![]() |
2015.01.06. 20:19
2015.01.06. 20:24
kapitany írta:imi36 írta:kapitany írta:Gallaca írta:kapitany írta:Sziasztok!
A szerelőm végig nézte a vákumcsöveket, egr szelepet, turbó szabályzót és azt mondta, hogy minden rendben van. Mivel elég lomha a 30d-m így kizárásos alapon maradt a légtömegmérő. Vettem ma egy Pierburg légtömegmérőt, kicseréltem de ugyanolyan lomha maradt. Valakinek esetleg ötlete, hogy mi lehet még a gond?
(És ha esetleg valakinek kéne, akkor eladó a légtömegmérő. 20 percet használt, ma vásárolt a Bárdi autónál, számlával tudom igazolni.)
Gondolom Te árulod akkor FB-n a légtömegmérő betétet. Ha beleteszed a házba, célgéppel lehet csak helyesen beállítani. Mi alapján vetetett veled ilyen betétet az a drága szerelő?
A TIS idevágó mondata: "The following applies to both engines: On no account should just the sensor element in the housing be converted. The position of
the sensor element is assigned to the housing and cannot be set in service!"
Hogyan állapította meg, hogy a turbó nyomásátalakító konvertere jó? Az EGR-ét megnézte?
Hát, hogy mit mi alapján állapított meg nem tudom, nem értek hozzá nem voltam ott. Csak azt mondta, hogy valószínűleg a légtömegmérő, de én vettem meg magamtól. Úgy voltam vele, hogy gyakori hiba, a szerelő ránézett, megkockáztatom. Hát nem nyertCélgéppel? Azt hittem ha beleteszem rögtön működni fog. De mostmár valószínűtlennek tartom azt h a beállítással lenne gond, mert pont ugyanúgy működik mint a régi légtömegmérővel.
Százas nem lenne így sem, de azért "életre" kellett volna kelnie a jó légtömegtől, ha valóban az a baja...
Annyira nagy viszonyítási alapom nincs. Még egy 163 lovas Volvo van a családban, az sokkal jobban megy, ezért gondoltam, hogy valami gáz van. Meg kíváncsiságból lemértem ma a 0-100-at. 10.5 sec. Ha jól emlékszem 8 sec körül kéne legyen.
Még egy kérdés, lehet tök hülyeség, de most eszembe jutott.
A légtömegmérő betétet a házba 2 féle képpen tudom betenni. 2 csavar fogja, de mivel szimmetrikus így 180 fokot elfordítva is bemegy. Van jelentősége, hogy hogy teszem be a házba?

2015.01.06. 20:30
Bár a 30d-ben a pierburggal még nem volt dolgom, noname-el, és vadi új magneti-marellivel volt. Utóbbi, bontott Bosch-ra cserélése után után idézném a tulajt: "hülyevagy? úgy megy, hogy besz@rsz"
2015.01.06. 20:37
imi36 írta:Bár a 30d-ben a pierburggal még nem volt dolgom, noname-el, és vadi új magneti-marellivel volt. Utóbbi, bontott Bosch-ra cserélése után után idézném a tulajt: "hülyevagy? úgy megy, hogy besz@rsz"
Volt szerencsém új utángyártott szarokhoz. Aztán amikor Szabitól megjött a gyári bontott, persze gombokért, rögtön hazatért a ménes.
2015.01.06. 20:56
kapitany írta:imi36 írta:Bár a 30d-ben a pierburggal még nem volt dolgom, noname-el, és vadi új magneti-marellivel volt. Utóbbi, bontott Bosch-ra cserélése után után idézném a tulajt: "hülyevagy? úgy megy, hogy besz@rsz"
Volt szerencsém új utángyártott szarokhoz. Aztán amikor Szabitól megjött a gyári bontott, persze gombokért, rögtön hazatért a ménes.
Azért ezt a Pierburgöt vettem, mert itt fórumon valaki ajánlotta és elvileg alul még nyomatékosabb is mint a gyári. Bardi-s Boschról meg lebeszéltek, mert nincs benne a BMW embléma.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy kéne menjen egy jól működő 30d. Mielőtt megvettem, 4 másikat próbáltam ki, de mind a 4 gyengébb volt a Volvonál.
2015.01.06. 21:00
Gallaca írta:kapitany írta:imi36 írta:Bár a 30d-ben a pierburggal még nem volt dolgom, noname-el, és vadi új magneti-marellivel volt. Utóbbi, bontott Bosch-ra cserélése után után idézném a tulajt: "hülyevagy? úgy megy, hogy besz@rsz"
Azért ezt a Pierburgöt vettem, mert itt fórumon valaki ajánlotta és elvileg alul még nyomatékosabb is mint a gyári. Bardi-s Boschról meg lebeszéltek, mert nincs benne a BMW embléma.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy kéne menjen egy jól működő 30d. Mielőtt megvettem, 4 másikat próbáltam ki, de mind a 4 gyengébb volt a Volvonál.
Próbáld meg visszavinni, és levásárolni 2 ilyenre:
2015.01.06. 21:05
Mielőtt megvettem, 4 másikat próbáltam ki, de mind a 4 gyengébb volt a Volvonál.
2015.01.06. 21:09
kapitany írta:Gallaca írta:kapitany írta:imi36 írta:Bár a 30d-ben a pierburggal még nem volt dolgom, noname-el, és vadi új magneti-marellivel volt. Utóbbi, bontott Bosch-ra cserélése után után idézném a tulajt: "hülyevagy? úgy megy, hogy besz@rsz"
Próbáld meg visszavinni, és levásárolni 2 ilyenre:
Ez lenne a töltőnyomás szabályzó?
2015.01.06. 22:35
2015.01.07. 00:04
2015.01.07. 03:28
polizei írta:HIBA:
bal első és jobb hátsó központi zárak motorjai megadták magukat....
MEGOLDÁS:
nincs valakinek elfekvőbe??
/BMW 528i, 1996./
Kösziii!
2015.01.07. 14:01
2015.01.07. 14:16
polizei írta:Sorry....de minden napra jut egy kérdés/kérés....és olyan hatalmas itt a választék témákba és hozzászólásokba, hogy egy hét szabit kéne kivennem hogy mindent áttanulmányozzak
2015.01.08. 10:55
2015.01.08. 10:57
greeen54 írta:Haho, S.O.S. A hólánc meggyötörte a fékrendszeremet, eltépte a kopasjelző vetetékét, plusz nem tudom eldönteni egyelőre, hogy csöpög a fékolajam vagy nem, de valami csöpög.. A műszerfalon világít a felkiáltójel. Az a kopásjelző lehet vagy az, hogy kevés a fékolaj?
2015.01.08. 11:10
morv írta:greeen54 írta:Haho, S.O.S. A hólánc meggyötörte a fékrendszeremet, eltépte a kopasjelző vetetékét, plusz nem tudom eldönteni egyelőre, hogy csöpög a fékolajam vagy nem, de valami csöpög.. A műszerfalon világít a felkiáltójel. Az a kopásjelző lehet vagy az, hogy kevés a fékolaj?
Vagy mindketto? Ezen nem gondolkozni kene, hanem mielobb megnezni a fekfolyadek szintet.
2015.01.08. 12:18
greeen54 írta:morv írta:greeen54 írta:Haho, S.O.S. A hólánc meggyötörte a fékrendszeremet, eltépte a kopasjelző vetetékét, plusz nem tudom eldönteni egyelőre, hogy csöpög a fékolajam vagy nem, de valami csöpög.. A műszerfalon világít a felkiáltójel. Az a kopásjelző lehet vagy az, hogy kevés a fékolaj?
Vagy mindketto? Ezen nem gondolkozni kene, hanem mielobb megnezni a fekfolyadek szintet.
Tudom én is de most nem tudom megnézi, ahoy lesz időm meglesz! Külföldön dolgozom.. A kérdés az volt, hogy mit jelez a felkiáltójel?
2015.01.08. 14:33
2015.01.08. 14:49
greeen54 írta:morv írta:greeen54 írta:Haho, S.O.S. A hólánc meggyötörte a fékrendszeremet, eltépte a kopasjelző vetetékét, plusz nem tudom eldönteni egyelőre, hogy csöpög a fékolajam vagy nem, de valami csöpög.. A műszerfalon világít a felkiáltójel. Az a kopásjelző lehet vagy az, hogy kevés a fékolaj?
Tudom én is de most nem tudom megnézi, ahoy lesz időm meglesz! Külföldön dolgozom.. A kérdés az volt, hogy mit jelez a felkiáltójel?
2015.01.08. 15:41
imi36 írta:
- Offtopic :
Morv, ha jól értelmezem, Te most le lettél b@szva. Mit aggódsz itt mások épségéért, nem az a lényeg, hogy mi történik ha világit, hanem, hogy mit jelent!
Ha nincs idő, hát nincs idő, értsd meg, reméljük a kolléga fékrendszere is megérti az időhiányt és méltányolja azt.