Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Nagyon furcsa elektromos probléma! Biztosíték vagy más?

2016.02.19. 17:09

Sziasztok!

Ma reggel munkába menet, minden rendben ment, majd betolatva a parkolóhelyre, előre fordulva a következővel fogadott a kicsim: MOTORNOTPROGRAMM :shock:
Mondom ez meg mi? Motor lekapcs, gyújtás vissza, semmi probléma...
Hazaindulva ugyancsak teljesen tünetmentes, de én autóhipohonderként, egyből szaladtam a laptopért, és nyomtam egy diag-ot. :mrgreen:
Persze semmi új, csak a szokásos: ülésfoglaltsági + olajszint jeladó hiba. :roll:
Mi lehet a problem? Valami elektromos bug lehet, mert van, mikor ingadozik az alapjárat, de a diag soha nem hoz ki semmit. :roll: (bár nyáron még volt egy vezérműtengely holtpont jeladó bajom, de a BMW szakszervizbe is diag után elhajtottak, mert "kicserélhetik ugyan, de az alapjárat jó, szépen jár a motor, semmi különös baja nincs", és az akksicsere után a jeladó hiba el is tűnt)

2016.02.23. 09:22

FuReady írta:Sziasztok!

Ma reggel munkába menet, minden rendben ment, majd betolatva a parkolóhelyre, előre fordulva a következővel fogadott a kicsim: MOTORNOTPROGRAMM :shock:
Mondom ez meg mi? Motor lekapcs, gyújtás vissza, semmi probléma...
Hazaindulva ugyancsak teljesen tünetmentes, de én autóhipohonderként, egyből szaladtam a laptopért, és nyomtam egy diag-ot. :mrgreen:
Persze semmi új, csak a szokásos: ülésfoglaltsági + olajszint jeladó hiba. :roll:
Mi lehet a problem? Valami elektromos bug lehet, mert van, mikor ingadozik az alapjárat, de a diag soha nem hoz ki semmit. :roll: (bár nyáron még volt egy vezérműtengely holtpont jeladó bajom, de a BMW szakszervizbe is diag után elhajtottak, mert "kicserélhetik ugyan, de az alapjárat jó, szépen jár a motor, semmi különös baja nincs", és az akksicsere után a jeladó hiba el is tűnt)

:szerintem a fojtószelep azt mondta,most hagyjál egy kicsit,nincs kedvem melózni.
Takarítsd ki. :franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: FuReady
Értékelés: 4.76%

2016.02.26. 16:12

Sziasztok!

Furcsa elektromos problémával fordulnék hozzátok. Kulcs gombjairól nem tudom nyitni zárni az autót, csomagtartót sem.
Kulcsok rendben, egyiket szét is szedtem, elem ok.
F53-as biztosíték ment ki, ez a csomiban van. Csere után sem működik a távnyitás/zárás.
12V van a biztinél, leszedtem a C oszlop takaró lemezét 0.65V van Antenna amplifier with remote central locking modulnál.
Ez rendben is van a másik autón is ennyi.
Kulcsokat megpróbáltam újra tanítani a netről ismert módszerrel. Nem segített.
Aksit is levettem egy időre, kocsi beindít, de továbbra sem működik.
Így hagytam majd másnak mentem a kocsival és otthon újra megnéztem a biztit, ami ismét ki volt olvadva...
Új bizti a helyére, nem olvad... Ellenőrizem erről a biztitől megy a Rear lid lock switch ami a csomagtartó kulcsos zár kapcsolója.
Szinte sosincs használva... megnéztem semmi beázás vagy zárlatra utaló jel..,
Ismét hagytam a biztit mert kocsit beindítva sem olvadt le. Majd hagytam az egészet. Haza érve másnap ránéztem megint kiment a 7.5A bizti.
Ha a kulcsot bedugom a zárba akkor rendben lezár/nyit a központi zár, illetve a belső gombbal is rendben működik.
Nem tudom mi generálja a zárlatot.

Kérdések:
- Miért nem működik ha áramot kap?
- Mi okozhatja a zárlatot?
- Milyen modul van az Antenna amplifier with remote central locking és a bizti között?
- Köze van ehhez a Ground modulnak?

Köszi!
Üdv.:
Bálint

2016.02.26. 16:27

szekkk írta:Sziasztok!

Ha már a csomagtér zárra gyanakodtál, akkor miért nem nézted meg az átvezetőt?

2016.03.01. 16:22

Sziasztok! Mai okosság: lekapcsolom a világítást, és kinyitja a csomagtartót... Ha beindítom, kinyitja a csomagtartót. A mikrokapcsolónál a gumi nincs kiszakadva. Diagolni még nem tudtam kinél. Gondolom, hogy vmi víz okozza, mert esett az eső...

2016.03.01. 18:12

yoda írta:Sziasztok! Mai okosság: lekapcsolom a világítást, és kinyitja a csomagtartót... Ha beindítom, kinyitja a csomagtartót. A mikrokapcsolónál a gumi nincs kiszakadva. Diagolni még nem tudtam kinél. Gondolom, hogy vmi víz okozza, mert esett az eső...

Átvezető kábel pl

Tapatalk

2016.03.01. 23:14

A mikrokapcsoló volt a ludas. Lehúzva megszünt a hiba.

2016.03.02. 20:15

yoda írta:A mikrokapcsoló volt a ludas. Lehúzva megszünt a hiba.

Vagy csak így nem kap áramot a világítás törött vezetékéről a mikrokapcsoló törött vezetékén keresztül.

Tapatalk

2016.03.02. 22:12

barbrady írta:
yoda írta:A mikrokapcsoló volt a ludas. Lehúzva megszünt a hiba.

Vagy csak így nem kap áramot a világítás törött vezetékéről a mikrokapcsoló törött vezetékén keresztül.

Tapatalk

Nos, azt kell mondjam, ez könnyen meglehet! :) Ha lesz időm kicserélni, majd elmesélem, hogy szerencsém volt-e, vagy tovább kellett keresgélni a bajt!

2016.03.03. 15:04

Üdv Mindenkinek! Az obd 16 lábán nincs 12v, a 15. számú bizti jó, de már ott sincs meg a 12v, hol keressem a bajt tovább? Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm!

2016.03.03. 15:39

öreglala írta:Üdv Mindenkinek! Az obd 16 lábán nincs 12v, a 15. számú bizti jó, de már ott sincs meg a 12v, hol keressem a bajt tovább? Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm!

A gyújtáskapcsolóról kapja a 12V-ot...

2016.03.03. 15:47

KissGSV írta:
öreglala írta:Üdv Mindenkinek! Az obd 16 lábán nincs 12v, a 15. számú bizti jó, de már ott sincs meg a 12v, hol keressem a bajt tovább? Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm!

Nem akarok vitatkozni, de szerintem nem, a párom kocsijában is ott a 12v állandóan:Kép

2016.03.03. 15:55

öreglala írta:
KissGSV írta:

Nem akarok vitatkozni, de szerintem nem, a párom kocsijában is ott a 12v állandóan:Kép

E39-nél kapcsolt, gyorsan meg is mértem...

2016.03.03. 15:56

Na akkor most kimegyek és én is megmérem :) Bizony nekem gyújtáson sincs benne feszültség!

2016.03.03. 22:36

Sziasztok. A véleményetekre lennék kíváncsi. Van egy bmw e39 530d touringom. 2003-as évjárat. Nagy navis.
Két napja nem kapcsolt be a rádióm, viszont a navi működik. Ma reggel kicsit nehezen indult be a gép, de utána egész nap nem volt gond vele. Most este zárom le az autót, a hátsó két ajtót nyitva hagyta, és az elektromos ablak sem működik hátul. Csomagtartót felnyitom, de már vissza nem záródik. Gondoltam leveszem a sarut, majd visszarakom, de csak annyi változott, hogy a rádió működik. Az aksi feszültsége indítás előtt 12.4 v volt, indítás után 13.8 v.
Valaki tapasztalt már ilyet?
Mi lehet a gond?
Köszönöm a válaszokat.

2016.03.04. 01:03

Nagytibi8 írta:Sziasztok. A véleményetekre lennék kíváncsi. Van egy bmw e39 530d touringom. 2003-as évjárat. Nagy navis.
Két napja nem kapcsolt be a rádióm, viszont a navi működik. Ma reggel kicsit nehezen indult be a gép, de utána egész nap nem volt gond vele. Most este zárom le az autót, a hátsó két ajtót nyitva hagyta, és az elektromos ablak sem működik hátul. Csomagtartót felnyitom, de már vissza nem záródik. Gondoltam leveszem a sarut, majd visszarakom, de csak annyi változott, hogy a rádió működik. Az aksi feszültsége indítás előtt 12.4 v volt, indítás után 13.8 v.
Valaki tapasztalt már ilyet?
Mi lehet a gond?
Köszönöm a válaszokat.

Szerintem karosszériamodul, de ez csak tipp, vidd el olyanhoz, aki több száz ilyet megcsinált.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek BMWMuller az itt látható tagok köszönték meg: KissGSV
Értékelés: 4.76%

2016.03.04. 08:17

Sziasztok! Ma reggel nem aludt ki a töltéslámpám, titkos menüben a fesz 13,8V, tehát tölt. Mi lehet a baj? Bordásszíj fenn van :)

2016.03.07. 16:24

PeterE39 írta:
szekkk írta:Sziasztok!

Ha már a csomagtér zárra gyanakodtál, akkor miért nem nézted meg az átvezetőt?

Szia!

Igen, meglett a zárlat. a csomagtartó kulcsos lezárójához tartozó vezeték volt megtörve ott ahol jobb oldalon hajlik nyitásnál.
Kicserélve minden ok.

Üdv.:
Bálint

2016.03.21. 16:55

Sziasztok!

2002 touring 530d. A csomagtartó ajtóba futó kábelek közül az egyik oldalon 2 a másik oldalon egy szakadt volt. Ezeket megforrasztottam, mert nem működött az ablaktörlő stb. Forrasztás után csak szigszalaggal tekertem körbe(valószinű nem a legjobb megoldás volt.) Az éjjel esett az eső és most nem nyílik a csomagtartó ajtó, és indításnál írja, hogy hátsó ködlámpa és tolatólámpa check. Az elektronika a zárban működik mert hallani ahogy nyit, de azonnal vissza is húzza, az ajtót kinyitni nem tudom. Kinyitás nélkül pedig nem férek hozzá a szóban forgó kábelekhez sem. Kérem valaki segítsen, hogyan lehetne forceolni az ajtónyitást!
Előre is köszi!

2016.03.21. 17:19

shawnkaa írta:Sziasztok!

2002 touring 530d. A csomagtartó ajtóba futó kábelek közül az egyik oldalon 2 a másik oldalon egy szakadt volt. Ezeket megforrasztottam, mert nem működött az ablaktörlő stb. Forrasztás után csak szigszalaggal tekertem körbe(valószinű nem a legjobb megoldás volt.) Az éjjel esett az eső és most nem nyílik a csomagtartó ajtó, és indításnál írja, hogy hátsó ködlámpa és tolatólámpa check. Az elektronika a zárban működik mert hallani ahogy nyit, de azonnal vissza is húzza, az ajtót kinyitni nem tudom. Kinyitás nélkül pedig nem férek hozzá a szóban forgó kábelekhez sem. Kérem valaki segítsen, hogyan lehetne forceolni az ajtónyitást!
Előre is köszi!

Kuccsal mechanikusan nem nyitható a csomagtér ajtó? Mi van ha lemerül az akkumulátor?
Hozzászólás küldése

VigLink badge