Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2015.05.24. 15:27

Mi okozhatja a 80 és 110 között jelentkező ütemes mély frekvenciás dobogást. Olyan mint amikor a lehúzott ablak miatt dobol a szél.

Gumit és felnit kizárnám, az előző gumiszettel és másik felnikkel is ugyanezt produkálta.

2015.05.24. 16:28

Afterdark írta:Mi okozhatja a 80 és 110 között jelentkező ütemes mély frekvenciás dobogást. Olyan mint amikor a lehúzott ablak miatt dobol a szél.

Gumit és felnit kizárnám, az előző gumiszettel és másik felnikkel is ugyanezt produkálta.

Sebességben hajtásláncot terhelve, illetve üresben (gurulva) vizsgáltad?

2015.05.24. 17:14

Automata vagyok úgy is át lehet kapcsolni?

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2015.05.24. 17:22

Afterdark írta:Automata vagyok úgy is át lehet kapcsolni?

Bocs, erre nem gondoltam. Lassú menetben amúgy engedi "D"-ből "N"-be tenni; vagy eleve tiltott a dolog?

2015.05.24. 17:23

SvidronyA írta:

Bocs, erre nem gondoltam. Lassú menetben amúgy engedi "D"-ből "N"-be tenni; vagy eleve tiltott a dolog?

Nekem 80-nál kezdi a brummogást...

2015.05.24. 17:24

Afterdark írta:
SvidronyA írta:

Értem. Az elvre voltam kíváncsi, hogy ki lehet-e venni sebességből.

2015.05.24. 17:25

SvidronyA írta:
Afterdark írta:
SvidronyA írta:

Hardyt nézted?

2015.05.24. 17:26

SvidronyA írta:
SvidronyA írta:
Afterdark írta:
SvidronyA írta:

Hardyt nézted?

Hardy 2 hónapja lett újra cserélve.

2015.05.24. 17:29

Legegyszerűbb:
Nem lóg valami műanyag az alján, amibe belekap a szél?

2015.05.24. 17:33

hamoriarpi írta:Legegyszerűbb:
Nem lóg valami műanyag az alján, amibe belekap a szél?

Kéthetente meg van emelgetve valami miatt, nem tűnt fel semmi lógó dolog.
Difi produkálhatja a hangot?

2015.05.24. 18:37

Hangokról vagy jót, vagy semmit! :wink:
Viccet félre téve: az írásos hangdiagnosztika sikerrátáját nem találom kielégítőnek.
Hallani kellene.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 2 jlaci74, muhaati
Értékelés: 9.52%

2015.05.25. 09:52

Sziasztok!

Új gumikat tettem fel a héten a kocsira és rögtön egy hosszabb (500 km) utat mentem.
Azt vettem észre,hogy a kormány kb. 80 és 100 km között eléggé ráz. Mi lehet a gond szerintetek?
Arra is gondoltam,leeshetett a súly a felniről talán. Ha futómű lenne,mindig rázna szerintem...
Köszi!

2015.06.04. 14:46

novi68 írta:Sziasztok!

Új gumikat tettem fel a héten a kocsira és rögtön egy hosszabb (500 km) utat mentem.
Azt vettem észre,hogy a kormány kb. 80 és 100 km között eléggé ráz. Mi lehet a gond szerintetek?
Arra is gondoltam,leeshetett a súly a felniről talán. Ha futómű lenne,mindig rázna szerintem...
Köszi!

Szia pont ugyanez van nekem is!

És nem bírok rájönni!

Beülök az autóba, megyek a városba 50-el, nem ráz, kiérek a városból megyek 90-el ráz...autópálya 150 nem ráz.
További furcsaság, hogy mintha csak "hidegen" rázna, tehát indulást követő 10 km-en belül, ugyanazon úton nem ráz ha már régóta megyek.

Nézegettük a futóművet, jobb oldali kormányösszekötő kicseréltük + futóműbeállítás.

Voltam gumisnál is tegnap, átnézettem az össze kereket 5 gramm volt bennük, ami szinte semmi, de ki lett javítva.

Esetleg csapágy? Megőrülök ettől :)

2015.06.04. 14:52

zoomon írta:
novi68 írta:Sziasztok!

Köszi!

Szia pont ugyanez van nekem is!

És nem bírok rájönni!

Beülök az autóba, megyek a városba 50-el, nem ráz, kiérek a városból megyek 90-el ráz...autópálya 150 nem ráz.
További furcsaság, hogy mintha csak "hidegen" rázna, tehát indulást követő 10 km-en belül, ugyanazon úton nem ráz ha már régóta megyek.

Nézegettük a futóművet, jobb oldali kormányösszekötő kicseréltük + futóműbeállítás.

Voltam gumisnál is tegnap, átnézettem az össze kereket 5 gramm volt bennük, ami szinte semmi, de ki lett javítva.

Esetleg csapágy? Megőrülök ettől :)

Nekem is volt hasonló probléma. Át lett drótkefézve felétel előtt az agy és nem szabad egy minimális kotyogásnak sem lennie a keréknek az agyon. Ezután a rázás megszűnt, egyszerűen megúsztam. :wink:

2015.06.14. 11:25

Csak elméleti szinten kérdezem: Mennyibe kerül a futómű teljes felújítása gyári minőségű alkatrészekkel? Gátlók és rugók nélkül, csak a szilentek, lengőkarok, stab rudak és minden egyéb?

Köszönöm a válaszokat. :franko:

2015.06.14. 12:52

300 magassága az első. 4 lengőkar, 2 axiál, 2 külső, 2 stab összekötő, 2 stabszilent, hátsó nagyon változó. G-szem, hídszilentek, 4 lengőkar...
Munkadíj, futóműbea. E-H ha mindent cserélsz (kormánymű marad), akkor fél millió magassága.
Alkatrészesek majd pontosabbat írnak.

2015.06.14. 22:29

Afterdark írta:Csak elméleti szinten kérdezem: Mennyibe kerül a futómű teljes felújítása gyári minőségű alkatrészekkel? Gátlók és rugók nélkül, csak a szilentek, lengőkarok, stab rudak és minden egyéb?

Köszönöm a válaszokat. :franko:

Milyennek találod/gondolod EZT?

Nyilván a munkadíj egy másik tétel (hacsak nem DIY), tehát Árpi jól érzékeltette a hozzávetőleges nagyságrendet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SvidronyA 2015.06.14. 22:32-kor.

2015.06.14. 22:31

Magyar utakra saccra kb 30-40 ezer km :cry:

2015.06.14. 22:33

nagy.matyika írta:Magyar utakra saccra kb 30-40 ezer km :cry:

Az gáz... Ezek szerint nagyjából kétévente befigyel egy futómű felújítás?

2015.06.14. 22:37

Az off 1,8T Variant sokat szidott alu lengőkaros első futóműve kb. 3 évet és nagyjából 90e km-t bírt 1db. Lemförder lengőkar cserével, amúgy hibátlanul.
Hozzászólás küldése

VigLink badge