Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.11.23. 13:08

Gyuresz E39 525 írta:Sajnos ezt úgy nem lehet :/

Bizony, bele szoktak rohadni a csőbe. Vágd el a kötelet. (flex), Szemből egy megfelelő méretű dornival kiütöd a bowden házát.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: Gyuresz E39 525
Értékelés: 4.76%

2014.11.24. 21:57

Sziasztok, adott egy 525 TDS még a nyáron vettem, már akkor is szembetünt hogy valószinüleg hegesztett visco-s mivel direktbe hajt a ventillátor állandóan, nyáron nemis volt baj vele, de most télen egyszerüen nem melegszik be rendesen a motor (feltételezem a fix visco miatt) a mutató nem megy tovább a kék rész végétől menetközben ( a mutato jó müszerfal teszten rendesen mozog)

Járó motornál a ventillátort nem lehet lefogni, ha nincs beindítva tudom forgatni.

A kérdés a következő betudható eza 'nem melegedés' csak a visconak? vagy esetleg a termosztát rossz és állandóan nyitva van?
Gépen volt nagyszervízkor ott erre vonatkozó hibakód nem volt.

2014.11.24. 22:05

frontlynaz írta:Sziasztok, adott egy 525 TDS még a nyáron vettem, már akkor is szembetünt hogy valószinüleg hegesztett visco-s mivel direktbe hajt a ventillátor állandóan, nyáron nemis volt baj vele, de most télen egyszerüen nem melegszik be rendesen a motor (feltételezem a fix visco miatt) a mutató nem megy tovább a kék rész végétől menetközben ( a mutato jó müszerfal teszten rendesen mozog)

Járó motornál a ventillátort nem lehet lefogni, ha nincs beindítva tudom forgatni.

A kérdés a következő betudható eza 'nem melegedés' csak a visconak? vagy esetleg a termosztát rossz és állandóan nyitva van?

Hello.Ha álló motornál el tudod forgatni akkor nem valószínű,hogy le van hegesztve,ha a termosztát jó, akkor meg majdnem mindegy,hogy mit csinál a ventilátor.

2014.11.24. 22:06

frontlynaz írta:Sziasztok, adott egy 525 TDS még a nyáron vettem, már akkor is szembetünt hogy valószinüleg hegesztett visco-s mivel direktbe hajt a ventillátor állandóan, nyáron nemis volt baj vele, de most télen egyszerüen nem melegszik be rendesen a motor (feltételezem a fix visco miatt) a mutató nem megy tovább a kék rész végétől menetközben ( a mutato jó müszerfal teszten rendesen mozog)

Nos, a jó viszkó mindig forog. Hol kevésbé, hol nagyon.
Lefogni egyáltalán nem szerencsés, mert bármelyik pillanatban az ujjaid bánhatják a döntésedet.
A víz, ahogy írtad is, valószínűleg sokkal inkább a termosztátod hibája. Cseréje ráadásul meglehetősen pénztárcakímélő megoldás, úgyhogy mindenképpen azzal kezdeném.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Bummer

2014.11.25. 07:18

A viszkót úgy is lehet ellenőrizni, hogy egy összetekert újságot nyomsz oda a lapátokhoz, nem muszáj öncsonkítani. :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, yoda
Értékelés: 9.52%

2014.11.25. 11:43

kzolee írta:A viszkót úgy is lehet ellenőrizni, hogy egy összetekert újságot nyomsz oda a lapátokhoz, nem muszáj öncsonkítani. :D

De Zoli! Az internet világában nincs mindenkinél újság, viszont az ujjaid mindig kéznél vannak ... :mrgreen:

2014.11.25. 11:47

jlaci74 írta:
kzolee írta:A viszkót úgy is lehet ellenőrizni, hogy egy összetekert újságot nyomsz oda a lapátokhoz, nem muszáj öncsonkítani. :D

De Zoli! Az internet világában nincs mindenkinél újság, viszont az ujjaid mindig kéznél vannak ... :mrgreen:

Jó a táblagép is csak valami jó képernyő védő fóliát tegyélrá :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74

2014.11.25. 13:59

Sziasztok!
Szerintetek miért nincs hátul ködlámpám? A Lámpa csatlakozojára nem jut villany.egyik oldalt se.

2014.11.25. 14:26

zolicey írta:Sziasztok!
Szerintetek miért nincs hátul ködlámpám? A Lámpa csatlakozojára nem jut villany.egyik oldalt se.

1: szar a ködlámpa kapcsolód
2: szar az LCM modulod

2014.11.25. 15:30

Sziaszok! Segítség kellene! Olyan embert keresek, aki debrecenben lakik, vagy dolgozik, és kicsit jobban érdekli a verda, mint egy átlag usert. Szeretném megkérni, hogy menjen el egy helyre debrecenben, és nézzen meg nekem egy 318 tds bömbit, amiből megvenném a motort. Ha az illető azt mondja, hogy tényleg jó, akkor elmennék személyesen, de 300 km- re vagyok, így csak akkor mennék, ha egy az eladótól független ember azt mondja, hogy érdemes megnézni. Lsz írjon priviben, aki megtenné ezt nekem. Előre is köszönöm...

2014.11.25. 18:54

Jerry írta:

Szerintem kezdj a biztikkel, majd az ajtó átvezető kábeleivel. Ha valahol gikszer van, akkor egyes típusok lekapcsolják a villanyt, így nem fogsz mérni semmit sem nem... De akkor sem, ha kiveszed az izzót, és úgy mérsz. Ha kapcsolod a ködlámpát, a műszerfalon a visszajelző világít? Ha igen, kapcsoló kizárva.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek gumikacsa83 az itt látható tagok köszönték meg: zolicey

2014.11.25. 20:12

gumikacsa83 írta:
Jerry írta:

Szerintem kezdj a biztikkel, majd az ajtó átvezető kábeleivel. Ha valahol gikszer van, akkor egyes típusok lekapcsolják a villanyt, így nem fogsz mérni semmit sem nem... De akkor sem, ha kiveszed az izzót, és úgy mérsz. Ha kapcsolod a ködlámpát, a műszerfalon a visszajelző világít? Ha igen, kapcsoló kizárva.

Köszönöm!
A kapcsolo jo.
A modul az a potkerék alatt van?
Az akkumulátor feletti biztosítékot nézzem?

2014.11.25. 20:29

Ne az akkumulátor feletti biztiket nézd, hanem a kesztyűtartó feletti biztiket, ha tudod, hol van.

2014.11.25. 21:29

zolicey írta:
gumikacsa83 írta:
Jerry írta:

Köszönöm!
A kapcsolo jo.

Ajtó átvezető kábel? De hiszen a rendszámvilágítása és csomagtartó zárja jó. Legalábbis arra nem panaszkodott zolicey. SEDAN. :mrgreen:
Az LCM modul az anyós oldali A oszlopon van, nagyjából a kesztyűtartó magasságában.
De előbb tényleg a biztiket nézd meg!

2014.11.25. 21:34

Bocs, azt hittem touring.

2014.11.27. 16:12

Üdv! A műszerfalamon fekszenek a mutatók board is halott csak a kipörgésgátlóról van visszajelzés meg a távolsági fényszóróról az ellenőrzőfények indításnál reagálnak ilyenkor mi a teendő hallottam valami 3voltos elemről vagy biztosíték csere?

2014.11.27. 16:58

Speedmaster írta:Üdv! A műszerfalamon fekszenek a mutatók board is halott csak a kipörgésgátlóról van visszajelzés meg a távolsági fényszóróról az ellenőrzőfények indításnál reagálnak ilyenkor mi a teendő hallottam valami 3voltos elemről vagy biztosíték csere?

Soft reset.
Vedd le az akksi sarut 10 percre. Utána remek lesz!

2014.11.27. 20:31

Jerry írta:
zolicey írta:
gumikacsa83 írta:
Jerry írta:

Köszönöm!
A kapcsolo jo.

Ajtó átvezető kábel? De hiszen a rendszámvilágítása és csomagtartó zárja jó. Legalábbis arra nem panaszkodott zolicey. SEDAN. :mrgreen:
Az LCM modul az anyós oldali A oszlopon van, nagyjából a kesztyűtartó magasságában.
De előbb tényleg a biztiket nézd meg!

A biztosítékok jók. Én még sose láttam világítani a hátsó ködlámpákat.A kontroll lámpa jó,gondolom a kapcsolo is jó.Valaki meg tudná mondani,hogy melyik számú biztosíték a ködlámpáé,mert lehet hogy nincs is benne. A modult hogy tudnám tesztelni? Köszi

2014.11.27. 21:15

Hol lax?

2014.11.27. 21:28

gumikacsa83 írta:Hol lax?

Szeged
Hozzászólás küldése

VigLink badge