csak kintről nyitható
6. távolsági fényszóró asszisztens néha-néha nem kapcsol LE
Nincs szándékomban senkit megbántani a klubbólDe ez a valóság és nem érdemes ezen csodálkozni
2011.10.18. 19:43
2011.10.18. 19:56
afcajax írta:Egyetértek.Szerintem is ott dől el hogy milyen lesz a kocsid, h milyet veszel. Itt a fórumon főleg ugye a problémásabb ügyekkel találkozunk, mert tényleg sok tulaj van aki köszöni szépen de csak a kopó alkatrészekre, szűrőkre és olajcserére költ ami ha jó minőséget feltételezünk is (sose spórolnék a gumikon, féken stb.) nem több évi max. 200-300 ezernél, de még sokat is mondtam.Tényleg alapvetően ez a két típus van, egy aki vmi hulladékot vett mert hitt benne h olcsón is kíváló minőséget kap, meg aki egy jobb példányt talált és hírből se nagyon hall olyan dolgokról amikről itt beszélünk sokszor.Persze kivételek mindkét esetben vannak.
2011.10.18. 20:02
lepke írta:
LeviM5 klubtárs leírta hogy van öt ember akit Ő ismer és Őneki is tökéletes a kocsija, Én erre írtam hogy ilyen NINCS
2011.10.18. 21:20
2011.10.18. 21:46
2011.10.18. 23:54
2011.10.20. 10:15
ruckroland írta:jackson írta: Itt nem szerepeltek az egyéb üzemanyagok köre
Még jó, hogy nem írtad le, hiszen egy leendő benzintemető vevő világgá szaladna ha hozzáadnád azt az 1 000 000ft-ot!
2011.10.20. 10:17
simi64 írta:jackson írta: Ha olyan hülye maximalistán csinálják mint én
Egy "hülye maximalistának" messze nem úgy néz ki a kocsija, mint a Tiéd![]()
2011.10.20. 11:01
kiara írta:Üzembentartási költség, mi jobb - diesel/benzin? Melyiknek olcsóbb a fentartása? Ez sok mindentől függ.
Valaki 4-5 év alatt költ rá 100 ezret, más negyedévente ugyanennyit. A kilométerfutást kell nézni! Én nem egy ideális állapotú autót vettem (sajnos akkor még nem voltam klubtag. Most már tovább keresgéltem volna), ráköltöttem egyből közel 300-at. Persze ha belegondolok, hogy ebben az adagoló csere is benne van, úgy nem is sok.
Pár nap híján 3 hónapja van meg és ez idő alatt beleraktam 16,000km-t. Na erre varrjatok gombot. Tuti, hogy nekem jóval több lesz az üzembentartási költségem, mint annak aki megy évente 5-10 ezret! De mert sokat kell rá majd költeni, nem jelenti azt, hogy nem jó autó.
A volt Golfom miután elhagyta az autószalont, másfél évig bírta. 123.000km és utána elkezdett széthullani! Ezzel csak arra akartam utalni, hogy minden attól függ, mennyit megy.
2011.10.20. 18:35
jackson írta:kiara írta:Üzembentartási költség, mi jobb - diesel/benzin? Melyiknek olcsóbb a fentartása? Ez sok mindentől függ.
Valaki 4-5 év alatt költ rá 100 ezret, más negyedévente ugyanennyit. A kilométerfutást kell nézni! Én nem egy ideális állapotú autót vettem (sajnos akkor még nem voltam klubtag. Most már tovább keresgéltem volna), ráköltöttem egyből közel 300-at. Persze ha belegondolok, hogy ebben az adagoló csere is benne van, úgy nem is sok.
Pár nap híján 3 hónapja van meg és ez idő alatt beleraktam 16,000km-t. Na erre varrjatok gombot. Tuti, hogy nekem jóval több lesz az üzembentartási költségem, mint annak aki megy évente 5-10 ezret! De mert sokat kell rá majd költeni, nem jelenti azt, hogy nem jó autó.
A volt Golfom miután elhagyta az autószalont, másfél évig bírta. 123.000km és utána elkezdett széthullani! Ezzel csak arra akartam utalni, hogy minden attól függ, mennyit megy.
A dizel benya vitába ebben a topikban ne menjünk bele arra ott a külön "játszótér" topik. Itt csak arról beszéljünk melyik mennyibe kerül.
Eddig kb. ennyi infó jött össze:
- akinek csak hibátlan a kocsija is 2-300eFt/év azaz havi kb 20eFt-ot kell költenie. Ez a MINIMUM!
- akinek költeni is kell rá az a 20eFt/hó felett még plusz 10-40eFt/hó bele pakol azaz összesen: 30-60eFt/hó
- ha szart vett akkor n*millióFt-t (n>1) kell rákölteni mire jó állapotú lesz.
- ha nem költ rá erősen romlik az állapota
- a szar állapotú BMW már nem BMW (ahogy mi ismerjük) hanem csak egy roncs
Tehát aki nem tud jó állapotút venni (feltehetőleg ára>2mFt) akkor annak vagy legyen havi 30-60/eFt rákölthetője vagy ne is vegyen ilyen kocsit. Mert bazi nagyot fog csalódni.
Jackson, akinek eddig ez jött le a topkból
2011.10.20. 23:10
jackson írta:kiara írta:Üzembentartási költség, mi jobb - diesel/benzin? Melyiknek olcsóbb a fentartása? Ez sok mindentől függ.
A dizel benya vitába ebben a topikban ne menjünk bele arra ott a külön "játszótér" topik. Itt csak arról beszéljünk melyik mennyibe kerül.
Eddig kb. ennyi infó jött össze:
- akinek csak hibátlan a kocsija is 2-300eFt/év azaz havi kb 20eFt-ot kell költenie. Ez a MINIMUM!
- akinek költeni is kell rá az a 20eFt/hó felett még plusz 10-40eFt/hó bele pakol azaz összesen: 30-60eFt/hó
- ha szart vett akkor n*millióFt-t (n>1) kell rákölteni mire jó állapotú lesz.
- ha nem költ rá erősen romlik az állapota
- a szar állapotú BMW már nem BMW (ahogy mi ismerjük) hanem csak egy roncs
Tehát aki nem tud jó állapotút venni (feltehetőleg ára>2mFt) akkor annak vagy legyen havi 30-60/eFt rákölthetője vagy ne is vegyen ilyen kocsit. Mert bazi nagyot fog csalódni.
Jackson, akinek eddig ez jött le a topkból
2011.10.21. 08:08
lepke írta:Helo Jackson barátom
Nagyon belém vágtad a KÉS
Miért lenne a benzin vs diesel TOPIK egy játszótérvan az oldalon Jó pár (( seggnyalós )) topik amire csak azért kattintok hogy ne világítson pirosat
Hogy megmaradjunk a topik lényegénél
ÉN ugy gondolom aki egy BMW-t megvásárol annak MINDÍG MINDEN KÖRŰLMÉNYEK KÖZÖTT számolni kell vele, hogy bármikor kiugorhat a zsebéből pár százezer forint
Lehet a kocsija benzines vagy diesel , lehet autómata vagy kézi váltós, lényegében NEM új autókban ülünk és bármikor történhet valami a kocsival
Aki egy BMW-t vásárol ezt bele kell kalkulálni a BMW-s élményért
A pénz elszáll az élmény megmarad
2011.10.24. 00:22
jackson írta:simi64 írta:jackson írta: Ha olyan hülye maximalistán csinálják mint én
Simi te mindig csak kötözködi akarsz. Karácsonyra veszek neked kötelet![]()
Vagy csómózgatod vagy olyan csinálsz amit le se írok (légy kreatív).![]()
![]()
Simi egy autó nem csak külsőből áll. Te csak a karcolást veszed észre én meg a belső tartalmat figyelem.
Jackson, aki tökéletesen tisztába van vele még mi van hátra és az mennyibe fáj
2011.10.24. 09:21
simi64 írta:jackson írta:simi64 írta:jackson írta: Ha olyan hülye maximalistán csinálják mint én
Simi te mindig csak kötözködi akarsz. Karácsonyra veszek neked kötelet![]()
Vagy csómózgatod vagy olyan csinálsz amit le se írok (légy kreatív).![]()
![]()
Simi egy autó nem csak külsőből áll. Te csak a karcolást veszed észre én meg a belső tartalmat figyelem.
Jackson, aki tökéletesen tisztába van vele még mi van hátra és az mennyibe fáj
Te írod magadról, hogy:"hülye maximalista".
Ezt nem én írtam. Csak idézem.
Láttam én már maximalista BMW tulajdonost.
Még egyszer mondom: hidd el, Te nagyon messze állsz ettől a kategóriától![]()
Ezt nem sértésnek akartam írni, ha Te annak is vetted.
Egyébként ha óhajtod, ezt képekkel is alá tudom támasztani.
Akinek az autóján nincs egy ép elem, az ilyet ne állítson magáról![]()
Kösz a kötelet!
(ja, és nyugodtan kitörölheted a hsz-emet, ha olyan kedvedben vagy!)