Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HI-FI

2012.10.03. 20:20

A multkor volt szó az AUX-ról. 16:9 és 4:3 náll van egy megoldás azoknak akiknek nincs gyári bemenet.
A monitor csatijából ki kell kötni a magnó három vezetékét amin a hang megy hátra a rádió modulhoz. Erre teszel egy lengő 3.5 aljzatot ide csatlakoztatod a lejátszót. A kazeta nyilásba teszel egy olyan kazetát amiből
kiszeded a szalagot hogy ne járjon le soha :) Ezután mode gombal magnóra váltasz és halgatod a zenét hangerőt ugyan úgy tudod állitani mintha rádiót halgatnál.

iPhone Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: Padre540
Értékelés: 4.76%

2012.10.04. 19:31

Hol a Kroki :?:
Közbe-közbe belépeget, de nem válaszol :!:
Sali :?:

2012.10.04. 19:43

simi64 írta:Hol a Kroki :?:
Közbe-közbe belépeget, de nem válaszol :!:
Sali :?:

A kamu gépek mindig lebuknak előbb vagy útóbb!! Valaki ebben éli ki magát.
Csak arra nem figyelnek hogy az IP cím mindent elárúl. Egyetlen egy hozzászólást nem írt külföldi IP-ről.

iPhone Tapatalk

2012.10.04. 19:50

nem mondjátok, megint! elképesztő, hogy egyeseknek erre áll fel..... szánalmas. ...nem tudom, de most már összedobhatnánk neki egy verdára valót! :facepalm: :mrgreen:

2012.10.04. 20:13

Labi írta:nem mondjátok, megint! elképesztő, hogy egyeseknek erre áll fel..... szánalmas. ...nem tudom, de most már összedobhatnánk neki egy verdára valót! :facepalm: :mrgreen:

Így neked is hamarabb lenne új verdád! :lol: :lol: :lol: :wink:
Legalább bmwdance lenne! :lol: :wink:

2012.10.04. 20:15

Imco írta:
Labi írta:nem mondjátok, megint! elképesztő, hogy egyeseknek erre áll fel..... szánalmas. ...nem tudom, de most már összedobhatnánk neki egy verdára valót! :facepalm: :mrgreen:

Így neked is hamarabb lenne új verdád! :lol: :lol: :lol: :wink:
Legalább bmwdance lenne! :lol: :wink:

:franko:
:hehe

2012.10.06. 23:15

Sziasztok!Gondoltam megírom hogyan sikerült nem túl nagy befektetésből elfogatható minőségű zenét varázsolni úgy,hogy megtartva a gyári fejegységet.Első hangszórókat kicseréltem erre Pioneer TS-E130Ci .Beszereltem ezt az erősítőt Pioneer GM-6500F ennek nem csak rca bemenete van hanem hangszóró.Így ami a fejegységből kijön előerősített kimenet azt rálehet közvetlen kötni és egy az erősítőn lévő potival a hangerőt illeszteni.Hátra pedig ezt Alpine SBG-1044BR a ládát raktam (Az erősítőn 400hz-ig engedtem) ez egy elég kisméretű láda így nem foglal sok helyet.Ég és föld a különbség a gyári professional-hoz képest.Van magas,mély(kicsi hangerőn is),közép és az énekhangok is sokkal tisztábbak lettek.MP3 és USB bemenet is hiányzott ezt pedig ezzel a magyar termékkel Dension Gateway 300 oldottam meg.Így a gyári fejegységen vagy a Nagy Boardon is kijelzi a szám címét ráadásként a gyári kormány gombokkal is vezérelhető.

2012.10.06. 23:50

Péter 1976 írta:Sziasztok!Gondoltam megírom hogyan sikerült nem túl nagy befektetésből elfogatható minőségű zenét varázsolni úgy,hogy megtartva a gyári fejegységet.Első hangszórókat kicseréltem erre Pioneer TS-E130Ci .Beszereltem ezt az erősítőt Pioneer GM-6500F ennek nem csak rca bemenete van hanem hangszóró.Így ami a fejegységből kijön előerősített kimenet azt rálehet közvetlen kötni és egy az erősítőn lévő potival a hangerőt illeszteni.Hátra pedig ezt Alpine SBG-1044BR a ládát raktam (Az erősítőn 400hz-ig engedtem) ez egy elég kisméretű láda így nem foglal sok helyet.Ég és föld a különbség a gyári professional-hoz képest.Van magas,mély(kicsi hangerőn is),közép és az énekhangok is sokkal tisztábbak lettek.MP3 és USB bemenet is hiányzott ezt pedig ezzel a magyar termékkel Dension Gateway 300 oldottam meg.Így a gyári fejegységen vagy a Nagy Boardon is kijelzi a szám címét ráadásként a gyári kormány gombokkal is vezérelhető.

Grat. az installhoz! Kérdésem, hogy van-e zajnövekedésed a hi input használata miatt és a cd léptetőmotor nem hallatszik-e a hangszórókon?
Másik, hogy miért olyan magasan vágod meg? Így már biztosan hallatszik, hogy honnan szól a sub, ami zavaró lehet, főleg reflexben.

2012.10.07. 16:04

hamoriarpi írta:Grat. az installhoz! Kérdésem, hogy van-e zajnövekedésed a hi input használata miatt és a cd léptetőmotor nem hallatszik-e a hangszórókon?
Másik, hogy miért olyan magasan vágod meg? Így már biztosan hallatszik, hogy honnan szól a sub, ami zavaró lehet, főleg reflexben.

Zajt csak akkor hallok ha áll a motor és kivan kapcsolva a fejegység és kimondottan erre figyelek ekkor egy nagyon minimális zaj halható,de nem búgás zúgás csak szimpla zaj.Ez az erősítő alapzaja mert nem a fejegység vezérli az erősítő ki/be kapcsolását hanem a gyújtáskapcsoló.CD-re nincs szükségem mert ez helyére került a Dension ez viszi az MP3,WAV.WMA,MPEG1,MPEG2-t.Számomra akkor volt halható a sub amikor csak a nagyon alacsony frekit kapta mert ekkor lyuk keletkezet a hangszerekben az első 13-ok nem tudnak eléggé mélyre lemenni.Sok zenénél hiányérzetem volt.Esetleg ha erre jársz felém szívesen látlak 1 tesztre.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Péter 1976 az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2012.10.08. 21:46

Nagy navinál, hogyan tudom beállítani, hogy rádió hallgatásakor az RDS-t és a rádió adókat mutassa folyamatosan. Nekem mindig visszaugrik a fedélzeti számítógépre, és az RDS infókat csak az FM gomb lenyomására dja be egy picit, vagy ha adót váltok, de ez a szám címének a leolvasására sem elegendő idő.

2012.10.24. 16:33

Mi különbség van a BM54 és a BM54 MP3-as rádiómodul között? Azt olvastam, hogy az MP3-as meg tudja jeleníteni a számcímeket. Ez csak a gyári CD-tárra vonatkozik, vagy lehet rá külső mp3 lejátszót csatlakoztatni valahogy? Ha csak a saját táráról olvassa az mp3-as lemezeket, akkor a 6-os CD-táron hogy lehet megállapítani, hogy text-es vagy síma? (sok helyen hivatkoznak, hogy "magazinos" modul. Ez jelentené a számcímet)?

2012.10.24. 18:24

csiatt írta:Mi különbség van a BM54 és a BM54 MP3-as rádiómodul között? Azt olvastam, hogy az MP3-as meg tudja jeleníteni a számcímeket. Ez csak a gyári CD-tárra vonatkozik, vagy lehet rá külső mp3 lejátszót csatlakoztatni valahogy? Ha csak a saját táráról olvassa az mp3-as lemezeket, akkor a 6-os CD-táron hogy lehet megállapítani, hogy text-es vagy síma? (sok helyen hivatkoznak, hogy "magazinos" modul. Ez jelentené a számcímet)?

A gyári cd tárnál tudja a szám címeket. A magazin az amibe a cd lemezeket rakod és ugy tolod be a tárba.

iPhone Tapatalk

2012.10.24. 18:44

És 6-os CD tárból mindegyik tud mp3-as lemezt is? Vagy abból is van különbség? Amelyik CD-táras gyárilag, ott gyárilag mp3-as rádiómodul van benne?

admin írta:
csiatt írta:Mi különbség van a BM54 és a BM54 MP3-as rádiómodul között? Azt olvastam, hogy az MP3-as meg tudja jeleníteni a számcímeket. Ez csak a gyári CD-tárra vonatkozik, vagy lehet rá külső mp3 lejátszót csatlakoztatni valahogy? Ha csak a saját táráról olvassa az mp3-as lemezeket, akkor a 6-os CD-táron hogy lehet megállapítani, hogy text-es vagy síma? (sok helyen hivatkoznak, hogy "magazinos" modul. Ez jelentené a számcímet)?

A gyári cd tárnál tudja a szám címeket. A magazin az amibe a cd lemezeket rakod és ugy tolod be a tárba.

iPhone Tapatalk

2012.10.24. 19:42

csiatt írta:És 6-os CD tárból mindegyik tud mp3-as lemezt is? Vagy abból is van különbség? Amelyik CD-táras gyárilag, ott gyárilag mp3-as rádiómodul van benne?

Nem, igen, nem. Sorrendben!

Szerintem...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.10.24. 19:45

csiatt írta:És 6-os CD tárból mindegyik tud mp3-as lemezt is? Vagy abból is van különbség? Amelyik CD-táras gyárilag, ott gyárilag mp3-as rádiómodul van benne?

Kétfajta van. Elég ritka az mp3-as. De ha jól rémlik rávan írva. De szerintem e39-be nem raktak gyárilag. E46 ból kell vadászni.

iPhone Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.11.01. 23:47

Mekkora meló nem DSP-s (nagy navis) autóba utólag beszerelni a gyári (nem csúcskategóriás) DSP ládát? Mi kell még hozzá (kábel, navi programozás...)? Mennyire érezhető a jelenléte? a Kalaptartót variálni kell (nekem autómata rolós)?
Illetve dereng, hogy annó valami külföldi oldalon olvastam, hogy az ULF-es telóval nem nagyon jön ki... Ez lehetséges, vagy csak rémálmaim voltak? :D

2012.11.02. 00:13

csiatt írta:Mekkora meló nem DSP-s (nagy navis) autóba utólag beszerelni a gyári (nem csúcskategóriás) DSP ládát? Mi kell még hozzá (kábel, navi programozás...)? Mennyire érezhető a jelenléte? a Kalaptartót variálni kell (nekem autómata rolós)?
Illetve dereng, hogy annó valami külföldi oldalon olvastam, hogy az ULF-es telóval nem nagyon jön ki... Ez lehetséges, vagy csak rémálmaim voltak? :D

Elsősorban DSP-s erősítő kell hozzá, ami meghajtja a ládát. A hozzávaló kábelköteggel együtt. Ha ez nincs, akkor nem érdemes foglalkozni vele. Kell egy nagyjelszintű bemenettel rendelkező erősítő, meg egy 10" láda amit a hátsó hangszórók vezetékeiről hajtasz. Az biztosan szebben, jobban fog szólni, mint a gyári. Nekem, a DSP-s erősítő subkimenetén is így van megoldva. Persze nem SAL! :facepalm:

2012.11.02. 00:15

Gallaca írta:
csiatt írta:Mekkora meló nem DSP-s (nagy navis) autóba utólag beszerelni a gyári (nem csúcskategóriás) DSP ládát? Mi kell még hozzá (kábel, navi programozás...)? Mennyire érezhető a jelenléte? a Kalaptartót variálni kell (nekem autómata rolós)?

Elsősorban DSP-s erősítő kell hozzá, ami meghajtja a ládát. Ha ez nincs, akkor nem érdemes foglalkozni vele. Kell egy nagyjelszintű bemenettel rendelkező erősítő, meg egy 10" láda amit a hátsó hangszórók vezetékeiről hajtasz. Az biztosan szebben, jobban fog szólni, mint a gyári. Nekem, a DSP-s erősítő subkimenetén is így van megoldva. Persze nem SAL! :facepalm:

Csak láttam hírdetnek ilyen DSP-s ládát, gondoltam annyit megér, ha csak be kell kötni és kész, de ezek szerint nagyobb meló, meg több minden kell hozzá. Szóval ebbe most akkor nem vágok bele. Így is 4 projekt fut párhuzamosan, és most még csak kezdetleges stádiumban... :(

2012.11.02. 00:38

csiatt írta:
Gallaca írta:

Elsősorban DSP-s erősítő kell hozzá, ami meghajtja a ládát. Ha ez nincs, akkor nem érdemes foglalkozni vele. Kell egy nagyjelszintű bemenettel rendelkező erősítő, meg egy 10" láda amit a hátsó hangszórók vezetékeiről hajtasz. Az biztosan szebben, jobban fog szólni, mint a gyári. Nekem, a DSP-s erősítő subkimenetén is így van megoldva. Persze nem SAL! :facepalm:

Csak láttam hírdetnek ilyen DSP-s ládát, gondoltam annyit megér, ha csak be kell kötni és kész, de ezek szerint nagyobb meló, meg több minden kell hozzá. Szóval ebbe most akkor nem vágok bele. Így is 4 projekt fut párhuzamosan, és most még csak kezdetleges stádiumban... :(

Ha utólag szereled a navis cuccokat, akkor olyat keress, ami eleve DSP-s. Annak más a kábelkötege, picit több kábel.

2012.11.02. 00:44

Gallaca írta:
csiatt írta:
Gallaca írta:

Ha utólag szereled a navis cuccokat, akkor olyat keress, ami eleve DSP-s. Annak más a kábelkötege, picit több kábel.

Nem utólag. Sajnos már meglévőt bővítettem volna, de akkor ezt kuhagyom, az egész autót nem fogom újrakábelezni. Annyit nem ér.
Hozzászólás küldése

VigLink badge