![]() |
2013.06.30. 19:06
2013.06.30. 19:15
novi68 írta:Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek olaj ügyben. Van egy 528-asom,cserélném benne a motorolajat ill. ha szükséges a difiben is(?).
Több variációt hallottam már,itt is többféle véleményt olvastam,de továbbra is tanácstalan vagyok ez ügyben. Mit javasolnátok egy 200 000 km-t futott autóba? Most vettem,érdemes más folyadékokat is kicserélni esetleg?
Köszönettel: S
2013.06.30. 19:55
2literes.apenta írta:novi68 írta:Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek olaj ügyben. Van egy 528-asom,cserélném benne a motorolajat ill. ha szükséges a difiben is(?).
Több variációt hallottam már,itt is többféle véleményt olvastam,de továbbra is tanácstalan vagyok ez ügyben. Mit javasolnátok egy 200 000 km-t futott autóba? Most vettem,érdemes más folyadékokat is kicserélni esetleg?
Gondolom most vetted, az autót.
Én amikor vettem minden olajat és folyadékot cseréltem benne. (Váltó, motor, difi, fék, szervó, hűtővíz.)
2013.06.30. 20:21
novi68 írta:2literes.apenta írta:novi68 írta:Sziasztok!
Én amikor vettem minden olajat és folyadékot cseréltem benne. (Váltó, motor, difi, fék, szervó, hűtővíz.)
Igen,most vettem,automata váltós,arra azt írja a könyv,hogy örök élet...
Igazából azt is szeretném megtudni,hogy pontosan milyen típusú,márkájú,viszkozitású olajat vegyek a motorba és a difibe,szervóba,stb..
Köszi!
2013.07.03. 21:15
zoley88 írta:novi68 írta:2literes.apenta írta:novi68 írta:Sziasztok!
Igen,most vettem,automata váltós,arra azt írja a könyv,hogy örök élet...
Igazából azt is szeretném megtudni,hogy pontosan milyen típusú,márkájú,viszkozitású olajat vegyek a motorba és a difibe,szervóba,stb..
Köszi!
semmi se örök életű, nem véletlenül szokás 60 ezrenként cserélni a váltóolajat.
2013.07.03. 21:48
2013.07.03. 21:50
zoley88 írta:én pedig úgy hallottam.. akkor mennyinként? (nekem MAN van nem értek hozzá, de állítólag abba is érdemes néha)
2013.07.03. 21:59
2013.07.03. 23:36
lepke írta:Helo Zoli
60-ezrenként nem szokás a BMW-ben váltóolajat cserélni
2013.07.03. 23:50
novi68 írta:Sziasztok!
Olaj- és egyéb folyadékcsere előtt állok,segítséget kérnék.
Motorba (M52B28) a Castrolnál az 5w-40-et ajánlották,nem az 5W-30-at. Mi a véleményetek? Esetleg a BMW saját olaját vegyem meg a kocsimba? (vajon ki gyártja???)
Difibe,szervóba is mehet a Castrol megfelelő terméke?
Ich bin Der Fünfer!
2013.07.05. 20:36
hamoriarpi írta:novi68 írta:Sziasztok!
Motorba (M52B28) a Castrolnál az 5w-40-et ajánlották,nem az 5W-30-at. Mi a véleményetek? Esetleg a BMW saját olaját vegyem meg a kocsimba? (vajon ki gyártja???)
Ich bin Der Fünfer!
Ha engem kérdezel én fékfolyadékot gyárit vennék DOT4-et.
Motorba MOTUL 5W40 x-cess 8100
Szervoba, ha nagyon az autó kedvébe akarsz járni, akkor rendszerátmosás, szűrőcsere és Castrol CHF (ennek az arannyal vetekszik az ára), vagy sima ATF DIII.
Difi nem megy fejből, ezt ki kell keresni (75w90, de nem akarok marhaságot írni). Lubricant advisor megmondja...
2013.07.05. 23:05
novi68 írta:Szia!
Tudnál tanácsot adni abban,hogyan kell átmosni a szervó rendszert és milyen szűrő vegyek bele? Azért is szeretném ezeket megtudni,mert meg akarom jól ismerni az autómat és amit csak lehet magam elvégezni,sajnos nem nagyon bízok senkiben,hogy úgy csinálná,mint én!
Köszi!!hamoriarpi írta:novi68 írta:Sziasztok!
Ich bin Der Fünfer!
Szervoba, ha nagyon az autó kedvébe akarsz járni, akkor rendszerátmosás, szűrőcsere és Castrol CHF (ennek az arannyal vetekszik az ára), vagy sima ATF DIII.
Difi nem megy fejből, ezt ki kell keresni (75w90, de nem akarok marhaságot írni). Lubricant advisor megmondja...
2013.07.05. 23:06
novi68 írta:Szia!
Tudnál tanácsot adni abban,hogyan kell átmosni a szervó rendszert és milyen szűrő vegyek bele? Azért is szeretném ezeket megtudni,mert meg akarom jól ismerni az autómat és amit csak lehet magam elvégezni,sajnos nem nagyon bízok senkiben,hogy úgy csinálná,mint én!
Köszi!!hamoriarpi írta:novi68 írta:Sziasztok!
Ich bin Der Fünfer!
2013.07.06. 23:12
2013.07.06. 23:26
hamoriarpi írta:lepke írta:Helo Zoli
Elég nagy baj.
2013.07.07. 19:58
lepke írta:hamoriarpi írta:lepke írta:Helo Zoli
Elég nagy baj.
Helo
Én nem gondolom hogy 60-ezrenként kellene váltóolajat cserélni
Aki ezt állítja az nincs tisztában a automata váltóval.................... vagy akkor nagyon sokat tud a váltóról
2013.07.07. 20:59
hamoriarpi írta:lepke írta:hamoriarpi írta:lepke írta:Helo Zoli
Elég nagy baj.
Helo
Aki ezt állítja az nincs tisztában a automata váltóval.................... vagy akkor nagyon sokat tud a váltóról
Nekem csak a következő dolgokról van fogalmam:
Kenőanyag
Fémreszelék
Idő
Viszkozitás-változás.
Nem javítják egymást. A többi mese.
2013.07.07. 21:06
novi68 írta:hamoriarpi írta:lepke írta:hamoriarpi írta:lepke írta:Helo Zoli
Elég nagy baj.
Helo
Nekem csak a következő dolgokról van fogalmam:
Kenőanyag
Fémreszelék
Idő
Viszkozitás-változás.
Nem javítják egymást. A többi mese.
Szia!
Tudnál nekem abban segíteni,hogy hol,kitől érdemes gyári,új szervószivattyút venni egy 528-asba?
Addig gondolkodtunk,míg arra jutottunk,a bontott elég rizikós,talán egy újjal jobban járnánk.
Köszi!
2013.07.07. 21:41
2013.07.07. 21:49
novi68 írta:
Szia!
Írtam neked,nem tudom,hogy átment-e,szarakodik a gépem szerintem.